allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (650)
Aftonbladet (0)
Dagens Media (0)
IDG.se (0)
Ny Teknik (0)
CisionNews (0)

TYP
Pressmed. (0)
Nyheter (881)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (168)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Uppåt på Wall Street
Aktiekurserna steg i New York på måndagen.
dnDN.se - kl. 22:18

hr

Börsen backade en halv procent
Stockholmsbörsen inledde majhandeln med små rörelser, men frampå måndagseftermiddagen föll kurserna och OMX-index stängde på minus 0,4 procent. Dollarn fortsatte att tappa mark och kostar nu under 8 kronor.
dnDN.se - kl. 18:04

hr

Statoil blir Circle K
Nu byter Statoil namn och blir Circle K. Den 3 maj är det invigning för den första Circle K-bensinstationen i Sverige när företagets vd Morgan Wiktorsson klipper bandet i Länna.
dnDN.se - kl. 17:50

hr

Bröllop och Bollywood är nyckeln till framgång
Indien är på väg att bli en av världens största konsumtionsmarknader. Medelklassen växer snabbt och är snart lika stor som USA:s befolkning. Nu får svenska företagare råd av framgångsrika indiska entreprenörer.
dnDN.se - kl. 17:07

hr

Dollarn under åtta kronor
Stockholmsbörsen inleder maj med små rörelser. Dollarn fortsätter att tappa mark och kostar nu mindre än åtta kronor.
dnDN.se - kl. 15:27

hr

Svenskens nya favorit: husbil
Allt fler svenskar väljer husbil för sommarens campingliv. Friheten med husbil lockar framför allt äldre som tröttnat på att sköta om sommarstugan eller fixa med båten.
dnDN.se - kl. 15:26

hr

Norrmän drar in på semesterbudget
För andra året i rad sjunker den summa som norrmän i genomsnitt planerar att lägga på sommarsemestern.
dnDN.se - kl. 13:11

hr


Felaktigt avdrag kan försena skattepengarna
Det gäller att räkna rätt på avdragen. Annars kan deklarationen tas in för granskning och då finns risken att skattepengarna kommer först i augusti.
dnDN.se - kl. 12:12

hr

Frihandelsavtal kan sänka europeisk miljöstandard
Europeisk standard för miljö och hälsa riskerar att sänkas i ett frihandelsavtal med USA. Enligt läckta dokument, som bland annat the Guardian har tagit del av, försöker USA att försvaga EU:s miljöskyddsstandard och öka näringslivets inflytande när regler ska beslutas.
dnDN.se - kl. 11:32

hr

Bitcoins mystiska skapare kommer ut
Spekulationerna om vem som skapade den digitala valutan bitcoin har pågått i åratal. Nu träder en australiensisk affärsman fram med bevis för att det är han.- Vissa kommer tro mig, andra inte, säger han.
dnDN.se - kl. 09:56

hr

Norska oljefonden angriper chefslöner
Den norska oljefonden, som är världens största statliga investeringsfond, går till attack mot höga chefslöner hos de bolag fonden investerar i.
dnDN.se - kl. 09:22

hr

Modeskaparen Cavalli om livet på ön i Mälaren
Den världsberömda modeskaparen Roberto Cavalli trivs på lyx-ön Stora Rullingen i Mälaren utanför Strängnäs, som köptes i juni 2015 för knappt 30 miljoner kronor. Ägare är hans sambo Sandra Nilsson.
dnDN.se - kl. 09:05

hr

Puerto Rico betalar inte statsskuld
Puerto Rico meddelade på söndagen att ön inte kommer att kunna göra avbetalning på 422 miljoner amerikanska dollar (cirka 3,4 miljarder svenska kronor) av sin statsskuld på måndagen då tidsfristen går ut för det amerikanska territoriet.
dnDN.se - kl. 08:58

hr


M vill se mer lärarledd undervisning
Moderaterna vill införa ytterligare en timmes lärarledd undervisning per dag på lågstadiet. Målsättningen är att även övriga årskurser ska få fler lärarledda timmar. - Varje timme med utbildad lärare spelar roll, säger partiledaren Anna Kinberg Batra (M).
dnDN.se - kl. 08:04

hr


M vill se utbildning med löfte om jobb
En yrkesutbildning där kravet för att få delta är att det finns ett löfte från en arbetsgivare om jobb när utbildningen är klar. Det är ett av Moderaternas förslag i partiets skuggbudget, som presenteras i dag, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
dnDN.se - kl. 08:04

hr


Skarp kritik mot regeringens politik för global utveckling
Biståndsnätverket Concord Sverige riktar idag tung kritik mot regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling, PGU. Tanken är att alla politikområden ska bidra, men flera regeringsförslag tar inte hänsyn till världens allra fattigaste, menar nätverket som släpper en rapport idag.
dnDN.se - kl. 07:51

hr

Amerikansk storaffär avblåst
De amerikanska oljebolagen Halliburton och Baker Hughes meddelar att de blåser av den föreslagna fusionen mellan företagen.
dnDN.se - kl. 06:02

hr

Tokyo skarpt nedåt vid öppning
Tokyo inleder handelsveckan skarpt nedåt efter att den starka yenen fortsatte att tynga exporten och svaga siffror från Wall Street.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Puerto Rico betalar inte statsskuld
Puerto Rico meddelade på söndagen att ön inte kommer att kunna göra avbetalning på 422 miljoner amerikanska dollar (cirka 3,4 miljarder svenska kronor) av sin statsskuld på måndagen då tidsfristen går ut för det amerikanska territoriet.
dnDN.se - kl. 06:00

hr


Nu är det billigare att surfa och ringa inom EU
Nu är det billigare att ringa och surfa på mobilen i EU-länderna. Teleoperatörernas högsta påslag sänks med drygt 70 procent. Nästa år slopas avgifterna helt.
dnDN.se - 1 maj. kl. 13:39

hr


Heta resmål för dig som vill testa något nytt
Bland nya, heta resmål märks Belgrad och Filippinerna. "Man känner att man har gjort Thailand och Berlin och vill gärna se något nytt", säger Tobias Bestelid Chefredaktör på Vagabond.
dnDN.se - 1 maj. kl. 09:02

hr

Nytt avtal i skärgårdstrafiken
Sjöbefälsföreningen och Almega, har tecknat ett nytt avtal. Därmed är strejken i skärgårdstrafiken över.
dnDN.se - 30 apr. kl. 18:06

hr

Nissan återkallar 3,8 miljoner bilar
Den japanska biltillverkaren Nissan återkallar 3,8 miljoner bilar, varav de flesta har sålts i Nordamerika, på grund av ett fel som kan innebära att krockkudden på passagerarsidan inte fungerar vid en krasch.
dnDN.se - 30 apr. kl. 09:32

hr

Amazon rusade på Wall Street
Börserna i USA fortsatte ned på fredagen. En rad bolag redovisade rapporter för årets första kvartal, med varierande resultat.
dnDN.se - 29 apr. kl. 22:23

hr

Fortsatt tvist om Vattenfalls utsläppsrätter
Miljöminister Åsa Romson känner inte till uppgifterna att utsläppsrätterna, som är en del av Vattenfalls försäljning av den tyska brunkolen, inte går att skrota. Hon räknar med att kunna påverka regeringens beslut om affären ska godkännas.
dnDN.se - 29 apr. kl. 19:49

hr

Dyster avslutning på börsveckan
Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan med ett brett fall. De ledande Europabörserna backade också.
dnDN.se - 29 apr. kl. 19:30

hr

"Systembolaget räddar inte 2.000 liv om året"
Det står på kassarna vi bär hem vin i och det slås fast i en tv-kampanj. Men Systembolagets budskap att monopolet räddar 2.000 liv per år ifrågasätts i en Timbrostudie och av en professor i statistik, som menar att det bygger på godtyckliga antaganden.
dnDN.se - 29 apr. kl. 18:08

hr


Stocksholmsmäklare toppar listan över mesta lockpriserna
Stockholmsbaserade fastighetsmäklaren Södermäklarna, har den största skillnaden mellan utgångspris och slutpris. Det visar en granskning som Dagens Industri (DI) rapporterar om.
dnDN.se - 29 apr. kl. 16:04

hr


Kraftigt höjd skatt med bonus-malus-systemet
Utredningen väjer en mellanväg jämfört med det idéer och förslag som den förra regeringen hade. Då pratade man om att ta ut höjd skatt vid köp av nya bilar med höga utsläpp. Efter protester från bilindustrin justerades förslaget till att gälla fordonsskatten på samtliga bilar, både nya och äldre.
dnDN.se - 29 apr. kl. 15:48

hr

Studenter lånar balkläder till varandra i nytt initiativ
Att känna sig fin på skolbalen ska inte vara en klassfråga. Det tycker ett flertal personer som under hashtaggen #projektbalsolidaritet nu lånar ut sina klänningar. Initiativet har spritt sig över hela Sverige och ett hundratal klänningar finns nu att låna till de stundande skolbalerna.
dnDN.se - 29 apr. kl. 14:20

hr


Storseger för Kommunal och undersköterskorna
Kommunal tog hem avtalsrörelsens enda storseger: 500 kronor extra, sammanlagt 1 020 kronor för var och en av drygt 130 000 undersköterskor. Det lyckades LO-förbundet till sist driva igenom i ett historiskt avtal med Sveriges Kommuner och Landsting.
dnDN.se - 29 apr. kl. 13:53

hr

Kommunals avtal klart
Fackförbundet Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har träffat ett avtal. Detta enligt uppgift till DN. 
dnDN.se - 29 apr. kl. 13:53

hr

Kommunals avtal klart
Fackförbundet Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har träffat ett avtal. 
dnDN.se - 29 apr. kl. 13:53

hr

Oklart in i det sista om undersköterskorna får extra lönehöjningar
Natten till söndag måste nära 400.000 kommun- och landstingsanställda ha fått nytt avtal. Annars hotar storkonflikt. På spel står Kommunals krav på 400 kronor extra åt drygt 130.000 undersköterskor, och på heltid för alla.
dnDN.se - 29 apr. kl. 13:13

hr

Börsen faller i linje med omvärlden
Stockholmsbörsen faller på bred front, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index har vid klockan 12.30 fallit med 1,2 procent till 483,6.
dnDN.se - 29 apr. kl. 12:41

hr


Reumatikerförbundets ordförande riskerar uteslutning
Sveriges största handikappförbund, Reumatikerförbundet, skakas av en infekterad intern strid. Förbundets omstridda ordförande Anne Carlsson riskerar uteslutning och betydande del av styrelsen har avgått.
dnDN.se - 29 apr. kl. 10:59

hr

Skistar köper i Alperna
Skidanläggningsoperatören Skistar har gjort upp om att köpa 68 procent av aktierna i den österrikiska skidanläggningen St Johanner Bergbahnen,
dnDN.se - 29 apr. kl. 10:53

hr


Nu blir det billigare att föra över pensionen
I höst blir det billigare att ta emot premiepension från sin make eller partner. Skälet är att skillnaden mellan kvinnor och mäns livslängd minskar.
dnDN.se - 29 apr. kl. 10:27

hr

Högre skatt för "smutsiga" bilar verklighet 2018
Regeringen vill att bilar med högt utsläpp av koldioxid ska beskattas högre, medan bilar med lägre utsläpp ska få en bonus vid inköpstillfället. Systemet, bonus-malus, kan bli verklighet från 2018.
dnDN.se - 29 apr. kl. 09:46

hr

Höjt pris på bensin och diesel
Ledande bensinbolag höjer priset på bensin med tio öre per liter.
dnDN.se - 29 apr. kl. 09:36

hr

Vikande omsättning för Postnord
Postnord redovisar en vinst före skatt på 288 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med en vinst på 290 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.
dnDN.se - 29 apr. kl. 08:57

hr

Två toppchefer i Telenor avgår
Två direktörer i Telenor avgår i samband med presentationen av en rapport om hur bolaget hanterat korruptionsanklagelser kopplade till den ryska mobiloperatören Vimpelcom, där Telenor är storägare.
dnDN.se - 29 apr. kl. 08:43

hr

Bättre än väntat av Danske Bank
Den danska storbanken Danske Bank redovisar en oväntat hög vinst för årets första kvartal.
dnDN.se - 29 apr. kl. 08:39

hr

Kinesiska börser faller
Hongkongbörsen följde Wall Street nedåt under morgonhandeln.
dnDN.se - 29 apr. kl. 08:36

hr

Kinesiska börser faller
Hongkongbörsen följde Wall Street nedåt under morgonhandeln. 
dnDN.se - 29 apr. kl. 07:56

hr

Norska kronprinsparet i miljonaffär
Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit fick sammanlagt 12,1 miljoner norska kronor när de sålde av fastigheter vid sin privata egendom Skaugum i Asker utanför Oslo 2011- 2015, uppger tidningen Dagbladet.
dnDN.se - 29 apr. kl. 07:56

hr

Facebook rusade på Wall Street
Facebook var den stora vinnaren på Wall Street på torsdagen. Vinsten och omsättningen var betydligt bättre under första kvartalet än analytikerna hade väntat sig och bolagets aktie steg 7,5 procent.
dnDN.se - 28 apr. kl. 22:24

hr

Electrolux rusade på börsen
Stockholmsbörsen låg under större delen av torsdagen på minus. Men börsen återhämtade sig och OMXS-index stängde oförändrat.
dnDN.se - 28 apr. kl. 18:28

hr


Vattenfall skrotar inga utsläppsrätter
Statliga Vattenfall kommer inte att skrota några utsläppsrätter i samband med försäljningen av det tyska brunkolet. Det förklarar bolagets vd Magnus Hall i en intervju med DN. Utsläppsrätterna hade kunnat bli en revansch för MP.
dnDN.se - 28 apr. kl. 16:24

hr


Kyla och regn får fler att deklarera tidigt
Det kalla och trista vårvädret har fått fler svenskar att ägna sig åt sina deklarationer. Hittills har ungefär hälften redovisat sina inkomster till Skatteverket.
dnDN.se - 28 apr. kl. 15:41

hr


1  2  3  4  5  Nästa »1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen