allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (524)
Aftonbladet (0)
Dagens Media (0)
IDG.se (0)
Ny Teknik (0)
CisionNews (0)

TYP
Pressmed. (0)
Nyheter (969)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (117)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
Lördag 28 nov. (0)
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Helglugnt på Wall Street
USA-börserna rörde sig mycket lite på fredagen, med tre timmars kortare handelsdag än vanligt dagen efter thanksgiving. Många handlare hade tagit ledigt och handeln var svag.
dnDN.se - 27 nov. kl. 20:20

hr

Klädjätten fälld för patentintrång
Modejätten Hennes & Mauritz har fällts för patentintrång av en domstol i Storbritannien. Bolaget som har vunnit målet hoppas på ett stort skadestånd.
dnDN.se - 27 nov. kl. 16:06

hr


Våldet mot statens vårdanställda ökar
Trots att våld inom ungdomshem och vårdhem för missbrukare ökar, minskar antalet polisanmälningar. Det visar statistik från Statens institutionsstyrelse (SIS). Nu kräver facket att alla incidenter polisanmäls.
dnDN.se - 27 nov. kl. 15:55

hr


Biljättarna skrotar sina etanolbilar
Försäljningen av nya etanolbilar är på väg att upphöra. Volvo drar in sina modeller, liksom Ford och Audi. Nu finns bara en enda modell kvar - Volkswagen Golf.
dnDN.se - 27 nov. kl. 14:57

hr


Högtryck vid Black Fridays säljstart knäckte sajter
Flera butikkedjors sajter kraschade när Black Friday-rean inleddes i natt. Elgiganten var ett av företagen vars hemsida inte gick att besöka under ett antal timmar.
dnDN.se - 27 nov. kl. 11:22

hr

Johan Schück: Fler i arbete är viktigare än BNP per invånare
Sveriges befolkning växer snabbt, till följd av flyktinginvandringen. Ekonomin utvecklas positivt, åtminstone under de närmaste åren. Men bilden fördunklas av en svagare utveckling när det gäller BNP-tillväxt per invånare.
dnDN.se - 27 nov. kl. 11:16

hr

Bredbandsbolaget slipper blockera Pirate Bay
Bredbandsbolaget behöver inte stoppa sina kunder från att nå fildelningssajten The Pirate Bay, slår Stockholms tingsrätt fast. Sveriges första blockeringsrättegång gick därmed den väg operatören hade förespråkat och mot upphovsrättsinnehavarna.
dnDN.se - 27 nov. kl. 11:10

hr

Guldpriset det lägsta på sex år
Guldpriset på världsmarknaden fortsätter att falla för sjätte veckan i rad och är nu nere på den lägsta nivån på nästan sex år.
dnDN.se - 27 nov. kl. 10:10

hr

Bemanningsbranschen fortsätter att växa
Bemanningsbranschen fortsätter sin expansion, visar Bemanningsföretagens kvartalsrapport som publiceras i dag. En tydlig trend är också att fler företag nu lägger hela avdelningar, till exempel hr och it, på bemanningsentreprenad.
dnDN.se - 27 nov. kl. 09:28

hr

Börsen svagt uppåt
Efter en inledande nedgång i spåren av klena Asienbörser vände Stockholmsbörsen svagt upp under dagen. Vid 15.30-tiden ligger OMXS-index på plus 0,2 procent. Europabörserna kretsar strax under nollstrecket.
dnDN.se - 27 nov. kl. 09:17

hr

Börsen svagt uppåt
Efter en inledande nedgång i spåren av klena Asienbörser vände Stockholmsbörsen svagt upp under dagen. Vid 15.30-tiden ligger OMXS-index på plus 0,2 procent. Europabörserna kretsar strax under nollstrecket.
dnDN.se - 27 nov. kl. 09:17

hr

Bang Olufsen till salu
Danska lyxelektronikföretaget Bang Olufsen är till salu och ledningen för nu samtal med möjliga köpare av hela eller delar av bolaget, meddelar företaget i ett pressmeddelande.
dnDN.se - 26 nov. kl. 15:42

hr

Bang Olufsen till salu
Danska lyxelektronikföretaget Bang Olufsen är till salu och ledningen för nu samtal med möjliga köpare av hela eller delar av bolaget, meddelar företaget i ett pressmeddelande.
dnDN.se - 26 nov. kl. 15:42

hr


Botten nådd för boräntor, spår statlig bank
Botten kan vara nådd för de låga boräntorna, även om Riksbanken troligen sänker sin ränta i december. Det spår statliga banken SBAB i en analys.
dnDN.se - 26 nov. kl. 14:37

hr


"Bonusar får inte bankchefer att jobba hårdare"
"Bankanställda får för höga löner och jag är skeptisk till att höga bonusar motiverar", sa Deutsche Bank-vd:n John Cryan på en konferens i Frankfurt tidigare i veckan, skriver Financial Times. Hans uttalande tog snabbt fart både på nätet och i finanskretsar.
dnDN.se - 26 nov. kl. 13:20

hr

Börsen stiger svagt
Stockholmsbörsen stiger svagt i förmiddagshandeln. Klockan elva ligger OMXS-index på plus 0,3 procent. De större Europabörserna stiger mer.
dnDN.se - 26 nov. kl. 11:21

hr

En gripen för hackerattacker mot svenska storbanker
En person har gripits i Växjö misstänkt för flera hackerattacker mot storbanker. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
dnDN.se - 26 nov. kl. 11:06

hr


Migrationsforskaren: Sverige kommer stänga gränsen
Regeringens nya flyktingpolitik är bara ett första steg - nästa blir att stänga gränsen. Det tror migrationsforskaren Joakim Ruist som ser de skärpta reglerna som en varning till resten av EU. Enligt honom är kostnaderna efter flyktingströmmarna ännu inte ett hot mot välfärden.
dnDN.se - 26 nov. kl. 10:59

hr

Sydkorea bötfäller Volkswagen
Sydkorea har beordrat Volkswagen att återkalla 125 500 dieselfordon, sedan tester bekräftat att den tyska biljätten manipulerat utsläppen från bilarnas motorer.
dnDN.se - 26 nov. kl. 10:08

hr

Hushållen lånar allt mer till sina bostäder
Hushållen fortsätter att låna alltmer till sina bostäder. Utlåningstillväxten låg i oktober på 8,1 procent, något högre än de 8,0 procent som var tillväxttakten i september, visar nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).
dnDN.se - 26 nov. kl. 09:46

hr

Uppåt på Stockholmsbörsen
Uppgången på Stockholmsbörsen tilltog under dagen. Europabörserna går ännu starkare sedan euron försvagats.
dnDN.se - 26 nov. kl. 09:35

hr

Uppåt på Stockholmsbörsen
Uppgången på Stockholmsbörsen tilltog under dagen. Europabörserna går ännu starkare sedan euron försvagats.
dnDN.se - 26 nov. kl. 09:35

hr


Lättad Sidachef hade befarat värre
"Det här är förutsättningar som vi kan hantera", säger en lättad Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör för Sida, till DN dagen efter att regeringen har kommit överens om ett tak på 30 procent för hur mycket av biståndet som får användas till flyktingmottagande.
dnDN.se - 26 nov. kl. 09:33

hr

Asienbörser följde Europa upp
De ledande Asienbörserna vände upp i nattens handel sedan Europabörserna stigit ordentligt i går. I USA låg kurserna stilla.
dnDN.se - 26 nov. kl. 09:31

hr

Rekordvinst för Kopparbergs
Framgångarna för Kopparbergs Bryggeri fortsätter.
dnDN.se - 26 nov. kl. 09:16

hr


Budgeten överspelad av flyktingmottagandet
Regeringen överger krona för krona-principen för att finansiera flyktingmottagandet de närmaste åren. Samtidigt öppnar finansminister Magdalena Andersson för blocköverskridande lösningar för att få in nyanlända på arbetsmarknaden.-?Nu handlar det om att inte vara ideologiskt låst, säger hon.
dnDN.se - 26 nov. kl. 07:14

hr

Stillastående på Wall Street
Det skedde inga stora förändringar på New Yorkbörserna under onsdagen. Vid stängning låg Dow Jones industriindex och S&P 500 kring nollstrecket. Nasdaqs kompositindex steg något, 0,3 procent.
dnDN.se - 25 nov. kl. 22:51

hr

Så vill VW åtgärda de manipulerade motorerna
Volkswagen har nu presenterat lösningar för tyska transportmyndigheter hur de manipulerade dieselmotorerna ska åtgärdas.
dnDN.se - 25 nov. kl. 17:23

hr


Befarade jätteböter spökar för Telia
Telia Soneras hotas av USA-böter för korruption i Eurasien på uppåt 17 miljarder kronor, enligt analytiker på Danske Bank. Telia-aktien faller på en i övrigt positiv börs.
dnDN.se - 25 nov. kl. 15:23

hr

Oro i Mellanöstern kan ge högre bensinpris
Oron i världen slår i genom på de svenska bensinpriserna. Bara i november har de ledande svenska bensinkedjorna ändrat priserna sju gånger.
dnDN.se - 25 nov. kl. 15:08

hr


Arla förlorar smörbråk
Arla gillar inte konkurrenten Unilevers smöriga marknadsföring, men får inte Marknadsdomstolen med sig.
dnDN.se - 25 nov. kl. 13:44

hr

Över en miljon svenskar har fått datavirus
Över en miljon svenskar har drabbats av datavirus det senaste året. Av säkerhetsskäl har nästan varannan svensk dessutom valt att inte lägga ut personlig information på sociala nätverk, enligt SCB.
dnDN.se - 25 nov. kl. 13:16

hr

Etisk fond vände Volkswagen ryggen
Volkswagen ska presentera en åtgärdsplan för amerikanska myndigheter om hur deras manipulerade bilar ska klara landets utsläppslagar. Men en stor europeisk fondförvaltare drog öronen åt sig redan för några år sedan.
dnDN.se - 25 nov. kl. 10:58

hr


Riksbanken kräver lånetak och minskade ränteavdrag
Riksbanken kräver ett batteri av åtgärder för att stoppa hushållens skuldökning. Hit hör nedtrappade ränteavdrag och ett tak på hur mycket varje hushåll får låna.
dnDN.se - 25 nov. kl. 10:47

hr

Dataproblem hos polisen
Polisen har problem med datasystem för utredningar och anmälningar, efter att en uppgradering gjorts. Hur många poliser som berörs av problemet, som startade vid lunchtid i går, är oklart.
dnDN.se - 25 nov. kl. 10:27

hr

Bensinpriset stiger efter oljerally
Efter gårdagens oljerally i spåren av den ökade oron kring Syrien höjer de ledande oljebolagen drivmedelspriserna.
dnDN.se - 25 nov. kl. 10:05

hr

Vinstrekord för Ving
Det går bra för resebolaget Ving, trots oro i omvärlden. Vinsten når rekord, försäljningen stiger och lönsamheten förbättras.
dnDN.se - 25 nov. kl. 09:58

hr

Börsen vänder upp efter dyster gårdag
Stockholmsbörsen vänder svagt upp efter gårdagens skarpa fall. Efter en kvarts handel ligger OMXS-index på plus 0,2 procent, ungefär i linje med de större Europabörserna.
dnDN.se - 25 nov. kl. 09:30

hr

Här finns jobben år 2020
Arkitekt, lärare eller kanske matematiker. Det är några av framtidens yrken om man lättare vill ha ett jobb om fem år, enligt akademikerorganisationen Sacos nya rapport.
dnDN.se - 25 nov. kl. 09:27

hr

Lägre tryck i svensk ekonomi
Den svenska konjunkturen är fortsatt starkare än normalt, men tappar ändå något i tempo, visar statliga Konjunkturinstitutets (KI) nya barometerindikator.
dnDN.se - 25 nov. kl. 09:22

hr

Svagt ner på Asienbörserna
De ledande Asienbörserna föll mestadels under onsdagens handel. Men rörelserna var relativt små.
dnDN.se - 25 nov. kl. 09:15

hr

Svagt uppåt på Wall Street
Merparten av New York-börserna gick svagt uppåt på tisdagen. Både Dow Jones industriindex och S&P 500 steg 0,1 procent. Nasdaqs kompositindex stängde oförändrat.
dnDN.se - 24 nov. kl. 22:30

hr

Fallande börser efter krigsoro
Kurserna på Stockholmsbörsen fortsatte nedåt. Likadant såg det ut på flera Europabörser.Säkerhetsläget bidrog till nedgångarna.
dnDN.se - 24 nov. kl. 18:49

hr

Allt dyrare lagra olja på båt
Mindre än fem procent av världens oljetankers används för tillfället som lager, enligt det ledande tankrederiet Frontline. Orsaken är det låga oljepriset som får handlarna att lagra oljan i hopp om stigande priser.
dnDN.se - 24 nov. kl. 15:35

hr

EU föreslår insättningsgaranti
År 2024 hoppas EU-kommissionen att en fullständig europeisk insättningsgaranti ska backa upp euroländernas bankunion.
dnDN.se - 24 nov. kl. 15:34

hr

Stena Bulk beställer nya tankers
Tankrederiet Stena Bulk har beställt tre nya så kallade MR-tankers på 50 000 dödviktton av det kinesiska varvet CSSC OME i Guangzhou. Ordern är värd 200 miljoner dollar (cirka 1,75 miljarder kronor), skriver Stena Bulk i ett pressmeddelande.
dnDN.se - 24 nov. kl. 15:32

hr

USA:s tillväxt revideras upp
Den amerikanska ekonomin går starkare än tidigare beräkningar.
dnDN.se - 24 nov. kl. 15:29

hr


Robotdammsugaren årets julklapp
Årets julklapp är robotdammsugaren, enligt HUI Research. Det motiveras med att robotdammsugaren kombinerar efterfrågan på att frigöra tid för vänner och fritid, och har ett starkt fokus på hemmet
dnDN.se - 24 nov. kl. 15:15

hr


1  2  3  4  5  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen