allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (186)
Aftonbladet (0)
Di.se (1401)
Dagens Media (0)
IDG.se (0)
Ny Teknik (0)
CisionNews (0)

TYP
Pressmed. (0)
Nyheter (988)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (140)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Radioaktiva vildsvin pina för tyska jägare
Vildsvin i Sachsen strålar - av radioaktivitet. Mer än var tredje galt i den tyska delstaten avger så pass hög strålning att köttet inte är tjänligt som föda för människor, vilket hämmar jakten på det annars eftertraktade köttet.
dnDN.se - kl. 19:58

hr

Börsen backade - dollarn över sjuan
Det började uppåt, men ganska snart föll kurserna på Stockholmsbörsen tillbaka och låg stadigt kvar på ungefär samma nivå. När handeln stängde hade OMXS-index sjunkit med 0,2 procent till 447,6.
dnDN.se - kl. 17:40

hr

Tufft dygn för pendlare efter tågstopp
Tågresenärer på linjen Västerås/Enköping-Stockholm får ta stöten när koppartjuvar sätter säkerheten ur spel med sina stölder. Måndagskvällen var en pärs för pendlarna, tisdagen blir också en prövning. Stoppet mellan Enköping och Bålsta består åtminstone fram till 16-tiden på tisdag.
dnDN.se - kl. 16:23

hr

Kopparstöld stoppar tågtrafik
Tågtrafiken mellan Bålsta och Enköping står stilla till följd av kopparstöld från elledningar, enligt Trafikverket.
dnDN.se - kl. 16:23

hr

Experten: Lägg inte nakenbilder i molntjänster
Lägg inte nakenbilder i molntjänster och undvik att använda din hunds namn i lösenord. Det är nätexperten Peter Forsman bästa tips till den som oroar sig för stöld av privata bilder.
dnDN.se - kl. 15:43

hr

Experten: Lägg inte nakenbilder i molntjänster
Lägg inte nakenbilder i molntjänster och undvik att använda din hunds namn i lösenord. Det är nätexperten Peter Forsman bästa tips till den som oroar sig för stöld av privata bilder.
dnDN.se - kl. 15:43

hr

Så klarar du tuffa intervjufrågor
Träna i förväg, säg ifrån om du får olämpliga frågor och ha humor. Det är karriärcoachen Nina Jansdotters bästa tips till dig som ska på anställningsintervju.
dnDN.se - kl. 14:15

hr

Så klarar du tuffa intervjufrågor
Träna i förväg, säg ifrån om du får olämpliga frågor och ha humor. Det är karriärcoachen Nina Jansdotters bästa tips till dig som ska på anställningsintervju.
dnDN.se - kl. 14:15

hr

Försvunna jobb som återuppstått
Vill du jobba som sumprunkare eller telegrafist ser arbetsmarknaden rätt dyster ut. Däremot verkar en del gamla yrken nu få en renässans, om än i delvis ny tappning. Gårdfarihandlaren är ett exempel.
dnDN.se - kl. 14:10

hr

Självkörande bil ger sjuka ny chans
Självkörande bilar kan ge nya möjligheter för personer som i dag får körkorten återkallade. Transportstyrelsen öppnar för regeländringar.
dnDN.se - kl. 13:26

hr

Så mycket kostar valet
Vad krävs för att få arbeta som röstmottagare, vem har ansvar för att städa bort valaffischerna och vad kostar all administration kring valet? Valmyndigheten och Stockholms stads valnämnd ger svar.
dnDN.se - kl. 13:11

hr

Därför ska chefen inte ha eget rum
Sex av tio chefer sitter fortfarande i egna rum - trots att det minskar personalens delaktighet och trivsel. - Det är väldigt gammaldags med chefen i eget rum, säger Cecilia Söderström, personalchef på fastighetsbolaget Vasakronan.
dnDN.se - kl. 11:07

hr

Fortsatt framåt för bilbranschen
Den heta bilkonjunkturen håller i sig. Augusti blev den tredje bästa månaden sedan Bil Sweden började sina mätningar 1946.
dnDN.se - kl. 10:35

hr

Forskare: Därför måste vi äta mindre kött
Köttkonsumtionen måste minska både för miljöns skull och för att maten ska räcka i framtiden. Det visar brittisk forskning som BBC rapporterar om.
dnDN.se - kl. 10:20

hr

Forskare: Därför måste vi äta mindre kött
Köttkonsumtionen måste minska både för miljöns skull och för att maten ska räcka i framtiden. Det visar brittisk forskning som BBC rapporterar om.
dnDN.se - kl. 10:20

hr

Branschen hårdbantar - tusentals jobb borta
Finländsk skogsindustri har gått igenom en hårdhänt bantning sedan krisen slog till 2008. Anläggningar har lagts ner och tiotusentals arbeten har försvunnit för att göra industrin lönsam igen.
dnDN.se - kl. 09:39

hr

Storägaren hoppas på skifte i skogsindustrin
Ingå. Finlands främsta naturresurs är skogen. Men sjunkande virkespriser och många små skogsägare har hämmat utvecklingen. Otto von Frenckell, en av landets största skogsägare, kräver en politisk vilja att modernisera skogsnäringen.
dnDN.se - kl. 09:39

hr

Inköpschefsindex föll
Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, sjönk i augusti till 51,0, jämfört med 55,1 månaden före.
dnDN.se - kl. 09:23

hr

Bankkunderna med lägst ränta i augusti
Lägst ränta och i snitt 1,64 procent fick de bästa bolåneförhandlarna hos SEB i augusti, enligt Comboloans Bolånebarometer.
dnDN.se - kl. 09:13

hr

Nästa Iphone blir mobil plånbok
Nästa Iphonemodell blir något av en mobil plånbok. Apple samarbetar med Visa, Mastercard och American Express, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.
dnDN.se - kl. 08:05

hr

Stor vindkraftpark klar i Nordsjön
80 nya vindkraftverk, som mäter upp till 150 meter över havet, står färdiga att generera ström utanför den tysk-danska västkusten.
dnDN.se - kl. 06:52

hr

Oro för miljön när nybyggen vid sjöar tillåts
Regeringen vill undanta mindre sjöar och vatten­drag från strandskyddet, men förslaget får skarp kritik från flera länsstyrelser: Det strider mot nationella miljömål, hotar rödlistade arter och öppnar för att föroreningar sprider sig.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Lennart Garsten fick dispens - nu får turisterna sjöutsikt
På ängen ner mot sjön Mellansvan står Lennart Garstens nya enplansvillor. Han fick dispens från strandskyddet då både Säffle kommun och länsstyrelsen tycker att bostäderna utvecklar bygden.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Gotland vill ha veto mot oljeutvinning
Region Gotland vill inte veta av någon utvinning av fossila bränslen på ön. I ett brev till statsminister Fredrik Reinfeldt begär regionen vetorätt mot utvinning av olja, gas och andra fossila bränslen, skriver nättidningen Hela Gotland.
dnDN.se - 31 aug. kl. 23:56

hr

Stopp för tågtrafiken Göteborg-Karlstad
Tågen på sträckan mellan Göteborg och Karlstad stoppades på söndagseftermiddagen på grund av en nedriven kontaktledning i Mellerud.
dnDN.se - 31 aug. kl. 19:31

hr

Inläggen på Facebook ledde till hot om uppsägning
Mikael Wadström tyckte att ett regionkontor för Östergötland borde ligga i Norrköping och skrev det på sin Facebooksida.Arbetsgivaren, SVT, omplacerade honom och hotade med sparken om han fortsatte att sprida sin åsikt.
dnDN.se - 31 aug. kl. 13:19

hr

Lagligt kritisera chefen - men du kan få sparken
Anställda har rätt att kritisera sina chefer och sina arbetsgivare på sociala medier, enligt lagen. Ändå riskerar de sina anställningar om de gör det. Därför väntas tvister om yttrandefriheten bli allt vanligare.-?Ja, det tror jag definitivt, säger arbetsrättsjuristen Jessica Stålhammar.
dnDN.se - 31 aug. kl. 13:18

hr

Öresundsbron ger mångmiljardvinster
Öresundsbron har bidragit med så stora samhällsekonomiska vinster att motsvarande belopp skulle kunna finansiera ytterligare två-tre fasta förbindelser över sundet. Med färre gränshinder kan samhällsnyttan bli ännu större, hävdar Öresundskomiteen.
dnDN.se - 31 aug. kl. 13:12

hr

Gripenförhandlingar med Slovakien
Sverige, Tjeckien och Slovakien har undertecknat en avsiktsförklaring om utvecklat samarbete kring Gripen. För svensk del kan det innebära ett steg på vägen mot en ny Gripenorder.
dnDN.se - 30 aug. kl. 18:57

hr

Bara Beatles brädar svensken
Martin Sandeberg, 43, mer känd som Max Martin, har för artonde gången en låt överst på USA-listan Billboard Hot 100. Det gör att han går upp på tredje plats bland de låtskrivare med flest ettor i listans 56-åriga historia, skriver Dagens Industri. 
dnDN.se - 30 aug. kl. 11:02

hr

Här finns världens renaste hotell
Hotellpersonalen i Tokyo kan sträcka på sig lite extra. Enligt omdömen från över sex miljoner besökare är nämligen stadens hotellrum renast i världen, skriver Wall Street Journal.
dnDN.se - 30 aug. kl. 08:40

hr

Farlig motorvärmare får inte säljas
En motorvärmare från XX Trading Sweden har fått försäljningsförbud av Elsäkerhetsverket. Värmaren, av modell 2132, har ett antal brister vad gäller elsäkerhet, enligt myndigheten.
dnDN.se - 30 aug. kl. 08:33

hr

Bolag gräver guld i Sverige
Privatägda gruvbolag grävde i fjol upp metaller för 12,5 miljarder kronor ur svensk berggrund visar DN:s sammanställning. Samtidigt betalade bolagen endast 1,2 miljoner i avgift till svenska staten.
dnDN.se - 30 aug. kl. 06:54

hr

Svagt upp på Wall Street
USA-börserna avslutade veckan med en liten uppgång efter en dag med både positiva och negativa nyheter.
dnDN.se - 29 aug. kl. 22:17

hr

Ryssland och EU: Kallt blir kallare
Kallt är det. Och kallare kan det bli när temperaturen i relationerna mellan Bryssel och Moskva sjunker i stadig takt. Framför allt i öst riskeras en isande vinter om den ryska gasen stryps av den fortsatta konflikten kring Ukraina.
dnDN.se - 29 aug. kl. 21:08

hr

Stockholmsbörsen kall i sommarvärmen
Sommarens rekordvärme har inte satt några spår på Stockholmsbörsen. Tvärtom har börsen backat en dryg procent de senaste tre månaderna. Och fredagen var inte heller någon köpfest. Även de ledande Europabörserna handlades kring noll. OMXS-index steg med måttliga 0,2 procent.
dnDN.se - 29 aug. kl. 18:38

hr

En HD-studio du kan ha i fickan
Med en liten PCM-inspelare kan du spela in live i en kvalitet som vida överträffar CD. Ljud & Bild har testat sex inspelare i olika prisklasser.
dnDN.se - 29 aug. kl. 15:26

hr

Ingen VM-effekt för Brasilien
Brasiliens ekonomi har gått in i en recession - det vill säga två kvartal i rad med fallande tillväxt. Någon VM-effekt går alltså inte att skönja, och den svaga ekonomin minskar ytterligare president Dilma Rousseffs möjligheter att bli omvald i oktober.
dnDN.se - 29 aug. kl. 15:04

hr

Ja till Nevs rekonstruktion
Vänersborgs tingsrätt beviljar Nevs företagsrekonstruktion, enligt ett pressmeddelande från elbilstillverkaren.
dnDN.se - 29 aug. kl. 13:43

hr

Google utvecklar drönare
Google håller på att utveckla drönare som ska kunna leverera varor. De flygande farkosterna ska bland annat användas vid nödsituationer och för kommersiella syften.
dnDN.se - 29 aug. kl. 13:35

hr

6.000 tvingas lämna Malaysia Airlines
Nästan en tredjedel av personalstyrkan eller cirka 6 000 anställda får lämna det förlusttyngda och katastrofdrabbade flygbolaget Malaysia Airlines (MAS).
dnDN.se - 29 aug. kl. 12:59

hr

Här är utbildningarna med platser kvar
Är du arbetslös eller osäker på vad du vill göra i höst? För den som vill hoppa på en utbildning i sista sekunden finns en rad alternativ. Mest att välja på har den som vill utbilda sig inom naturkunskap, språk och IT.
dnDN.se - 29 aug. kl. 11:11

hr

Stockholmsbörsen stiger
Stockholmsbörsen inledde fredagen med en liten uppgång. Klockan 9.20 hade OMXS-index stigit med 0,3 procent till 448,4.
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:51

hr

Ica säljer tidskriftsförlag
Icas ägarbolag Ica-gruppen säljer Forma Publishing Group, som bland annat ger ut Icakuriren och Hus & Hem, till den danska mediekoncernen Egmont.
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:50

hr

Jättelyft för Kings svenska bolag
Candy Crush-utvecklaren Kings svenska dotterbolag Midasplayer redovisar en vinst före skatt på 1,4 miljarder kronor för 2013. Året före uppgick vinsten till drygt 9 miljoner kronor.
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:49

hr

Nu kan du kolla om någon läser dina tweets
Läser någon dina tweets och vilka intressen har dina följare? Det och mycket mer kan du få reda på genom en ny analystjänst som Twitter har lanserat.
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:01

hr

Nu kan du kolla om någon läser dina tweets
Läser någon dina tweets och vilka intressen har dina följare? Det och mycket mer kan du få reda på genom en ny analystjänst som Twitter har lanserat.
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:01

hr

Islands återhämtning lyfts fram som föredöme i utlandet
Islands ekonomi är ännu inte lika stor som den var före kraschen 2008. Men den växer och sättet som återhämtningen skett på ses av många ekonomer och analytiker som ett föredöme.
dnDN.se - 29 aug. kl. 08:50

hr

Bankerna ska hjälpa till med kundernas lån
Reykjavik. De köpte sitt drömhus två månader innan Islands ekonomi kollapsade hösten 2008. Nu hoppas Stefan Thorhalsson och Kristin Hanksdottir att de isländska bankerna ska dela smällen - och betala av en del av ­deras lån.-?Det vore inte mer än rättvist, säger Stefan Thorhalsson.
dnDN.se - 29 aug. kl. 08:50

hr

Försvaret får köpa 60 nya Jas-plan
Regeringen har gett Försvarsmakten grönt ljus för att köpa 60 nya Jas-plan, rapporterar Sveriges Television (SVT).
dnDN.se - 29 aug. kl. 07:01

hr


1  2  3  4  5  6  Nästa »1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen