allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (565)
Aftonbladet (0)
Dagens Media (0)
IDG.se (0)
Ny Teknik (0)
CisionNews (0)

TYP
Pressmed. (0)
Nyheter (40)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (173)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
Tisdag 30 aug. (0)
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Veckan öppnade uppåt på Wall Street
Flera dagars dystert börshumör bröts när veckan inleddes på Wall Street, lyft av finanssektorn.
dnDN.se - 29 aug. kl. 22:15

hr

Tågen Stockholm-Göteborg rullar igen
Tågtrafiken mellan Laxå och Töreboda är i gång igen efter ett cirka två timmar långt stopp. Stoppet, som inträffade strax efter 19.30 på måndagen, berodde på att ett tåg kört på en älg, enligt Trafikverket.
dnDN.se - 29 aug. kl. 21:17

hr

Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm
Tågtrafiken mellan Laxå och Töreboda har stoppats efter ett tillbud. Stoppet, som inträffade strax efter 19.30 på måndagen, påverkar även trafiken mellan Stockholm och Göteborg.
dnDN.se - 29 aug. kl. 21:17

hr

Ny Iphone nästa vecka?
Ett år har gått sedan Apple senast lanserade en ny Iphone. En ocean av tid för den som älskar den senaste tekniken. Om en dryg vecka, den 7 september, ryktas Apple äntligen presentera Iphone 7. Och bland otåliga teknikälskare florerar redan en uppsjö rykten om den nya telefonens egenskaper.
dnDN.se - 29 aug. kl. 20:08

hr

Rekordböter för Apple
Apples avtal med Irland om statligt stöd är olagligt, enligt EU-kommissionen. Nu tvingas it-jätten att betala Europas största skattetillägg.
dnDN.se - 29 aug. kl. 20:05

hr

Börsveckan inleddes svagt uppåt
Stockholmsbörsen pekade svagt nedåt under större delen av handelsveckans första dag, i linje med de ledande Europabörserna. Men vid stängning hade OMXS-index stigit 0,1 procent.
dnDN.se - 29 aug. kl. 17:58

hr


Handelsbankens sparkade vd - här är turerna bakom
Handelsbankens vd Frank Vang-Jensen fick oväntat gå på dagen. Men vad låg egentligen bakom? DN beskriver vad som hände i kulisserna.
dnDN.se - 29 aug. kl. 16:47

hr

Handelsbankens sparkade vd - här är turerna bakom
Handelsbankens vd Frank Vang-Jensen fick oväntat gå på dagen. Men vad låg egentligen bakom? DN beskriver vad som hände i kulisserna.
dnDN.se - 29 aug. kl. 16:47

hr

Swedbank skrotar seniorlån
Swedbank erbjuder inte längre sina kunder seniorlån. Banken anger låg efterfrågan som skäl för att man under sommaren tagit bort låneformen.
dnDN.se - 29 aug. kl. 15:26

hr

Betalt till mjölkbönder som drar ner
Mjölkbönder som under årets sista tre månader producerar mindre mjölk än samma period förra året kan få EU-stöd. Bidraget blir en krona och 30 öre per kilo.
dnDN.se - 29 aug. kl. 14:11

hr


Sista chansen att växla in gamla sedlar gratis
Nu är det hög tid att länsa byrålådor, fickor och andra gömmor på pengar. På onsdag är sista dagen att kostnadsfritt växla in ogiltiga 20-, 50-, och 1000-kronorssedlar.
dnDN.se - 29 aug. kl. 13:56

hr

Sista chansen att växla in gamla sedlar gratis
Nu är det hög tid att länsa byrålådor, fickor och andra gömmor på pengar. På onsdag är sista dagen att kostnadsfritt växla in ogiltiga 20-, 50-, och 1000-kronorssedlar.
dnDN.se - 29 aug. kl. 13:56

hr

Här är knepen som ger dig lägre elpris
Mer än 600 000 svenska hushåll betalar väldigt mycket mer för elen än de behöver och elbolagen tackar och tar emot. Men det finns enkla sätt att sänka elpriset.
dnDN.se - 29 aug. kl. 13:39

hr


Högre elpris i vinter
Många hushåll kommer att få betala mer för elen i vinter än förra året. För en villaägare betyder ett en ökad elkostnad på 1 000 kronor.
dnDN.se - 29 aug. kl. 13:39

hr


Färre bluffakturor anmäls
Det polisanmäls färre bluffakturor än tidigare, och det verkar faktiskt som att brottstypen är på väg ned. Men det finns några storbluffare som går mot strömmen.
dnDN.se - 29 aug. kl. 12:59

hr

Lyft för digitala annonsintäkter
Annonsintäkterna från morgonpressens digitala tjänster ökade 5,1 procent till 201 miljoner kronor under årets andra kvartal, enligt branschorganisationen TU.
dnDN.se - 29 aug. kl. 10:59

hr

Höjda priser på bensin och diesel
Ledande bensinbolag höjer priset på bensin med tio öre per liter.
dnDN.se - 29 aug. kl. 10:56

hr


Swedbank varnar för populismen
Den framväxande populismen är ett hot mot den ekonomiska tillväxten på lång sikt. Det skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos.
dnDN.se - 29 aug. kl. 10:44

hr

Lägre handelsnetto i juli
Det svenska handelsnettot minskade till 0,5 miljarder kronor i juli, ned från 0,6 miljarder i juni, men upp från 0,4 miljarder i juli 2015, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).
dnDN.se - 29 aug. kl. 10:05

hr

Ökad volym i detaljhandeln
Detaljhandelns försäljningsvolym ökade 1,1 procent i juli jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt kalenderkorrigerade siffror Statistiska centralbyrån (SCB).
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:46

hr

Börsen öppnar svagt nedåt
Stockholmsbörsen inleder handelsveckan svagt nedåt, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index har efter tio minuters handel backat 0,1 procent.
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:29

hr

Norskt oljefält överträffar prognos
Den norska oljekoncernen Statoil har dragit ned sin budget för utvecklingskostnader på oljefältet Johan Sverdrup med 20 procent, men höjer samtidigt sin prognos för produktion från oljefältet kraftigt.
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:29

hr

Birgitta Forsberg: SCA borde tacka ja till budet på skogen
Fredrik Lundberg kapar åt sig allt mer makt. Framöver köper han troligen SCA:s skogsdel. Men det vore bättre om SCA tackade ja till det bud på skogen, som enligt uppgift finns.
dnDN.se - 29 aug. kl. 09:05

hr

Oljepriset faller på ökad produktion
Världsmarknadspriset på råolja faller sedan Irak rapporterat om ökad produktion och Iran klargjort att man bara kan diskutera produktionsbegränsningar om andra länder i oljekartellen Opec erkänner landets rätt att återfå förlorade marknadsandelar.
dnDN.se - 29 aug. kl. 08:49

hr

Kraftigt lyft på Tokyobörsen
Tokyobörsen fick ett rejält lyft i måndagens handel. Draghjälp kommer från en försvagad japansk valuta, sedan USA:s centralbankschef Janet Yellen öppnat för en räntehöjning redan i september.
dnDN.se - 29 aug. kl. 08:48

hr

Upp och ner på Asiens börser
Tokyobörsen steg i den tidiga handeln på måndagen, efter att yenen försvagats förra veckan då den amerikanska Fed-chefen Janet Yellen flaggade för räntehöjning.
dnDN.se - 29 aug. kl. 05:47

hr


Birgitta Forsberg: SCA borde tacka ja till budet på skogen
Krönika. Fredrik Lundberg kapar åt sig allt mer makt. Framöver köper han troligen SCA:s skogsdel. Men det vore bättre om SCA tackade ja till det bud på skogen, som enligt uppgift finns.
dnDN.se - 28 aug. kl. 23:00

hr

Miljarder från husköp till staten
Stämpelskatter, avgifter som köparen betalar till staten vid bostadsköp, har ökat kraftigt och väntas i år nå ett rekord på 11,2 miljarder kronor, rapporterar Dagens industri.
dnDN.se - 28 aug. kl. 22:59

hr

Rysk chartertrafik till Turkiet återupptas
Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev har gett klartecken för att chartertrafiken till Turkiet kan återupptas.
dnDN.se - 28 aug. kl. 18:59

hr

Birgitta Forsberg: Christer Ericsson började utan någonting
I slutet av juni försvann näringslivsprofilen, Christer Ericsson, under en fisketur. På lördagen hittades han död i vattnet utanför Marsstrand. DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg svarar på tre frågor om entreprenören.
dnDN.se - 28 aug. kl. 16:16

hr

"TTIP-förhandlingarna har havererat"
Det planerade jätteavtalet om handel mellan EU och USA ser inte ut att bli av. Den bedömningen gör Tysklands vice förbundskansler Sigmar Gabriel.
dnDN.se - 28 aug. kl. 14:26

hr

Här är ingenjörsyrkena med störst jobbchans efter examen
Språk, kunskap om automation och digitalisering, samt social kompetens - det är de krav som arbetsgivare kommer att ställa på framtidens ingenjörer. Peter Larsson, samhällspolitisk chef på Sveriges Ingenjörer, tycker dock att företagen borde vara bättre på att vidareutbilda de ingenjörer de redan har.
dnDN.se - 28 aug. kl. 13:35

hr

Hasse Eriksson: Ett skräckexempel på dålig rådgivning
Jag har flera gånger gett rådet att strunta i pensionsrådgivare som vill sälja sina produkter per telefon.
dnDN.se - 28 aug. kl. 12:47

hr

Flera tillväxtmarknader har fått ett lyft under året
Flera tillväxtmarknader har haft en bra utveckling i år och de flesta har gått bättre än Sverigefonderna under perioden.
dnDN.se - 28 aug. kl. 12:46

hr


Brasilianskt guldregn för sparare
Brasilienfonder har varit vinnare i år. Frågan är hur det kommer att gå när OS-elden i Rio slocknat. -?Det som talar för en positiv utveckling av Brasilienfonder är om tillväxten förbättras, säger fondanalytikern Johanna Gustafsson.
dnDN.se - 28 aug. kl. 12:40

hr


Christer Ericsson hittad död
Christer Ericsson har hittats död i vattnet utanför Marstrand. Näringslivsprofilen försvann under en fisketur i slutet av juni.
dnDN.se - 28 aug. kl. 12:12

hr

Christer Ericsson hittad död
Christer Ericsson har hittats död i vattnet utanför Marstrand. Näringslivsprofilen försvann under en fisketur i slutet av juni.
dnDN.se - 28 aug. kl. 12:12

hr


Amazon inför 30 timmars arbetsvecka
Världens största e-handelsföretag Amazon kommer att erbjuda en del av sina anställda 30-timmarsvecka. Deltagarna i pilotprojektet ska jobba måndag till fredag från klockan 10 till 14, med möjlighet till flextid. 
dnDN.se - 28 aug. kl. 09:24

hr


Japan satsar miljarder i Afrika
Japan ska investera motsvarande 30 miljarder USA-dollar (250 miljarder kronor) i infrastruktur, utbildning och hälsovård i Afrika de närmaste tre åren. Det lovar premiärminister Shinzo Abe på den japansk-afrikanska utvecklingskonferensen Ticad i Nairobi.
dnDN.se - 27 aug. kl. 19:37

hr


Virtuella fotgängare ska hindra kaos och förseningar
Datorsimulerade fotgängare används för att förutse trängsel och förhindra olyckor runt Kaban i Mecka. I Sverige växer behovet av att planera gångtrafiktäta områden på samma sätt. Fredrik Johansson på Statens väg- och transportforskningsinstitut har skapat simulerade fotgängare för den svenska kollektivtrafiken.
dnDN.se - 27 aug. kl. 08:26

hr


Ny räntehöjning i USA allt närmare
Argumenten för USA att höja räntan har stärkts, sade den amerikanske centralbankschefen Janet Yellen i ett efterlängtat tal på fredagen. Men när höjningen kommer är fortfarande oklart. Budskapet stärkte börserna och dollarn.
dnDN.se - 27 aug. kl. 00:59

hr


Japans största flygbolag stoppar sina Dreamliner
Japans största flybolag, ANA, har beslutat att stoppa sin flotta av Boeing 787 Dreamliner efter att ha upptäckt problem med planets motorer, rapporter The Guardian.
dnDN.se - 26 aug. kl. 23:09

hr

Japans största flygbolag stoppar sina Dreamliners
Japans största flybolag, ANA, har beslutat att stoppa sin flotta av Boeing 787 Dreamliner efter att ha upptäckt problem med planets motorer, rapporter The Guardian.
dnDN.se - 26 aug. kl. 23:09

hr


Ny räntehöjning i USA allt närmare
Argumenten för USA att höja räntan har stärkts, sade den amerikanske centralbankschefen Janet Yellen i ett efterlängtat tal på fredagen. Men när höjningen kommer är fortfarande oklart. Budskapet stärkte börserna och dollarn.
dnDN.se - 26 aug. kl. 22:45

hr

Ryckig handel på Wall Street
Börserna i USA gick åt olika håll under handelsveckans sista dag.
dnDN.se - 26 aug. kl. 22:09

hr

Skinndesigner vinner Guldknappen
Årets vinnare av Damernas Världs Guldknappen går till klädskaparen Nellie Kamras som står bakom märket Stand. Hennes skinnkollektioner har rönt stort intresse i Modesverige.
dnDN.se - 26 aug. kl. 21:17

hr


"Curlade 80-talister" bakom Migrationsverkets ineffektivitet
Migrationsverket har dalat i effektivitet sedan 90-talet. En orsak, enligt internrevisionens rapport, är 80-talisternas bortskämdhet.
dnDN.se - 26 aug. kl. 20:14

hr


1  2  3  4  5  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen