allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (673)
Aftonbladet (0)
Dagens Media (0)
IDG.se (0)
Ny Teknik (0)
CisionNews (0)

TYP
Pressmed. (0)
Nyheter (845)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (157)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
Tisdag 30 jun. (0)
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Tre ödesdatum för Grekland
Det grekiska dramat fortsätter. Här är tre ödesdatum för landet - det första inträffar redan på tisdagen. "Folkomröstningen är avgörande", säger nationalekonomen Lars Calmfors.
dnDN.se - 29 jun. kl. 23:04

hr


Tsipras räknar med att Grekland får stanna i euron
Den grekiske premiärministern Alexis Tsipras räknar med att Grekland kan stanna i eurosamarbetet även om grekerna röstar nej i folkomröstningen på söndag. Kostnaden för att slänga ut Grekland ur samarbetet är för stor, argumenterar han i en tv-intervju.
dnDN.se - 29 jun. kl. 23:02

hr

Bostadsbristen värre än befarat
Sverige behöver ännu fler nya bostäder än tidigare beräknat för att få rätsida på bostadsristen. Boverket har justerat sin tidigare prognos, skriver Dagens Industri.
dnDN.se - 29 jun. kl. 22:42

hr

Grekiska krisen skakar världens börser
Börserna har fallit kraftigt i såväl Europa som i Asien. Och oron på marknaderna kommer att fortsätta, varnar ekonomer.
dnDN.se - 29 jun. kl. 21:12

hr

Grekiska krisen skakar världens börser
Börserna har fallit kraftigt i såväl Europa som i Asien. Och oron på marknaderna kommer att fortsätta, varnar ekonomer.
dnDN.se - 29 jun. kl. 21:11

hr


Paniken har börjat sprida sig i Grekland
Sista ordet är inte sagt i Greklands-krisen. EU håller fortfarande dörren öppen för en lösning. Men osäkerheten om landets framtid fick världens börser att rasa och i Grekland har paniken börjat sprida sig. Folk bunkrar mat, bensin - och pengar.
dnDN.se - 29 jun. kl. 16:18

hr

Uber startar båttaxi
Den omstridda taxitjänsten Uber börjar med båttaxi i Istanbul. Appen ska heta UberBoat, skriver tidningen The Telegraph.
dnDN.se - 29 jun. kl. 15:04

hr

Fondjätten: Brexit kan blir slutet för EU
EU riskerar att upplösas ifall Storbritannien röstar för att lämna EU. Det menar William McNabb, som är vd för en av världens största fondförvaltare Vanguard, skriver Financial Times.
dnDN.se - 29 jun. kl. 13:12

hr

Kvinnor sparar oftare än män
För första gången sparar fler kvinnor än män, visar en ny rapport.
dnDN.se - 29 jun. kl. 12:46

hr

Magdalena Andersson: Risk för fortsatt ekonomisk nedgång
Greklandskrisen kastar in hela Europa i ett mycket osäkert ekonomiskt läge. Finansminister Magdalena Andersson säger att det är svårt att förutse hur Sverige påverkas. - Det är ett allvarligt läge, säger hon.
dnDN.se - 29 jun. kl. 12:02

hr

UD: Ta med kontanter på Greklandsresan
UD uppmanar svenskar som ska åka till Grekland att ta med kontanter på resan. Hotet om statsbankrutt är akut. Men det ekonomiska kaoset verkar inte ha drabbat charterbolagens resenärer.
dnDN.se - 29 jun. kl. 11:00

hr

Holland prövar att införa medborgarlön
I holländska Utrecht startas ett experiment med medborgarlön efter sommaren. Tanken är att se om samhället skulle fungera effektivt om alla fick en baslön från staten, utan krav på motprestation.
dnDN.se - 29 jun. kl. 10:55

hr


Skattebetalarna kan stå för gruvbolagens saneringskostnader
Miljöskador som följer i spåren på den svenska gruvyran synas nu av Riksrevisionen. Det finns enligt RRV tecken på att staten, och därmed skattebetalarna, kan tvingas stå för branschens saneringskostnader.
dnDN.se - 29 jun. kl. 10:51

hr

Johan Schück: Osäkerheten sprider sig globalt
Tre frågor till DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück om att börserna rasar runt om i världen, till följd av det akuta läget i Greklandskrisen.
dnDN.se - 29 jun. kl. 10:28

hr


Börsras i spåren av grekiskt sammanbrott
Stockholmsbörsen föll direkt när handeln öppnade på måndagsmorgonen. Efter en knapp halvtimme hade det ledande OMX30-indexet backat med tre procent.
dnDN.se - 29 jun. kl. 09:36

hr

Hon öppnar för högre pensionsålder
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) är öppen för att införa högre ålders­gränser för pensionen.-?Annars gröper vi ur pensions­systemet och pensionerna sjunker, säger hon i en sommarintervju med DN och lovar att redan i höst skynda på frågan om hur vi ska förmås att arbeta längre.
dnDN.se - 29 jun. kl. 09:23

hr


Merkel håller krismöte om Grekland
I dag samlar den tyska förbundskanslern Angela Merkel alla partier till ett krismöte för att diskutera den uppkomna situationen i Grekland. Hos regeringen blandas besvikelse med ilska efter det plötsliga beslutet om en grekisk folkomröstning.
dnDN.se - 29 jun. kl. 09:15

hr

Expert: Frihandeln dör med regeringens förslag
Upphandlingsexperten Andrea Sundstrand sågar regeringens utspel om att svenska livsmedel ska gynnas genom krav på djurskydd i upphandlingar. Enligt henne går det rakt emot hela idén med frihandel inom EU.
dnDN.se - 29 jun. kl. 09:12

hr

Merkel håller dörren öppen för Grekland
Sista ordet är inte sagt i Greklandskrisen. Den tyska regeringen håller fortfarande dörren öppen. "Om förmågan att hitta kompromisser går förlorad är också Europa förlorat", sade förbundskanslern Angela Merkel när hon på måndagsförmiddagen talade på sitt partis 70-årsjubileum.
dnDN.se - 29 jun. kl. 09:08

hr

Framtidens robot är en mjukis
När robotar flyttar från verkstäderna till miljöer där männi­skor vistas måste de bli mjukare. De måste lära sig att inte skada, att hantera oformliga, organiska objekt. Men de måste också kunna bete sig på ett sätt som gör att människor står ut i?deras närvaro.
dnDN.se - 29 jun. kl. 09:06

hr

Förtroendet för Merkel står på spel
Analys. Tyskland ligger ute med en enorm summa pengar som går upp i rök om Grekland gör konkurs. Men det handlar ändå inte i första hand om pengarna utan om ett politiskt projekt som är intimt förknippat med förbundskansler Angela Merkel.
dnDN.se - 29 jun. kl. 07:20

hr

M vill ha rutpeng till flytt
Moderaterna vill vidga rut-avdraget till att omfatta även flyttjänster. Reformen som kostar runt en halv miljard kronor, skulle kunna skapa 1.000 nya jobb, säger partisekreterare Tomas Tobé till SR Ekot.
dnDN.se - 29 jun. kl. 05:48

hr


Bankerna i Grekland håller stängt en vecka
På måndagen stänger bankerna i Aten. Också börshandeln ligger nere och kapitalkontroller införs för att undvika en bankkrasch. Under hela dagen ringlade köerna till bankomaterna i Aten långa i oro inför vad som komma skall.
dnDN.se - 28 jun. kl. 19:15

hr

"Bankerna i Grekland håller stängt"
Bankerna i Grekland kommer inte att öppna i morgon, säger chefen för Pireus Bank enligt Reuters. Finanskällor uppger också för Reuters att inte heller börsen kommer att öppna.
dnDN.se - 28 jun. kl. 19:15

hr


Maria Gunther: Forskare är också en sorts kulturarbetare
Varför kan en matematiker, som levde på priser och stipendier och donerade alla pengar han fick över till bättre behövande, inte få ägna sig åt matematik för att det är kul? Frågar sig DN:s Maria Gunther.
dnDN.se - 28 jun. kl. 13:40

hr

ECB uppges dra in Greklands stöd
Greklands öde kommer allt närmare ett avgörande. Europeiska centralbanken (ECB) uppges i dag besluta avbryta stödprogrammet till landet. Sveriges finansminister Magdalena Andersson är oroad och ser en smärtsam framtid för Grekland.
dnDN.se - 28 jun. kl. 13:10

hr

"Övriga finansministrar ordentligt trötta på Grekland"
EU-samtalen om Grekland bröt samman i lördags, men landet ska hålla folkomröstning om slutbudet i förhandlingarna. Hur hänger det ihop? DN:s korrespondent Annika Ström Melin svarar.
dnDN.se - 28 jun. kl. 13:06

hr


Så lämnar ett land eurozonen
Det är med hjälp av den så kallade Wienkonventionen som ett land kan besluta att gå ur eurozonen och införa en annan valuta än euron - något som kan bli aktuellt för Grekland.
dnDN.se - 28 jun. kl. 11:59

hr


Varannan förälder vill bidra till bostadsköpet
Unga vuxna som funderar på sitt första bostadsköp har felaktigt låga förväntningar på hjälp från sina föräldrar. Bara 21 procent tror att de kan få hjälp med finansieringen. Men i själva verket är mer än varannan förälder beredd att bidra till kontantinsatsen, enligt en ny undersökning.
dnDN.se - 28 jun. kl. 10:14

hr

Greker kan sticka hål i Euro-sedlar - och skapa egen valuta
Vad händer om Grekland inte kan betala sina lån på tisdag? Ekonomen Claes Hemberg på Avanza bank tror att landet lämnar euron, men inte EU, och skapar en egen grekisk euro. "Den kommer att förlora 50 till 70 procent av värdet", säger han.
dnDN.se - 28 jun. kl. 10:11

hr


Forskningsanläggningar okända miljardmarknader för svenska­ företag
Sveriges företag missar affärer värda flera miljarder då de inte är med och tävlar om upphandlingar vid Europas stora forskningsanläggningar. Det anser Näringsdepartementet som satsar tre miljoner om året på att marknadsföra affärerna.
dnDN.se - 28 jun. kl. 09:36

hr


Vår tids katedraler byggs i Lund
Två stora och mycket olika forskningsanläggningar skapar ett nytt internationellt centrum för materialforskning utanför Lund.
dnDN.se - 28 jun. kl. 09:31

hr

Vår tids katedraler byggs i katedral i Lund
Två stora och mycket olika forskningsanläggningar skapar ett nytt internationellt centrum för materialforskning utanför Lund.
dnDN.se - 28 jun. kl. 09:31

hr

Kvinnor styr i Rosenbad
Det är kvinnorna som styr i regeringskansliet Rosenbad. En majoritet, 56 procent, av de politiskt tillsatta chefstjänstemännen är kvinnor, visar en granskning som tidningen Resumé har gjort.
dnDN.se - 28 jun. kl. 05:29

hr


Det blir folkomröstning i Grekland
Greklands parlament har röstat ja till att hålla en folkomröstning om långivarnas bud. 
dnDN.se - 28 jun. kl. 00:55

hr

Grekiska parlamentet röstade ja till folkomröstning
Greklands parlament har röstat ja till förslaget om en folkomröstning om långivarnas bud, skriver AFP.
dnDN.se - 28 jun. kl. 00:55

hr

Tsipras: Långivarnas ultimatum förolämpande
Greklands parlament satt i en hetsig diskussion natten mot söndagen för att besluta om premiärminister Alexis Tsipras förslag om en folkomröstning ska följas.
dnDN.se - 28 jun. kl. 00:55

hr

Tsipras: Långivarnas ultimatum förolämpande
Greklands parlament satt i en hetsig diskussion natten mot söndagen för att besluta om premiärminister Alexis Tsipras förslag om en folkomröstning ska följas.
dnDN.se - 28 jun. kl. 00:55

hr

Johan Schück: Tsipras överskattade sin förhandlingsposition
Nu är Grekland mycket nära en statsbankrutt som gör det allt troligare att landet utestängs från eurosamarbetet. Finansiell kollaps hotar redan på måndag då de grekiska bankerna med största sannolikhet hålls stängda.
dnDN.se - 27 jun. kl. 21:31

hr

Många grekiska uttagsautomater redan tömda
Köerna ringlar sig långa vid Greklands bankomater när invånarna tar det säkra före det osäkra. Men många uttagsautomater är redan tömda på pengar.
dnDN.se - 27 jun. kl. 20:49

hr

Bankekonom: Lutar åt att Grekland lämnar euron
Ingen vill se en Grexit. Men det ser ut att gå åt det hållet, enligt Annika Winsth, chefsekonom på Nordea. Skulle det hända kan kronan stärkas mot euron, något Riksbanken inte vill.
dnDN.se - 27 jun. kl. 19:55

hr


Magdalena Andersson: Sammanbrottet är Greklands fel
Finansminister Magdalena Andersson (S) lägger hela skulden på Grekland för att förhandlingarna med eurogruppen brutit samman. I en DN-intervju avfärdar hon den kritik som bland andra nobelpristagaren Paul Krugman riktat mot långivarna.
dnDN.se - 27 jun. kl. 19:29

hr

Magdalena Andersson: Inget kvar för grekerna att folkomrösta om
Finansminister Magdalena Andersson (S) säger att det var väldigt överraskande när grekerna sade att de skulle ha en folkomröstning och att regeringen skulle vara emot.
dnDN.se - 27 jun. kl. 19:29

hr

Magdalena Andersson: Inget kvar för grekerna att folkomrösta om
Finansminister Magdalena Andersson (S) säger att det var väldigt överraskande när grekerna sade att de skulle ha en folkomröstning och att regeringen skulle vara emot.
dnDN.se - 27 jun. kl. 19:29

hr


Nödlånen till Grekland stoppas
Eurogruppens förhandlingar om Grekland har brutit samman och resten av nödlånen fryser inne. Den grekiska krisen har därmed blivit akut, men på lördagen fanns inga planer på nya EU-samtal.    
dnDN.se - 27 jun. kl. 17:00

hr

Ingen förlängd tidsfrist för Grekland
Euroländernas finansministrar avvisar tanken på en förlängning av Greklands stödprogram i väntan på nästa veckas folkomröstning, uppger en EU-källa för AFP.
dnDN.se - 27 jun. kl. 17:00

hr


Grekland förkastar långivarnas bud - "Ett sorgligt beslut"
Greklands regering förkastar långivarnas senaste bud och låter det gå till folkomröstning. - Det här är ett sorgligt beslut för Grekland. De har stängt dörren för ytterligare samtal, säger Eurofinansministrarnas ordförande Jeroen Dijsselbloem.
dnDN.se - 27 jun. kl. 14:27

hr

Disney förbjuder selfiesticks på Disneyland
Disney har tagit ett annorlunda grepp inför sommaren på sina parker runt om i värden. Bolaget har beslutat sig för att förbjuda flugan selfiesticks.
dnDN.se - 27 jun. kl. 13:37

hr


Valköttsätande minskar - då tar branschen till nya knep
Valköttsätandet minskar i Japan. Det stressar Japans valköttsindusti, som nu försöker locka med att köttet både kan minska risken för demens och fungera som näringsersättning, skriver The Japan Times.
dnDN.se - 27 jun. kl. 09:06

hr


1  2  3  4  5  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen