allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (141)
Aftonbladet (0)
Di.se (1202)
Dagens Media (0)
IDG.se (0)
Ny Teknik (0)
CisionNews (0)
»Avmarkera alla källor

TYP
Pressmed. (0)
Nyheter (887)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (89)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Tusentals ingenjörer behövs när Sveriges elnät ska förnyas
Behovet av att rekrytera elkraftsingenjörer kommer bli mycket större under de närmaste åren, enligt Arbetsförmedlingen. Med rätt kompetens är det också lätt att bli anställd.
dnDN.se - kl. 09:47

hr

Så ska H & M locka männen
Skräddaren och den personliga moderådgivaren gör entré hos Hennes & Mauritz. När företaget nu öppnar en renodlad herrbutik blir servicen bättre än i kedjans andra affärer.
dnDN.se - kl. 09:13

hr

Vinstras för Astra Zeneca
Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 638 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,2 miljarder kronor, för första kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på en dryg miljard dollar motsvarande period 2013.
dnDN.se - kl. 08:46

hr

Swedbank Robur säger ja till Scaniabud
Swedbank Robur säger ja till Volkswagens bud på 200 kronor per aktie på Scania.
dnDN.se - kl. 08:08

hr

Så dyrt blir bröllopet
Allt fler lägger mer pengar på att gifta sig. Enligt bröllopsakademin spenderar brudpar i genomsnitt dryg 90.000 kronor på bröllopet.
dnDN.se - kl. 08:00

hr

Här är världens dyraste bröllop
I Sverige lägger många upp mot 100.000 kronor på sitt bröllop. Men det är ingenting om man jämför med kändisar runt om i världen. Här följer en lista på några av världens dyraste bröllop.
dnDN.se - kl. 08:00

hr

Budet på Scania splittrar ägarna
Det kan handla om tiondelar för att VW:s bud på 200 kronor per Scaniaaktie ska gå igenom. Uppköpserbjudandet har skurit tvärs genom ägarleden och splittrat ägarfamiljen Wallenberg där Investor sagt nej men husbanken SEB ja.
dnDN.se - kl. 07:57

hr

Konsumentverket granskar telebolag
Äldre människor fick telefonabonnemang de inte ville ha. För en del slogs deras trygghetslarm ut när de fick en ny teleoperatör.
dnDN.se - kl. 07:28

hr

"Bostadsrobot" knep lägenheter
När bostadsbolaget Gavlegårdarna lade ut direktlägenheter så försvann de inom loppet av några sekunder. Då bolaget undersökte hur detta kunde gå till upptäckte man att det var en dator som bevakade bolagets hemsida och bokade upp lägenheterna, rapporterar P4 Gävleborg.
dnDN.se - kl. 06:55

hr

Apple sålde bättre än väntat
Teknikjätten Apple ökade sin försäljning med 4,6 procent till 45,6 miljarder dollar under det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det var bättre än marknaden räknat med.
dnDN.se - 23 apr. kl. 22:43

hr

Vinsten rusar för Facebook
Facebook redovisar en omsättning på 2,5 miljarder dollar för det första kvartalet 2014 - en ökning på 72 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Nettovinsten ökade med 193 procent till 642 miljoner dollar.
dnDN.se - 23 apr. kl. 22:16

hr

Nedåt på USA-börserna
Det blev en svag handelsdag för Nasdaqs IT- och telekomaktier, både AT&T och Verizon gjorde marknaden besviken med sina rapporter för det första kvartalet. Dow Jones höll sig runt noll tack vare solida kvartalssiffror från bland andra Boeing, Dow Chemical och Delta Airlines. Efter börsens stängning väntades rapporter från Facebook och Apple.
dnDN.se - 23 apr. kl. 22:10

hr

Mynt präglas för att markera annekteringen av Krim
Minnesmynt som ska markera annekteringen av Krim tillverkas nu i Ryssland, skriver BBC.
dnDN.se - 23 apr. kl. 21:46

hr

Ericsson tyngde Stockholmsbörsen
Ett kraftigt fall i Ericsson bidrog till att pressa ner Stockholmsbörsen på onsdagen. OMXS-index sjönk med 0,9 procent till 437,9. Men Astra Zeneca och Telia Sonera gick mot strömmen.
dnDN.se - 23 apr. kl. 17:59

hr

Därför backar börsen
Rapporterna från storbolagen står som spön i backen och börsen sjunker. Dagens Nyheters ekonomireporter förklarar varför.
dnDN.se - 23 apr. kl. 14:08

hr

Ingen rekordlön för Mugabe
Zimbabwes president Robert Mugabe tjänar endast 26.000 kronor i månaden, säger han i en BBC-intervju.
dnDN.se - 23 apr. kl. 13:23

hr

Upp till bevis för Facebook
I kväll är det upp till bevis för Facebook när bolaget presenterar sin vinstrapport för första kvartalet. Aktiekursen har klättrat rejält det senaste året men hot från konkurrenter och höga värderingar ökar risken i aktien, menar bedömare.
dnDN.se - 23 apr. kl. 13:09

hr

Stora Ensos vd slutar
I dag släpper skog- och pappersjätten Stora Enso sin rapport för det första kvartalet i år och i eftermiddag håller bolaget årsstämma. Aktiespararna kräver inför denna en särskild granskning av Stora Enso och dess fiasko-köp av amerikanska Consolidated Paper 2000.
dnDN.se - 23 apr. kl. 12:11

hr

Stora Ensos vd slutar
I dag släpper skog- och pappersjätten Stora Enso sin rapport för det första kvartalet i år och i eftermiddag håller bolaget årsstämma. Aktiespararna kräver inför denna en särskild granskning av Stora Enso och dess fiasko-köp av amerikanska Consolidated Paper 2000.
dnDN.se - 23 apr. kl. 12:11

hr

Det krävs för att grannen ska bli vräkt
Barnskrik och fester då och då. Det får den som bor i ett flerfamiljshus acceptera, enligt Monika Jukic, jurist på Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC. Blir störningarna däremot skadliga för din hälsa riskerar grannen att bli vräkt.
dnDN.se - 23 apr. kl. 11:45

hr

12 saker som dina grannar stör sig på
Rökning på balkongen, ludd i torktumlaren och stök i förrådet. Det är vad grannar stör sig mest på enligt Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC. Här är listan på de vanligaste klagomålen.
dnDN.se - 23 apr. kl. 11:20

hr

Icabanken startar försäkringsbolag
Icabanken vill driva försäkringsverksamhet i egen regi. I dag erbjuder banken kunderna sakförsäkringar via externa partners.
dnDN.se - 23 apr. kl. 10:18

hr

Hårt pressat Coop slopar återbäring
Dagligvarukedjan Coop kommer att satsa på poäng och personliga erbjudanden när återbäringen skrotas i sommar. Fokus läggs sam­tidigt mer på ekologi, livsstil, hälsa och miljö.
dnDN.se - 23 apr. kl. 09:28

hr

Fler nobbar VW:s Scania-bud
Fler innehavare tackar nej till Volkswagens bud på Scania, varpå nej-sidan närmar sig de 10 procent som krävs för att stoppa köpet. Aktien pressas av marknadens allt mindre tro på ett slutförande av affären.
dnDN.se - 23 apr. kl. 09:20

hr

Alecta säger nej till Scaniabudet
Pensionsförvaltaren Alecta tackar nej till Volkswagens bud på Scania. Beslutet baseras på en sammanvägning av en intern analys och på slutsatsen från den oberoende kommittén i Scanias styrelse "nämligen att erbjudandet inte avspeglar Scanias långsiktiga fundamentala värde", skriver Alecta.
dnDN.se - 23 apr. kl. 09:20

hr

Ericsson redovisar högre vinst
Ericsson redovisar en vinst före skatt på 2,42 miljarder kronor för första kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 1,72 miljarder kronor motsvarande period 2013.
dnDN.se - 23 apr. kl. 07:37

hr

Ericsson redovisar högre vinst
Ericsson redovisar en vinst före skatt på 2,42 miljarder kronor för första kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 1,72 miljarder kronor motsvarande period 2013.
dnDN.se - 23 apr. kl. 07:37

hr

Sämre än väntat för Telia Sonera
Telia Sonera redovisar en vinst före skatt på 5 416 miljoner kronor för första kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 5 650 miljoner kronor motsvarande period 2013.
dnDN.se - 23 apr. kl. 07:07

hr

Fortsatt upp på USA-börser
Förutom en något glåmig rapport om stagnerande intresse och priser på bostadsmarknaden för befintliga hus publicerades ingen tung ekonomisk statistik i USA under handelsdagen.
dnDN.se - 22 apr. kl. 22:14

hr

Ny rankning: 33 nya hotell som gör skillnad
Den som är ute efter något extra-extra att ta in på under semesterresan ska kanske gå igenom amerikanska resetidskriften Condé Nast Travelers nya "heta lista" över världens 33 bästa nya hotell.
dnDN.se - 22 apr. kl. 18:14

hr

Ny rankning: 33 hotell som gör skillnad
Den som är ute efter något extra-extra att somna in i under hotellvistelsen ska kanske gå igenom amerikanska resetidskriften Condé Nast Travelers nya "heta lista" över världens 33 bästa hotell.
dnDN.se - 22 apr. kl. 18:14

hr

Stockholmsbörsen steg rejält
Stockholmsbörsen inledde den förkortade veckan efter påskhelgen med en rejäl uppgång. Astra Zeneca rusade efter uppköpsrykten. OMXS-index steg med 1,9 procent till 441,9.
dnDN.se - 22 apr. kl. 17:59

hr

Så slappnar du av under ledigheter
I år infaller många röda dagar på vardagar, vilket innebär mycket ledighet. För dem som har svårt att slappna av under ledigheten finns det knep att ta till.
dnDN.se - 22 apr. kl. 17:21

hr

"Krugmans kritik är inte så rättvisande"
Sverige är på väg att bli som Japan, hävdar ekonomipristagaren Paul Krugman i New York Times. Riksbanken har, enligt honom, ställt till med både deflation och stagnation. Han slår hårt, men träffar inte särskilt rätt.
dnDN.se - 22 apr. kl. 15:49

hr

Sämre för McDonald's
Den amerikanska snabbmatsjätten McDonald's vinst minskade första kvartalet i år, sedan försäljningen i restauranger i USA minskat.
dnDN.se - 22 apr. kl. 14:59

hr

Så långa är bostadsköerna
Längst kötid för en etta har Stockholms, Uppsala, Norrbotten och Hallands län. Vill du ha bostad snabbt ska du i stället bo i Blekinge, Kronoberg eller Dalarna.
dnDN.se - 22 apr. kl. 14:36

hr

Långa kötider för bostad i hela landet
Två och ett halvt år. Så lång är den genomsnittliga kötiden för den som vill hyra en etta i Sverige. Den som vill hyra en fyra får vänta i närmare tre och ett halvt år, visar siffror som Hyresgästföreningen har tagit fram.
dnDN.se - 22 apr. kl. 14:34

hr

Här finns världens bästa pizza
Världens bäste pizzabagare kallas för "mr Pizza" och bor i Melbourne, Australien. Johnny Di Francesco, 36, serverade en Margherita som juryn föll för.
dnDN.se - 22 apr. kl. 13:56

hr

Arbetslösheten kvar över åtta procent
Trots att nästan 60 000 fler personer var i arbete i mars, jämfört med ett år sedan, ligger arbetslösheten kvar på över åtta procent. Förklaringen är att arbetskraften ökar och ligger nu på över 5,1 miljoner personer.
dnDN.se - 22 apr. kl. 12:58

hr

Här får du mest för semesterpengarna
Fler svenskar väljer att resa till Prag och Istanbul under under Valborg och Kristi Himmelfärd. De är också några av de städer som är billigast att semestra i.
dnDN.se - 22 apr. kl. 12:15

hr

Egna kor smakar bäst
Orsa kommun ska köpa åtta kor som så småningom ska bli mat i skolor och på äldreboenden. På sikt kan djuren motsvara hälften av köttbehovet i kommunen, framgår det av Orsas hemsida.
dnDN.se - 22 apr. kl. 11:33

hr

Fortsatt lång väg till en jämställd pension
En genomsnittlig kvinnlig pensionär har en pension som är 6?500 kronor mindre i månaden än en genomsnittlig manlig pensionär. Mer deltidsarbete hos kvinnorna och färre som har tjänstepension är ett par av förklaringarna.
dnDN.se - 22 apr. kl. 11:02

hr

Valet som kan ge pensionärer sämre ekonomi
Allt fler väljer att ta ut sin tjänste­pension under en begränsad tid. Det bekymrar Carina Blomberg, ekonom på pensionsbolaget AMF.-?Det är inget problem för oss, men kan bli det för våra kunder, varnar hon.
dnDN.se - 22 apr. kl. 11:01

hr

Så liten kan pensionen bli
Pensionen har sjunkit de senaste åren, sett i relation till slutlönen. Om pensionsfallet fortsätter i samma takt kommer den som är född 1995 bara att få 41 procent av sin slutlön i allmän pension, enligt en rapport från Folksam.
dnDN.se - 22 apr. kl. 11:00

hr

Tekniska problem hos Telia avhjälpta
Telia hade tekniska problem med sina 020-nummer och 0771-nummer under några timmar på tisdagsförmiddagen.
dnDN.se - 22 apr. kl. 10:29

hr

Tekniska problem hos Telia avhjälpta
Telia hade tekniska problem med sina 020-nummer och 0771-nummer under några timmar på tisdagsförmiddagen.
dnDN.se - 22 apr. kl. 10:29

hr

Astra Zenecas aktie rusar
Det blev ett kurslyft på över 9 procent för läkemedelsbolaget Astra Zenecas aktie när handeln på Stockholsmbörsen kom i gång efter påskhelgen.
dnDN.se - 22 apr. kl. 10:25

hr


1  2  3  4  Nästa »1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen