allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2986)
Expressen (2046)
Ny Teknik (215)
CisionNews (1301)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (242)
Pressmed. (0)
Nyheter (749)
Reklam & PR (0)
Kultur (202)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Virus har smittat tusentals datorer
Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.
dnDN.se - kl. 07:31

hr

Sms:et som får Iphone att krascha
Ett sms som får Iphone att braka ihop har cirkulerat det senaste dygnet. Än så länge går buggen bara att lösa på ett primitivt sätt.
dnDN.se - kl. 07:01

hr

Ebba Witt-Brattström: Litteraturen måste förbli fri
Litteraturen är fri. Fri nog att tåla ­motrösten, flickan som talar från andra ­sidan det ­pedofila begäret. Ebba Witt-Brattström ­berättar ­Kassandras historia, den första intellektuella kvinnan vars röst ingen ville höra.
dnDN.se - kl. 06:57

hr

Volvo återkallar 200 i XC90-serien
Volvo Cars återkallar omkring 200 av 2016 års modell av Volvo XC90 sedan ett monteringsfel kopplat till en kabel som ansluter framsätets säkerhetsbälten upptäckts.
dnDN.se - kl. 06:28

hr


Dataskyddslagen hotar att skapa kaos för svenska företag
EU:s dataskyddslag kommer att kräva omfattande anpassning av företagens it-system, vilket få har insett. Nu varnar jurister för att det blir bråttom när lagen väl klubbas. Annars väntar skyhöga böter.
idgIDG.se - kl. 06:26

hr

Tamponger kan befrias från skatt
I Australien ser man just nu över om tamponger ska befrias från skatt. I dag firas internationella mensdagen, för att belysa vilka hälso- och jämställdhetsproblem mens orsakar runt om i världen.
dnDN.se - kl. 06:17

hr


Träningsexperten Szalkais tips inför Stockholm marathon
Anders Szalkai ger sin bästa sista minuten-tips inför lördagens tävling.
dnDN.se - kl. 06:00

hr


Rekordmannen: Svenska löpare har inte rätt bakgrund
I helgen avgörs Stockholm marathon. Förra året sprang bäste svensk på 2.25.50. Nu vill arrangörerna lyfta nordisk långdistanslöpning. Kjell-Erik Ståhl har vunnit två gånger, 1986 på tiden 2.12.33, den tredje snabbaste någonsin. -?Ska man vara bäst får man göra lite extra, säger 69-åringen.
dnDN.se - kl. 06:00

hr


S kärnväljare en krympande skara
Det är fortfarande dött lopp mellan de politiska blocken, visar DN/Ipsos majmätning. Samtidigt visar mätningen att Socialdemokraterna har svårt att locka väljare bland unga och i storstäderna.
dnDN.se - kl. 00:01

hr

Ewa Stenberg: En stukad statsminister möter ombuden
På fredagen öppnar en statsminister Socialdemokraternas kongress, för första gången på tio år. Det borde vara en triumf för partiet. Men Stefan Löfven har varken några framgångar i opinionen eller i riksdagen att redovisa.
dnDN.se - kl. 00:01

hr


"?Särskilt begåvade elever ska få bättre stöd och stimulans"
Risk för utanförskap. Särskilt begåvade elever riskerar att fara illa om inte ­skolan fångar upp dem i tid. Alla elever måste kunna få utmaningar på rätt nivå. I dag ­presenterar vi ett stödmaterial som ska hjälpa skolan att både stimulera och ­stötta denna elevgrupp, skriver Kjell Hedwall och Johan Börjesson, Skolverket.
dnDN.se - kl. 00:00

hr


Skattebedrägeri via nätet kan ha styrts från Ryssland
IRS, det amerikanska skatteverket, håller för troligt att ett större dataintrång som möjliggjorde för kriminella att komma över skatteåterbäringen till fler än 100.000 amerikanska skattebetalare kan ha styrts av hackare i Ryssland. Det uppger två initierade källor för nyhets-tv-kanalen CNN.
dnDN.se - 27 maj. kl. 23:52

hr


Amanda Björkman: Bussa nyanlända elever till andra skolor
Allt fler nyanlända börjar skolan i Sverige. Ändå saknas svar på något så grundläggande som hur deras utbildning ska utformas, skriver Amanda Björkman
dnDN.se - 27 maj. kl. 23:38

hr


Bacca bakom Sevillas historiska seger
Dnipropetrovsk spelade för ett helt land. Men Sevilla hade Carlos Bacca. Colombianen gjorde två mål och en assist när han sköt Sevilla till en historisk fjärde titel i Europa League. Och gav klubben en plats i Champions League på köpet. Sevilla vann med 3-2.
dnDN.se - 27 maj. kl. 23:24

hr

Fifa bakom åtgärderna enligt Blatter
Nio personer inom Fifa, däribland två av förbundets vicepresidenter, och fem affärsmän åtalades på onsdagen för mutbrott. Nu uttalar sig Fifas ordförande Sepp Blatter om händelserna. I ett uttalande på Fifas hemsida säger han: "ett sådant här beteende har ingen plats i fotboll och vi kommer att se till att de som ägnar sig åt det sätts ur spel".
dnDN.se - 27 maj. kl. 23:13

hr

Grekland lyfte Wall Street
Positiva signaler från Grekland fick USA-börserna att vända upp. Enligt Greklands premiärminister Alexis Tsipras är det krisande landet nära en uppgörelse som kan lösgöra stora utländska lån till den usla ekonomin.
dnDN.se - 27 maj. kl. 22:32

hr


Reuters: Rysk bas byggs upp nära gränsen till Ukraina
Ryska militären har dragit samman både soldater och vapen - bland annat mobila avskjutningsramper för raketer, stridsvagnar och artilleri - vid en hastigt anlagd bas nära gränsen till Ukraina, enligt vad en reporter vid nyhetsbyrån Reuters uppger sig ha sett på platsen.
dnDN.se - 27 maj. kl. 22:31

hr


Två ur gisslan släppta av IS
Två personer ur den assyriska grupp på 200 till 300 personer som tidigare i år togs som gisslan av Islamiska staten (IS) i nordöstra Syrien frigavs på tisdagen, uppger Afram Yakoub, Assyriska riksförbundets ordförande.
dnDN.se - 27 maj. kl. 21:32

hr


Erik Helmerson: Rött kort för Blatter och Fifa
Så onsdagens stora nyhet löd "Fifa är korrumperat". Vilken blir torsdagens? "Messi har bollkänsla"? Det undrar Erik Helmerson som ger Fifa och Blatter rött kort.
dnDN.se - 27 maj. kl. 21:23

hr

Uefa hotar att bojkotta Fifa
I ett uttalande på Uefas hemsida, ger Uefas exekutiva kommitté Fifa rött kort och meddelar att den europeiska organisationen överväger att bojkotta Fifa-kongressen.
dnDN.se - 27 maj. kl. 21:22

hr

Grekland skyldigt för läkemedel
Enligt premiärminister Alexis Tsipras är Grekland nära en uppgörelse som kan lösgöra stora utländska lån till landets krisande ekonomi. Samtidigt ligger det grekiska skuldberget hos europeiska läkemedelsbolag på motsvarande drygt tio miljarder kronor.
dnDN.se - 27 maj. kl. 20:44

hr

Liga smugglade afghaner till Sverige
Spansk och brittisk polis har gripit 24 personer som misstänks för människosmuggling. Sverige var ett av slutmålen för de personer som ligan transporterade. I Spanien greps 13 personer, på flygplatsen Heathrow i London greps elva, uppger spanska polisen.
dnDN.se - 27 maj. kl. 20:37

hr

Steve Wozniak: Snowden är en riktig hjälte
Steve Wozniak, medgrundare av datorföretaget Apple, beskriver visselblåsaren Edward Snowden som "en riktig hjälte" med sann känsla för vad "demokrati och frihet handlar om".
dnDN.se - 27 maj. kl. 19:47

hr


Johansson: Ge VM 2018 till England
Den förre Uefa-ordföranden Lennart Johansson är allt annat än förvånad över skandalen som skakar Fifa. Han har också sin åsikt klar angående kommande världsmästerskap i Ryssland och Qatar. - VM 2018 bör gå i England, och sedan fri lott om VM 2022, säger Johansson, 85, till Aftonbladet.
dnDN.se - 27 maj. kl. 19:11

hr


Forskare fraktar is till Antarktis
Redo för en iskall nyhet? Forskare planerar att frakta is till Antarktis. Syftet är att skapa ett arkiv med borrprover från olika världsdelar, skriver BBC.
dnDN.se - 27 maj. kl. 19:11

hr


Attackerad lärare fälld för misshandel efter örfilar
En elev stack en penna i handen på en lärare. Läraren svarade med att ge eleven en örfil. Händelsen vid en skola i Malmö blev rättssak och nu har läraren fällts för misshandel.
dnDN.se - 27 maj. kl. 18:55

hr


Fler gripanden troliga i Fifa-skandalen
I över 20 år misstänks Fifas ledare ha skott sig på fotbollens bekostnad. 14 personer, inklusive två av förbundets vicepresidenter, åtalas i USA för mutbrott. Amerikanska myndigheter utesluter inte fler gripanden.
dnDN.se - 27 maj. kl. 18:36

hr


Hovet: Uttalandet om bussar får stå för dem
Kungafamiljen är inte glada med turistbussarna som trängs utanför Slottet, sade Claudia Quas, projektledare på Stockholms visitors board, i onsdagens DN. Uttalandet har fått läsarna att reagera kraftigt. Hovet förnekar dock att de utövar påtryckningar mot bussarna. Samtidigt tar Claudia Quas tillbaka sitt uttalande.
dnDN.se - 27 maj. kl. 18:32

hr

Studerande kvinna vann över a-kassan
En arbetssökande får använda sin arbetslösa tid för att förbättra sina möjligheter på arbetsmarknaden.
dnDN.se - 27 maj. kl. 18:28

hr

Glada miner på börserna
Samtliga storbolag på Stockholmsbörsen steg på onsdagen. Även på de ledande Europabörserna var det uppåt. OMXS-index på Stockholmsbörsen gick upp 1,4 procent till 545,9.
dnDN.se - 27 maj. kl. 18:27

hr


Telia måste tvätta sin smutsiga byk
dnDN.se - 27 maj. kl. 18:19

hr

Telia Sonera ligger lågt med utlovad öppenhet
Telia Sonera anser att man är så pass öppen som företaget kan vara i frågan om den misstänkta rekordmuta som ska ha berikat presidentfamiljen i Azerbajdzjan. "Det finns många skäl som vi måste överväga för att agera klokt och konstruktivt", säger bolagets styrelseordförande Marie Ehrling till TT.
dnDN.se - 27 maj. kl. 18:11

hr


Mamman har vårdnaden om dottern - ändå jagas hon
Polisen i Skåne jagar en mamma som har gått under jorden med sin treåriga dotter. Mamman har vårdnaden om dottern och anses fungera bra som mor, men jagas ändå på uppdrag av socialtjänsten. Från sitt gömställe meddelar mamman att hon och dottern mår bra.
dnDN.se - 27 maj. kl. 17:40

hr

Rektor anklagas för "betald semester" under skolresa
Läraren anklagar skolans rektor för att ha tagit "betald semester" på språkresan. Rektorn sågs träna och sola trots en sjukanmälan, skriver Sundsvalls Tidning.
dnDN.se - 27 maj. kl. 17:38

hr

Vinster och korruption förklarar Teliaskandaler
Det finns två skäl till att Teliasonera dragits in i mutskandaler i forna sovjetrepubliker. Det finns enorma pengar att tjäna och länderna tillhör världens mest korrupta
dnDN.se - 27 maj. kl. 17:25

hr


Fifa-skandalen: Fyra har erkänt
Fyra av de personer som misstänks för korruption inom Fiffa har erkänt, uppger AP. För dessa fyra väntar höga skadestånd samtidigt som de riskerar fängelse upp till 20 år, skriver SVT Sport.
dnDN.se - 27 maj. kl. 17:20

hr

"Det kan bli som IB-affären igen"
Tingsrättens beslut att ge polisen rätt att genomföra husrannsakan mot Aftonbladet har mött hård kritik.
dnDN.se - 27 maj. kl. 17:09

hr


Hon riskerar tolv års fängelse efter Telia Sonera-avslöjande
Den grävande journalisten Khadija Ismayilova, 38, sitter häktad efter sitt avslöjande om Telia Soneras misstänkta mutbrott i Azerbajdzjan. Hon riskerar tolv års fängelse. "Det är en skam för Sverige", säger hon om bolagets affärer med presidentfamiljen.
dnDN.se - 27 maj. kl. 17:09

hr


Författarkollegorna om Lagercrantz arbetsmetod
David Lagercrantz uttalande om att inte använda Zlatan Ibrahimovics citat har väckt stor uppståndelse. DN ringde upp fyra andra medförfattare till kändisbiografier för att se hur de ställer sig till Lagercrantz arbetsmetod.
dnDN.se - 27 maj. kl. 15:56

hr

Nevs-nyhet välkommet besked i Trollhättan
Bilfabriken i Trollhättan har stått still i ett år. För de anställda blev nyheten om de nya delägarna därför ett väldigt positivt besked. "Nu kan vi andas ut lite", säger Mikael Jofur.
dnDN.se - 27 maj. kl. 15:44

hr

Telia släpper inte rapport - "så öppet som det går"
Efter avslöjandet om Telia Soneras misstänkta rekordmuta i Azerbajdzjan ökar kravet på företaget att offentliggöra vad man vet om de suspekta affärerna i regionen. Men Telia tycker att man är så öppen som det går.
dnDN.se - 27 maj. kl. 15:41

hr


Miljardbelopp att spara med e-faktura i offentlig sektor
Ja, offentlig sektor bör skippa pappret och gå över helt till elektroniska fakturor. Det anser Ekonomistyrningsverket och föreslår att det hela ska vara klart i slutet av 2018. Fram till 2021 kan 1,7 miljarder sparas enligt verkets beräkningar.
idgIDG.se - 27 maj. kl. 15:37

hr


Nya nättrenden - unga tillkallar mexikansk demon
"Charlie, Charlie, can we play?". Med hjälp av den frasen försöker ungdomar världen över tillkalla anden Charlie. Trenden sprider sig som en löpeld på sociala medier under hashtaggen #charliecharliechallenge och har tweetats mer än 1,8 miljoner gånger - på bara några dagar.
dnDN.se - 27 maj. kl. 15:33

hr

Arbetsformen sänker din pension
Jobba inte deltid - om du inte är beredd att acceptera flera tusenlappar mindre i pension! Den uppmaningen svävar över pensionsbolaget Alectas senaste pensionsrapport
dnDN.se - 27 maj. kl. 15:03

hr

Expertens varning: arbetsformen sänker din pension
Jobba inte deltid - om du inte är beredd att acceptera flera tusenlappar mindre i pension! Den uppmaningen svävar över pensionsbolaget Alectas senaste pensionsrapport
dnDN.se - 27 maj. kl. 15:03

hr


Intel satsar på eget operativsystem för programbehållare
Clear Linux är namnet på det operativsystem som Intel använder som bas i en utökad satsning kring standardisering av infrastrukturen i datahallarna.
idgIDG.se - 27 maj. kl. 15:01

hr

Damberg lägger skulden på borgerliga regeringen
Näringsminister Mikael Damberg (S) lägger skulden för den senaste mutskandalen i Telia Sonera på tidigare ledning och borgerliga regeringen. Men den dåvarande ministern Mats Odell (KD) känner inte något ansvar för bolagets affärer i Azerbajdzjan.
dnDN.se - 27 maj. kl. 14:47

hr


Fifa tvingar TV4 att kalla "Fotbolls-VM" för "dam-VM"
TV4 har de svenska sändningsrättigheterna till sommarens fotbolls-VM för damer i Kanada och ville kalla mästerskapet "Fifa Fotbolls-VM 2015" i sin marknadsföring och i sina sändningar. Men nu stoppas de av Fifa som nu tvingar TV4 att använda benämningen "Fifa dam-VM 2015".
dnDN.se - 27 maj. kl. 14:44

hr


Kodsnack 104 - Inte alltid min starka sida
Denna vecka står Göteborg i fokus, närmare bestämt Gothenburg startup hack.
idgIDG.se - 27 maj. kl. 14:43

hr

"USA vill ta ifrån Ryssland VM 2018"
Razzian i Zürich iscensattes av amerikanska "russofober" med ett tydligt syfte: att ta ifrån Ryssland fotbolls-VM 2018. Så framställs korruptionsskandalen inom internationella fotbollsförbundet Fifa i ryska medier.
dnDN.se - 27 maj. kl. 14:34

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen