allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (3288)
Expressen (2392)
Ny Teknik (263)
CisionNews (1208)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (270)
Pressmed. (0)
Nyheter (843)
Reklam & PR (0)
Kultur (221)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


"Nej till Sverige som värdland för Natos militära övningar"
Stoppa nya avtalet. Om en dryg månad deltar sex Nato-länder i världens ­största f­lygövning i Norrland. Ett nytt avtal som snart börjar gälla för Sverige ännu närmare Nato. Vi tror inte på militär upprustning, och den nuvarande Nato-politiken gör Sverige till gisslan i det internationella spelet, skriver 31 kulturarbetare och debattörer.
dnDN.se - kl. 00:05

hr


Varför dog Matilda?
Matilda var bara tre år när hennes mor tog hennes liv. Tanja var sex när hon dödades av sin mamma och sin ­mormor. Vad var det som hände? Och varför? I en ny ­reportageserie frilägger DN:s Maciej Zaremba det ­svenska rättssystemets och socialtjänstens dolda ­drivkrafter. Han finner idéer och tanke­- mönster med ­kapacitet att frammana inbillade ...
dnDN.se - kl. 00:01

hr


Hollywood vill tvinga Telia stänga sajter
Motion Pictures Association planerar att försöka förmå Telia Sonera att stänga en rad filmsajter. Det visar dokument från Sony som Wikileaks publicerat.
dnDN.se - 18 apr. kl. 23:32

hr

Schelin sköt Lyon till cupseger
Sofia Jakobsson drömmål räckte inte. Lotta Schelins Lyon var starkare i den franska cuppfinalen och vann mot Montpellier med 2-1. Segermålet inslaget av just Schelin.
dnDN.se - 18 apr. kl. 23:25

hr

Fyra döda efter punkkonsert i Chile
Fyra personer har dött efter att en nattklubb kollapsade i Santiago i Chile under torsdagens konsert med det brittiska punkbandet Doom.
dnDN.se - 18 apr. kl. 22:40

hr


Sexton mord per dag skakar El Salvador
Med 16 mord per dag var mars en hemsk månad i El Salvador där allt yngre mördas i ett gängkrig som alla hade hoppats skulle vara över.
dnDN.se - 18 apr. kl. 22:27

hr

"Furious" störst i studios historia
Den sjunde installationen i "Fast and the furious"-serien, "Furios 7" gasade förbi filmbolaget Universals tidigare rekord när den under fredagen blev företagets första film att dra in över en miljard dollar, motsvarande 8,8 miljarder kronor, skriver Variety.
dnDN.se - 18 apr. kl. 22:25

hr

"Anne på Grönkulla"-skådis har dött
"Anne på Grönkulla"-skådespelaren Jonathan Crombie har gått bort. Den kanadensiske skådespelaren avled i New York under onsdagen efter att ha drabbats av en hjärnblödning, skriver Variety.
dnDN.se - 18 apr. kl. 22:00

hr


Skandalartad GP-premiär i speedway
Andreas Jonsson tvingades avbryta GP-premiären i speedway redan efter några heat. Det skakade knäet höll helt enkelt inte.Banan höll inte heller, och hela tävlingen avbröts efter tolv heat.
dnDN.se - 18 apr. kl. 21:46

hr


SL vill åter stänga spärrarna snabbare
SL går nu tillbaka till att stänga spärrarna snabbare igen. Detta för att förhindra fuskåkande som kostar företaget en kvarts miljard om året.
dnDN.se - 18 apr. kl. 21:23

hr

Stor polisinsats jagade beväpnad man
En man greps på lördagskvällen efter att han i cirka två timmar gått runt beväpnad i Degerfors, varit hotfull och siktat mot människor och bilar. Ingen person skadades, uppger polisen.
dnDN.se - 18 apr. kl. 21:08

hr

Stor polisinsats jagar beväpnad man
Polis grep på lördagskvällen en man som gått runt beväpnad i Degerfors och siktat mot bland annat bilar, uppger Aftonbladet.
dnDN.se - 18 apr. kl. 21:08

hr


PSG gjorde det ingen gjort förut
Paris Saint-Germain gjorde det ingen gjort förut - slog Wolfsburg i Champions League. "Det var bara första halvlek. Jag vet vad Wolfsburg kan", sade Paris-mittfältaren Caroline Seger efter matchen.
dnDN.se - 18 apr. kl. 20:50

hr


Peter Wolodarski: Ska vi tacka Stalin för Europas frihet?
70 år efter Nazitysklands kapitulation pågår försök att omtolka andra världskriget. Det är en historierevisionism som har otäck bäring på vår tid. Makten över historieskrivningen är också makten över samtiden. Hur vi tolkar det förgångna påverkar hur vi uppfattar nuet.
dnDN.se - 18 apr. kl. 20:45

hr


Forskare "räddade" jorden från hot från rymden
En flera hundra meter stor sten från rymden skulle kunna utplåna en stad om den träffade jorden. I veckan träffades en grupp forskare för att rädda jorden.
dnDN.se - 18 apr. kl. 20:41

hr


Anders Södergren sparkad från långloppslag
Den svenske skidveteranen Anders Södergren avslutade säsongen med att slå Johan Olsson i ett 33 kilometer långt lopp i Bruksvallarna. Sedan avslöjade 37-årige Södergren för Östersunds-Posten att han hans fortsatta framtid som långloppsåkare helt plötsligt är en smula oviss.
dnDN.se - 18 apr. kl. 20:25

hr


Turin-svepningen ställs ut igen
Den så kallade Turin-svepningen, som av tradition kopplats till Jesu korsfästelse, visas för publik igen. Det är första gången på fem år.
dnDN.se - 18 apr. kl. 20:05

hr


Messi gjorde sitt 400:e mål för Barcelona
I sin 471:a match för Barcelona slog argentinaren Lionel Messi till med sitt 400:e mål för klubben. Hans slog till i straffområdet med ett lågt skott i den 90:e minuten och fastställde Barcelonas seger till 2-0 hemma mot Valencia.
dnDN.se - 18 apr. kl. 19:25

hr

Presidenten stannar hemma för att få stopp på våldet
Det uppblossande våldet mot utlänningar har fått Sydafrikas president Jacob Zuma att inställa en resa till Indonesien. Minst sex människor har dödats i de våldsamma upploppen och tusentals har flytt.
dnDN.se - 18 apr. kl. 18:47

hr


Saubermiss i kvalet - vågade inte lita på nya framvingen
Trots en nyutvecklad framvinge, som ska ge bättre fart i kurvorna, använde inte Sauber den och missade sista kvalomgången inför Bahrains GP. Marcus Ericsson startar nu som 13:e bredvid McLarens Fernando Alonso. Lewis Hamilton tog sin fjärde raka pole position i år.
dnDN.se - 18 apr. kl. 18:24

hr


Första poängen för HBK - efter oavgjort mot Gefle
Ingen vinst och inga mål. Men det blev åtminstone en poäng för hårt prövade Halmstad efter det mållösa bortamötet med Gefle."Vi håller ändå nollan och försvarar oss bra. Sedan måste vi bli skickligare i vårt offensiva spel", säger Christoffer Andersson.
dnDN.se - 18 apr. kl. 18:10

hr


Falun tog tredje raka SM-guldet
Falun fortsätter att dominera innebandyscenen på herrsidan. Klubben tog sitt tredje raka SM-guld genom att besegra Linköping med 6-4 i finalen i Globen. Stor matchhjälte: Tremålsskytten Rasmus Enström.
dnDN.se - 18 apr. kl. 17:47

hr

Pegida överröstades i Göteborg
Även vid den tredje Pegidademonstrationen misslyckades den antimuslimska rörelsen med att göra sina röster hörda. Enligt initiativtagaren Henrik Rönnquist har man dock inga planer på att lägga ned sin kamp.
dnDN.se - 18 apr. kl. 16:53

hr

Pegida överröstades i Göteborg
Även vid den tredje Pegidademonstrationen misslyckades den antimuslimska rörelsen med att göra sina röster hörda. Enligt initiativtagaren Henrik Rönnquist har man dock inga planer på att lägga ned sin kamp.
dnDN.se - 18 apr. kl. 16:53

hr

Miljoner bin smet från trafikolycka
En lastbil med 458 bikupor körde av vägen norr om Seattle i USA på fredagen. Miljoner bin tog chansen och flög i väg.
dnDN.se - 18 apr. kl. 16:47

hr

Hjälteinsats när man föll ned på spåret
När mannen går lite för nära kanten snubblar han till och faller handlöst ned på spåret. Men tack vare insatsen från allmänheten klarade han sig från att bli överkörd av tåget.
dnDN.se - 18 apr. kl. 16:28

hr


Andersson historisk vinnare
Hässelbylöparen Isabellah Andersson är historisk. Hon vann SM-milen i Malmö och tog därmed sitt 26:e SM-guld - vilket gör henne till svensk friidrotts mesta mästare genom alla tider.
dnDN.se - 18 apr. kl. 15:56

hr


Waterloo - mera Abbalåt än historia
I år firar Storbritannien 200 år av segern över Napoleon. Men majoriteten av dagens britter associerar inte Waterloo med ett slagfält utan - svenska popgruppen Abba.
dnDN.se - 18 apr. kl. 15:42

hr

Potter och Sheldon stora i Nordkorea
Tro det eller ej, men nordkoreanerna får läsa utländsk litteratur.Klassiker finns översatta. Men de som kan engelska kan njuta av "Harry Potter" - och av oklar anledning är Sidney Sheldon stor.
dnDN.se - 18 apr. kl. 15:22

hr

Sjätte mordmisstänkt i Göteborg gripen
Två män anhölls på lördagen misstänkta för delaktighet i mordet på Väderkvarnsgatan den 15 april. Totalt sex personer har nu gripits misstänkte för mordet på en 50-årig man. Samtidigt har två av de fyra tidigare anhållna släppts.
dnDN.se - 18 apr. kl. 15:08

hr

Sjätte mordmisstänkt i Göteborg gripen
Två män anhölls på lördagen misstänkta för delaktighet i mordet på Väderkvarnsgatan den 15 april. Totalt sex personer har nu gripits misstänkte för mordet på en 50-årig man. Samtidigt har två av de fyra tidigare anhållna släppts.
dnDN.se - 18 apr. kl. 15:08

hr


IMF varnar för svensk bostadsbubbla
Finansminister Magdalena Andersson (S) är i Washington på valutafonden IMF:s vårmöte. Där fanns den svenska överhettade bostadsmarknaden på agendan och IMF varnar för en bostadsbubbla, rapporterar SR Ekot.
dnDN.se - 18 apr. kl. 14:49

hr

IMF varnar för svensk bostadsbubbla
Finansminister Magdalena Andersson (S) är i Washington på valutafonden IMF:s vårmöte. Där fanns den svenska överhettade bostadsmarknaden på agendan och IMF varnar för en bostadsbubbla, rapporterar SR Ekot.
dnDN.se - 18 apr. kl. 14:49

hr


Kais Mora tog efterlängtat SM-guld
29 års väntan är över. För första gången sedan 1986 kan Kais Mora titulera sig svenskt mästarlag i innebandy. Mora vann finalen i Globen mot Västerås-laget Rönnby med 4-3, inför 10 523 personer i publiken.
dnDN.se - 18 apr. kl. 14:33

hr


Varmare väder och solsken nästa vecka
Nu blir det varmare väder. Redan i helgen har det varit solsken och stigande temperaturer. Och det soliga vädret håller i sig resten av veckan.
dnDN.se - 18 apr. kl. 14:16

hr

Skällde ut flicka med funktionshinder: Hon kan gå på genrepet i stället
Mannen väckte stor uppståndelse förra veckan när han protesterade mot en högljudd flicka med funktionshinder som satt i publiken på Göteborgs konserthus. Nu svarar han på kritiken och försvarar sitt agerande.
dnDN.se - 18 apr. kl. 14:04

hr

Skällde ut flicka med funktionshinder: Hon kan gå på genrepet i stället
Mannen väckte stor uppståndelse förra veckan när han protesterade mot en högljudd flicka med funktionshinder som satt i publiken på Göteborgs konserthus. Nu svarar han på kritiken och försvarar sitt agerande.
dnDN.se - 18 apr. kl. 14:04

hr

Hashtag ska skapa snack om mångfald
Diskussionen om mångfald i litteraturen behöver komma i gång enligt BTJ.
dnDN.se - 18 apr. kl. 14:01

hr

Nya bullerregler gäller alla - utom stockholmarna
Regeringens nya flygbullerregler för bostäder gäller alla utom stockholmarna. Flygplanen till och från Bromma får bullra hur högt som helst. Trafik­borgarrådet Daniel Helldén (MP) är besviken på regeringen.
dnDN.se - 18 apr. kl. 13:31

hr


Amorteringskravet på nya bolån kan försenas ett år
Det kanske inte blir något tvingande krav på snabb amortering av nya bolån i augusti, som Finansinspektionen vill. Kravet, som kommer att försvåra framför allt för unga att köpa bostad, får kritik från juridiskt håll - vilket kan leda till att de nya reglerna försenas i upp till ett år.
dnDN.se - 18 apr. kl. 13:08

hr


C-fu är nya tofu - gjord på mjölmaskar
Insekter på menyn är ett måste för att vi ska klara framtidens matförsörjning åt jordens befolkning. I USA har några studenter utvecklat C-fu - ett tofu substitut gjort på mjölmaskar.
dnDN.se - 18 apr. kl. 12:32

hr

Äldre man stoppad efter vansinneskörning
En man i 60-årsåldern stoppades efter en vansinneskörning på E14 mellan Bräcke och Stöde. Mannen är nu misstänkt för en rad olika trafikförseelser, skriver P4 Västernorrland.
dnDN.se - 18 apr. kl. 11:49

hr


Clarkson: "Jag kommer att sakna Top Gear"
Den populäre programledaren Jeremy Clarkson, som den 25 mars sparkades från BBC:s bilprogram "Top Gear" efter att fysiskt ha angripit en tv-producent, framträdde i sin kolumn i The Sun för första gången sedan händelsen. "Jag kommer att sakna att vara där" skriver han.
dnDN.se - 18 apr. kl. 11:47

hr


Nya konflikter försvårar arbetet mot kärnvapen
Det har nästan gått 20 år sedan det internationella samfundet bestämde att test av kärnvapen ska förbjudas. Men provstoppsavtalet, som det kallas, har ännu inte trätt i kraft. Det borde ha skett igår, säger Lassina Zerbo, chef för CTBC, organisationen som kontrollerar hur avtalet efterlevs.
dnDN.se - 18 apr. kl. 11:28

hr


Sommarjobbande sköterskor kan få 24.000 kronor mer i veckan
Landsting lockar med tusenlappar i bonus för att lösa sjuksköterskebristen i sommar. I Blekinge landsting kan fast anställda sköterskor som jobbar extra få 24.000 kronor mer - i veckan. Det visar en kartläggning av SR Ekot.
dnDN.se - 18 apr. kl. 10:52

hr

Det här är världens bästa deckare
Den tionde januari i år inleddes min lista på mina hundra deckar­favoriter.
dnDN.se - 18 apr. kl. 10:36

hr

Britterna håller andan - blir det en Alice eller en Arthur?
Valrörelsen i Storbritannien går på högvarv. Men nästa helg kommer väljarna att få en välbehövlig paus - i alla fall om man får tro vadslagningsfirmorna. Då väntas en ny kunglig bebis komma till världen på St Marys sjukhus i London. Det lär tillfälligt slå ut all annan nyhetsrapportering.
dnDN.se - 18 apr. kl. 10:23

hr


"Han suddar ut gränsen mellan rock och poesi"
I kväll visar SVT2 dokumentär­filmaren Anders "Balsam" Hellströms film från poeten Bruno K. Öijers utsålda höstturné förra året.
dnDN.se - 18 apr. kl. 09:37

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen