allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (3325)
Expressen (2328)
Ny Teknik (212)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (163)
Pressmed. (0)
Nyheter (950)
Reklam & PR (0)
Kultur (95)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


FP vill skärpa krav på invandrare
Folkpartiet vill ställa språkkrav på invandrare om de ska få svenskt medborgarskap. Anhöriginvandrare ska vidare beläggas med försörjningskrav och vårdnadsbidraget ska avskaffas. Det är delar av partiledaren Jan Björklund med flera partikollegers recept för bättre integration.
dnDN.se - kl. 07:07

hr


Enklare att klaga för missnöjda kunder
Från halvårsskiftet blir det lättare för konsumenterna att få sina klagomål prövade av Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. En nyhet är att nämnden även ska pröva tvister som rör värme­pumpar eller förbrukningen av el och telefoni.
dnDN.se - kl. 07:05

hr


Meteorologerna fick be om ursäkt
En kuslig ödslighet präglade hela Manhattan på tisdagen. Inga bilar körde på gatorna, enstaka personer var ute och joggade med sina hundar och så gott som alla arbetsplatser var stängda.
dnDN.se - kl. 06:50

hr


Microsoft vinner mark i molnet
Det är molnet som driver Microsofts försäljning just nu. Däremot ger Xbox-plattformen problem. Det står klart efter veckans delårsrapport.
idgIDG.se - kl. 06:30

hr


Stort test: Nu är OS X bäst på jobbet
Windows är vanligast på användarnas datorer på de flesta arbetsplatser, men nu får operativsystemet konkurrens.
idgIDG.se - kl. 06:00

hr

Kim Jong-Un reser till Ryssland
Nordkoreas ledare Kim Jong Un har bekräftat att han ska delta när Ryssland i maj firar Sovjets seger över Tyskland i andra världskriget, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.
dnDN.se - kl. 05:55

hr

Abe: IS hot fullständigt föraktligt
"Fullständigt föraktligt". Så lyder japanske premiärministern Shinzo Abe omdöme om terrorgruppen Islamiska statens (IS) hot att döda en japansk journalist inom 24 timmar om inte en kvinnlig, dödsdömd jihadist släpps ur jordanskt fängelse.
dnDN.se - kl. 05:52

hr


Beslut att stänga New York försvaras
Styrande i New York försvarar beslutet att i stort sett stänga USA:s största stad inför snöstormen Juno. Effekterna blev bara måttliga av ovädret, som felaktigt hade förutspåtts bli ett av de värsta i mannaminne.
dnDN.se - kl. 05:51

hr

"Effektivare integration med försörjnings- och språkkrav"
Nya villkor. För att integrationen ska fungera och fler komma i arbete måste ­­migrationspolitiken förändras. Försörjningskrav för anhöriginvandring, villkor för ­uppehållstillstånd och språkkrav för medborgarskap är tre viktiga delar, ­skriver ­folkpartisterna Jan Björklund, Gulan Avci, Roger Haddad och Robert Hannah.
dnDN.se - kl. 00:40

hr

Obama tuggar tuggummi till republiken Indiens ära...
När uppståndelsen över indiske premiärministerns "kritstrecksränder" i form av namn på namn väl lagt sig så fick indierna syn på att Narendra Modis högt ärade gäst från USA, president Barack Obama, tuggade tuggummi mitt under firandet av Republikens dag i huvudstaden New Delhi.
dnDN.se - kl. 00:25

hr


Carl Johan von Seth: Inte bara Bryssels kris
Att missnöjet i Europa främst gäller EU stämmer inte. Den europeiska drömmen hotas av en allmän politisk förtroendekris.
dnDN.se - kl. 00:12

hr


Så spanar polisen på Facebook
Antalet konton på Facebook som öppnas för svensk polis ökar dramatiskt. De allra flesta frågor leder till att information lämnas ut. Men inte alla internetjättar behandlar kraven lika - Google säger nej i sju av tio fall, vilket retar upp polisen.
dnDN.se - kl. 00:05

hr


Forskare: Reglerna är oklara för nätjättarna
Daniel Westman, forskare i rättsinformatik vid Stockholms universitet, svarar på frågor om nätjättarnas utlämning av information till svensk polis.
dnDN.se - kl. 00:05

hr


Herregud, Apple slår alla rekord
De som tvivlade på att Iphone 6 skulle bli en succé kan äta upp sin hatt nu. Tim Cook noterar rekordresultat med mobilen Steve Jobs inte trodde på.
idgIDG.se - 27 jan. kl. 23:09

hr

Rekordvinst för Apple
Apple redovisar en rekordvinst på 18 miljarder dollar, eller 3:06 dollar per aktie, för räkenskapsårets första kvartal. Det är betydligt över förväntan. Motsvarande period förra året var vinsten 13,1 miljarder dollar, eller 2:07 dollar per aktie.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:55

hr

Apple över förväntan
Apple redovisar en vinst på 3:06 dollar per aktie för första kvartalet, vilket är betydligt över förväntan.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:55

hr

Yahoo säljer hela Alibaba-innehavet
Det amerikanska internetbolaget Yahoo avslöjar i sin delårsrapport att företagsledningen lagt fram ett förslag till styrelsen att sälja det 15-procentiga innehavet av aktier i den kinesiska e-handelsjätten Alibaba. Försäljningen ska ske genom ett nybildat fristående investeringsbolag.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:53

hr

Tallink Silja fällt för sexistisk reklam
Ett reklamblad som lagts ut i hytterna på Tallink Siljas färjor, med en bild på en kvinna iklädd en djupt urringad topp, har av Reklamombudsmannen (RO) befunnits vara könsdiskriminerande. Kvinnan "framställs som ett rent sexobjekt", skriver RO.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:39

hr

Storbolagen sänkte Wall Street
USA-börserna backade på tisdagen sedan flera rapporterande storbolag redovisat sämre resultat än väntat.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:35

hr


Lämna tillbaka stulna kranier
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:20

hr

Microsoftaktie faller efter säljmiss
Microsoft backade ordentligt dagen efter att den amerikanska mjukvarujätten redovisat sin delårsrapport för räkenskapsårets andra kvartal. Resultatet var inte långt från det förväntade, men marknaden fokuserade på försäljningen av Windows- och Officeprogrammen till bolagssektorn som blev en besvikelse.
dnDN.se - 27 jan. kl. 21:56

hr


Taffe överglänste Harju i Luleå
Det mesta handlade om Luleås nyförvärv Johan Harju inför matchen.Då klev Linköpings Jeff Taffe fram och visade att han är SHL:s poängkung.- Jag är på rätt ställe vid rätt tillfälle, sade tvåmålsskytten till C More efter 4-2-segern.
dnDN.se - 27 jan. kl. 21:49

hr


Brynäs tappar mark i botten
Thomas Berglund får vänta på sin första seger som Brynäs-tränare i ishockeyns SHL.Trots att hans lag tryckte på för ett segermål fick de nöja sig med en poäng hemma mot HV71 då bortalaget avgjorde matchen i förlängningen.
dnDN.se - 27 jan. kl. 21:45

hr


Ny bortaförlust för Djurgården
Djurgården har inte vunnit utanför Stockholm sedan den 13 november.Tisdagskvällens möte med Leksand slutade med en ny förlust, 1-4, och klubben dras allt mer in i striden kring SHL-ishockeyns kvalstreck.
dnDN.se - 27 jan. kl. 21:32

hr

Norsk präst spenderade miljoner på prostituerade
En tidigare norsk präst svindlade en stiftelse på drygt 15 miljoner kronor. En stor del av pengar har gått till fester och prostituerade. Nu hotas han av fyra års fängelse.
dnDN.se - 27 jan. kl. 21:17

hr

Amanda Björkman: Karlsson skördar det Åkesson sått
dnDN.se - 27 jan. kl. 21:05

hr

Falsk historia om misshandel lyftes under minnesceremoni
Sverige togs som exempel på hur antisemitismen ökar när ordföranden i World Jewish Congress, Robert Lauder, talade på ceremonin i Auschwitz. Han berättade om en kvinna från Uppsala som gängmisshandlades för att hon var judinna. Men historien är falsk.
dnDN.se - 27 jan. kl. 20:46

hr


Zlatan kan bli avstängd i efterhand
Zlatan Ibrahimovic kan missa toppmötet med Lyon nästa helg. Han riskerar att bli avstängd för sin tackling på Romain Hamouma i matchen mot Saint -Etienne.
dnDN.se - 27 jan. kl. 20:27

hr


Wallström hoppas på förståelse i USA
Margot Wallström är på USA-besök för en rad möten på FN där hon vill trumma in budskapet att "Sverige är tillbaka i FN". Men Sveriges erkännande av Palestina lär ta upp det mesta av utrymmet när hon träffar John Kerry, USA.s utrikesminister, i Washington DC på torsdag. "Det blir ett tillfälle att förklara hur vi tänkt och våra motiv bakom ...
dnDN.se - 27 jan. kl. 20:02

hr

De överlevande i centrum i Auschwitz
Det blev ingen vanlig minneshögtid i Auschwitz. De överlevande stod i centrum för ceremonin i förintelselägret och talarna tog åhörarna tillbaka till fasorna för 70 år sedan.
dnDN.se - 27 jan. kl. 19:45

hr

Ericsson sänke på Stockholmsbörsen
Efter åtta dagars uppgång vände börsen ner. Ericsson, som underträffade förväntningarna i sin rapport, var börsens tyngsta sänke. Stockholmsbörsens OMXS-index stängde på minus 1,4 procent. Även de ledande Europabörserna backade.
dnDN.se - 27 jan. kl. 18:42

hr


NBC: Fångutväxlad USA-sergeant åtalas för desertering
Amerikanske armésergeanten Bowe Bergdahl, som 2009 försvann från sin bas i Afghanistan för att senare kidnappas av talibaner och slutligen friges i en fångutväxling, kommer att åtalas för desertering. Det uppger amerikanska nyhetskanalen NBC.
dnDN.se - 27 jan. kl. 18:03

hr


Ny upptäckt: Gamla planeter med egen solliknande stjärna
Fem planeter med en egen solliknande stjärna har upptäckts i vår galax, Vintergatan. Upptäckten visar att även mycket gamla stjärnor kan ha planeter under mycket lång tid.
dnDN.se - 27 jan. kl. 17:22

hr

Rasistattacken mot busschaufförerna ett steg närmare lösning
SL har identifierat tre av bärbara radioenheter från vilka flera grovt kränkande och rasistiska meddelanden skickades ut i oktober månad. Förundersökning om dataintrång pågår.
dnDN.se - 27 jan. kl. 17:16

hr

Tusentals i fara för strålning vid Litvinenkos död
Tusentals invånare i London var utsatta för risken att förgiftas av det radioaktiva ämnet polonium-210 vid tidpunkten för den tidigare KGB-agenten Aleksandr Litvinenkos död. Det framkom vid den offentliga utredning som inleddes på tisdagen i London.
dnDN.se - 27 jan. kl. 17:06

hr

Bromsen i pensionssystemet jämnas ut
Regeringen är överens med de fyra borgerliga partierna om att ändra på bromsen i pensionssystemet. Meningen är att skapa en jämnare utveckling av pensionerna och minska påverkan från låg- eller högkonjunktur.
dnDN.se - 27 jan. kl. 17:04

hr

IS-gisslan: Jag har bara 24 timmar kvar att leva
I ett nytt inspelat meddelande som publicerats på webbsidor som används av Islamiska staten säger en röst som tros tillhöra japanen Kenji Goto att han bara har 24 timmar kvar att leva. 
dnDN.se - 27 jan. kl. 16:19

hr

22 bilder till från Kings nya kontor
Fick du inte nog av Kings kungadöme? Här är ännu fler bilder.
idgIDG.se - 27 jan. kl. 16:04

hr


"Det handlar om rikedom - fast inte om pengar"
Önskan om att få utlopp för sin kreativitet fick vännerna Kim Markström, Simon Wanler och Markus Henriksson att starta ett klädmärke. Nu är designen klar och leverantörskontrakten påskrivna. Men hur får man ut sin produkt på marknaden i en tuff bransch?
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:54

hr


Därför luktar det efter regnet
Har du någonsin undrat var den där speciella doften av jord efter en regnskur kommer ifrån? Nu har forskare i USA hittat svaret.
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:53

hr


Nick Jonas får en roll i antologiserien "Scream queens"
Nick Jonas, tidigare i popgruppen Jonas Brothers, får en roll i den kommande antologiserien "Scream queens", skriver Variety.
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:52

hr

Förintelsens offer hedrades i Sverige
Förintelsens minnesdag samlade människor över hela världen för att hedra nazismens offer.  I Sverige deltog flera politiska ledare - oroliga för att antisemitismen fortfarande sprider sig i landet. "Det är alldeles för många som bär vittnesbörd om trakasserier, hot och våld", säger statsminister Stefan Löfven.
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:41

hr

Förintelsens offer hedrades i Sverige
Förintelsens minnesdag samlade människor över hela världen för att hedra nazismens offer.  I Sverige deltog flera politiska ledare - oroliga för att antisemitismen fortfarande sprider sig i landet. "Det är alldeles för många som bär vittnesbörd om trakasserier, hot och våld", säger statsminister Stefan Löfven.
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:41

hr


"Inte tryggt att vara jude i många delar av Sverige i dag"
På teater Galeasen i Stockholm högtidlighöll DN minnet av Förintelsen med en nypremiär av pjäsen "Vår klass". På plats var bland annat tidigare S-ledaren Mona Sahlin. "Det är inte tryggt att vara jude i många delar av Sverige i dag. Det är inte acceptabelt", säger hon till DN.
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:41

hr


Så söker du jobb i Nordkorea
Nyfiken på Nordkorea? Nu har du chansen att jobba som engelsklärare i diktaturen. Men räkna med att själv stå för kostnaderna.
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:40

hr


Nu kan du gruppchatta på Twitter
Alla eller ingen, nästan. Så har det varit fram tills nu. Nu lanserar Twitter två nya tjänster: gruppchatt och en ny videofunktion.
idgIDG.se - 27 jan. kl. 15:34

hr


Noomi Rapace till "Skavlan"
Den svenska skådespelerskan Noomi Rapace gästar "Skavlan" på fredag.
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:25

hr

Ny regel tvingar bankerna förklara miljardvinster
Trots rekordlåga räntor kommer de svenska storbankerna att slå rekordvinsterna från 2013. Totalt väntas den samlade vinsten för Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken öka med drygt 10 miljarder kronor till över 103 miljarder kronor. I vår kommer en ny lag som kommer tvinga bankerna till större öppenhet.
dnDN.se - 27 jan. kl. 15:10

hr

Bankerna rasar på Atenbörsen
Aktiekurserna fortsatte att falla på Atenbörsen under tisdagen - och mest rasar bankaktierna.
dnDN.se - 27 jan. kl. 14:58

hr


Anordnade skolbal - för skattebetalarnas pengar
De senaste fem åren har Bromma gymnasium haft sin studentbal på Operaterrassen. Alkohol och mat har ingått i festligheterna som besökts av både personal och elever. Notan för festerna: 650 000 kronor. En nota som skattebetalarna fått stå för, rapporterar Mitt i.
dnDN.se - 27 jan. kl. 14:53

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen