allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (3776)
Expressen (2470)
Di.se (1521)
Ny Teknik (272)
CisionNews (1195)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (302)
Pressmed. (0)
Nyheter (924)
Reklam & PR (0)
Kultur (161)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Två nya indiska helgon
När påve Franciskus på söndagen helgonförklarade sex personer fick det stor uppmärksamhet i Indien. Två av de nya helgonen var nämligen från Kerala i Indien.
dnDN.se - kl. 18:21

hr

Kommuner missar anmälningar om barn
Flera socialkontor slarvar med anmälningar om barn som far illa, visar Kalibers granskning.Facket kräver en kriskommission för att komma tillrätta med problemen inom socialtjänsten.- Läget är akut, säger Visions ordförande.
dnDN.se - kl. 18:14

hr

Baby hittades skrikande i brunn
Plötsligt hördes ett oväntat skrik under en cykelfärd utanför Sydney. Ljudet spårades till en brunn och under det tunga cementlocket hittades ett spädbarn inlindat i en sjukhusfilt. Mirakulöst nog lever pojken.
dnDN.se - kl. 17:12

hr


Carlsen försvarade titeln
Magnus Carlsen försvarade på söndagen sin världsmästartitel i schack. Den 23-årige norrmannen besegrade indiern Viswanathan Anand i det elfte partiet och vann matchen i Sotji med 6,5-4,5.
dnDN.se - kl. 16:59

hr


Hamilton F1-mästare igen
Lewis Hamilton vann den avslutande deltävlingen i formel 1 i Abu Dhabi och säkrade därmed världsmästartiteln.
dnDN.se - kl. 16:12

hr

Minst 45 döda i attentat på volleybollmatch
Minst 45 människor dödades när en självmordsbombare sprängde sig själv under en volleybollmatch i Afghanistan på söndagen. Den nytillträdde presidenten Ashraf Ghani beskriver händelsen som "en vidrig attack".
dnDN.se - kl. 15:32

hr

Minst 45 döda i attentat på volleybollmatch
Minst 45 människor dödades när en självmordsbombare sprängde sig själv under en volleybollmatch i Afghanistan på söndagen. Den nytillträdde presidenten Ashraf Ghani beskriver händelsen som "en vidrig attack".
dnDN.se - kl. 15:32

hr

Ebolaviruset smittar färre i Liberia
Ebolaepidemin i Liberia har gått in i en ny fas. "Det är inte längre ett virus som jagar människor. Nu jagar vi viruset!" skriver Hans Rosling, professor i global hälsa vid Karolinska institutet, på plats i landet.
dnDN.se - kl. 15:28

hr


Federer ordnade historisk seger
Schweiz vann Davis Cup i tennis. Roger Federer avgjorde finalen mot Frankrike när han enkelt besegrade reserven Richard Gasquet, som spelade i stället för Jo-Wilfried Tsonga, med 3-0 (6-4, 6-2, 6-2) i set i Lille. Segern betydde ointagliga 3-1 i matcher.
dnDN.se - kl. 15:25

hr

Persontåg 100 meter från frontalkrock
Två tåg med fler än hundra passagerare var nära att frontalkrocka utanför Degerfors i början av november. Det skriver SVT.
dnDN.se - kl. 15:12

hr

Allvarlig olycka i södra Stockholm
Två personbilar frontalkrockande på Lissmavägen på söndagseftermiddagen. Tre personer har förts akut till sjukhus.
dnDN.se - kl. 15:02

hr

34-årings död på Thailandsflyg utreds
En 34-årig mans dödsfall ombord på ett flyg från Thailand till Sverige i lördags ska utredas av flygbolaget.
dnDN.se - kl. 15:00

hr

Countrysångare kom ut som gay - hyllas
Countrysångaren Billy Gilman hyllas av fans och artistkollegor sedan han i en känslosam video kommit ut som homosexuell.
dnDN.se - kl. 14:25

hr

Maria Crofts: Många oroar sig i onödan över amorteringskrav
De nya amorteringskraven har gjort att många funderar på vad som händer när de införs. Särskilt som Finansinspektionen talar om prisfall. Men många oroar sig helt i onödan.
dnDN.se - kl. 13:20

hr


Mystiska silverdjuret ett riktigt fynd
Karin Wallmander gillar loppisar och second hand-butiker och det har blivit en del fynd ­under åren. Men inget slår den kinesiska ­hinden av tenn.- Jag kände direkt på tyngden att det var kvalitet, säger hon.
dnDN.se - kl. 12:58

hr

Åtta tips som hjälper dig att fynda second hand
Det går att göra riktiga kap på loppisar och auktioner. Här är åtta tips som hjälper dig att fynda.
dnDN.se - kl. 12:52

hr

Hon spelar Janis Joplin i ny storfilm
Amy Adams ska spela Janis Joplin i en kommande film om rockstjärnans liv och karriär, rapporterar Deadline.
dnDN.se - kl. 12:33

hr

Kvinna häktad för barnvåldtäkt
En kvinna i 25-årsåldern häktades på söndagen misstänkt för våldtäkt mot barn. Uddevalla tingsrätt häktar henne på sannolika skäl vilket är den starkare misstankegraden.
dnDN.se - kl. 12:28

hr


Storbritannien stoppar "raggningsexpert"
En 25-årig amerikan som kallar sig raggningsexpert kan vara den förste som nekats visum på grund av sexism, skriver New York Times. Brittiska myndigheter stoppade i veckan mannen från att ta sig in i Storbritannien.
dnDN.se - kl. 12:24

hr

Ullas försäkring blev 67 procent dyrare
Acceptera sämre ersättning från försäkringen eller gå med på en chockhöjning av premien. Det är de alternativ Förenade Liv ger nästan 50.000 kunder som köpt en särskild försäkring för begravningskostnader.
dnDN.se - kl. 11:21

hr

Kvinnors kamp provocerar ständigt
Okvinnlig, ful, frigid eller lössläppt. Person­angreppen mot kvinnor som kämpat för lika rättigheter går som en röd tråd genom historien. Men rörelsen förändras hela tiden, precis som frågorna som står i fokus.
dnDN.se - kl. 11:00

hr


Tidslinje - milstolpar för kvinnor i Sverige
dnDN.se - kl. 11:00

hr

Nordkorea: Det är en krigsförklaring
Nordkorea reagerar nu med full retorik mot risken att dras inför Internationella brottmålsdomstolen (ICC). Diktaturen betraktar den FN-resolution som uppmanar säkerhetsrådet att hänvisa frågan om brott mot mänskligheten till ICC som "en krigsförklaring".
dnDN.se - kl. 10:37

hr

Stal pengar av knivskadad kassörska
Kassörskan hade just blivit knivskuren i halsen av en rånare. Mitt i tumultet - medan en kollega larmade polisen och den skadade kvinnan sökte skydd i personalrummet - passade en kund på att stjäla pengar ur kassan.
dnDN.se - kl. 10:14

hr

Butiksrånare knivhögg kvinna
En butiksanställd kvinna knivhöggs i morse av en rånare i Kumla. En 49-årig man greps utanför Icabutiken och är nu misstänkt för rån och mordförsök.
dnDN.se - kl. 10:14

hr

Butiksrånare knivhögg kvina
En butiksanställd kvinna knivhöggs i morse av en rånare i Kumla. En 49-årig man greps utanför Icabutiken och är nu misstänkt för rån och mordförsök.
dnDN.se - kl. 10:14

hr

Här höll sig diktatorn undan
Albaniens förre diktator Envar Hoxhas enorma, topphemliga bunker slog på lördagen upp portarna för allmänheten.
dnDN.se - kl. 10:12

hr

Skatteverkets nota för att chefen ska bli känd: 2,5 miljoner kronor
Skatteverkets personalfest i torsdags syftade till att göra regionchefen Lars Herder och hans ledning mer känd i organisationen. Man intog Globen, åt, drack och underhölls till en summa över 2,5 miljoner kronor, enligt Expressen.
dnDN.se - kl. 10:01

hr

Mäklarens hemlighet - svulstiga språkpiruetter
Exklusivt och gränslöst vackert. Exceptionellt och representativt. Townhouse­känsla. Mäklarsvenskan drar ögonen till bostads­annonsen - men får den oss att öppna plånboken? Kulturmagasinet omfamnade bostads­knarkandet och gick på ­novembervisning.
dnDN.se - kl. 09:59

hr

Hanna Fahl lägger örat mot veckan som gick
Vad sa du? Hanna Fahl lägger örat mot veckan som gick
dnDN.se - kl. 09:34

hr


Jennie Johansson har tränat bort sina svagheter inför VM
Styrkan var hennes svaghet men fyra års systematisk träning har gett resultat.I dag är bröstsimmaren Jennie Johansson lika stark som sina konkurrenter.Det ska ge Jennie hennes första VM-medalj när kortbane-VM avgörs i Doha i början av december.
dnDN.se - kl. 09:19

hr


Starka reaktioner över anti-SD-foto
Ett klassfoto med udden riktad mot Sverigedemokraterna (SD) rör om i sociala medier. Fotot, där tre blonda elever står bland tomma stolar med skylten "Jimmie skickade hem resten" både hyllas och hatas, rapporterar gt.se.
dnDN.se - kl. 08:52

hr

Lena Sundström: Att dö som en antirasistisk hjälte är en sak, att dö som en bråkstake är något annat
I veckan tog Lena Sundström emot Torgny Segerstedts frihetspenna. I dag är Segerstedt en hjälte för många, men på sin tid var han motarbetad och bespottad. Vi bör minnas, skriver Lena Sundström, att de som blir hjältar i efterhand sällan är det i sin samtid - och att det är samtiden som är utmaningen.
dnDN.se - kl. 08:47

hr

Resan fortsätter för bondpojken Bryan Ferry
Bryan Ferry turnerar ännu en gång runt jorden. Han reser med nya melankoliska sånger om kärlekens villkor från just utgivna "Avonmore". DN:s Georg Cederskog och fotograf Eva Tedesjö mötte ädelpopens grand seigneur för ett samtal om kreativitet, framgångens pris och arbetarpojken som drömde om att bli någon annan - och blev det.
dnDN.se - kl. 08:11

hr


Så blir Sveriges nya internetmuseum
I december slår stiftelsen Punkt SE upp de digitala portarna för sitt internetmuseum. Ambitionen är att samla allt från gammal infrastruktur till nya internetfenomen som memes.
idgIDG.se - kl. 08:05

hr


Översvämningar hotar efter snöfall i New York
New Yorks guvernör har kallat in nationalgardet för att hjälpa till i snöröjningen och de befarade översvämningar som väntas efter den senste veckans kraftiga snöfall i Buffalo, New York.
dnDN.se - kl. 08:00

hr


Första "bajsbussen" i trafik i Storbritannien
Tankad med ett års avföring och matavfall från fem personer kan den miljövänliga bussen köra 300 kilometer. I torsdags togs det första exemplaret i trafik i Storbritannien.
dnDN.se - kl. 08:00

hr


Ny mätning kan påverka SD inför budgetomröstning
Skillnaden mellan de politiska blocken är nu bara 1,6 procentenheter, den minsta på tre år, visar en färsk Sifomätning. I valet för drygt två månader sedan var gapet 4,2. Mätningen kan påverka hur SD ställer sig till att fälla regeringens budget.
dnDN.se - kl. 07:47

hr


MP tvekar om höjd bensinskatt
Höjda bensinskatter har under många år varit en profilfråga för Miljöpartiet. Nu är tunga miljöpartister beredda att ompröva den linjen.- Vi har diskuterat frågan i partistyrelsen efter valet, säger Karin Svensson Smith, klimat­ansvarig i partistyrelsen.
dnDN.se - kl. 07:15

hr

"Ibland har jag själv svårt att ­förstå vad jag varit med om"
Magnus Falkehed är sedan länge tillbaka i Paris och ­jobbet som journalist. Han tycker att återanpassningen gått bra. Men när han ser video­klippen på Islamiska ­statens kidnappningsoffer väcks plågsamma minnen till liv.
dnDN.se - kl. 07:05

hr

Andra delen: Så fungerar järnvägens signalsystem
Jörgen Städje tittar närmare på tekniken som låter tåg dundra fram genom landet, utan att krocka. Följ med på en resa genom 150 år av automationsutveckling.
idgIDG.se - kl. 07:01

hr


Galgningarna fick AIK att skapa plan mot homofobi och sexism
Homofobi, transfobi, sexism och rasism, ämnen som knappast förknippas med ungdomsfotboll. Men nu startar AIK ett stort utbildningsprojekt, som ska förebygga utanförskap. I förlängningen ska det skapa bättre fotbollsspelare. -?Ingen ska känna sig utanför, alla ska vara med, säger AIK Ungdoms sportchef, Leif Karlsson.
dnDN.se - kl. 07:00

hr

Karin Bojs: Kulturen i bankerna gör de anställda till tjuvar
Branschvärderingar som lägger fokus på pengar och materiell status gör att bankanställda i högre grad är benägna att begå brott - ett beteende som förstärks när de påminns om sin yrkesroll, visar ny forskning.
dnDN.se - kl. 06:55

hr

"Simpsons" fyllt av matematiska skämt
"Simpsons" innehåller mängder av skämt som det krävs djupa kunskaper i matematik för att förstå. I sin nya bok utreder författaren Simon Singh sambandet mellan matematik, humor och världens mest framgångsrika tecknade tv-serie.
dnDN.se - kl. 06:44

hr

Terrorn har tystat rösterna inifrån Syrien
För ett år ­sedan kidnappades DN:s korre­spondent ­Magnus Falkehed och fotografen ­Niclas Hammarström i ­Syrien. De släpptes efter 46 respektive 43 dagar och kunde återvända till Sverige. Under året som gått har utländska journalister och hjälparbetare i Syrien blivit alltmer utsatta. De som tagits till fånga har utnyttjats av terror­gruppen ...
dnDN.se - kl. 06:35

hr

Björn Wiman: Inget väcker mer vrede än teater som ingen sett
dnDN.se - kl. 06:20

hr

Carola i tårar när Orup sjöng Främling i Så mycket bättre
Carola Häggkvist stod i fokus lördagens avsnitt av "Så mycket bättre". Det blev en urladdning av känslor när Orups tolkning av "Främling" rörde sångerskan till tårar.
dnDN.se - kl. 05:55

hr

Två döda i kraftig villabrand
Två personer har omkommit i en kraftig villabrand i Nykvarn, väster om Södertälje. "Räddningstjänsten har hittat två kroppar i huset", säger stationsbefälet Kjell Karlsson på Södertäljepolisen till TT på söndagsmorgonen.
dnDN.se - kl. 05:46

hr

Nationella fronten får storlån från rysk bank
Det ultranationalistiska partiet Nationella fronten i Frankrike har fått ett lån på drygt 82 miljoner kronor från en rysk bank vars styrelseordförande påstås ha nära band till den ryska statsmakten. Pengarna är tänkta att användas i partiets kommande valkampanj.
dnDN.se - kl. 00:53

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen