allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2765)
Expressen (2542)
Dagens Media (0)
IDG.se (129)
CisionNews (1181)

TYP
Ekonomi (204)
Pressmed. (0)
Nyheter (40)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (205)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Ny räntehöjning i USA allt närmare
Argumenten för USA att höja räntan har stärkts, sade den amerikanske centralbankschefen Janet Yellen i ett efterlängtat tal på fredagen. Men när höjningen kommer är fortfarande oklart. Budskapet stärkte börserna och dollarn.
dnDN.se - kl. 00:59

hr

Japans största flygbolag stoppar sina Dreamliners
Japans största flybolag, ANA, har beslutat att stoppa sin flotta av Boeing 787 Dreamliner efter att ha upptäckt problem med planets motorer, rapporter The Guardian.
dnDN.se - 26 aug. kl. 23:09

hr


Ny räntehöjning i USA allt närmare
Argumenten för USA att höja räntan har stärkts, sade den amerikanske centralbankschefen Janet Yellen i ett efterlängtat tal på fredagen. Men när höjningen kommer är fortfarande oklart. Budskapet stärkte börserna och dollarn.
dnDN.se - 26 aug. kl. 22:45

hr

Ryckig handel på Wall Street
Börserna i USA gick åt olika håll under handelsveckans sista dag.
dnDN.se - 26 aug. kl. 22:09

hr

Skinndesigner vinner Guldknappen
Årets vinnare av Damernas Världs Guldknappen går till klädskaparen Nellie Kamras som står bakom märket Stand. Hennes skinnkollektioner har rönt stort intresse i Modesverige.
dnDN.se - 26 aug. kl. 21:17

hr


"Curlade 80-talister" bakom Migrationsverkets ineffektivitet
Migrationsverket har dalat i effektivitet sedan 90-talet. En orsak, enligt internrevisionens rapport, är 80-talisternas bortskämdhet.
dnDN.se - 26 aug. kl. 20:14

hr

"Curlade 80-talister" bakom Migrationsverkets ineffektivitet
Migrationsverket har dalat i effektivitet sedan 90-talet. En orsak, enligt internrevisionens rapport, är 80-talisternas bortskämdhet.
dnDN.se - 26 aug. kl. 20:14

hr


Boktips - 23 guldkorn ur höstens utgivning
Bokhösten är här - och det med besked. DN:s litteraturredaktör Malin Ullgren har valt ut 23 titlar att se fram emot. Klara, färdiga, läs!
dnDN.se - 26 aug. kl. 20:00

hr


Linus Larsson: Samtidens moralpanik har inte samma lyster som när jag var ung
Krönika. Visst är det fint att läsa om hur Pokémon Go och internet förstör oss. Men det går inte upp mot moralpanikens guldålder, när det handlade om sex och blod.
dnDN.se - 26 aug. kl. 19:00

hr

Test av medborgarlön i Finland kommer närmare
Finland har planer på att införa medborgarlön på prov 2017 och 2018. Nu vill social- och hälsovårdsministeriet ha in utlåtanden om lagförslaget som ligger till grund för försöket.
dnDN.se - 26 aug. kl. 18:07

hr

Fed-chefen snackade upp börsen
Stockholmsbörsen steg efter den amerikanska Fed-chefen Janet Yellens tal, där hon flaggade för räntehöjning. Även de ledande Europabörserna gick upp.
dnDN.se - 26 aug. kl. 18:05

hr

Kia återkallar bilar i Sverige
Kia Motors återkallar 727 bilar av modellen Carnival i Sverige.
dnDN.se - 26 aug. kl. 16:56

hr


Maria Crofts: Prisökningar som ringar på vattnet
Det är ingen som vill betala fantasipriser för en vanlig bostad. Vi gör det för att vi behöver tak över huvudet på en plats där det finns ett jobb. Men blir det ännu dyrare räcker lönerna inte till.
dnDN.se - 26 aug. kl. 16:29

hr


Dämpade förväntningar på bostadspriserna
Bostadsspekulanterna räknar med att priserna stiger - men inte alls i samma takt som i fjol. När den andra stora visningshelgen efter sommaren står för dörren är köparna försiktiga med att ta lån, visar en enkät.
dnDN.se - 26 aug. kl. 16:23

hr

Filmfestivalen: Venedig dansar och ber
En blind Jesus, en het påve och en andlig resa till tidernas morgon sätter fart på Venedigs filmfestival. Amanda Kernell, som skriver samernas historia i blod, försvarar de svenska filmfärgerna.
dnDN.se - 26 aug. kl. 15:21

hr


Är det här höstens bästa böcker?
Höstfavoriter. Under veckan listar DN:s kritiker sina fem favoriter inför hösten. I dag listar DN:s litteraturkritiker Malin Ullgren några av sina favoriter bland de böcker som ges ut i höst.
dnDN.se - 26 aug. kl. 15:00

hr


Vogues paralympier var photoshoppade modeller
Vogue Brazil kritiseras för sin kampanj "Vi är alla paralympiker". I stället för Paralympics-idrottsmän har man photoshoppat skådespelare för att visa de funktionshinder som några av de tävlande har.
dnDN.se - 26 aug. kl. 14:50

hr

Sara Broos: "Ingen chans att mamma skulle kunna säga nej"
Efter den prisade Lars Lerin-filmen "För dig naken" har hon vänt kameran mot en ännu mer närstående konstnär, sin egen mamma. DN:s Helena Lindblad har träffat Sara Broos och talat om svåra tystnader, melankolisk natur och spelfilmssug.
dnDN.se - 26 aug. kl. 14:47

hr

Myndighet: Bevisa att du lever
Lever du, gamle vän? Jamen bevisa det då. Om du är pensionär och bor utomlands vill säga.
dnDN.se - 26 aug. kl. 14:20

hr


Esa-Pekka Salonen är tillbaka på hemmaplan
Esa-Pekka Salonen är tillbaka på nordisk hemma-plan efter åren som chefdirigent i Los Angeles och London. Snart väntar det mäktiga uppdraget att göra Wagners Ringen i Helsingfors, men först blir det Östersjöfestival.
dnDN.se - 26 aug. kl. 14:18

hr


Sauda Luzze: "Jag vill utmana mina rädslor"
I sommar har Sauda Luzze varit i Paris, i Almedalen och på Kuba. Nu är hon hemma i Alby men bara en snabbis, den 3 september drar hon i väg igen - till Tanzania.
dnDN.se - 26 aug. kl. 12:41

hr


Förbud mot rapmusik på skolbussar kritiseras
I ett meddelande till skolbussförare i Portland förbjuder skoldistriktet rapmusik på bussarna när barn är ombord. Country, pop och jazz anses däremot okej. Nu får förbudet stark kritik av föräldrar som menar att det är rasistiskt.
dnDN.se - 26 aug. kl. 12:02

hr


Iphone kan avlyssnas - detta behöver du veta
Allvarliga säkerhetshål öppnar för avlyssning av Iphone. DN:s Linus Larsson svarar på fem frågor om attacken.
dnDN.se - 26 aug. kl. 11:33

hr

Ökad vinst för Arla
Arla redovisar en vinst före skatt på 261 miljoner euro, motsvarande cirka 2,5 miljarder kronor, för första halvåret i år. Det kan jämföras med vinsten på 139 miljoner kronor för motsvarande period i fjol.
dnDN.se - 26 aug. kl. 11:23

hr


Nytt stipendium till Lars Gustafssons minne
Vestmanlands Läns Tidning instiftar ett stipendium för unga inom kulturområdet som verkar i författaren Lars Gustafssons anda.
dnDN.se - 26 aug. kl. 11:09

hr


Universal stoppar skivsläpp på enbart en musiktjänst
Efter att Frank Ocean släppte sina album "Endless" och "Blonde" exklusivt för Apple Music stoppar nu Universal Music group sina bolag från att släppa album via enbart en strömningstjänst.
dnDN.se - 26 aug. kl. 10:55

hr


Så många betalar för Spotify
Spotifys betalande användare ökar snabbare än någonsin, och är nu uppe i 39 miljoner, skriver Billboard.
dnDN.se - 26 aug. kl. 10:35

hr

Stiltje på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen inledde dagen försiktigt i väntan på den amerikanska Fedchefen Janet Yellens tal i eftermiddag.
dnDN.se - 26 aug. kl. 10:23

hr


Varnar för ekonomisk Trump-smäll
Om Republikanernas kandidat Donald Trump vinner presidentvalet i USA i november kan den globala ekonomin drabbas hårt, enligt en konjunkturrapport från Citigroup.
dnDN.se - 26 aug. kl. 07:56

hr

Blandat på Asiens börser
Tokyobörserna ligger på minus inför den amerikanska Fedchefen Janet Yellens tal. Nikkei 225-index har tappat med 0,8 procent medan det bredare Topixindex har gått ned med 0,7 procent.
dnDN.se - 26 aug. kl. 07:25

hr


Utreder attacken mot Leslie Jones
"Ghostbusters"-stjärnan Leslie Jones hemsida hackades och nakenbilder och personuppgifter, inklusive hennes pass och körkort, publicerades, enligt flera medier, innan hemsidan togs ner.
dnDN.se - 26 aug. kl. 01:23

hr

Inga sexbrott på kulturkalas
Under den veckolånga festivalen Göteborgs kulturkalas kom det inte in en enda anmälan om sexuella ofredanden. Ett medvetet strategiskt arbete ligger bakom, enligt Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig.
dnDN.se - 26 aug. kl. 01:10

hr

Festival hedrar jordbävningsoffren
Filmfestivalen i Venedig väljer att ställa in sin invigningsmiddag och strandgala i solidaritet med de som fallit offer för jordbävningen som nyligen drabbade Italien, skriver Variety.
dnDN.se - 26 aug. kl. 01:09

hr

Italienska staten bjuder på kultur
Nästan fem tusen kronor att spendera på kultur, det ska den italienska staten ge landets 18-åringar i födelsedagspresent med start den 15 september, skriver The Independent.
dnDN.se - 26 aug. kl. 01:07

hr


Ex-chefer på skandaltidning dömda
Två ex-chefer på danska skvallertidningen Se og Hør döms till villkorliga fängelsestraff. Samtidigt får ägarkoncernen Aller Media en företagsbot på tio miljoner danska kronor. Bakom ligger en skandal där tidningen övervakat kändisar.
dnDN.se - 26 aug. kl. 01:05

hr

Dämpat Wall Street inför Fed-tal
Är det dags nu? På fredagen håller Fedchefen Janet Yellen ett tal där hon förväntas ge en vink om det blir en räntehöjning redan i september. I väntan på besked höll investerarna hårt i plånböckerna på torsdagen och USA-börserna rörde sig marginellt nedåt.
dnDN.se - 26 aug. kl. 00:59

hr

Blek börs inför Fed-möte
Investerarna är avvaktande inför fredagens Fed-möte i Jackson Hole och Stockholmsbörsen backade på torsdagen. Vid stängning hade OMXS-index gått ner 0,4 procent.
dnDN.se - 26 aug. kl. 00:56

hr


Johan Schück: Italiens kris kan snabbt bli hela Europas
Krönika. Höstens främsta krisrisk gäller Italien, där banken Monte dei Paschi di Siena är nära att gå omkull. Regeringen dras med i fallet om den förlorar en kommande folkomröstning. Det kan ge återverkningar i hela Europa.
dnDN.se - 25 aug. kl. 22:00

hr


Fransk expert efterlyser mer decentralisering i EU
EU:s svar på Brexit bör inte vara centralisering. Nu gäller det att stärka de nationella institutionerna. Varje land borde ha ett finanspolitiskt råd som i Sverige, menar Jean Pisani-Ferry som är rådgivare till Frankrikes premiärminister.
dnDN.se - 25 aug. kl. 22:00

hr


Whatsapp delar information med Facebook
Meddelandeappen Whatsapp uppger att den ska börja dela uppgifter om sina abonnenter med sin ägare Facebook. Detta ska ge företag fler möjligheter till riktade annonser till de av Whatsapps cirka en miljard användare som även är på Facebook samt hjälpa meddelandetjänsten att bekämpa spam.
dnDN.se - 25 aug. kl. 19:18

hr

Whatsapp delar information med Facebook
Meddelandeappen Whatsapp uppger att den ska börja dela uppgifter om sina abonnenter med sin ägare Facebook. Detta ska ge företag fler möjligheter till riktade annonser till de av Whatsapps cirka en miljard användare som även är på Facebook samt hjälpa meddelandetjänsten att bekämpa spam.
dnDN.se - 25 aug. kl. 19:18

hr


Fredrik Strage: Jag skrattar mig till döds av sagorna om analkulor och döda grisar
Krönika. "Suicide squad" är usel - men som medialt fenomen, och som inspirationskälla till sexiga och skojiga fanfantasier, är det svårt att inte gilla den.
dnDN.se - 25 aug. kl. 19:00

hr


Jonas Gardells Facebookinlägg tillbaka
En bild från Jonas Gardells Facebookprofil togs bort av Facebook som menade att den bröt mot deras gemenskapsregler. Men nu är inlägget tillbaka.
dnDN.se - 25 aug. kl. 16:33

hr


Kreativa lån eller oblyga idéstölder?
Nyligen dömdes den franska regissören Luc Besson ovanligt nog till böter för att ha plagierat klassikern "Flykten från New York". Hur gick det till? Jacob Lundström reder ut.
dnDN.se - 25 aug. kl. 16:00

hr


Fatoumata Diawara uppträder på Stockholm Jazz
Den 7 oktober börjar Stockholms jazzfestival med ett av huvudnumren: Fatoumata "Fatou" Diawara från Mali uppträder på Konserthuset tillsammans med Stockholm Art Orchestra under ledning av Nils Berg.
dnDN.se - 25 aug. kl. 15:06

hr

Fatoumata Diawara uppträder på Stockholm Jazz
Den 7 oktober börjar Stockholms jazzfestival med ett av huvudnumren: Fatoumata "Fatou" Diawara från Mali uppträder på Konserthuset tillsammans med Stockholm Art Orchestra under ledning av Nils Berg.
dnDN.se - 25 aug. kl. 15:06

hr


Accelerators första konstnärliga ledare utsedd
Richard Julin blir konstnärlig ledare för Accelerator. Tessa Praun tar därmed över hans roll som chefsintendent på Magasin III.
dnDN.se - 25 aug. kl. 15:01

hr


"Bron" läggs ned efter säsong fyra
SVT:s populära dramaserie "Bron" läggs ned efter den fjärde säsongen, bekräftar upphovsmannen Hans Rosenfeldt för Expressen.
dnDN.se - 25 aug. kl. 14:57

hr

Självkörande taxi i Singapore
De första "förarlösa" taxibilarna har intagit gatorna i Singapore. Några utvalda personer ur allmänheten har gratis fått testa att åka i företaget Nutonomys el-bilar från Mitsubishi och Renault.
dnDN.se - 25 aug. kl. 14:52

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  Nästa »1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen