allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2625)
Expressen (2423)
Dagens Media (0)
IDG.se (170)
CisionNews (1980)

TYP
Ekonomi (239)
Pressmed. (0)
Nyheter (838)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (163)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Domen för Lisa Holm-mordet slås fast
Nerijus Bilevicius får livstids fängelse för mordet på Lisa Holm. Det står fast sedan Högsta domstolen i dag avslagit hans överklagan, rapporterar Göteborgs-Posten.
dnDN.se - kl. 12:25

hr


Felaktigt avdrag kan försena skattepengarna
Det gäller att räkna rätt på avdragen. Annars kan deklarationen tas in för granskning och då finns risken att skattepengarna kommer först i augusti.
dnDN.se - kl. 12:12

hr


Margaret Atwoods roman blir tv-drama
Kanadensiska författaren Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" blir tv-serie med "Mad men"-stjärnan Elisabeth Moss i huvudrollen, enligt Deadline, en sajt för nöjesnyheter.
dnDN.se - kl. 11:53

hr

Ayn Rand: Otäckt i teorin - praktiskt i vardagen
Den nyliberala ikonen Ayn Rand står i fokus för Carolina Frändes och Joakim Stens nya samarbete på Kulturhuset Stadsteatern. Med sin nya föreställning vill de synliggöra obekväma idéer i vår vardag och utmana publiken oavsett politisk övertygelse.
dnDN.se - kl. 11:51

hr

Frihandelsavtal kan sänka europeisk miljöstandard
Europeisk standard för miljö och hälsa riskerar att sänkas i ett frihandelsavtal med USA. Enligt läckta dokument, som bland annat the Guardian har tagit del av, försöker USA att försvaga EU:s miljöskyddsstandard och öka näringslivets inflytande när regler ska beslutas.
dnDN.se - kl. 11:32

hr

Catia Hultquist: Mammorna suktar inte efter heta män, de drömmer om tio rum
Krönika. Nya tv-serien "Toppmäklarna" bildsätter svenskarnas lägenhetsknarkande. För att fullt ut uppskatta serien krävs dock att man förtränger stadens alla hemlösa.
dnDN.se - kl. 11:25

hr


Döda klättrare funna efter 16 år
Det har gått 16 år sedan den amerikanska bergsbestigaren Alex Lowe och kameramannen David Bridges begravdes av en lavin på ett av världens högsta berg. Nu har deras kroppar påträffats i en glaciär i Himalaya.
dnDN.se - kl. 11:23

hr

Bitcoins mystiska skapare kommer ut
Spekulationerna om vem som skapade den digitala valutan bitcoin har pågått i åratal. Nu träder en australiensisk affärsman fram med bevis för att det är han.- Vissa kommer tro mig, andra inte, säger han.
dnDN.se - kl. 09:56

hr


Bieber kritiseras för tigerklapp
En Instagrambild där Justin Bieber klappar en tiger har fått den internationella djurrättsorganisationen Peta att sätta ned foten.
dnDN.se - kl. 09:44

hr


Lahti slog svenskt rekord
Ett 26 år gammalt svenskt friidrottsrekord är nu slaget. Av en debutant på 10.000 meter.
dnDN.se - kl. 09:24

hr

Norska oljefonden angriper chefslöner
Den norska oljefonden, som är världens största statliga investeringsfond, går till attack mot höga chefslöner hos de bolag fonden investerar i.
dnDN.se - kl. 09:22

hr


Stockholms okända makthavare siktar på en borgarrådspost
Hon tog Fi in i stadshuset och blev Sveriges yngsta partiledare - innan hon gick in i väggen. Nu är Sissela Nordling Blanco tillbaka. -?Nästa val siktar jag på att bli borgarråd, säger gruppledaren för Fi.
dnDN.se - kl. 09:07

hr

Modeskaparen Cavalli om livet på ön i Mälaren
Den världsberömda modeskaparen Roberto Cavalli trivs på lyx-ön Stora Rullingen i Mälaren utanför Strängnäs, som köptes i juni 2015 för knappt 30 miljoner kronor. Ägare är hans sambo Sandra Nilsson.
dnDN.se - kl. 09:05

hr

Puerto Rico betalar inte statsskuld
Puerto Rico meddelade på söndagen att ön inte kommer att kunna göra avbetalning på 422 miljoner amerikanska dollar (cirka 3,4 miljarder svenska kronor) av sin statsskuld på måndagen då tidsfristen går ut för det amerikanska territoriet.
dnDN.se - kl. 08:58

hr


Oppositionskritik när barnmorskor lämnar
Oppositionen anser att det är ett stort misslyckande för landstinget att barnmorskorna lämnar förlossningsvården. Men Barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin (KD) slår ifrån sig, och avslöjar diskussioner om en mindre förlossningsenhet i Huddinge.
dnDN.se - kl. 08:57

hr


Så har myten om "raserna" och Roms undergång hållits levande
Kulturdebatt. Under mellankrigstiden använde svenska rasbiologer Romarrikets undergång som varnande exempel på vad som händer "vid storskalig rasblandning". Fortfarande sprids dessa teorier, skriver akademiforskaren Sigrid Schottenius Cullhed.
dnDN.se - kl. 08:52

hr


Polisen uppmanar boende att höra av sig efter branden
Polisen uppmanade på måndagsmorgonen 20 personer som bor i det eldhärjade höghuset i Huskvarna att höra av sig. "Det finns ingen kvar i huset, men det är ändå viktigt att vi får kontakt med alla boende" skriver polisen i ett pressmeddelande.
dnDN.se - kl. 08:20

hr

Kvinnor i Norrbotten fick felaktiga svar på cellprov
Ett flertal cellprover från kvinnor i Norrbottens län har analyserats felaktigt. Vid efterkontroll upptäcktes att en kvinna hade utvecklat livmoderhalscancer, och sammanlagt 20 personer var drabbade av cellförändringar som krävde behandling.
dnDN.se - kl. 08:16

hr

Kvinnor i Norrbotten fick felaktiga svar på cellprov
Ett flertal cellprover från kvinnor i Norrbottens län har analyserats felaktigt. Vid efterkontroll upptäcktes att en kvinna hade utvecklat livmoderhalscancer, och sammanlagt 20 personer var drabbade av cellförändringar som krävde behandling.
dnDN.se - kl. 08:16

hr


Maj kommer med sommar
Lagom till att maj månad inletts får vi säsongens första vecka med sommarkänsla. Fram emot helgen kan det bli 20 grader.
dnDN.se - kl. 08:13

hr


M vill se utbildning med löfte om jobb
En yrkesutbildning där kravet för att få delta är att det finns ett löfte från en arbetsgivare om jobb när utbildningen är klar. Det är ett av Moderaternas förslag i partiets skuggbudget, som presenteras i dag, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
dnDN.se - kl. 08:04

hr


Sydkorea varnar för kidnappning
Sydkorea varnar för att det finns risk att deras medborgare kidnappas av Nordkorea som hämnd för att en grupp nordkoreanska kvinnor hoppat av.
dnDN.se - kl. 07:58

hr


Skarp kritik mot regeringens politik för global utveckling
Biståndsnätverket Concord Sverige riktar idag tung kritik mot regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling, PGU. Tanken är att alla politikområden ska bidra, men flera regeringsförslag tar inte hänsyn till världens allra fattigaste, menar nätverket som släpper en rapport idag.
dnDN.se - kl. 07:51

hr

Dansk polischef anmäld för rasism
En högt uppsatt chef på den danska säkerhetspolisen PET har anmälts för rasism och för att uppmana till olagligheter under sin tid som chefspolisinspektör i Nordsjälland, rapporterar radio24syv.dk.
dnDN.se - kl. 07:30

hr


Våldsam första maj i Seattle
Två Seattle-poliser skadades och minst sju personer greps på söndagen när en grupp demonstranter kastade stenar, flaskor och molotovcocktails och slog sönder fönster i staden i samband med söndagens första maj-demonstrationer.
dnDN.se - kl. 07:25

hr


AfD:s skrällval tvingar fram nya koalitioner
På måndagen skrivs tysk historia när De gröna bildar regering med Kristdemokraterna i delstaten Baden-Württemberg. Alternativ för Tysklands framgångar har tvingat fram nya, hittills oprövade koalitioner.
dnDN.se - kl. 06:59

hr

Amerikansk storaffär avblåst
De amerikanska oljebolagen Halliburton och Baker Hughes meddelar att de blåser av den föreslagna fusionen mellan företagen.
dnDN.se - kl. 06:02

hr

Tokyo skarpt nedåt vid öppning
Tokyo inleder handelsveckan skarpt nedåt efter att den starka yenen fortsatte att tynga exporten och svaga siffror från Wall Street.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Puerto Rico betalar inte statsskuld
Puerto Rico meddelade på söndagen att ön inte kommer att kunna göra avbetalning på 422 miljoner amerikanska dollar (cirka 3,4 miljarder svenska kronor) av sin statsskuld på måndagen då tidsfristen går ut för det amerikanska territoriet.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Kyrkans förslag: Ta ett lån för att ge pengarna till oss
Norska Filadelfiakyrkan i Kristiansand vill samla in 25 miljoner norska kronor och föreslår att den som inte har pengar kan ta ett lån för att kunna ge en gåva.
dnDN.se - kl. 05:57

hr

Fem anhållna för grovt sexuellt våld
Fem personer greps av polisen misstänkta för att ha utsatt en yngling på ett flyktingboende i Årjäng i Värmland för grovt sexuellt våld.
dnDN.se - kl. 05:53

hr


Första amerikanska turistkryssningen till Kuba på mer än 50 år
För första gången på mer än 50 år styr ett amerikanskt kryssningsfartyg till Kuba. De 700 passagerarna ombord på Adoni lämnade Miami och anländer till Havanna på måndag.
dnDN.se - kl. 00:51

hr


Stockholmstestet vecka 17
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Stockholms slott i samband med kungens födelsedag.
dnDN.se - kl. 00:05

hr


"?Stifta lag om förbud att föra in kärnvapen i Sverige"
Inget förbud i dag. Det har i debatten upprepade gånger påståtts, att det är förbjudet att föra in kärnvapen i Sverige. Men något sådant förbud finns inte. Vi förespråkar därför att riksdagen i lag förbjuder införandet av kärnvapen till Sverige. Finland har en kristallklar formulering, som kan vara förebild för svensk lagstiftning, skriver fyra försvarsdebattörer.
dnDN.se - kl. 00:00

hr


Chris Patten: De bästa måste visa mer passion
Abraham Lincolns parti har tagits över av en skrämmande fördomsfullhet. Vi lever i en tid när de sämsta är fyllda av glödande passion, medan de bästa saknar all övertygelse.
dnDN.se - 1 maj. kl. 22:20

hr

Karin Svensson Smith kräver att Romson lämnar regeringen
Fredagen den 13 maj ska Miljöpartiet välja språkrör. Men om det som sägs vara en otursdag också blir det för språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin återstå att se. Några timmar innan tiden att föreslå kandidater går ut vid midnatt kom ett nytt krav på att Åsa Romson avgår som språkrör och även lämnar regeringen.
dnDN.se - 1 maj. kl. 21:54

hr


Storbrand i Huskvarna
Ett flerfamiljshus i Huskvarna står på söndagskvällen i lågor. Allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar och fönster.- Det är en omfattande vindsbrand och rökutveckling. Samtliga boende är evakuerade till en skola, säger Fredric Jonsson vid räddningstjänsten.
dnDN.se - 1 maj. kl. 21:15

hr

Frej Larsson: Jag vet hur man klarar sig på botten
Frej Larsson har fått hela Sverige att festa till "Alla som inte dansar är våldtäktsmän" och retat upp myndigheter och mäklare. Men det är inte bara en lek. För tusentals följare symboliserar han fullkomlig frihet. Nu återvänder han till Ronneby för ett samtal om ADHD, missbruk och småstadens satanism.
dnDN.se - 1 maj. kl. 21:00

hr


Yasri Khan: "Inte i min vildaste fantasi kunde föreställa mig att bli utpekad på det här sättet"
Ett uteblivet handslag stod i centrum för kritikstormen mot Miljöpartiet efter bostadsminister Mehmet Kaplans avgång. I sin första stora intervju sedan avhoppet från partistyrelsekandidaturen berättar den hårt kritiserade Yasri Khan om sin syn på islam, Sverige och feminism.
dnDN.se - 1 maj. kl. 21:00

hr


Hammarby kan inte vinna mot Giffarna
Hammarby kan inte vinna. Inte mot Gif Sundsvall i alla fall. Efter nio raka utan seger blev det 1-1 (0-0) i en svängig match inför 23.877 åskådare.
dnDN.se - 1 maj. kl. 19:58

hr


"Örnen" lyfte mot spöket Häcken
Värvad som skyttekung, men mållös och ifrågasatt. Mot Häcken svarade Vidar Örn Kjartansson med ett hattrick - Malmö FF:s första seger (3-0) mot Hisingslaget sedan 2011.
dnDN.se - 1 maj. kl. 19:44

hr


Stor polisinsats när nazister tågade i Borlänge
BORLÄNGE. Polisen lyckades i stort sett freda det nazististiska förstamajtåget som hölls i Borlänge. Cirka 300 personer hade kommit från hela Sverige för att delta i demonstrationen. - Vår uppgift är att alla ska få utöva rätten att demonstrera, sade polisens presstalesman Stegen Dangardt.
dnDN.se - 1 maj. kl. 18:59

hr


Äldre man vann vårdnadstvist - om papegoja
En amazonsk papegoja som omhändertagits av miljöskyddsmyndigheten i São Paulo kommer att återlämnas till sin ägare sedan 25 år. Rätten hänvisar till det "ömsesidiga beroende" som vuxit fram mellan fågel och ägare.
dnDN.se - 1 maj. kl. 18:54

hr


Ewa Stenberg: S har problem med att mobilisera och entusiasmera
ANALYS. Trots att statsministern gick i täten för Socialdemokratins förstamajtåg i Göteborg samlade det bara med nöd och näppe fler deltagare än Syndikalisternas tåg. Det visar S problem med att mobilisera och entusiasmera.
dnDN.se - 1 maj. kl. 18:17

hr


Bajrami tillbaka som målskytt
"Han luktar aldrig svett, Emir Bajrami, för han gör det så lätt", sjöng Elfsborgsklacken. Efter ett svårt år gjorde Bajrami nu sitt första allsvenska mål - och spelade fram till ett när Boråslaget bortaslog Falkenberg med 2-1.
dnDN.se - 1 maj. kl. 18:06

hr


Minst 33 döda av förgiftade sötsaker
Firandet av en nyfödd pojke i en liten pakistansk stad slutade i tragik när släkt och vänner dog efter att ha bjudits på sötsaker som visade sig innehålla insektsbekämpningsmedel. 
dnDN.se - 1 maj. kl. 17:58

hr


S tänker nytt
2/5 2016. Ett välkommet tankeskifte spåras i S förslag om beredskapsarbeten. Äntligen inser partiet att alla kompetensluckor inte kan kunskapslyftas bort.
dnDN.se - 1 maj. kl. 17:45

hr


En poäng för Leicester - som är nära nu
Firandet fick skjutas upp. Men det är nära nu för Leicester City. Redan på måndag kan sensationsklubben bli mästare i kavaj - om Tottenham förlorar mot Chelsea.
dnDN.se - 1 maj. kl. 17:26

hr

Leicesterfansen: Vi kommer att vinna titeln
LEICESTER. Champagnen är lagd på kylning, men riktigt än kan Leicester inte smälla av korken. Tabellettan spelade oavgjort, 1-1, i söndagens bortamatch på Old Trafford mot Manchester United.
dnDN.se - 1 maj. kl. 17:06

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen