allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2887)
Expressen (2456)
Dagens Media (0)
IDG.se (165)
Ny Teknik (233)
CisionNews (1480)

TYP
Ekonomi (236)
Pressmed. (0)
Nyheter (804)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (192)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Live: Melodifestivalens deltävling i Malmö
På lördagen avgörs den andra deltävlingen i årets Melodifestival. DN rapporterar direkt. DN:s Johanna Paulsson om startfältet i Malmö: Vemodiga silverrävar och eldfängd danspop.
dnDN.se - kl. 18:55

hr


Årsbästa av Bengtsson
VÄXJÖ. Hon kom, hon såg och hon segrade. 23-åriga Angelica Bengtsson visade vilken tävlingsmänniska hon är när hon vann stavhoppet på 4,66, nytt årsbästa. - Det var jätteroligt, jag kunde inte sluta le, säger hon om tävlingen i hennes gamla hemmahall.
dnDN.se - kl. 18:26

hr

Löfvens groda i Kina... nej, Indien
Under sitt besök i Indien råkade statsminister Stefan Löfven (S) bjuda på en groda när han skulle hålla tal, skriver Dagens Industri.
dnDN.se - kl. 18:11

hr


Man i bil i Fittja skjuten från annan bil
En man som befann sig i en bil i Fittja i Botkyrka kommun, sydväst om Stockholm, besköts på lördagseftermiddagen från en annan bil. Det fordonet lämnade sedan platsen i hög fart.
dnDN.se - kl. 17:29

hr

Man i bil i Fittja skjuten från annan bil
En man som befann sig i en bil i Fittja i Botkyrka kommun, sydväst om Stockholm, besköts på lördagseftermiddagen från en annan bil. Det fordonet lämnade sedan platsen i hög fart.
dnDN.se - kl. 17:29

hr

Olsson ska lockas tillbaka till skidlandslaget
Johan Olsson har inte gjort ett enda lopp den här säsongen. Trots det ser förbundskapten Rikard Grip 35-åringen som det stora hoppet i VM i Lahtis 2017. - Han har sin friplats på 15 kilometer, det är klart att jag vill att han ska vara med där.
dnDN.se - kl. 17:05

hr


Vad vet du om kärlek?
Alla hjärtans dag firas på Valentins dag den 14 februari. Kärleken är lika omdiktad som den är svårbegriplig. Vad vet du om kärlek?
dnDN.se - kl. 16:42

hr


"Kalla mår inte så bra i själen"
Charlotte Kalla fortsätter att vara långt efter de norska stjärnorna och lämnade målområdet med mörka ögon. - Charlotte mår kanske inte så bra i själen, menar landslagstränaren Mattias Persson.
dnDN.se - kl. 15:20

hr

Rysk dubbel - Sundby missade pallen
Maxim Vylegzjanin och Alexander Bessmertnych ordnade en rysk dubbelseger i herrarnas klassiska millopp i Falun. Det blev för ovanlighetens skull inga norrmän på pallen eftersom Maurice Manificat, Frankrike, lade beslag på tredjeplatsen.
dnDN.se - kl. 14:48

hr


Kallur snabb tvåa i Nordenkampen
Susanna Kallur var tillbaka i den blågula landslagsdräkten i Nordenkampen i Växjö. Hur det gick? Riktigt, riktigt bra.
dnDN.se - kl. 14:47

hr

Turkiskt artilleri mot Aleppo
Turkiet inledde på lördagen artilleribeskjutning mot områden i Aleppoprovinsen som kontrolleras av kurdiska styrkor, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
dnDN.se - kl. 14:25

hr

Nya språkrör i Grön ungdom vill öppna gränserna
Valberedningens förslag att nominera två kvinnor som språkrör i Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom fick tummen ner av ombuden på riksårsmötet på lördagen. De nya språkrören Hanna Lidström och Mårten Roslund vill öppna gränserna för flyktingar så snart som möjligt.
dnDN.se - kl. 14:05

hr

Nya språkrör i Grön ungdom vill öppna gränserna
Valberedningens förslag att nominera två kvinnor som språkrör i Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom fick tummen ner av ombuden på riksårsmötet på lördagen. De nya språkrören Hanna Lidström och Mårten Roslund vill öppna gränserna för flyktingar så snart som möjligt.
dnDN.se - kl. 14:05

hr


Saudiarabien skickar trupper till Turkiet för insats mot IS
Saudiarabien är redo att skicka trupper och stridsflygplan till Turkiet för att sättas in mot terrorsekten Daesh (Islamiska staten) i Syrien. Det sade Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu på lördagen. 
dnDN.se - kl. 13:27

hr

Försvarsindustrin en fråga för Löfven i Indien
Förstärkt samarbete kring försvarsindustrin. Det var en av huvudpunkterna vid Stefans Löfvens möte med Indiens premiärminister. För svensk del kan det i slutänden betyda en mångmiljardaffär med Jas Gripen-flygplan.
dnDN.se - kl. 12:38

hr

Försvarsindustrin en fråga för Löfven i Indien
Förstärkt samarbete kring försvarsindustrin. Det var en av huvudpunkterna vid Stefans Löfvens möte med Indiens premiärminister. För svensk del kan det i slutänden betyda en mångmiljardaffär med Jas Gripen-flygplan.
dnDN.se - kl. 12:38

hr

Man misshandlad med yxa
En man i 40-årsåldern blev misshandlad med en yxa och en batong av två män i Göteborg på lördagsmorgonen, uppger polisen på sin webbplats.
dnDN.se - kl. 11:27

hr


Kvinna som äter glass - för vågat för Facebook
En målning av den belgiska popkonstnären Evelyne Axell som The Philadelphia Museum of Art lade upp på Facebook har plockats bort av den sociala mediejätten, skriver The Independent.
dnDN.se - kl. 11:22

hr


"Förtroendet för Hamsten var förbrukat"
Bengt Gerdin var den som redan förra våren i en extern utredning kom fram till att Paolo Macchiarini var skyldig till forskningsfusk. Han välkomnar beskedet om att KI:s rektor nu avgår.
dnDN.se - kl. 11:18

hr

KI:s avgående rektor ska inte utse Nobelpristagare
Karolinska institutets avgående rektor Anders Hamsten kommer framöver inte att delta i Nobelförsamlingens arbete med att utse Nobelpristagare i fysiologi eller medicin. 
dnDN.se - kl. 10:55

hr


Här är misstänkta fusket som fick KI-rektorn att gå
Nya uppgifter om att Paolo Macchiarinis forskningsgrupp falsifierat och manipulerat bilder till två rapporter blev droppen för Karolinska institutets rektor, som nu ställt sin plats till förfogande. - De nya uppgifterna förändrar totalt den bilden vi hade tagit fram tidigare, säger Jan Carlstedt-Duke, professor i KI:s universitetsledning.
dnDN.se - kl. 10:34

hr


Potatisen blir godare med toppning
Extra allt. Det mesta blir godare med lite toppning, tycker Jens Linder och lagar fyra varianter att förgylla potatisen med.
dnDN.se - kl. 10:00

hr

Jan Eklund: Flyktingen som skrev totalhistoria
Det ska till en tysk eller en amerikan för att riktigt få fatt i Paris. Vilken underbar och trösterik tanke att utlänningens blick kan överträffa den inföddes. Inte minst uppmuntrande i vår tid - så präglad av migration, exil och flyktingströmmar.
dnDN.se - kl. 09:37

hr


Luftföroreningar kräver miljoner liv varje år
Mer än 5,5 miljoner människor dör varje år av sjukdomar relaterade till luftföroreningar, uppger brittiska BBC som tagit del av WHO-rapporten "Global påverkan av sjukdomar".
dnDN.se - kl. 09:07

hr


Nytt stöd utreds för att ge fler chans att studera
Tio procent av alla stockholmare mellan 20 och 64 år har inte gått i gymnasiet, en del av dem har inte gått i skolan alls. Nu ska staden utreda om det går att ge dem ekonomiskt stöd för att fortsätta studera.
dnDN.se - kl. 08:14

hr

Datumet som gör din Iphone obrukbar
Vissa modeller av Iphone, Ipad och Ipod riskerar att bli obrukbara om datumet ändras manuellt till den 1 januari 1970, rapporterar Guardian. 
dnDN.se - kl. 08:00

hr


Klasen kan nå ända till VM
Förra säsongen blev det bara tre landskamper. Nu hoppas Linus Klasen att övertyga förbundskapten Pär Mårts att han är en VM-spelare till våren. -?VM är inget jag fokuserar på. Det är här och nu som gäller, säger 29-åringen.
dnDN.se - kl. 08:00

hr


Tung MP-kritik mot flyktingförslag
Flera tunga miljöpartistiska kommunalråd riktar hård kritik mot regeringens senaste förslag om åtstramningar i flyktingpolitiken.-?Det fanns inga behov av att göra så här, säger Åsa Lindhagen, kommunalråd i Stockholm.
dnDN.se - kl. 07:42

hr

Tröga snabbspår till arbete för nyanlända
Regeringens snabbspår för jobb till nyanlända går segt. Trots att initiativet lanserades för snart ett år sedan är hittills bara kockar och snart ingenjörer ute i jobb. Övriga drygt 20 yrkesgrupper har ännu inte påbörjat de insatser som ska ge dem snabbare tillgång till arbetsmarknadens luckor.
dnDN.se - kl. 07:27

hr


Hon kopplade zika till de sjuka barnen
I början av augusti 2015 upptäckte den brasilianska barnläkaren Vanessa van der Linden något märkligt. Hennes patient var gravid med tvillingar, men det ena barnets huvud hade slutat växa. Det mätte knappt 28 centimeter. -?På några veckor hade vi fem fall på kliniken. Jag förstod att det var något nytt som låg bakom detta, berättar Vanessa van der Linden.
dnDN.se - kl. 07:18

hr


Forskarna söker svar om epidemin
? Det började med en barnläkare i Brasilien som upptäckte många foster med en ovanlig missbildning. ? Nu rapporteras det första fallet med ett skadat foster med en smittad mamma i Europa. ? Zikaviruset har fått Världshälsoorganisationen WHO att utlysa nödläge.
dnDN.se - kl. 07:16

hr


Detektivarbete i jakt på viruset ingen visste var farligt
För fjärde gången i historien har Världshälsoorganisationen WHO utlyst nödläge. Förra gången handlade det om ebola. Nu gäller det ett virus som vi känt till i??nästan 70 år och som ingen hittills brytt sig särskilt mycket om. Hur hamnade vi här?
dnDN.se - kl. 07:15

hr

Handbollsmodell för fans lockar Tre Kronor
Det räcker inte alltid med att säga kloka saker, ibland måste man också agera därefter. Tre Kronor har de senaste åren jobbat aktivt för att få fansen att känna sig inkluderade. -?Tittar man historiskt tycker jag att handbollslandslaget har varit bäst på det, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.
dnDN.se - kl. 07:00

hr

Oro för att fler länder ska kräva undantag
Det mesta tyder på att det blir ett nytt avtal mellan EU och Storbritannien vid nästa veckas EU-toppmöte. Men allt är inte klart och en känslig fråga handlar om euron och berör Sverige.
dnDN.se - kl. 06:36

hr


Upp till bevis för Rubio
Washington. Tonen väntas vara hård när Republikanerna möts i kvällens debatt inför primärvalet i South Carolina. På den demokratiska sidan kan Hillary Clintons förlust i New Hampshire mildras kraftigt på grund av fördelningen av delegater.
dnDN.se - kl. 06:34

hr

Fem döda efter olycka på motorvägsbron i Södertälje
Fem personer omkom sedan den bil de färdades med på lördagsmorgonen kört genom bommen och ner i vattnet i norrgående riktning på motorvägsbron i Södertälje. Vid 15.30-tiden på lördagen hittades den femte person, som dykare sökt efter, avliden i vattnet.
dnDN.se - kl. 05:33

hr

Fem döda efter olycka på motorvägsbron i Södertälje
Fem personer som färdades med bil omkom sedan de kört genom bommen och ner i vattnet i norrgående riktning på motorvägsbron i Södertälje på lördagsmorgonen. Vid 15.30-tiden på lördagen hittades en femte person avliden, som man sökt efter under dagen.
dnDN.se - kl. 05:33

hr

Minst fyra döda efter olycka på bro i Södertälje
Minst fyra personer i en bil omkom sedan de kört genom bommen och ner i vattnet i norrgående riktning på motorvägsbron i Södertälje på lördagsmorgonen. En femte saknas ännu.
dnDN.se - kl. 05:33

hr

Två döda efter olycka på bro i Södertälje
Två personer omkom efter att en bil körde genom bommen och ner i vattnet i norrgående riktning på motorvägsbron i Södertälje.
dnDN.se - kl. 05:33

hr


Skarsgård talade om bristande mångfald
Alexander Skarsgård ger sig in i "#OscarsSoWhite"-debatten om bristande mångfald på Oscarsgalan: "För få historier i Hollywood berättas av människor som inte är vita", säger den svenska Hollywoodstjärnan.
dnDN.se - kl. 00:47

hr


Kritiken blev för hård: KI:s rektor ställer sin plats till förfogande
Karolinska institutets rektor Anders Hamsten ställer sin plats till förfogande. Rösterna som krävde hans avsked blev till sist för starka. I en artikel på DN-debatt på lördagen skriver han om sitt beslut och är ytterst självkritisk när det gäller sin egen hantering av Macchiarini-affären.
dnDN.se - kl. 00:20

hr

Leijonborg inte överraskad av Hamstens beslut
Karolinska institutets rektor Anders Hamsten lämnar sitt uppdrag på grund av skandalen med kirurgen Paolo Macchiarini. Nu kommenterar Lars Leijonborg, ordförande för KI:s styrelse, avhoppet. - Den ledning som KI nu får har en mycket stor uppgift framför sig att återställa förtroendet, säger han.
dnDN.se - kl. 00:20

hr

Amina Manzoor: Rätt beslut men frågan är om det räcker för att rädda KI
ANALYS. Som ytterst ansvarig för hanteringen av fallet kring skandalkirurgen Paolo Macchiarini är det bra att Anders Hamsten nu tar sitt ansvar och är beredd att avgå som rektor för Karolinska institutet. Men skadan är skedd och det kan mycket väl vara för sent för att rädda KI:s och svensk medicinsk forsknings anseende.
dnDN.se - kl. 00:20

hr


"I resign from my position as vice-chancellor of Karolinska Institutet"
I failed to see the warning signs. Confidence in me as Vice-Chancellor of KI has been impaired both among the public, the research community and KI's staff and students. It will be difficult for me to continue to act as Vice-Chancellor of Sweden's most successful university with credibility and effectiveness. For that reason I am resigning from my ...
dnDN.se - kl. 00:01

hr

"I resign from my position as vice-chancellor of Karolinska Institutet"
I failed to see the warning signs. Confidence in me as Vice-Chancellor of KI has been impaired both among the public, the research community and KI's staff and students. It will be difficult for me to continue to act as Vice-Chancellor of Sweden's most successful university with credibility and effectiveness. For that reason I am resigning my ...
dnDN.se - kl. 00:01

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen