allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2429)
Expressen (1988)
IDG.se (75)
Ny Teknik (107)

TYP
Ekonomi (210)
Pressmed. (0)
Nyheter (783)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (136)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Sexleksaker säljer i sommarregnet
Regnet verkar ge ett uppsving för sängkammarstunder. I alla fall sett till försäljningen av sexleksaker.
dnDN.se - kl. 09:03

hr

Wikipedia ska bli mer jämställt
Den manliga dominansen är stor bland de som bidrar till Wikipedias innehåll. Wikimedia Sverige hör till de som arbetar för ett mer jämställt förhållande och får statligt stöd för att locka fler tjejer och kvinnor. 
dnDN.se - kl. 08:30

hr

Twitters aktie på rekordlåg nivå
Placerarnas oro kring Twitters svaga användartillväxt fick i går mikrobloggtjänstens aktie att rasa med över fem procent till 29:25 dollar. 
dnDN.se - kl. 08:10

hr


Nu får Sjödin experthjälp
Medleysimmaren Simon Sjödin tar hjälp av VM-simmaren Erik Persson i jakten på en OS-plats. - Har man Sveriges bästa bröstsimmare i sin träningsgrupp är det dumt att inte utnyttja det, säger Simon Sjödin.
dnDN.se - kl. 08:00

hr


Zlatan uppges vara knäskadad
Ligapremiären är i fara för Zlatan Ibrahimovic. Det uppger den italienska tidningen Gazzetta dello Sport.
dnDN.se - kl. 07:49

hr

Opererade bort testikel av misstag
En man med testikelbesvär fick diagnosen inflammation och ordinerades antibiotika. Men smärtorna fortsatte och efter besök på ytterligare ett sjukhus opererades testikeln bort - i onödan, skriver sydsvenskan.se.
dnDN.se - kl. 06:12

hr


Mentalsjuk riskerar dödsstraff
Den jury som ska avgöra massmördaren James Holmes öde utesluter inte att han kan dömas till dödsstraff trots att han lider av mental ohälsa. Enligt juryn fanns det många försvårande omständigheter när han under en premiär för en Batman-film sköt ihjäl 12 biobesökare i Aurora i Colorado för tre år sedan.
dnDN.se - kl. 06:10

hr


Ny forskning: Avgaser kopplas till demens
Det kan finnas en direkt koppling mellan bil­avgaser och demenssjukdomar. Det visar en ny unik svensk studie som Dagens Nyheter har fått ta del av. -?Vi har kunnat se oväntat starka samband, säger Bertil Forsberg, professor i miljömedicin, som lett studien.
dnDN.se - kl. 00:05

hr


Här mäts landets smutsigaste luft
Larmen om den farliga luften i Stockholms innerstad har duggat tätt. De senaste åren har luftkvaliteten förbättrats, men fortfarande nås inte målen för den farliga kvävedioxiden.
dnDN.se - kl. 00:05

hr

Maria Gunther: Demensens gåta närmare en lösning
Hittills har vi vetat mycket lite om vad som gör att miljontals människor drabbas av demens. Kanske har forskarna från Umeå tagit oss ett steg närmare att förstå en av orsakerna till folksjukdomen.
dnDN.se - kl. 00:05

hr

Oljepriset tyngde Wall Street
Det blev en dyster inledning på handelsveckan för USA-börserna. Fortsatt fallande oljepris och kinesisk statistik bidrog.
dnDN.se - 3 aug. kl. 22:07

hr

14 års fängelse för ränteriggande handlare
En 35-årig handlare, Tom Hayes, har dömts till 14 års fängelse för att ha manipulerat styrräntan Libor. Libor används som referensränta över världen och sätts i London. Tom Hayes riggade räntan mellan 2006 och 2010, när han arbetade i Tokyo, först hos UBS sedan Citigroup.
dnDN.se - 3 aug. kl. 21:41

hr


Sundsvalls första hemmaseger i år
Gif Sundsvall tog första hemmavinsten i årets allsvenska efter 3-0 mot Hammarby IF. Stor segerorganisatör blev nyförvärvet Shpetim Hasani med två assist.
dnDN.se - 3 aug. kl. 21:19

hr


Obama kräver tuffare klimatpolitik
USA ska kraftigt minska växthusgasutsläppen från landets kraftverk. Det är budskapet i president Barack Obamas nya tuffa klimatplan.
dnDN.se - 3 aug. kl. 21:05

hr


Ryska ambassaden svarar Wallström: Ingen väg tillbaka
"Det finns ingen väg tillbaka: Krim är Ryssland och Ryssland är Krim." Så heter det på ryska ambassadens Facebooksida när man kommenterar Margot Wallströms artikel på DN Debatt den 1 augusti, i vilken utrikesministern kräver att annekteringen av den ukrainska halvön upphör.
dnDN.se - 3 aug. kl. 20:43

hr

"Ingen behöver känna sig otrygg vid Östermalmstorg"
SL:s kundtjänst har under måndagen tagit emot hundratals samtal och mejl angående Sverigedemokraternas reklamkampanj vid Östermalmstorg. "98 procent är kritiska", säger Thomas Silvander, presskommunikatör på SL.
dnDN.se - 3 aug. kl. 19:34

hr


Tornéus redo för SM
Längdhopparen Michel Tornéus skadebekymmer verkar vara avklarade och han siktar på VM senare i augusti. Tornéus skriver i ett Twittermeddelande att han ställer upp i SM i helgen: "Kan med glädje säga att ljumsken känns mycket bättre & nu lägger vi fokus på SM i Söderhamn."
dnDN.se - 3 aug. kl. 19:32

hr

Brittisk tidning underkänner SD:s engelska
De kontroversiella affischer med budskapet, skrivet på engelska, att "röra" råder i Sverige på grund av utländska tiggare, som Sverigedemokraterna låtit sätta upp på annonsplats i Östermalmstorgs t-banestation, har ett antal språkfel. Det noterar brittiska tidningen The Scotsman.
dnDN.se - 3 aug. kl. 19:07

hr


Johan Esk: Det suveräna VM-guldet ökar OS-trycket på Sarah den största
Nu är världens bästa Sjöström också Sarah den största. Men sorry, Sarah. Guldet ökar bara trycket inför OS.
dnDN.se - 3 aug. kl. 18:50

hr

Electrolux vinnare på börsen
Stockholmsbörsen inledde handelsveckan något uppåt. Electrolux steg rejält efter uppgifter om att en storaffär kan vara på väg att gå i lås. Börsens OMXS-index hade vid stängning lyft 0,3 procent till 531,4.
dnDN.se - 3 aug. kl. 18:18

hr

Csaba Bene Perlenberg: Svensk kritik mot Ryssland tar där det ska
Relationerna mellan Sverige och Ryssland försämras. Som svar på att UD nyligen utvisade en rysk diplomat för etikettsbrott, svarar nu Kreml med att förklara en hög diplomat på svenska ambassaden i Moskva för icke önskvärd.
dnDN.se - 3 aug. kl. 18:15

hr


Svensk diplomat kastas ut från Ryssland
En hög diplomat på Sveriges ambassad i Moskva har förklarats "icke önskvärd" i landet och tvingas åka hem. Ryska myndigheter har gjort klart för svenska UD att det handlar om en svarsåtgärd, grundad på att en rysk diplomat i Sverige nyligen skickades hem till Ryssland.
dnDN.se - 3 aug. kl. 17:54

hr

Svensk diplomat kastas ut från Ryssland
En hög diplomat på Sveriges ambassad i Moskva har förklarats "icke önskvärd" i landet och tvingas åka hem. Ryska myndigheter har gjort klart för svenska UD att det handlar om en svarsåtgärd, grundad på att en rysk diplomat i Sverige nyligen skickades hem till Ryssland.
dnDN.se - 3 aug. kl. 17:54

hr

Svag månad för USA:s industri
Den amerikanska tillverkningsindustrin utvecklades mycket svagare i juli än förväntat.
dnDN.se - 3 aug. kl. 17:26

hr

Volvo Cars backar i Kina
Det kärvar för Volvo Cars i Kina, som numera är märkets största marknad. Juli bjöd på en kalldusch med ett ras på över 15 procent. Tack vare rejäla uppgångar i USA och Europa landar ändå totalsiffran på plus.
dnDN.se - 3 aug. kl. 17:17

hr


Guld - och nytt världsrekord - för Sjöström
Sarah Sjöström klarade favorittrycket. Ingen kunde stoppa henne från att vinna VM-guld på 100 meter fjäril. Hon slog dessutom sitt eget nysatta världsrekord med en tiondel.- Ett guld på 100 meter fjäril betyder extra mycket för mig eftersom jag alltid är favorittippad där, säger Sarah Sjöström.
dnDN.se - 3 aug. kl. 16:57

hr

Guld - och nytt världsrekord - för Sjöström
Sarah Sjöström klarade favorittrycket. Ingen kunde stoppa henne från att vinna VM-guld på 100 meter fjäril. Hon slog dessutom sitt eget nysatta världsrekord med en tiondel.- Ett guld på 100 meter fjäril betyder extra mycket för mig eftersom jag alltid är favorittippad där, säger Sarah Sjöström.
dnDN.se - 3 aug. kl. 16:57

hr

VM-guld - och världsrekord - för Sjöström
Sarah Sjöström vann guld på 100 meter fjäril vid sim-VM i Kazan på världsrekordtiden 55,64
dnDN.se - 3 aug. kl. 16:47

hr

Allsvenska filmningen nu världsberömd
Zlatan Ibrahimovic tog ännu en titel med sitt PSG, men han är ändå inte fotbollsvärldens mest omtalade svenske för dagen. "Är det här tidernas värsta filmning", skriver exempelvis engelska The Mirror om incidenten som gjort Norrköpingskaptenen Andreas Johansson världsberömd.
dnDN.se - 3 aug. kl. 16:29

hr


Namninsamling för Snowden imponerar inte på Obama
President Barack Obama har inget till övers för kravet från undertecknare av en petition om att utnämna visselblåsaren Edward Snowden till en nationell hjälte. Snowden uppmanas alltjämt att ta ansvar för sina handlingar, återvända hem till USA och inställa sig i domstol.
dnDN.se - 3 aug. kl. 16:24

hr

Färre företag i konkurs
Under juli gick 384 företag i konkurs, en minskning med 18 procent jämfört med motsvarande månad i fjol.
dnDN.se - 3 aug. kl. 15:47

hr

Nya aktörer kan gynna bankkunder
Nya aktörer på bankmarknaden kommer att gynna kunder men säkerheten för sparande och betalningar är viktiga. - Vi är glada att det kommer teknikutveckling som kan röra om på marknaden, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom.
dnDN.se - 3 aug. kl. 15:43

hr


Starka reaktioner på helstatlig filmpolitik
Kulturministerns historiska skrotning av filmavtalet har rört upp känslorna i filmbranschen. Oron är stor för hur den nya politiken ska utformas och hur den föreslagna momshöjningen ska slå mot biograferna.
dnDN.se - 3 aug. kl. 15:43

hr

Britternas protest mot Arla - rensar mjölkhyllorna
Brittiska bönder går i grupp in i matbutiker och tömmer mejerihyllorna på mjölk. Kampanjen som fått namnet "Milk Trolley Challenge" sker i protest mot branschens sänkta inköpspriser.
dnDN.se - 3 aug. kl. 15:25

hr

Britter protest mot Arla - rensar mjölkhyllorna
Brittiska bönder går i grupp in i matbutiker och tömmer mejerihyllorna på mjölk. Kampanjen som fått namnet "Milk Trolley Challenge" sker i protest mot branschens sänkta inköpspriser.
dnDN.se - 3 aug. kl. 15:25

hr

"Vi har rätt att säga nej till behandling"
Som många i dödshjälpsdebatten är Harald Norbelie inte tillräckligt precis i vad han menar med dödshjälp. Hur skulle "godtagbara kriterier" se ut? Det finns redan i dag möjlighet att avstå behandling och att be om smärtlindring som innebär medvetslöshet ända in i döden, skriver Martin Engqvist.
dnDN.se - 3 aug. kl. 14:44

hr

Kommunen vill tvångsvårda överviktigt barn
Jönköping vill tvångsomhänderta en 13-årig pojke för att få rätsida på hans övervikt, sömnproblem och bristfälliga hygien. Mamman fick rätt i förvaltningsrätten, men nu överklagar kommunen.
dnDN.se - 3 aug. kl. 14:43

hr


Nokia säljer Here till bilindustrin
Det finländska telekombolaget Nokia säljer sitt bolag för digitala kart- och navigeringstjänster, Here, till de tyska biltillverkarna Audi, BMW och Daimler för 2,5 miljarder euro, motsvarande närmare 24 miljarder kronor.
dnDN.se - 3 aug. kl. 14:33

hr


Dansk näringslivshöjdare kritiserar reklamkampanj
Både oppositionen och näringslivet kritiserar den danska regeringens förslag att annonsera i utländska tidningar för att minska antalet asylsökande. Bland annat för att det kommer ge Danmark ett dåligt rykte.
dnDN.se - 3 aug. kl. 14:16

hr

Expert: Dansk Folkeparti ligger bakom förslaget
Högerpopulistiska Dansk Folkeparti ligger bakom det nya förslaget för att hindra asylsökande från att komma till Danmark. Det är ett tecken på danska sjukan, säger professor Lars Dencik.
dnDN.se - 3 aug. kl. 14:16

hr


Så kommer du bäst in i arbetet efter semestern
Många kan känna negativa tankar när de måste lämna hängmattan för att åter sätta sig i kontorsstolen efter sommarsemestern. Psykologen och arbetsterapeuten Sandra Guteklint tipsar om hur du bäst hanterar förändringen.
dnDN.se - 3 aug. kl. 14:14

hr


Trycket på kanaltunneln ökar
Under natten till måndagen gjordes 1.700 försök av migranter att ta sig in i kanaltunneln mellan franska Calais och engelska Dover. Det var ett betydligt kraftigare stormningsförsök än föregående nätter.
dnDN.se - 3 aug. kl. 13:38

hr

Mindre stress gav budget i balans
Personalen stressar mindre, vårdtagarna är nöjdare och ekonomin är i balans. Efter att Landskrona kommun slutade räkna minuter i hemtjänsten verkar det mesta ha blivit bättre.
dnDN.se - 3 aug. kl. 13:23

hr


De är rikast genom tiderna
Vem var egentligen rikast av Djingis Khan, Josef Stalin och John D. Rockefeller? Svaret sitter tidningen Time inne på, efter att ha genomfört en rankning av världens genom tiderna rikaste personer.
dnDN.se - 3 aug. kl. 13:21

hr


Sälunge försökte lifta med kajak
Mitt under helgens paddlingstur fick Anders Hässler ovanligt sällskap - en sälunge som försökte ta sig upp på kajaken.
dnDN.se - 3 aug. kl. 13:14

hr

Stridsflygplan störtade på marknad
Minst 27 personer har dödats och tiotals skadats sedan ett syriskt flygplan störtat på en marknadsplats i nordvästra Syrien, uppger ögonvittnen på plats.
dnDN.se - 3 aug. kl. 13:08

hr


Morgan Johansson kritiserar brittisk asylpolitik
Migrationsminister Morgan Johansson kritiserar brittiska regeringen för att ta emot för få asylsökanden. Han angriper även premiärminister David Cameron för att han spelar på främlingsfientliga känslor.
dnDN.se - 3 aug. kl. 12:58

hr


Bränder i Kalifornien växer dramatiskt
En brand som härjar i norra Kalifornien har på bara ett dygn mer än fördubblats i storlek. Över 20 hem har slukats av elden och tusentals människor evakueras.
dnDN.se - 3 aug. kl. 12:49

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen