allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (3792)
Expressen (2549)
Di.se (1651)
IDG.se (284)
Ny Teknik (269)
CisionNews (1151)

TYP
Ekonomi (279)
Pressmed. (0)
Nyheter (953)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (167)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

"Samvetsklausuler i enskilda landsting hotar fria aborten"
Långvarig konsensus kringgås. Trots brett motstånd i riksdagen föreslås nu en samvetsklausul i två landsting, vilket kan leda till att aborter inte genomförs. Risken finns att krav på samvetsfrid utsträcks till andra grupper, som lärare som inte tror på evolutionsteorin, skriver RFSU, Läkarförbundet och Vårdförbundet.
dnDN.se - kl. 00:05

hr

Plågsam dissonans
Rörligheten i vår värld utmanar den nationella välfärdsstaten. En av smärtpunkterna är givetvis flyktinginvandringen, där människor från helt andra delar av världen kan få sociala rättigheter som annars bara tillkommer medborgare. Här lutar vi oss mot två motstridiga element, dels asylrätten, dels en gränsbevakning som gör att antalet människor ...
dnDN.se - kl. 00:05

hr

Hammarbys damer får behålla sin hemmaplan
Hammarbys damlag får spela på Kanalplan även nästa år.DN kan avslöja att idrottsnämnden nu beslutat att arenan ska rustas upp för 30 miljoner kronor."Jätteroligt, det kände jag inte till", säger Pär Lagerström, tränare för Hammarbys damer när han får beskedet.
dnDN.se - 21 okt. kl. 23:37

hr

Såg sig själv på Efterlyst - gav upp
En man misstänks ha överfallit och våldtagit en kvinna två gånger samma kväll. Nu sitter mannen häktad för två våldsamma våldtäkter i Vårby gård.
dnDN.se - 21 okt. kl. 23:24

hr

Vänstern kan få regeringschef i Tyskland
Lagom till 25-årsjubileet av murens fall kan Tyskland få sin första regeringschef från Vänstern - partiet som har sina rötter i det allsmäktiga kommunistpartiet i DDR. Det är i delstaten Thüringen som Vänstern kan ta makten med Socialdemokraternas stöd.
dnDN.se - 21 okt. kl. 23:16

hr

WHO planerar massvaccinering av hjälparbetare
Världshälsoorganisationen, WHO, planerar ett stort av ebolavaccin på bland andra hjälparbetare i västra Afrika med start i januari nästa år.
dnDN.se - 21 okt. kl. 23:04

hr

Rekordkväll i Champions League
Rekord ett: 21 mål - bara på 45 minuter.Rekord två: Fyramålsskytten Luiz Adriano i Sjachtar Donetsk.Tisdagskvällens Champions League-fotboll blev något utöver det vanliga.
dnDN.se - 21 okt. kl. 22:56

hr

Kurdiska trupper väntar ännu på klartecken
Kurdiska peshmergastyrkor har ännu inte tagit sig in till den belägrade staden Kobane i norra Syrien. Kurderna, som kommer från Irak, ska passera genom Turkiet.
dnDN.se - 21 okt. kl. 22:12

hr

Livsmedelsverket vill begränsa koffeinhalten
Livsmedelsverket arbetar med ett förslag till maxhalt av koffein i energidrycker. Försäljningen av de omstridda dryckerna ökar kraftigt. Kritiker hävdar att koffeinhalterna innebär hälsorisker, men hittills har det inte kunnat bevisas.
dnDN.se - 21 okt. kl. 22:10

hr

Växjö tillbaka som vinnare
Växjö hade två raka SHL-förluster.Mot Linköping var man nära tre poäng - men det blev två.Nick Johnson avgjorde med sitt 5-4-mål i förlängningen.
dnDN.se - 21 okt. kl. 21:47

hr

Wesslau fortsätter att övertyga
När målvaktskollegan Erik Ersberg är skadad storspelar Gustaf Wesslau för HV71.På tisdagen kom Jönköpingslagets femte raka seger när Leksand besegrades med 2-0 på hemmaplan.
dnDN.se - 21 okt. kl. 21:43

hr

Bajen vände hotande fiasko till seger
Det är nära nu.Två segrar till och Hammarby är tillbaka i fotbollsallsvenskan.Efter 4-2 (1-0) mot Östersund toppar Bajen superettan."Vi vill inte titta på tabellen, då blir det bara jobbigt", säger Kennedy Bakircioglü till TV12.
dnDN.se - 21 okt. kl. 21:29

hr

Skellefteå bröt Brynäs hemmasvit
Från universitetshockey i USA till skytteligatoppen i SHL. I 3-1-segern borta mot Brynäs visade Skellefteåforwarden Andrew Calof återigen att han är killen samtliga lag bör ha extra koll på i vinter.
dnDN.se - 21 okt. kl. 21:17

hr

Döda spädbarn hittade i skåp
Kropparna efter fyra spädbarn har hittats i ett förvaringsskåp i Winnipeg i västra Kanada, uppger polisen.
dnDN.se - 21 okt. kl. 21:08

hr

Sverige fick amerikan frisläppt från Nordkorea
En 56-årig amerikan har släppts ur nordkoreanskt häkte sedan Sverige förhandlat honom fri. Det meddelar Vita huset, enligt AP.
dnDN.se - 21 okt. kl. 20:19

hr

Nordkorea har släppt amerikan
56-årige Jeffrey Fowle har släppts ur nordkoreanskt häkte och är på väg hem till USA, meddelar Vita huset.
dnDN.se - 21 okt. kl. 20:19

hr

Malmö i Madrid med sikte på seger
Malmö FF landade i Spanien med en rejäl dos självförtroende inför Champions League-matchen mot Atlético Madrid. Flera av spelarna tror att en svensk seger är möjlig."Det är klart att vi siktar på det", säger Emil Forsberg.
dnDN.se - 21 okt. kl. 19:32

hr

Försvaret litar på observationer från allmänheten
Försvarsmakten har inga egna bra observationer av vad som pågår under vattnet i Stockholms skärgård utan litar till fem observationer från allmänheten.
dnDN.se - 21 okt. kl. 19:05

hr

Spansk sköterska fri från ebola
Den spanska sköterskan Teresa Romero är fri från ebola, visar ett sista test.
dnDN.se - 21 okt. kl. 18:19

hr

Domare misshandlad av missnöjd boxare
Juniorboxaren förlorade matchen på domslut. Då slog han ner domaren och fortsatte att dela ut flera slag innan han själv släpads ut ur ringen.
dnDN.se - 21 okt. kl. 18:01

hr

Bankerna drev Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen steg rejält under tisdagen. Även på de ledande Europabörserna var det positiva tongångar.
dnDN.se - 21 okt. kl. 18:01

hr

Åtalas för motorsågsattentat
Med motorsåg och brytverktyg gick en 47-årig man lös på annan mans hus och orsakade skador för nästan trekvarts miljon kronor.
dnDN.se - 21 okt. kl. 16:30

hr

Hareide: Vi ska ge spelarna flugsvamp
Åga Hareide och står inför sin kanske tuffaste uppgift med Malmö FF: Regerande spanska mästarna Atlético Madrid på bortaplan. På presskonferensen inför onsdagens match var det ändå en tränare på skämtsamt humör som intog podiet."Vi ska ge våra spelare röd flugsvamp att äta", sade Hareide.
dnDN.se - 21 okt. kl. 16:09

hr

Hareide: Skador stör inte Atlético
Atlético Madrid har åkt på två tunga skador. Men Åge Hareide tror inte att det påverkar spanjorerna nämnvärt i Champions League-matchen mot Malmö FF."Kollektivet är Atléticos största styrka", säger MFF-tränaren.
dnDN.se - 21 okt. kl. 16:09

hr

Hareide: Skador stör inte Atlético
Atlético Madrid har åkt på två tunga skador. Men Åge Hareide tror inte att det påverkar spanjorerna nämnvärt i Champions League-matchen mot Malmö FF."Kollektivet är Atléticos största styrka", säger MFF-tränaren.
dnDN.se - 21 okt. kl. 16:09

hr

85. Killinggänget sprängde humorvallen
dnDN.se - 21 okt. kl. 15:37

hr

Inget roligt kvartal för McDonalds
Tuffare konkurrens i USA och en matskandal i Kina. Kvartalsvinsten för snabbmatsjätten McDonalds rasade med 30 procent till 1,07 miljarder dollar, motsvarande 7,7 miljarder kronor.
dnDN.se - 21 okt. kl. 15:20

hr

Vinstfall för Coca-Cola
Dryckesjätten Coca-Colas vinst föll med 14 procent till 2,1 miljarder dollar under tredje kvartalet. Orsaken är bland annat att försäljningen av kolsyrade drycker sjönk i Nordamerika.
dnDN.se - 21 okt. kl. 15:18

hr

Många tjänster bort på Expressen
Tidningen Expressen presenterar ett stort sparpaket. Över 60 tjänster ska bort, bland annat alla bildredaktörer och fotografer, enligt Resume.se.
dnDN.se - 21 okt. kl. 15:10

hr

Bandyspelare vill inte ha bronsmatchen
Bandyn förlägger SM-finalen till en lördag och inför en bronsmatch."Det här blir ett lyft för hela finalhelgen", säger Marcus Norman, förbundets generalsekreterare.Men flera spelare är kritiska.
dnDN.se - 21 okt. kl. 15:06

hr

"Inget att vara nervös för"
Efter fem långa år är Hammarby på väg till­baka till allsvenskan. Med tre matcher kvar har klubben avgörandet helt i egna händer inför den rafflande avslutningen i superettan. På tisdagskvällen väntar Österstund på Tele 2 arena.Finns det någon risk att Bajen drabbas av den berömda gummiarmen?"Det finns inget att vara nervös för", säger målvakten Johannes Hopf.
dnDN.se - 21 okt. kl. 15:02

hr

"Inget att vara nervös för"
Efter fem långa år är Hammarby på väg till­baka till allsvenskan. Med tre matcher kvar har klubben avgörandet helt i egna händer inför den rafflande avslutningen i superettan. På tisdagskvällen väntar Österstund på Tele 2 arena.Finns det någon risk att Bajen drabbas av den berömda gummiarmen?"Det finns inget att vara nervös för", säger målvakten Johannes Hopf.
dnDN.se - 21 okt. kl. 15:02

hr

Afghansk opiumodling utom kontroll
I Afghanistan odlas mer opium än någonsin. Trots att stora summor satsats på bekämpning är vallmoproduktionen alltjämt en växande industri som sker utom kontroll på avlägsna platser i landet.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:58

hr

Storbank får böta halv miljard
Amerikanska storbanken JP Morgan får böta 61 miljoner euro, motsvarande 560 miljoner kronor, för att tillsammans med Royal Bank of Scotland på finansmarknaderna ha riggat internationella jämförelseräntor.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:55

hr

Anmälde tiggare för stöld - åtalas själv
En man i Sjöbo stal en surfplatta från sin sons förskola. Senare samma eftermiddag i augusti gav han plattan till en kvinna som satt och tiggde utanför en butik, och polisanmälde därefter henne för stöld. Den 33-årige mannen åtalas nu vid Ystads tingsrätt för stöld och falsk angivelse.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:51

hr

Kontroversiell operapremiär väckte protester
Premiären av operan "The death of Klinghoffer" på Metropolitan i New York på måndagskvällen kantades av protester. Hundratals personer demonstrerade utanför operan och polisen tvingades kalla in förstärkning, skriver Sveriges Radios "Kulturnytt".
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:35

hr

Bildextra: Ubåtsjakt i skärgården
DN:s fotografer följer ubåtsjakten i Stockholms skärgård. Se bilder från spaningsdag fem.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:33

hr

Ideellt arbete en bonus på jobbet
Allt fler företag låter sina anställda jobba ideellt några timmar i månaden på arbetstid. Johan Stadler på Skandia hjälper nyanlända flyktingungdomar med läxläsning. "?Jag har alltid känt att jag skulle vilja ge någonting tillbaka av det jag själv fått i livet", säger han.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:24

hr

Förlamad kan gå - tack vare näsceller
En tidigare förlamad man har fått tillbaka känseln i benen och kunnat börja gå igen efter en operation av ett polskt läkarlag med teknik utvecklad i Storbritannien. Forskarna och läkarna bakom det medicinska genombrottet tror att det kan förändra livet för många rörelsehindrade.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:13

hr

Hållbarheten inget sidospår
Hur personalens arbetskläder tillverkas, vilka kemikalier som används vid underhåll och att fler tåg kommer i tid. Det är några av de saker SJ:s hållbarhetschef Erica Kronhöffer ansvarar för. DN Jobb tog reda på vad hon gör om dagarna.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:13

hr

"Det tar lång tid att hitta ­rätt ton"
Hon har skrivit om sin fars avrättning och om hur inbördeskrig påverkar människor. Boklördag ringde upp Aminatta Forna som är en av de internationella gästerna på Stockholms litteraturfestival nästa helg.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:05

hr

Miljöintresset blev till ett jobb
Oskar Ekman, 25, pluggade energi och miljö spetsat med management. Sedan i somras är civilingenjören från Linköping anställd som innovationsexpert hos Fortum, där han bland annat jobbar för minskad energi­användning i nya Norra Djurgårdsstaden.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:05

hr

Läraren lockades att byta till byggsvängen
Många miljöansvariga är tekniker. Men Elin Svensson, 27, utbildade sig till gymnasielärare och geograf. Nu är hon verksamhetsutvecklare för kvalitet och miljö på byggföretaget JM Entreprenad."Det är viktigt att vara pedagogisk", konstaterar hon.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:00

hr

Läraren lockades att byta till byggsvängen
Många miljöansvariga är tekniker. Men Elin Svensson, 27, utbildade sig till gymnasielärare och geograf. Nu är hon verksamhetsutvecklare för kvalitet och miljö på byggföretaget JM Entreprenad."Det är viktigt att vara pedagogisk", konstaterar hon.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:00

hr

ÖB: Vi har inga egna indikationer
Pressträff med överbefälhavare Sverker Göranson om ubåtsjakten i Stockholms skärgård.
dnDN.se - 21 okt. kl. 14:00

hr

ÖB redo att tvinga upp ubåt med vapenmakt
Försvaret får fortfarande in rapporter misstänkt undervattensverksamhet i Stockholms skärgård. Får man kontakt med en främmande ubåt är målet att tvinga upp den. - Med vapenmakt om så krävs, säger Överbefälhavaren Sverker Göranson.
dnDN.se - 21 okt. kl. 13:59

hr

Två miljarder till äldreomsorgen
Kommunerna får 2 miljarder kronor per år för att öka bemanningen i äldreomsorgen. Förslaget finns med i den statsbudget som läggs fram på torsdag. Ulla Andersson (V) presenterar reformen redan idag och beskriver den som en seger för hennes parti.
dnDN.se - 21 okt. kl. 13:54

hr

Försvaret: Har fått kontakt
Strax efter lunch på tisdagen samlades tre fartyg på Ingaröfjärden. Enligt uppgift till DN hade de fått kontakt med något, oklart vad.
dnDN.se - 21 okt. kl. 13:48

hr

Ny festival i Norrköping
Tyskägda festivalarrangören FKP Scorpio har släppt de första namnen till sin nya vinterfestival Where's the music? som hålls i Norrköping den 12-14 februari nästa år.
dnDN.se - 21 okt. kl. 13:47

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen