allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2725)
Expressen (2652)
IDG.se (150)
Ny Teknik (238)
CisionNews (1412)

TYP
Ekonomi (264)
Pressmed. (0)
Nyheter (827)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (200)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Ny telefonlinje ska förhindra självmord
Från och med i morgon, onsdag, kommer det varje dag, dygnet runt, gå att ringa till Självmordslinjen. Det är Sveriges första suicidpreventiva stödlinje, som ska förebygga självmord och hjälpa människor som mår psykiskt dåligt.
dnDN.se - kl. 00:00

hr


"Våra reformer skulle ge 37 000 fler heltidsjobb"
14 miljarder för att bryta utanförskapet. Regeringen erkänner själv att deras skattehöjningar kommer leda till att färre jobbar. Reformerna i vår budgetmotion skulle i stället leda till 37 000 fler heltidsjobb. Reformer för jobb och egen försörjning är centrala i vår motion, skriver Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson (M).
dnDN.se - kl. 00:00

hr


En oberäknelig partner
EU vill ha Turkiets hjälp för att begränsa flyktingvågen. Det lär kräva kompensation, inte bara i pengar. Men kritiken mot Erdogans auktoritära styre får inte tystna.
dnDN.se - kl. 00:00

hr

Vilda djur tillbaka efter kärnkraftsolyckan
De vilda djuren har återvänt till den stängda strålningsdrabbade zonen kring kärnkraftverket Tjernobyl. Området påminner ur djursynpunkt mer om ett naturreservat än en katastrofzon.
dnDN.se - 5 okt. kl. 23:34

hr


BP betalar 173 miljarder till USA
Oljebolaget BP ska betala 20,8 miljarder dollar, motsvarande 173 miljarder kronor, i skadestånd till den amerikanska staten för oljekatastrofen i Mexikanska golfen 2010. Det meddelar justitieminister Loretta Lynch som säger att det är den största uppgörelsen ett företag gjort med den amerikanska staten.
dnDN.se - 5 okt. kl. 23:24

hr

Tysk tidning: Rysk väderrapport om utsikterna för flygattacker
Statskontrollerad rysk tv rapporterar nu om vädret även utifrån vad som är gynnsamt för bombattacker, skriver tyska Bild. Tidningen har noterat en väderrapport där presentatören konstaterar att vädret i Syrien i oktober lämpar sig bra för flygattacker.
dnDN.se - 5 okt. kl. 22:13

hr


Jönköpings Södra får vänta på det allsvenska avancemanget
På måndagen hade Jönköpings Södra möjligheten att säkra allsvenskt kontrakt. Men efter 1-1 borta mot Syrianska kommer smålänningarna att få vänta åtminstone några dagar till på det allsvenska kontraktet.
dnDN.se - 5 okt. kl. 22:12

hr

Mobbningsfallen skjuter i höjden
Fler och fler anmäler att de mobbas i skolan. De senaste åren har antalet anmälningar till Barn- och elevombudet om fysiska och psykiska kränkningar i skolan skjutit i höjden.
dnDN.se - 5 okt. kl. 22:08

hr


VW-uppgift i brev: Miljontals koncernbilar riggades i EU
Volkswagenkoncernen medger att den riggat åtta miljoner bilar i EU med mjukvara som kände av tester i laboratoriemiljö, enligt tyska tidningen Handelsblatt. Uppgiften ska framgå av ett brev, daterat den 2 oktober, som bolaget skickat till tyska förbundsdagens ledamöter.
dnDN.se - 5 okt. kl. 22:06

hr

Uppgift i brev: Miljontals VW-bilar riggades i EU
Volkswagenkoncernen medger att den riggat åtta miljoner bilar i EU med mjukvara som kände av tester i laboratoriemiljö, enligt tyska tidningen Handelsblatt. Enligt tidningen framgår uppgiften av ett brev, daterat den 2 oktober, som bolaget skickat till Europaparlamentets ledamöter.
dnDN.se - 5 okt. kl. 22:06

hr


Alexander Gustafsson stängs av i sex månader
Alexander "The Mauler" Gustafsson stängs av i sex månader efter helgens titelmatch mot Daniel Cormier. Det handlar om en medicinsk avstängning och svenskens manager Tomas Ghassemi tror att avstängningen kommer att hävas tidigare, skriver SVT Sport.
dnDN.se - 5 okt. kl. 21:55

hr

Erik Helmersson: Ohederlig debatt om romer
dnDN.se - 5 okt. kl. 21:00

hr


Inget gehör för rödgrönt förslag om busstrafiken
Alliansen tar inte intryck av förslaget från de rödgröna partierna om hur neddragningarna i busstrafiken i Stockholms län skulle kunna undvikas. När landstingets trafiknämnd möttes på måndagskvällen nådde partierna ingen samsyn.
dnDN.se - 5 okt. kl. 20:48

hr

Amanda Björkman: En hyllning till dem som inte får några galor
dnDN.se - 5 okt. kl. 20:32

hr


Nato kräver ryskt bombstopp
Turkiska stridsflygplan blev på söndagen "trakasserade" av ett oidentifierat plan nära gränsen till Syrien. Incidenten inträffade dagen efter det att ryskt stridsflyg kränkt turkiskt luftrum. Nato fördömer Rysslands agerande.
dnDN.se - 5 okt. kl. 20:08

hr

"De kriminella sätter normen på gatan"
Poliser i Göteborg slår larm om att kriminella har tagit över hela bostadsområden i stans förorter. Skottlossningar, hot och våld har blivit vardag. "De kriminella finns där hela tiden, men samhället finns bara där ibland", säger Jon Zetterström vid Göteborgspolisen.
dnDN.se - 5 okt. kl. 19:11

hr


Guidetti utanför startelvan: Det är väl som det är
Det var en påtagligt dämpad Erik Hamrén som höll presskonferens när landslaget samlades på måndagen inför de kommande EM-kvalmatcherna mot Liechtenstein och Moldavien. Förlusterna mot Ryssland och Österrike, följt av kritiken mot förra veckans trupputtagning har uppenbarligen inte gått obemärkt förbi.
dnDN.se - 5 okt. kl. 19:01

hr

Stenras orsakade tågurspårning i Vermont
Minst sju personer, varav fyra ska ha skadats, fördes till sjukhus på måndagsförmiddagen, lokal tid, efter det att ett tåg med hundratalet passagerare ombord spårat ur i USA-delstaten Vermont. Tågoperatören Amtrak uppger att nedrasande stenblock på spåret orsakade urspårningen.
dnDN.se - 5 okt. kl. 19:00

hr


Johan Esk: Det är fel att John Guidetti bara är här som en joker
Erik Hamrén pratar om shajning, attityd och drömmar. John Guidetti har allt det där. Men spelaren som för in det nysvenska fotbollsspråket i landslaget är den ende som inte är aktuell för start.
dnDN.se - 5 okt. kl. 18:27

hr

Henning Mankells åtta bästa böcker
DN:s Lotta Olsson väljer åtta böcker av Henning Mankell.
dnDN.se - 5 okt. kl. 17:58

hr


Zlatan om rekordet: Magiskt
Med två straffmål i ligamatchen mot Marseille blev Zlatan Ibrahimovic historisk, som Paris Saint-Germains främste målskytt genom tiderna. "Det känns magiskt - otroligt", säger han i sin app.
dnDN.se - 5 okt. kl. 17:56

hr

Vreden över samhällets förfall var hans drivkraft
Medan många av hans generationskamrater vände på den politiska kappan stod Henning Mankell fast i sin övertygelse. Lars Linder minns en ideologiskt orubblig författare som förde kampen för rättvisa i och utanför sina böcker.
dnDN.se - 5 okt. kl. 17:30

hr


Vitryssland öppnar ambassad i Stockholm igen
"Nallebombningen" och kritiken mot auktoritäre presidenten Alexander Lukasjenko är förlåten. Vitryssland planerar åter att öppna ambassad i Sverige efter tre års frånvaro.
dnDN.se - 5 okt. kl. 16:57

hr

Vitryssland öppnar ambassad i Stockholm igen
"Nallebombningen" och kritiken mot auktoritäre presidenten Alexander Lukasjenko är förlåten. Vitryssland planerar åter att öppna ambassad i Sverige efter tre års frånvaro.
dnDN.se - 5 okt. kl. 16:57

hr


Johan Hilton till Dagens Nyheter
Johan Hilton lämnar sin tjänst som förlagschef för Atlas förlag. Från och med årsskiftet börjar han som redaktör och scenkritiker för DN Kultur.
dnDN.se - 5 okt. kl. 16:33

hr


Fängelset i Helsingborg blir asylboende
Anstalten som i dag används som häkte kommer att tömmas på intagna.
dnDN.se - 5 okt. kl. 16:16

hr

Fängelset i Helsingborg blir asylboende
Anstalten som i dag används som häkte kommer att tömmas på intagna.
dnDN.se - 5 okt. kl. 16:16

hr


"En av de allra, allra största"
Henning Mankells död är en stor nyhet överallt i Europa. "Det är en ära att ha fått arbeta med en så begåvad och passionerad person", säger hans brittiske förläggare. "En av de allra, allra största", menar Mankells norska förlag.
dnDN.se - 5 okt. kl. 15:56

hr

Volkswagenaffären - var god dröj
Redan för fyra år sedan slog en Volkswagenanställd larm internt om fusket med avgastesterna, enligt läckor till tysk press. Men från VW var det fortsatt tyst på måndagen. Världen får fortsätta att vänta på besked.
dnDN.se - 5 okt. kl. 15:55

hr


"Fullt förtroende" för Mourinho
Det regerande mästarlaget Chelsea har haft en usel start på Premier League-säsongen, men klubben har fortsatt förtroende för managern José Mourinho.
dnDN.se - 5 okt. kl. 15:40

hr


Läkare utan gränser rasar över uttalande efter bombanfallet
Läkare utan gränser rasar över uttalanden från den afghanska regeringen som tycks rättfärdiga bombningen av organisationens sjukhus i Kunduz i helgen. Läkare utan gränser kallar bombningen för ett krigsbrott.
dnDN.se - 5 okt. kl. 15:34

hr

Vården: Inte fel skicka hem pappa som knivhögg dotter
En pappa uppsökte psykakuten i Uppsala, men skickades hem igen. Strax därefter knivhögg han sin dotter till döds. Nu har Akademiska sjukhuset funnit att man inte gjorde något fel när pappan skickades hem.
dnDN.se - 5 okt. kl. 15:27

hr


Jönköping kan ta klivet upp
På måndagskvällen kan Jönköpings Södra säkra uppflyttningen till allsvenskan. Men spelarna tänker fortfarande bara i termer som "möjligen". - Vi lever i en liten bubbla just nu, säger anfallaren Tommy Thelin inför bortamötet med Syrianska.
dnDN.se - 5 okt. kl. 15:12

hr


"Henning Mankell blev en svensk ikon"
Henning Mankell blev en svensk ikon. Både i Sverige och utomlands. Hur gick det till? Den aldrig sinande utländska fascinationen för den svenska välfärdsstaten fick fritt spelrum i romanerna om Kurt Wallander, där den stora världens fasor med obönhörlig kraft svepte in över den skånska landsbygden där den melankoliske kommissarien drog sig ...
dnDN.se - 5 okt. kl. 14:59

hr

"Henning Mankell blev en svensk ikon"
Henning Mankell blev en svensk ikon. Både i Sverige och utomlands. Hur gick det till? Den aldrig sinande utländska fascinationen för den svenska välfärdsstaten fick fritt spelrum i romanerna om Kurt Wallander, där den stora världens fasor med obönhörlig kraft svepte in över den skånska landsbygden där den melankoliske kommissarien drog sig ...
dnDN.se - 5 okt. kl. 14:59

hr

Twitter-grundare blir vd
Jack Dorsey, en av det sociala nätverket Twitters grundare, har utnämnts till koncernchef för bolaget. Detta sedan Dorsey varit tillförordnad koncernchef sedan i juli.
dnDN.se - 5 okt. kl. 14:53

hr

Källor: Stillahavsavtal klart
En överenskommelse har nåtts om det jättelika handelsavtalet för Stillahavsområdet, Trans Pacific Partnership (TPP), uppger en källa för Reuters.
dnDN.se - 5 okt. kl. 14:20

hr

Våldsamma protester mot Air France
Våldsamma protester utbröt i samband med att det förlusttyngda flygbolaget Air France-KLM på måndagen presenterade en besparingsplan som innebär att 2.900 jobb är hotade.
dnDN.se - 5 okt. kl. 14:16

hr


"Nätet har gjort det lättare för konspirationsteoretiker"
Många människor tror att världen är full av konspirationer. Ingenting är vad det utges för att vara. I en ny bok beskriver statsvetaren Erik Åsard några av de mest kända konspirationsteorierna, och hur de kontrasterar mot verkligheten.
dnDN.se - 5 okt. kl. 14:14

hr

"Nätet har gjort det lättare för konspirationsteoretiker"
Många människor tror att världen är full av konspirationer. Ingenting är vad det utges för att vara. I en ny bok beskriver statsvetaren Erik Åsard några av de mest kända konspirationsteorierna, och hur de kontrasterar mot verkligheten.
dnDN.se - 5 okt. kl. 14:14

hr


Grupptalan mot Northland på gång
En grupptalan är på gång mot det konkursade gruvbolaget Northlands styrelse. En kanadensisk advokat är i Sverige för att samla ihop missnöjda svenska aktieägare. "Jag kan inte lova något men jag ska göra ett seriöst försök", säger advokaten John Foreman.
dnDN.se - 5 okt. kl. 14:01

hr


Ekonomer varnar för höga löneökningar
LO och en rad svenska fackförbund hävdar att höga löneökningar i den kommande avtalsrörelsen kan sätta ny fart på hjulen i den svenska ekonomin. Men höga löneökningar är en riskfylld strategi för industrin och industrijobben, slår Industrins Ekonomiska Råd fast i sin nya rapport.
dnDN.se - 5 okt. kl. 13:56

hr

Ekonomer varnar för höga löneökningar
LO och en rad svenska fackförbund hävdar att höga löneökningar i den kommande avtalsrörelsen kan sätta ny fart på hjulen i den svenska ekonomin. Men höga löneökningar är en riskfylld strategi för industrin och industrijobben, slår Industrins Ekonomiska Råd fast i sin nya rapport.
dnDN.se - 5 okt. kl. 13:56

hr

Så minns vännerna Henning Mankell
dnDN.se - 5 okt. kl. 13:30

hr


Därför köper japaner rekordmycket toalettpapper
Japanerna köper rekordmycket toalettpapper - trots att befolkningen minskar. En förklaring till ökningen tros vara oron för nya naturkatastrofer.
dnDN.se - 5 okt. kl. 13:27

hr

Chilinötter återkallas
Grossisten Vendia återkallar chilinötter sedan det visat sig att innehållsförteckningen saknar uppgift om att det finns mjölkprotein i förpackningen.
dnDN.se - 5 okt. kl. 13:27

hr


Tre frågor och svar om medicinpriset
Tre frågor om medicinpriset till DN:s vetenskapsredaktör Maria Gunther.
dnDN.se - 5 okt. kl. 12:48

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen