allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2324)
Expressen (1224)
Affärsvärlden (0)
Di.se (0)
Dagens Media (0)
IDG.se (0)
Ny Teknik (0)
CisionNews (0)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (197)
Pressmed. (0)
Reklam & PR (0)
Kultur (128)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Nutidstestet v. 51
dnDN.se - kl. 00:05

hr


"Konkurrens mellan lärosäten ger högre forskningskvalitet"
Förslag i dag, fredag. ?Höjd kvalitet, bättre information och bättre överblick. Det är målet med den nya, jämförande kvalitetsgranskning av forskningen vid svenska lärosäten som Vetenskapsrådet nu föreslår till regeringen. Utvärderingen ska också få styra en del av ­resursfördelningen, skriver Lars Anell och Sven Stafström, Vetenskapsrådet.
dnDN.se - kl. 00:05

hr

Upp till bevis för diktatorn
dnDN.se - 18 dec. kl. 23:00

hr

FN vill dra Nordkorea inför rätta
FN:s generalförsamling röstade på torsdagskvällen svensk tid om att Nordkorea ska ställas inför Internationella brottsmålsdomstolen.
dnDN.se - 18 dec. kl. 22:58

hr

Knivmän fritog kvinna på permission
En kvinna fritogs på torsdagskvällen av två knivbeväpnade och maskerade män när hon var ute på en bevakad permission. En kvinnlig vårdare hotades och bands fast.
dnDN.se - 18 dec. kl. 22:23

hr

17-årig pojke omkom i cykelolycka
En 17-årig pojke omkom i en olycka på Hammaröleden i Karlstad på torsdagen.
dnDN.se - 18 dec. kl. 22:20

hr


Expert: Kan vara staten som övervakar
? Den misstänkta mobiltrafiken utanför Rosenbad är sannolikt avsiktlig och beror inte på tekniskt fel, enligt expertis. ? Det kan handla om falska basstationer för spioneri, men en teori är att det skulle kunna röra sig om avancerad övervakning från svenska myndigheter. ? Tekniken bakom falska stationer är mycket lättillgänglig - för några tusen ...
dnDN.se - 18 dec. kl. 22:18

hr

Mobilen är spionernas nya verktyg
Det är anmärkningsvärt men inte förvånande om något land spionerar mot regeringen och riksdagen genom att placera ut falska basstationer kring Rosenbad. Det pågår ett omfattande spioneri mot Sverige.
dnDN.se - 18 dec. kl. 22:16

hr

EU-enighet om investeringar - men inga beslut om Ryssland
EU:s toppmöte har ställt sig bakom förslaget att inrätta en ny EU-fond för strategiska investeringar, men det blev inget beslut om nya EU-sanktioner mot Ryssland.
dnDN.se - 18 dec. kl. 22:00

hr

EU-enighet om investeringar - men inga beslut om Ryssland
EU:s toppmöte har ställt sig bakom förslaget att inrätta en ny EU-fond för strategiska investeringar, men det blev inget beslut om nya EU-sanktioner mot Ryssland.
dnDN.se - 18 dec. kl. 22:00

hr


Ett år i rymden banar vägen mot Mars
"Nästa gång jag ger mig ut i rymden så kanske jag aldrig kommer att återvända", säger astronauten Scott Kelly som gör sig beredd för att tillbringa ett år i rymden.
dnDN.se - 18 dec. kl. 21:47

hr


Balotelli straffas för rasistisk Super Mario-bild
Mario Balotelli straffas av FA för att ha publicerat en rasistisk variant av en Super Mario-bild. Liverpoolstjärnan stängs av i en match och ska böta 25.000 pund, cirka 300.000 kronor.
dnDN.se - 18 dec. kl. 21:05

hr

Kurder bryter Sinjar-belägring
Kurdiska peshmerga-styrkor har lyckats säkra en rutt fram till Sinjar-berget i Irak. Där har hundratals människor varit fångade, omringade av styrkor från extremiströrelsen Islamiska staten (IS), i flera månader.
dnDN.se - 18 dec. kl. 20:44

hr


En välkommen entré
dnDN.se - 18 dec. kl. 20:00

hr


Inget åtal efter dödolycka på bygge
Det blir inget åtal efter dödsolyckan på en byggarbetsplats i Solna där 26-årige Christian Wikström omkom. "Jag blev lika chockad som arg. Jag känner mig helt tom", säger Christians mamma Bittan Andersson.
dnDN.se - 18 dec. kl. 19:44

hr


Dansk tidning listar "snyggaste" handbollsspelarna
Danska Ekstrabladet har publicerat en lista på vad tidningen anser vara de tio snyggaste spelarna i pågående handbolls-EM. Listan har fått stor uppmärksamhet, och delade reaktioner. "Vi vet, det är under all kritik", skriver tidningen.
dnDN.se - 18 dec. kl. 18:51

hr


Gunnar Jonsson: Dags att köra förbi Miljöpartiet
En storstad klarar sig inte utan vägar och flygfält. Det är ett av de ingångsvärden Stefan Löfven borde ha haft från början.
dnDN.se - 18 dec. kl. 18:30

hr

Gunnar Jonsson: Dags att köra förbi Miljöpartiet
En storstad klarar sig inte utan vägar och flygfält. Det är ett av de ingångsvärden Stefan Löfven borde ha haft från början.
dnDN.se - 18 dec. kl. 18:30

hr


Putin inte längre singel
Vladimir Putin, en av världens mäktigaste män och i Ryssland sedd som landets mest åtråvärda ungkarl, anses under den årliga presskonferensen i Moskva ha bekräftat att han inte är singel.
dnDN.se - 18 dec. kl. 17:56

hr


Etiska rådet säger nej till dna-spaning
Polisen vill använda dna-analyser för att få fram ett tänkbart utseende på en misstänkt brottsling. Men Rikspolisstyrelsens etiska råd avråder.
dnDN.se - 18 dec. kl. 17:56

hr


Självsäkra norska spelare tror på seger
Feber och förkylningar har stört Norge under handbolls-EM.Men det hindrar inte norskorna från att se sig själva som favoriter i semifinalen mot Sverige."Vi har bra statistik mot dem", säger rutinerade stjärnan Heidi Løke.
dnDN.se - 18 dec. kl. 17:44

hr


General: Kampen mot IS kan ta flera år
En högt uppsatt amerikansk general uppskattar att det kommer att ta minst tre år innan man har lyckats besegra IS. På torsdagen pekades en IS-jihadist ut som ensam ansvarig för att ha mördat 150 kvinnor och barn.
dnDN.se - 18 dec. kl. 17:12

hr

Cheferna på börsbolagen fick stora lönelyft
De 20 mest välbetalda vd:arna för bolag på Stockholmsbörsen fick lönelyft på i genomsnitt nästan två miljoner kronor i fjol. Annika Falkengren, vd på SEB, fick 15,2 miljoner i påslag vilket gav henne högst inkomst i DN:s vd-granskning.
dnDN.se - 18 dec. kl. 16:17

hr


Slarv tvingar myndighet att läsa tiotusentals julhälsningar
Slarvigt skrivna julhälsningar ger Post och Telestyrelsen ett rejält merarbete. Drygt 50.000 julkort måste nu öppnas i jakten på rätt mottagare.
dnDN.se - 18 dec. kl. 16:12

hr


Karolinska startar jourtelefon för oroliga patienter
Karolinska universitetssjukhuset startar en patienttelefon för oroliga patienter. Sjukhuset ska också inrätta en visselblåsarfunktion efter uppgift att ledningen försökt mörka budgethålen.
dnDN.se - 18 dec. kl. 16:09

hr


Rooth första kvinnliga ishockeyspelaren i Hall of Fame
Maria Rooth är den första kvinnliga ishockeyspelaren som väljs in i Internationella ishockeyförbundets (IIHF) Hall of Fame. Hon och kanadensiskan Fran Rider, som på ledarnivå gjort mycket för kvinnlig ishockeys framväxt, väljs in för att IIHF:s hockeyverksamhet för kvinnor firar 25-årsjubileum.
dnDN.se - 18 dec. kl. 16:00

hr

Sju miljoner går hungriga i Brasilien
Var femte familj i Brasilien oroas över att den inte har nog med mat att sätta på bordet. 7,2 miljoner människor säger sig vara hungriga varje dag.
dnDN.se - 18 dec. kl. 15:52

hr

Svenska landslagshjälten håller på Norge i semin
Sjukdomar har de senaste dagarna stört det Norska laget i handbolls-EM, men till semifinalen mot Sverige räknar landslagsledningen med fullt lag. Det gläder bland annat svenske Mats Olsson, målvaktstränaren för Norge.
dnDN.se - 18 dec. kl. 15:38

hr


Hjärndöd kvinna kan föda - trots föräldrarnas vädjan
Irlands stränga abortlagstiftning är åter i fokus sedan läkare håller en kvinna vid konstgjort liv enbart för att rädda hennes foster. Kvinnans föräldrar vill att sjukhuset avbryter behandlingen.
dnDN.se - 18 dec. kl. 15:23

hr

24-årig byggjobbare från Estland tjänade INTE 146 miljoner
Ett tag verkade det som om en okänd 24-åring med estniskt namn seglat upp i toppen på löneligan i Sverige. Svindlande 146 miljoner i lön har han taxerats för av Skatteverket, och ska betala skatt på. "Ha, stackarn kan åka på 80 miljoner i skatt före mars! Det där måste vi åtgärda" säger hans revisor.
dnDN.se - 18 dec. kl. 15:13

hr

Mest välbetalda vd:n fick 120 miljoner i lön
Kvinnan som förra året slog alla svenska manliga vd:ar på fingrarna har gjort det igen - och i år drygar hon ut försprånget. Ane Maersk Mc Kinney Uggla, arvtagerska till danska Maersk-koncernen, fördubblade lönen från 60 till 120 miljoner kronor.
dnDN.se - 18 dec. kl. 15:12

hr


Godisfabrik stängs på grund av musbajs
En godisfabrik i södra Stockholm förbjuds att hantera livsmedel sedan musbajs och spindelnät hittats vid en oanmäld inspektion. Väggar, golvlister och all utrustning hade "intorkad smuts i flera lager" enligt beslutet.
dnDN.se - 18 dec. kl. 14:37

hr


Stjärnan körde bil i flera år - utan körkort
Den tyske fotbollsstjärnan Marco Reus är skadad, men är ändå rubrikernas man. I dag blev det känt att Reus i alla år kört bil utan körkort och att han nu dömts till böter motsvarande fem miljoner kronor.
dnDN.se - 18 dec. kl. 14:20

hr

Stjärnan körde bil i flera år - utan körkort
Den tyske fotbollsstjärnan Marco Reus är skadad, men är ändå rubrikernas man. I dag blev det känt att Reus i alla år kört bil utan körkort och att han nu dömts till böter motsvarande fem miljoner kronor.
dnDN.se - 18 dec. kl. 14:20

hr


15-årig flicka rymde till IS - stoppades på flygplatsen
En 15-årig flicka på väg till Islamiska staten i Syrien stoppades nyligen i sista stund på flygplatsen Heathrow. Planet hon satt i hade taxat ut, men polisen fick det att avbryta starten.
dnDN.se - 18 dec. kl. 13:57

hr


SAS: Kan bli gratis att flyga 2018
Anpassad marknadsföring och Eurobonuspoäng. Så hoppas SAS att du ska kunna flyga gratis 2018. "Du kan få en fri flygning mot att du tar emot en del reklam", säger koncerndirektör Eivind Roald till Verdens Gang.
dnDN.se - 18 dec. kl. 12:49

hr

Försvaret bekräftar flygincidenten
SAS-planet och det ryska stridsflygplanet hade samma kurs och var på väg att kollidera. Det bekräftade Försvarsmakten vid en pressträff på fredagen. "De hade en direkt skärande kurs", säger Försvarsmaktens insatschef Göran Mårtensson.
dnDN.se - 18 dec. kl. 12:24

hr

Boko Haram har kidnappat 185 kvinnor och barn
Terrorgruppen Boko Haram ska ha kidnappat 185 kvinnor och barn i Nigeria. Samtidigt dödade terrorrörelsen minst 32 personer, uppger tv-kanalen CNN.
dnDN.se - 18 dec. kl. 12:06

hr


Migrationsverket nyanställer cirka tusen personer
Migrationsverkets personal tvingas arbeta kvällar och helger för att klara av den extremt stora flyktingströmmen. Nu nyanställer myndigheten cirka tusen nya personer. "Många är stressade och mår inte bra", säger fackordföranden Jörgen Broman.
dnDN.se - 18 dec. kl. 11:56

hr

Farliga hamburgare stoppas
Restaurang Saddle & Sabre på Tegnérgatan i centrala Stockholm förbjuds omedelbart att servera halvråa hamburgare.
dnDN.se - 18 dec. kl. 11:29

hr


Skådespelaren Stephen Collins erkänner sexövergrepp
Skådespelaren Stephen Collins, mest känd från tv-serien "Sjunde himlen", erkänner nu de sexuella övergrepp som han har anklagats för. I ett uttalande till tidningen People beskriver Collins detaljerat hur han utsatt tre minderåriga flickor för övergrepp mellan åren 1973 och 1994.
dnDN.se - 18 dec. kl. 11:24

hr


Svenska spel vill locka storspelare med nätkasino
Svenska spel vill starta statligt nätkasino och locka till sig storspelare. De är en "nyckelgrupp för lönsamhet", visar interna dokument som SVT:s Dokument inifrån tagit del av. Samtidigt har Svenska spel ett uppdrag att förhindra spelmissbruk.
dnDN.se - 18 dec. kl. 11:14

hr


Så nära svenska gränsen rustar Ryssland
Ryssland rustar upp sin militärbas Alakurtti, knappt 30 mil från Norrbotten. Det handlar om 7.000 soldater som bland annat är experter på elektronisk krigföring. "Moskva vill sannolikt säkra viktiga intressen i Arktis", säger säkerhetsexperten Johan Norberg.
dnDN.se - 18 dec. kl. 10:37

hr


Chatta med DN:s experter om julmat och drycker
Vilken dryck passar bäst till sillen? Finns det bra vegetariska alternativ till julen? Hur gör jag de bästa revbensspjällen? DN:s matredaktör Elin Peters och dryckexpert Sanna Blomquist chattar med läsarna kl 10.30 - ställ dina frågor om allt som rör julbordet redan nu.
dnDN.se - 18 dec. kl. 10:00

hr

Större delen av Moderatledningen utbytt
Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och nu Kent Persson. På bara några månader har större delen av Moderatledningen försvunnit. Nu går partiet in i en extravalrörelse med en ny partiledning.
dnDN.se - 18 dec. kl. 09:49

hr


Sverigedemokraterna välkomnar KD-förslag
Sverigedemokraterna välkomnar Kristdemokraternas förslag att skärpa reglerna för att minska kostnaderna för asyl- och flyktinginvandring. "Det visar att Sverigedemokraterna har en viktig roll i Sveriges politik", säger tf partiledaren Mattias Karlsson.
dnDN.se - 18 dec. kl. 09:47

hr

Sverigedemokraterna välkomnar KD-förslag
Sverigedemokraterna välkomnar Kristdemokraternas förslag att skärpa reglerna för att minska kostnaderna för asyl- och flyktinginvandring. "Det visar att Sverigedemokraterna har en viktig roll i Sveriges politik", säger tf partiledaren Mattias Karlsson.
dnDN.se - 18 dec. kl. 09:47

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen