allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (3520)
Expressen (2435)
Ny Teknik (235)
CisionNews (1001)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (177)
Pressmed. (0)
Nyheter (988)
Reklam & PR (0)
Kultur (110)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Sjukdom för svenskor ett steg närmare konståkningsmedalj
Finländska konståkningsstjärnan Kiira Korpi har dragit sig ur lördagens EM-final i Globen.Det innebär att svenska systrarna Helgesson nu är fyra och femma inför avgörandet - men till medaljplats är det fortfarande långt.
dnDN.se - kl. 10:48

hr


När de unga får ­välja ökar farten och känslorna
Bokförsäljningen minskade 2014 men ökar kraftigt för de unga läsarna. Och den engelska trenden "crossover" har nått Sverige på allvar. DN frågar vad det kan bero på.
dnDN.se - kl. 09:59

hr


Kaptenen hade lämnat cockpit när planet störtade
Kaptenen på AirAsia hade lämnat cockpit strax innan planet störtade, uppger källor till Reuters. När andrepiloten förlorade kontrollen över styrsystemet hann kaptenen inte tillbaka i tid för att rädda situationen.
dnDN.se - kl. 09:15

hr

Blötsnön vräker ner över Sverige
Det snöar rejält i större delar av landet - och den kommer fortsätta vräka ned hela dagen. Värst drabbat är Gävleborgs län, där det på sina håll väntas omkring 30 centimeter.
dnDN.se - kl. 09:04

hr


Är ni redo för ännu fler mardrömskunder?
Man hoppades att det skulle räcka med de sju mardrömskunder för utvecklare som presenterades förra helgen. Tyvärr gör det inte det. Här är sju till, som är ännu värre.
idgIDG.se - kl. 09:00

hr


USA varnar för mässlingsutbrott
Utbrottet av mässling i USA, som började på Disneyland, är det största på två decennier - och nu uppmanar amerikanska smittskyddsmyndigheten folk att vaccinera sig. En särskild varning utfärdas för att åka på Super Bowl, där den luftburna sjukdomen befaras kunna smitta många.
dnDN.se - kl. 08:52

hr

Bildspecial: Stor förödelse i Kobane
Efter fyra månaders hårda strider är Kobane i nordligaste Syrien en stad i ruiner. DN:s Thomas Hall och Anders Hansson har besökt platsen.
dnDN.se - kl. 08:29

hr


Landeskog fastställde Coloradoseger
Gabriel Landeskog gjorde ett mål i tom målbur och fastställde slutresultatet, 3-0, när Colorado vann över Nashville i nattens NHL-ishockey. Målvakten Semjon Varlamov hade stor del i segern med 23 räddade skott.
dnDN.se - kl. 08:07

hr


Kim Jong-Un rasar mot Obama - igen
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att landet inte kommer att sitta med armarna i kors medan "galna hundar skäller om" att förgöra landets socialistiska system. Han tillägger att folket i hans land håller socialismen kärare än sina egna liv, uppger landets statliga nyhetsbyrå KCNA.
dnDN.se - kl. 06:15

hr


Många amerikaner vill bekämpa global uppvärmning
En stor majoritet av amerikanerna vill att USA bekämpar den globala uppvärmningen. Över 75 procent anser att den utgör ett mycket allvarligt eller allvarligt hot, visar en ny opinionsmätning.
dnDN.se - kl. 06:00

hr


Varning för störsändare!
Ordet störsändare kanske för tankarna till när Sovjet gjorde allt för att tysta BBC, men störsändare används i dag till annat - trådlösa nät, gps och flygradar är de nya offren.
idgIDG.se - kl. 06:00

hr

Över 120 Boko Haram-krigare döda i strider i Kamerun
Tre tchadiska soldater har dödats i angrepp utförda av extremiströrelsen Boko Haram i norra Kamerun. 123 män från jihadistgruppen fick också sätta livet till i strider som utbröt.
dnDN.se - kl. 05:49

hr


En positiv trend för S
Skillnaden mellan de politiska blocken ökar och de rödgröna leder nu med 8,0 procentenheter över allianspartierna, enligt DN/Ipsos senaste mätning. December­överenskommelsen anses ha gynnat Socialdemokraterna som har en stigande trend.
dnDN.se - kl. 01:00

hr

Ryska journalister greps i Ukraina
Två ryska journalister som arbetar för en Moskvatrogen tv-kanal har gripits i Ukraina. Deras uppehållstillstånd har dragits in och de får inte återvända till Ukraina på tre år, meddelar en talesperson för landets säkerhetstjänst SBU på Facebook.
dnDN.se - kl. 00:10

hr

Ingen vet när folket kan flytta tillbaka till Kobane
Efter fyra månaders hårda strider är Kobane i nord-ligaste Syrien en stad i ruiner. Ändå är personer vi möter lyckliga. "Vi har besegrat fienden", säger en soldat. Men ingen vet när de 200.000 invånare som flytt till Turkiet kan återvända.
dnDN.se - kl. 00:09

hr

Tiotals dödade i irakiska bombdåd
Ett stort antal personer dödades under fredagen i bombdåd i flera irakiska städer - Kirkuk, Bagdad, Samarra och al-Ramadi.
dnDN.se - 30 jan. kl. 23:42

hr

IS-expert på kemiska vapen dödad
Flygangreppen mot Islamiska staten fortsätter och under torsdagen besköts mål utanför den befriade staden Kobane i Syrien. Det uppger USA:s centralkommando på fredagen.
dnDN.se - 30 jan. kl. 23:39

hr


Sensation när Bayern München till slut förlorade
Bundesligas omstart inleddes med en sensation. Tvåan Wolfsburg vann över den hittills obesegrade ettan Bayern München med 4-1.
dnDN.se - 30 jan. kl. 23:10

hr

Richard Swartz: Striden gäller inte bara pengar
Det är de europeiska skattebetalarna som får ta notan när Grekland varken kan eller vill betala. Om landet inte legat på "rätt" sida av järnridån hade ett systemskifte skett långt tidigare.
dnDN.se - 30 jan. kl. 22:57

hr


Gjorde mål i tionde SHL-matchen i rad
Martin Johansson kan inte låta bli att göra mål för tillfället.Han slog till för tionde SHL-matchen i rad - och ordnade Örebros första seger hemma mot Modo, 1-0, i SHL-ishockeyn. "Även om matcherna går så där så trillar pucken ändå in", sade han till C More.
dnDN.se - 30 jan. kl. 22:26

hr


Femte raka hemmasegern för Växjö
Inget SHL-lag vinner borta mot Växjö för tillfället.Serieledande Skellefteå är senast i raden att förlora där."Våra första tio minuter är fantastiskt bra", sade Växjös tränare Sam Hallam efter toppmötet.
dnDN.se - 30 jan. kl. 22:21

hr


Lång väntan på nästa "Game of thrones"
Älskare av teveserien "Game of thrones" och av George R. R. Martins fantasyserie "Sagan om is och eld" får ge sig till tåls ytterligare en tid.
dnDN.se - 30 jan. kl. 22:00

hr


Dröm om dubbla procent
dnDN.se - 30 jan. kl. 22:00

hr


Hammarbytränaren i tårar efter segern
Guldtränaren Magnus Brodén var tillbaka på Zinkensdamms IP. Återkomsten firades med Hammarbyseger - 6-5 inför storpublik mot Sandviken.Efteråt kom tårarna."Fantastiskt", sade en rörd Brodén.
dnDN.se - 30 jan. kl. 21:50

hr


Fängslad amerikan blev turistlockbete
Venezuela är i akut behov av ökad turism sedan priset på landets stora exportprodukt oljan rasat. Men när den statliga tv-kanalen Telesur i torsdags drog i gång pr-kampanjen "Vi älskar Venezuela" gick allt ändå inte riktigt som det var tänkt.
dnDN.se - 30 jan. kl. 21:48

hr


Frölunda fick revansch på Färjestad
Frölunda slog Färjestad med 2-0 och återtog andraplatsen i SHL. Två tidiga mål avgjorde. "Det är jäkligt viktigt att kunna stänga matcher när man är i ledning", sade Frölundatränaren Roger Rönnberg.
dnDN.se - 30 jan. kl. 21:43

hr

Man sköts på Hisingen i Göteborg
En man sköts på fredagskvällen när ha befann sig på Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.
dnDN.se - 30 jan. kl. 21:22

hr


Alexander Majarov elva i hemma-EM
Konståkaren Alexander Majorov imponerade med sex tripplar i det fria programmet i konståknings-EM i Stockholm. Men svensken hade bland annat ett fall och var även nere med ena handen vid några tillfällen. Därmed räckte inte poängen till den eftertraktade topp tio-platsen.
dnDN.se - 30 jan. kl. 21:08

hr

Just nu: Majorov sämst elva
Konståkaren Alexander Majorov imponerade med sex tripplar i det fria programmet i konståknings-EM i Stockholm. Men svensken hade bland annat ett fall och var även nere med ena handen vid några tillfällen.
dnDN.se - 30 jan. kl. 21:08

hr


Grisar låses fast i forskningssyfte
Ett försök med fastlåsta suggor hos grisuppfödare väcker kraftig debatt. Grisbranschen hävdar att de vill att fler kultingar ska överleva, experterna kallar försöket ovetenskapligt och ett hot mot svensk djurhållnings goda rykte.
dnDN.se - 30 jan. kl. 19:57

hr


Grekland säger nej till mångmiljardlån
Den nya grekiska regeringen säger nu nej till ett lån på 650 miljarder kronor och vägrar dessutom att träffa EU och Internationella valutafonden. Detta trots att landet snart kan vara helt utan pengar.
dnDN.se - 30 jan. kl. 19:55

hr


Sarah Sjöström sjuk - avbryter tävling
Sarah Sjöström avbryter tävlingarna i Nice och åker hem till Stockholm under lördagen. Den nyblivna Jerringpristagaren är sjuk.
dnDN.se - 30 jan. kl. 19:53

hr

Kallur om comebacken: Ett jättestort steg
Sanna Kallur är tillbaka i den stad där hon gjorde sitt livs lopp - för sju år sedan. Sedan dess har hon förföljts av skador och otur. På lördagen gör hon comeback. "Tanken på den dagen har drivit mig", säger hon till DN.
dnDN.se - 30 jan. kl. 19:29

hr


Qatar till final - då hånades domarna
Qatar är klart för final i handbolls-VM på hemmaplan. Laget, med inte mindre än elva spelare som fått qatariskt pass inför årets mästerskap, vann semifinalen mot Polen med 31-29 (16-13). Efter slutsignalen blev domarna hånade av de polska spelarna.
dnDN.se - 30 jan. kl. 18:48

hr

Kommunen stoppar hatpredikant
Sigtuna kommun stoppar den kontroversielle, brittiske predikanten Haitham al-Haddad som på lördagen skulle ha föreläst på Arlandagymnasiet i Märsta. "Vi kan inte medverka till hets mot folkgrupp", säger Anders Mebius, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna till DN.
dnDN.se - 30 jan. kl. 18:38

hr

Kvinnas död utreds av polisen
En kvinna hittades död i ett badkar i sin lägenhet i Hässelby på fredagsförmiddagen. Polisen vet ännu inte hur kvinnan avlidit.
dnDN.se - 30 jan. kl. 18:20

hr

Svenska talangen slagen på träning - bröt käkbenet
Utrecht-spelaren Kristoffer Peterson blev slagen i ansiktet av lagkamraten Anouar Kali på en träning med laget. Smällen var så kraftig att Peterson bröt käkbenet och blir borta i sex veckor, skriver Fotbollskanalen.
dnDN.se - 30 jan. kl. 18:13

hr

Hiphop-bud gav jättelyft på börsen
Stockholmsbörsen avslutade veckan med ännu en uppgång. OMXS-index steg 0,3 procent. Den verkliga raketen var dock Aspiro, som lyfte nästan 60 procent på ett bud från hiphopartisten Shawn Carter (Jay-Z).
dnDN.se - 30 jan. kl. 18:05

hr

Hiphop-bud gav jättelyft på börsen
Stockholmsbörsen avslutade veckan med ännu en uppgång. OMXS-index steg 0,3 procent. Den verkliga raketen var dock Aspiro, som lyfte nästan 60 procent på ett bud från hiphopartisten Shawn Carter (Jay-Z).
dnDN.se - 30 jan. kl. 18:05

hr


TV: TLDR - 5 saker som (antagligen) får dig att skratta
I veckans TL;DR pratar vi Tesla Insane Mode, skräms av världens vidrigaste robot och kollar när chefen gör sig till allmänt åtlöje i vår VR-special.
idgIDG.se - 30 jan. kl. 17:34

hr

Regeringen anmäls till KU efter GMO-omröstning
Moderaterna anmäler regeringen till riksdagens konstitutionsutskott (KU). Enligt anmälan ska en tjänsteman instruerats att lägga ner sin röst på flera EU-möten om genmanipulerade organismer (GMO) utan att agerandet förankrades i riksdagen. Ansvarig minister är landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).
dnDN.se - 30 jan. kl. 17:29

hr


Ilska i Mariupol mot borgmästarens agerande
På fredagen samlades en stor skara ilskna demonstranter utanför Ungdomens Palats i Mariupol, där stadsfullmäktige samlats till ett extrainsatt krismöte. De protesterar mot att Mariupols borgmästare självsvåldigt hade ändrat ett uttalande av de folkvalda som utpekar Rysslands som "aggressor" och rebellerna i Donetsk och Luhansk som "terrorister"
dnDN.se - 30 jan. kl. 17:18

hr

Ilska i Mariupol mot borgmästarens agerande
På fredagen samlades en stor skara ilskna demonstranter utanför Ungdomens Palats i Mariupol, där stadsfullmäktige samlats till ett extrainsatt krismöte. De protesterar mot att Mariupols borgmästare självsvåldigt hade ändrat ett uttalande av de folkvalda som utpekar Rysslands som "aggressor" och rebellerna i Donetsk och Luhansk som "terrorister"
dnDN.se - 30 jan. kl. 17:18

hr

Lågprisbolaget Ryanair kan börja flyga från Arlanda
Lågprisflygbolaget Ryanairs första skandinaviska rutt från den nya basen i Köpenhamn blir Skavsta söder om Stockholm. Men bolaget kan även börja flyga från Arlanda, skriver check-in.dk.
dnDN.se - 30 jan. kl. 16:58

hr

Mitt Romney ställer inte upp för att bli president
Republikanen Mitt Romney meddelade på fredagen att han inte kommer att försöka bli president i USA. Romney ställde upp i presidentvalet 2012 och förlorade då mot Demokraternas kandidat Barack Obama.
dnDN.se - 30 jan. kl. 16:44

hr


Ewa Stenberg: Ökad spänning om invandring
Analys. Centerpartiet står kvar vid Alliansens "öppna era hjärtan"-politik och satsar på reformer för bättre flyktingmottagande. Det ökar spänningarna mot KD och FP, som vill skärpa invandringspolitiken.
dnDN.se - 30 jan. kl. 16:36

hr

Gymnasium anlitar hundar som konsulter
De har gått på glödande kol och klättrat upp för väggar. De har fått "snacka om livet" och - kanske framför allt: de har fått gulla med Keo och Wilma. - På två veckor har jag lärt mig att jag vågar mycket mer än jag trodde, säger Christian O´Connor, elev på Tyresö gymnasium, skolan som anlitade hundar som konsulter.
dnDN.se - 30 jan. kl. 16:08

hr


Sträcktittande på tv-serier kopplat till depression
En nyligen publicerad studie på University of Texas har hittat ett samband mellan depression och fenomenet att titta på flera avsnitt av en tv-serie i sträck.
dnDN.se - 30 jan. kl. 16:03

hr


Förundersökning om SCA-härvan inledd
Efter ytterligare ett avslöjande om kostsamma resor med skogskoncernen SCA:s privatjet, inledde Riksenheten mot korruption på fredagen en förundersökning.
dnDN.se - 30 jan. kl. 16:01

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen