allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2865)
Expressen (2544)
Ny Teknik (220)
CisionNews (1600)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (181)
Pressmed. (0)
Nyheter (942)
Reklam & PR (0)
Kultur (162)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

"Ge rektorerna makt och ansvar över sina skolor"
Tydligt ledarskap behövs. En av skolans svaga länkar är den dysfunktionella besluts-hierarkin. Rektorerna måste ges mer makt och ansvar för att kunna påverka elevernas resultat. Och de måste först och främst vara pedagogiska chefer och kunna delegera de administrativa sysslorna, skriver Näringslivets forskningsberedning.
dnDN.se - kl. 00:01

hr


Första fallet med båtflyktingar till Sverige
Regeringens beslut att införa gränskontroller har nu lett det första fallet med flyktingar som kommer till Sverige över havet i gummibåt. Samtidigt försöker fler flyktingar ta sig in i landet genom att gömma sig ombord på transportmedel. Det skriver polisen i en hemligstämplad underrättelserapport till justitiedepartementet.
dnDN.se - kl. 00:01

hr


Paret Zuckerberg-Chan skänker aktiemiljarder till välgörenhet
Mark Zuckerberg och hans hustru Priscilla Chan avser att ge bort 99 procent av sitt aktieinnehav i Facebook till välgörenhet. På tisdagen föddes deras första barn, Max, som de båda föräldrarna skrivit ett högtidligt brev till.
dnDN.se - 1 dec. kl. 23:21

hr

Paret Zuckerberg-Chan skänker aktier till välgörenhet
Mark Zuckerberg och hans hustru Priscilla Chan avser att ge bort 99 procent av sitt aktieinnehav i Facebook till välgörenhet. På tisdagen föddes deras första barn, Max, som de båda föräldrarna skrivit ett högtidligt brev till.
dnDN.se - 1 dec. kl. 23:21

hr


Ny video med svenska gisslan i Mali
En ny video har publicerats där svensken Johan Gustafsson som sitter gisslan i Mali sedan fyra år framträder. Det finns också en ny video med en sydafrikansk gisslan. - Jag saknar min familj väldigt mycket, säger Gustafsson på filmen.
dnDN.se - 1 dec. kl. 22:55

hr

Uppåt på New York-börserna
USA-börserna vände upp på tisdagen, trots dyster industristatistik.
dnDN.se - 1 dec. kl. 22:29

hr


Åldrande tyskar rannsakas för mord i utrotningsläger
Ett avgörande i tysk domstol på tisdagen innebär att en 95-årig man, kallad Hubert Z, kommer att ställas inför rätta, misstänkt för att ha mördat minst 3.681 människor. Enligt ett tidigare beslut i lägre rätt var mannen för svag för att ställas inför skranket.
dnDN.se - 1 dec. kl. 22:18

hr


Hanne Kjöller: Mer svavel än skarpa skott
Det är bra att regeringen tänkt till om den organiserade brottsligheten. Mindre bra är att den, trots storslagna formuleringar, inte tänkt färdigt.
dnDN.se - 1 dec. kl. 22:08

hr

Jubel åt ny hall - sedan tungt fall för Broberg
Det var upp och ned i Broberg bandy på tisdagen. Först jublade klubben åt en ny hall i Söderhamn. Sedan föll laget i hälsingederbyt mot Bollnäs, 4-5.
dnDN.se - 1 dec. kl. 22:07

hr


Misja Pasjkin: "Vi har alla förutsättningar att spela sista matchen"
Hammarbys Misja Pasjkin hade gjort mål i fem raka matcher, men mot sin gamla klubb Gripen sprack sviten. Bajen vann som väntat ändå mot nykomlingen - 6-3 (4-2) på Zinken. -?Det blev i alla fall en assist, säger Pasjkin med ett leende.
dnDN.se - 1 dec. kl. 22:00

hr


Mållöst för inhopparen Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic jagar målrekordet i sin klubb Paris Saint-German. Men i bortamatchen mot Angers fick svensken inleda på bänken.
dnDN.se - 1 dec. kl. 21:09

hr

Led-lampa får försäljningsförbud
En led-lampa av märket Jedi Lighting som har visat sig ha säkerhetsbrister får försäljningsförbud, enligt Elsäkerhetsverket.
dnDN.se - 1 dec. kl. 20:17

hr


Svenska klimatambassadören: Jättetuffa förhandlingar
Trots flera orosmoln var den svenska klimatambassadören Anna Lindstedt på tisdagen optimistisk om möjligheterna att nå fram till vad hon kallar "ett bra klimatavtal" i Paris. Klockan 18 den 11 december ska allt vara klart. Men förhandlingarna är tuffa och förseningar är snarare regel än undantag på internationella klimatkonferenser.
dnDN.se - 1 dec. kl. 20:07

hr


SD är ingen svår motståndare
SD är ett parti bland andra - men samtidigt absolut inte ett parti som andra. Det går inte att blunda för partiets främlingsfientliga utgångspunkter.
dnDN.se - 1 dec. kl. 19:08

hr


USA sätter press på Turkiet - specialsoldater sätts in mot IS
USA sätter in en styrka med specialsoldater i kampen mot extremistgruppen Islamiska staten (IS) i Irak och Syrien. Samtidigt sätter Washington tryck på Turkiet att agera mer aktivt i flygkriget mot IS och bevaka sina gränser bättre.
dnDN.se - 1 dec. kl. 18:43

hr

Volvo slog rekord i november
Med 49.055 sålda bilar världen över var november den bästa enskilda månaden hittills för Volvo. Försäljningen ökade med 26 procent jämfört med samma månad i fjol.
dnDN.se - 1 dec. kl. 18:22

hr

Svagt ned på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen sjönk något på tisdagen. De ledande Europabörserna gick åt olika håll.Vid stängning hade OMXS-index backat 0,1 procent.
dnDN.se - 1 dec. kl. 18:02

hr

Carl Johan von Seth: Ett uselt globalt föredöme
dnDN.se - 1 dec. kl. 17:50

hr


Nils Hansson: Varför inaktuella artister är de mest populära
DN:s Nils Hansson kommenterar Spotifys listor över de mest spelade artisterna 2015.
dnDN.se - 1 dec. kl. 17:37

hr

Vapnet vid U2-konserten förblir ett mysterium
Det ser inte ut att bli någon klarhet i fallet med den person som fick med sig en vapendel in till konserten med rockgruppen U2 i Globen i Stockholm. Polisen har lagt ner stor möda på att utreda vad som skedde när en person som uppgav sig vara polis släpptes in med det misstänkta föremålet.
dnDN.se - 1 dec. kl. 17:20

hr


Youtube-stjärnor satsar på papperstidning
I den nya papperstidningen "Julia stars oh my vlog" kliver de sociala medierna in i den analoga världen. Tidningen fokuserar nämligen på Youtubevärlden och hur du blir bättre på den digitala världen.
dnDN.se - 1 dec. kl. 17:15

hr


Björn Ranelid: Löfvens "okej" är inte acceptabelt
Stefan Löfvens språkbruk har retat upp Björn Ranelid. I ett långt inlägg på sin Facebooksida delar författaren ut språkliga förmaningar till både statsministern och utbildningsministern. 
dnDN.se - 1 dec. kl. 17:09

hr

Polens nya miljöminister ifrågasätter EU:s klimatpolitik
Kolberoende Polens nya miljöminister Jan Szyszko ifrågasätter EU:s linje på klimatmötet. "Olika länder har olika förutsättningar", säger han i en intervju med DN. Uttalandet kan ändra spelplanen för de pågående klimatförhandlingarna i Paris.
dnDN.se - 1 dec. kl. 17:06

hr

Explosion vid tunnelbanan i Istanbul
En explosion har inträffat nära en tunnelbanestation i Istanbul. Enligt tv-kanalen Haberturk har en person dödats, andra talade om fem-sex skadade. Orsaken till explosionen är inte utredd.
dnDN.se - 1 dec. kl. 16:51

hr

Svensk forskning kan lösa brott
Ett vanligt blodprov kan avslöja din biologiska ålder - liksom din längd, vikt och andra utseendemått. Ny forskning från Uppsala universitet kan gynna både medicinska behandlingar och brottsplatsutredningar.
dnDN.se - 1 dec. kl. 16:25

hr

Obama och Trump i ordkrig om klimatförändringarna
Den amerikanske presidenten Barack Obama skickade en tydlig passning till sin efterträdare på tisdagen. USA:s nästa president måste tycka att klimatförändringarna är viktiga, fastslog han. Men den som leder Republikanernas presidentkandidatskamp, Donald Trump, tycker att terrorhotet är betydligt allvarligare.
dnDN.se - 1 dec. kl. 16:12

hr


Vilka är IS och vad vill IS egentligen?
dnDN.se - 1 dec. kl. 16:07

hr


Patenttroll stämmer företag som använder https - det kan bli en hel del stämningar
Sony, Pinterest, Yahoo, Netflix. Alla har dragits inför domstol, anklagade för patentintrång.
idgIDG.se - 1 dec. kl. 15:47

hr


Sara Grahn höll nollan i herrmatchen
Damkronornas målvakt imponerade stort på tisdagskvällen. Sara Grahn vaktade målet i en herrmatch i division två, mellan Oppala och Hofors - och höll nollan. - Det trodde jag inte före matchen. Det var skitkul, sade hon.
dnDN.se - 1 dec. kl. 15:36

hr


Storbritanniens ekonomi räddas av invandrare
Den brittiska statens ekonomi räddas av invandrare. Den slutsatsen dras av en rapport från OBR, Storbritanniens motsvarighet till Finanspolitiska rådet i Sverige.
dnDN.se - 1 dec. kl. 15:24

hr


Stor spridning för flyktingarnas berättelser
Initiativet @RefugeeSweden, som syftar till att ge röst och ansikten åt flyktingar i Sverige, fick ett enormt genomslag på tisdagen. Allt började med en DN-läsare.
dnDN.se - 1 dec. kl. 15:23

hr


Sundsvalls back blir center i landslaget
Bristen på centrar tvingar Damkronornas förbundskapten Leif Boork att tänka nytt.Under turneringen i Finland skolas därför Sundsvalls back Annie Svedin om till center.
dnDN.se - 1 dec. kl. 15:16

hr


Tollefsen avstängd åtta matcher för huvudtackling
Domarna på isen friade honom, men Färjestads norske back Ole-Kristian Tollefsen straffas nu hårt för huvudtacklingen mot HV 71:s Mattias Tedenby.
dnDN.se - 1 dec. kl. 14:49

hr


Nokia satsar på virtual reality med en kamera för 500 000 kronor
Proffskameran Ozo filmar i 360 grader - och du kan se resultatet i realtid.
idgIDG.se - 1 dec. kl. 14:49

hr


Internetworlds chefredaktör: "Jag vill inte bli särbehandlad för att jag är kvinna"
"Att locka med ekonomiska incitament för en utvald grupp är inte lösningen", skriver Internetworlds chefredaktör Katarina Strömberg apropå förslaget om avskrivna studielån för kvinnliga it-studenter.
idgIDG.se - 1 dec. kl. 14:40

hr


Inga studieskulder för kvinnor på it-utbildningar, enligt nytt förslag. Rätt väg framåt?
Regeringens digitaliseringskommission föreslår avskrivna studielån och nollställd bidragsdel för kvinnor som utbildar sig inom it. Bra, men inte nog, anser röster från branschen.
idgIDG.se - 1 dec. kl. 14:40

hr

Kom i stämning med DN Kulturs jullåtar
Med vår kalender musikoptimerar du ditt julfirande - varje dag fram till jul kan du öppna en ny lucka där kulturredaktionen har listat sina bästa jullåtar genom historien. 
dnDN.se - 1 dec. kl. 14:33

hr


Samir Sabri kan frias från 29 år gammalt mord
En man som dömdes för 29 år sedan för att ha knivdödat sin styvmamma, kan få en ny prövning i domstol. På tisdagen förklarade åklagaren att han stöder att mannen ska beviljas resning.
dnDN.se - 1 dec. kl. 14:18

hr

Samir Sabri kan frias från 29 år gammalt mord
En man som dömdes för 29 år sedan för att ha knivdödat sin styvmamma, kan få en ny prövning i domstol. På tisdagen förklarade åklagaren att han stöder att mannen ska beviljas resning.
dnDN.se - 1 dec. kl. 14:18

hr


Zara Larsson återvänder till Bråvallafestivalen
Zara Larsson kommer tillbaka till festivalen 2016. När hon i år uppträdde på Bråvalla kritiserade hon arrangörerna för att de inte gav henne tillräckligt stort utrymme på festivalaffischerna, med tanke på hennes popularitet.
dnDN.se - 1 dec. kl. 14:11

hr

Rekordmånga börsnoteringar
De nya börsnoteringarna har varit rekordmånga i år. Att hänga på de större bolagen har mestadels varit en succé. Men bland småbolagen har minorna varit många.
dnDN.se - 1 dec. kl. 14:05

hr


Planerat arbete kan ha orsakat elavbrott i Stockholm
Något gick fel när ett planerat arbete i en av Stockholms större elstationer genomfördes på tisdagen. Troligen låg den händelsen bakom det tekniska fel som på sena förmiddagen följde i en mindre station, vilket orsakade det omfattande strömavbrottet för 7.646 kunder på Östermalm och Norrmalm.
dnDN.se - 1 dec. kl. 13:59

hr


Med Microsofts nya verktyg kan alla anställda göra appar till företaget - utan att koda
Powerapps gör det möjligt att tillverka skräddarsydda mobilappar utan att kunna programmera.
idgIDG.se - 1 dec. kl. 13:58

hr


Nattmanglingar på klimatmötet i Paris
Efter att 150 stats- och regeringschefer levererat löften om sina insatser för klimatet pågår förhandlingarna om ett nytt avtal under stor tidspress på FN:s klimatmöte i Paris. På fredag ska ett nytt avtalsutkast vara klart. Nattmanglingar har redan inletts och den nya polska regeringen kan sätta käppar i hjulen, befarar miljögrupper.
dnDN.se - 1 dec. kl. 13:53

hr

Nattmanglingar på klimatmötet i Paris
Efter att 150 stats- och regeringschefer levererat löften om sina insatser för klimatet pågår förhandlingarna om ett nytt avtal under stor tidspress på FN:s klimatmöte i Paris. På fredag ska ett nytt avtalsutkast vara klart. Nattmanglingar har redan inletts och den nya polska regeringen kan sätta käppar i hjulen, befarar miljögrupper.
dnDN.se - 1 dec. kl. 13:53

hr

Nattmanglingar har redan inletts på klimatmötet i Paris
Efter att 150 stats- och regeringschefer levererat löften om sina insatser för klimatet pågår förhandlingarna om ett nytt avtal under stor tidspress på FN:s klimatmöte i Paris. På torsdag ska ett nytt avtalsutkast vara klart. Nattmanglingar har redan inletts och den nya polska regeringen kan sätta käppar i hjulen, befarar miljögrupper.
dnDN.se - 1 dec. kl. 13:53

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen