allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (3088)
Expressen (2103)
Ny Teknik (216)
CisionNews (1396)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (242)
Pressmed. (0)
Nyheter (767)
Reklam & PR (0)
Kultur (185)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


Regeringen backar om förnybar elektricitet
Regeringen drar tillbaka sitt förslag om förändringar i systemet med elcertifikat efter förhandlingar med Centerpartiet. Energi­minister Ibrahim Baylan (S) har dragit slutsatsen att förslaget måste omarbetas för att få stöd i riksdagen.
dnDN.se - kl. 07:38

hr

Inga applåder kan dölja att schlagern är politisk
Eurovision song contest är en folkfest - men under ytan skymtas Europas politiska konflikter. Så har det varit under tävlingens 60-åriga historia, och även i år.
dnDN.se - kl. 07:36

hr


"Jag sätter mig på bänken, tar tre andetag ..."
Måns Zelmerlöw går ut med nummer 10 i kväll och gör sina tre minuter på scenen. Resten av tiden sitter han i greenroom tillsammans med de andra artisterna och väntar - och det är god stämning uppe på artisthyllan när kamerorna är bortvända.
dnDN.se - kl. 07:35

hr


Grattis Java! Kungen bland språk fyller 20 år i dag.
Språket och plattformen Java börjar bli till åren, men är fortfarande högst relevant. Det handlar inte bara en dominerande etablerad teknik, utan också om stora förhoppningar inför framtiden.
idgIDG.se - kl. 06:28

hr

Gumball - en tävling för glidare
Gumball 3?000 handlar mer om att vara häftig än att köra fort, men kritiken mot tävlingen - som går på allmänna vägar - återkommer varje år. Starten för 2015 års upplaga går i Stockholm på söndag.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Google vill ha pantent på leksaker
IT-jätten Google försöker ta patent på interaktiva leksaker, som kan vrida på huvudet för att "få ögonkontakt", "höra" vad någon säger och svara med hjälp av förinspelade fraser.
dnDN.se - kl. 05:47

hr

Tre döda i kraftig lägenhetsbrand
Tre personer har omkommit i en kraftig lägenhetsbrand i Norsborg i södra Stockholm. "När vi kom dit brann det för fullt med lågor ut ur fönstret", säger Per Hultman, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.
dnDN.se - kl. 00:50

hr

Tre döda i kraftig lägenhetsbrand
Tre personer har omkommit i en kraftig lägenhetsbrand i Norsborg i södra Stockholm. "När vi kom dit brann det för fullt med lågor ut ur fönstret", säger Per Hultman, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.
dnDN.se - kl. 00:50

hr


Reddit slutar med löneförhandling - för jämlikhet
Reddit har beslutat att ta bort individuella löneförhandlingar. Anledningen är att de anses ogynnsamma för kvinnor."Män är starkare förhandlare än kvinnor och när kvinnor väl förhandlar så kan de bestraffas för det", säger Ellen Pao till the Wall Street Journal.
dnDN.se - kl. 00:49

hr


"Självstyrande bilar ställer nya krav på alla i trafiken"
Ansvaret måste utredas. Utvecklingen vid företag som Google och Volvo tyder på att självstyrande bilar snart rullar på våra gator. Då uppstår en helt ny ­trafiksituation. ­Alla aktörer måste nu ta ställning till hur trafikplanering, försäkringar och förarens ansvar ska se ut i framtiden, skriver motororganisationen KAK.
dnDN.se - kl. 00:05

hr


S går bort sig i försvaret
Försvarsminister Hultqvist månar om USA och gemensamma övningar med Nato. Regeringens avoga inställning till medlemskap i alliansen är ett pågående mysterium.
dnDN.se - kl. 00:05

hr


Bankerna gör rekordvinst på bolånen
Bankerna fortsätter att tälja guld på bostadslånen. Storbankernas så kallade bolånemarginal uppgår nu till 1,63 procentenheter, den högsta siffran sedan Finansinspektionen började mätningarna för 13 år sedan, skriver Dagens industri.
dnDN.se - 22 maj. kl. 23:26

hr


För många ficktjuvar - Eiffeltornet stängdes
Eiffeltornet, synonym med staden Paris, fick stänga på fredagen. Personalen vägrade jobba i protest mot de ficktjuvsgäng som härjar kring turistmagneten. Ficktjuvarna ska ha ökat i antal, men också hotat och misshandlat personal och turister.
dnDN.se - 22 maj. kl. 23:10

hr

Saab-anställda får betalt
Konkursboet efter Saab Automobile, som kraschade för snart fyra år sedan, börjar nästa vecka betala ut retroaktiva löner till 3.000 före detta anställda, hälften arbetare och hälften tjänstemän.
dnDN.se - 22 maj. kl. 22:50

hr


Skjuten räddades av mobilen i fickan
En 25-åring man kan tacka sin mobil för att han mirakulöst klarade livhanken efter att ha blivit skjuten i magen på nära håll. Den gröna iphonen han hade i fickan tog den största smällen.
dnDN.se - 22 maj. kl. 22:38

hr


Ängby sa farväl med SM-guld
Ängby svarade för en fenomenal insats när man slog Eslöv i finalen i två raka matcher i pingisens SM-slutspel för damer. Ängbys första SM-guld kan dock bli det sista - laget drar sig nu ur elitserien. "Det här är överväldigande och jag har inga kommentarer mer än att vi presterar 100 procent", sade Ängbys tränare Mikael Frank.
dnDN.se - 22 maj. kl. 21:41

hr

Stenkastning mot polis vid upplopp i Tensta
Polis i Tensta utsattes på fredagskvällen för stenkastning och molotow cocktails, brandbomber, vid ett bråk med ett 50-tal ungdomar i Tensta i västra Stockholm.
dnDN.se - 22 maj. kl. 21:02

hr

Minst 39 döda i sammandrabbningar i Mexiko
Minst 39 människor har dödats i sammandrabbningar mellan polis och beväpnade personer i delstaten Michoacan i västra Mexiko, uppger regeringskällor. Två av de döda var polismän, men dödstalet är ännu preliminärt.
dnDN.se - 22 maj. kl. 20:56

hr


Modou Barrow väljer Gambia före Sverige
Modou Barrow har fattat sitt beslut. Swansea-anfallaren, som var aktuell för spel med Sverige i U21-EM i fotboll, skriver på Twitter att han i stället väljer landslagsspel med Gambia.
dnDN.se - 22 maj. kl. 20:50

hr


Malin Ewerlöfs tio bästa tips inför Göteborgsvarvet
Malin Ewerlöf har gått från medeldistanslöpare till långlöpare. Här är hennes tio bästa tips inför Göteborgsvarvet 2015.
dnDN.se - 22 maj. kl. 20:14

hr


Göteborgsvarvet - en folkfest som vill bli störst
Göteborgsvarvet utmanar New York Marathon som världens största långlopp. Intäkterna hjälper till att skapa nya stjärnor.
dnDN.se - 22 maj. kl. 19:54

hr

"Amerikanska styrräntan kommer höjas i år"
Den amerikanska centralbanken Federal Reserves chef Janet Yellen säger att hon tror att den amerikanska styrräntan kommer att höjas "någon gång i år".
dnDN.se - 22 maj. kl. 19:15

hr

Tvååring föll i badtunna - dog
En tvåårig pojke som skadades när han föll ner i en badtunna utanför Ludvika har avlidit, uppger lokala medier.
dnDN.se - 22 maj. kl. 18:52

hr

Öppnar för att förenkla avhysning
Migrationsminister Morgan Johansson öppnar för att förenkla avhysningen av bosättningar på privat mark. Han vill också se över lagreglerna om människohandel för att skydda tiggare.
dnDN.se - 22 maj. kl. 18:39

hr

Öppnar för att förenkla avhysning
Migrationsminister Morgan Johansson öppnar för att förenkla avhysningen av bosättningar på privat mark. Han vill också se över lagreglerna om människohandel för att skydda tiggare.
dnDN.se - 22 maj. kl. 18:39

hr


Zlatan missar sista ligamatchen
Vadskadade Zlatan Ibrahimovic finns inte med i Paris Saint-Germains trupp inför säsongens sista ligamatch, hemma mot Reims. Det meddelade PSG-tränaren Laurent Blanc på en presskonferens på fredagen.
dnDN.se - 22 maj. kl. 18:33

hr

IS ritar om Mellanösterns karta
Efter Palmyras fall kontrollerar nu terrorgruppen Islamiska staten flera viktiga städer i Irak och halva Syrien. Målet att bilda ett kolonialvälde kommer allt närmare. Militäralliansens försök att stoppa terrorrörelsens framfart har hittills inte haft någon större effekt.
dnDN.se - 22 maj. kl. 18:19

hr

Regeringen drar tillbaka elförslag
Regeringen återkallar sin proposition om mer förnybar el. Avsikten är att återkomma under de närmsta veckorna med en ny proposition, vars syfte är att bereda väg för mer förnybart producerad el och en del ändringar i det så kallade elcertifikatsystemet till 2020.
dnDN.se - 22 maj. kl. 17:14

hr

Övergavs på flygplatsen - nu spelar han i superettan
Han växte upp utan föräldrar i Uganda och hade inte tillräckligt mycket pengar för att kunna spela i ett fotbollslag. Som 16-åring kom Lumala Abdu till Sverige men övergavs på Sturups flygplats. Nu, två år senare, har han A-lagskontrakt med superettanlaget Mjällby. Snacka om raketkarriär.
dnDN.se - 22 maj. kl. 17:08

hr


Amanda Björkman: Och vips blev SD ett vänsterparti
SD röstar oftare med S och MP än Allianspartierna. Med vänsterdebattörers logik gör det partiet till Löfvens "brunröda buffertzon", skriver Amanda Björkman.
dnDN.se - 22 maj. kl. 16:57

hr

Amanda Björkman: Och vips blev SD ett vänsterparti
SD röstar oftare med S och MP än Allianspartierna. Med vänsterdebattörers logik gör det partiet till Löfvens "brunröda buffertzon", skriver Amanda Björkman.
dnDN.se - 22 maj. kl. 16:57

hr


Amnesty: Ryska erkännanden kan ha skett efter tortyr
Ukrainas regering och OSSE hävdar att två ryska fångar erkänt att de är soldater i Rysslands armé. Men Amnesty Internationals utredare Joanne Mariner varnar för att erkännandena kan ha tvingats fram.
dnDN.se - 22 maj. kl. 16:57

hr


Statlig garanti till mjölkbönderna
Nu ska mjölkbönder nära konkurs erbjudas hjälp av staten för att överleva.
dnDN.se - 22 maj. kl. 16:49

hr


Trött på att gå vilse i mataffären? Philips har utvecklat teknik som guidar dig med LED-lampor.
Med hjälp av LED-lampor i taket kan mobiltelefonen tala om hur du hittar från mjölkdisken till olivoljan.
idgIDG.se - 22 maj. kl. 16:17

hr


Spred Åsa-Nisse-film - döms till 90 timmars samhällstjänst
I november 2011 slog polisen till mot två personer i Växjö och Borås, misstänka för att ha drivit fildelningssajten tti.nu. I dag kom domen.
idgIDG.se - 22 maj. kl. 16:10

hr


Kyrkan tappar konfirmander- rekordlåg nivå
Antalet 15-åringarna som väljer att konfirmera sig fortsätter att minska, både bland dem som är medlemmar och icke-medlemmar i Svenska kyrkan. Samtidigt minskar kyrkans dopsiffror.
dnDN.se - 22 maj. kl. 16:01

hr

Mah-Jong-fest på Thielska i helgen
En unik modevisning med färgexplosioner utlovas på söndag på Thielska galleriet i Stockholm.
dnDN.se - 22 maj. kl. 15:41

hr

USA-siffra lyfter Stockholmsbörsen
Efter en trevande inledning stiger Stockholmsbörsen svagt under eftermiddagen tack vare understöd från amerikanska inflationssiffror.
dnDN.se - 22 maj. kl. 15:40

hr


Hatattacker efter Obamas Twitterdebut
Bara minuter efter att Barack Obama debuterade på Twitter utsattes den amerikanska presidenten för rasistiska hatattacker. 
dnDN.se - 22 maj. kl. 15:32

hr


Microsoft smyger ut Office-funktioner
Office 2016 finns nu i en förhandsversion men flera av nyheterna rullas ut i mindre steg. En av de nya funktionerna är Clutter som ska se till att hålla ordning på inkorgen i Outlook.
idgIDG.se - 22 maj. kl. 15:24

hr


Förslaget: Behöver du ambulans? Då får du betala
Behöver du åka ambulans i Stockholm? Då får du betala extra. Så kan framtiden se ut, enligt en utredning som görs av den borgerliga alliansen.
dnDN.se - 22 maj. kl. 15:23

hr


Zelmerlöws favoritskap allt starkare
Favorit i semin. Favorit i finalen. Så där lovande har det sett ut länge.Oddsmakare, press och fans är ganska eniga om att Måns Zelmerlöw vinner hela Eurovision Song Contest. Men det finns några orosmoln på schlagerhimmeln.
dnDN.se - 22 maj. kl. 15:08

hr

Inget löfte om EU-medlemskap för Ukraina
Ukraina får inget löfte om framtida EU-medlemskap och måste vänta på öppnare visumregler. Det blev klart när EU:s toppmöte i Riga avslutades.
dnDN.se - 22 maj. kl. 15:06

hr


Hysteriskt osande chockar arrangörerna
Det råder "attendingfeber" i Stockholms nöjesvärld. Folk anmäler sig till evenemang via Facebook som om det inte fanns någon morgondag.
dnDN.se - 22 maj. kl. 14:29

hr

Spotifys lyssnare: Måns Zelmerlöw vinner
Måns Zelmerlöw blir en allt större favorit inför finalen av Eurovision Song Contest. Siffror som Spotify tagit visar att ingen finallåt är mer lyssnad på än hans i hela Europa. - Det är fantastiskt kul att få ett kvitto på att folk tycker om låten ute i Europa, säger Måns Zelmerlöw.
dnDN.se - 22 maj. kl. 14:22

hr

Nu röstar SD oftare med S än med Alliansen
Sverigedemokraterna har sedan valet röstat oftare med regeringen än med de borgerliga - i motsats till hur de agerade när de borgerliga satt vid makten. "Det innebär rimligen att Sverigedemokraterna utövar betydande vågmästarmakt" säger statsvetaren Anders Sundell.
dnDN.se - 22 maj. kl. 14:19

hr


Riskkapitalister jagar miljarder på dina kortköp
Sex svenska bolag ska utmana betallösningar som Swish och Visa och Mastercard. Norden har blivit ett digitala betallösningars Silicon Valley där riskkapitalister jagar miljardvinster. "Siktet är globalt", säger Johan Tjärnberg, vd på nybildade Bambora.
dnDN.se - 22 maj. kl. 14:12

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen