allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (3141)
Expressen (2280)
Di.se (1171)
Ny Teknik (144)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (190)
Pressmed. (0)
Nyheter (868)
Reklam & PR (0)
Kultur (78)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Hör Martin och Felicia sjunga sina bidrag till European Song Festival!
Fredagen den 2 maj tävlar unga artister med olika funktionsnedsättningar i European Song Festival på Konserthuset i Stockholm. Se de svenska artisterna förbereda sig inför tävlingen där tolv bidrag från tio olika länder ställer upp.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Med ren kärlek till musiken
Om precis en vecka smäller det. Då avgörs European Song Festival i Konserthuset, Stockholm. Sveriges hopp står till Martin Nilsson, 18, från Märsta och Felicia Kamsvåg, 19, från Sollentuna. Stockholmsmagasinet har träffat två fantastiskt entusiastiska artister som hyser en alldeles speciell kärlek till musiken.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Hoppet växer om en seger mot malarian
Dödstalet i malaria har nästan halverats i Afrika sedan millennieskiftet. Läget kan förbättras ytterligare inom några år om det vaccin som är på väg visar sig tillräckligt verksamt och blir godkänt. DN har besökt ett sjukhus i Uganda där tre av fyra barn som läggs in lider av malaria. Men de kan vara den sista generationen som drabbas så hårt av sjukdomen.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

Maria Gunther: Vaccin kan inte bli enda lösningen
Någonting har hänt i kampen mot malaria det senaste decenniet. Från att ha varit ett problem långt ifrån den världspolitiska agendan har riktade insatser kunnat rädda fler än en miljon människor från att dö av sjukdomen.
dnDN.se - kl. 06:00

hr

USA: Nordkorea förbereder kärnvapentest
Nordkorea tycks förbereda sig för ett fjärde kärnvapentest, bara timmar innan USA:s president Barack Obama landar i Sydkorea, enligt ett institut för Koreastudier på Johns Hopkins-universitetet i Washington DC.
dnDN.se - kl. 05:59

hr

Man dödad av fallande krucifix
En italienare krossades till döds av ett jättelikt träkrucifix som användes vid firandet inför kanoniseringen av den bortgångne påven Johannes Paulus II.
dnDN.se - kl. 05:58

hr

Tiotal skott avlossade mot bostadshus
Ett flerfamiljshus i Solberga i södra Stockholm blev natten till fredagen utsatt för kraftig beskjutning. Ingen person skadades, men skotten gick in i åtminstone en av lägenheterna.
dnDN.se - kl. 05:54

hr

Avlossade tio skott mot bostadshus
Ett flerfamiljshus i Solberga i södra Stockholm har blivit utsatt för kraftig beskjutning.
dnDN.se - kl. 05:54

hr


HP skyller på skit bakom spakarna
De flesta säkerhetsincidenter som drabbar it-system beror på klantiga användare - inte buggar. Det slår HP fast i en rapport.
idgIDG.se - kl. 05:38

hr

Kerry: Öppet fönster på väg att stängas för Ryssland
USA:s utrikesminister John Kerry gick i ett tv-sänt uttalande på torsdagskvällen, lokal tid, ut hårt mot Rysslands agerande i konflikten man har med grannlandet Ukraina. Han sade att "det fönster som står öppet" för en rysk kursändring inte förblir öppet länge till.
dnDN.se - kl. 00:54

hr

"Myt att USA kontrollerar nätet"
Googlechefen Vint Cerf, av många sedd som en av internets fäder, sågade på torsdagen vad han kallar "myten" om att USA kontrollerar nätet.
dnDN.se - kl. 00:51

hr

"Kräv EU-undantag från påtvingad privatisering"
Omförhandla medlemskapets villkor. Vi vill bland annat ha undantag från EU:s jordbrukspolitik och säkra att Sverige inte påtvingas privatisering av offentlig service. Med nya handelsavtalet EU-USA kan riskkapitalbolag hindra Sverige från att förbjuda privata vinster i välfärden, skriver Malin Björk och Jonas Sjöstedt (V).
dnDN.se - kl. 00:40

hr

"Primitiva reaktioner" argument i Finland mot svenskan
Att tvingas studera svenska orsakar "primitiva reaktioner" bland finska pojkar som studerar på finländska yrkesskolan. Så lyder ett av argumenten som Medborgarinitiativet i Finland för fram mot "tvångssvenskan".
dnDN.se - kl. 00:10

hr

Fler - men inte bättre
Alliansen har sannerligen inga skäl att slå sig för bröstet över utvecklingen inom polisen. Rättsfrågor har traditionellt betraktats som något av en moderat paradgren. Därför är den statistik från åren med en moderatledd regering som DN presenterade i går förstås besvärande.
dnDN.se - kl. 00:05

hr

Amazon ökar omsättningen
E-handelsjätten Amazons omsättning under årets första kvartal var större än väntat, till stor del beroende på högre elektronikförsäljning i Nordamerika.
dnDN.se - 24 apr. kl. 23:11

hr

Microsoft bättre än väntat
Microsoft levererar en vinst på 5,66 miljarder dollar, eller 68 cent per aktie, för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det var sju procent mindre än för ett år sedan, men bättre än analytikerna väntat sig.
dnDN.se - 24 apr. kl. 22:30

hr

Erik Ohlsson: Är Putins imperiedrömmar är starkare än hans förnuft?
Ukrainska soldater angriper de proryska ställningarna, men det är Ryssland som anger tonen i östra Ukraina. Frågan är om Putins imperiedrömmar är starkare än hans förnuft.
dnDN.se - 24 apr. kl. 22:16

hr

Blandat på USA-börser
Orderingången för så kallade varaktiga varor - som förmodas leva mer än tre år - i USA steg 2,6 procent i mars, bättre än väntat.
dnDN.se - 24 apr. kl. 22:15

hr

Två jubilarer i Göteborg när Volvo firar halvt sekel
Volvos Torslandafabrik firar 50 år. Lika länge har Jimmy Sjöö arbetat här. "Man har aldrig haft en tråkig dag på Volvo. Det här är en väldigt bra arbetsplats", säger jubilaren om jubilaren.
dnDN.se - 24 apr. kl. 21:56

hr

Avlyssnat samtal: Fixa till den här stela... som stinker
Ukrainska underrättelsetjänsten offentliggjorde på torsdagen ett telefonsamtal i vilket man menar att en prorysk separatistledare ger klartecken till dumpning av kroppen efter lokalpolitikern Volodymyr Rybak, som nyligen mördades.
dnDN.se - 24 apr. kl. 21:42

hr

Amerikansk medelklass halkar efter svensk
USA:s medelklass är inte längre rikast. Amerikanerna är sämre utbildade och tjänar allt sämre på en tudelad arbetsmarknad. Dessutom väljer allt fler kvinnor att stanna hemma.
dnDN.se - 24 apr. kl. 21:19

hr

Tänk på detta innan utlandsflytten inom EU
Så gör du - flytta och bo i annat EU-land:
dnDN.se - 24 apr. kl. 21:17

hr

Vanligaste problemen vid utlandsflytt
Fler får problem vid utlandsflytt. Särsklit besvärligt är det för svenskar att få med sig bilen när man flyttar till ett annat EU-land.
dnDN.se - 24 apr. kl. 21:15

hr

Södertälje vann ännu ett basketdrama
Den första SM-finalen i basket avgjordes i ett sekunddrama i matchens slutskede.Södertäljes Tobias Borg spelade en avgörande roll när han bröt ett inkast och satte straffkast. De regerande mästarna vann med 85-83 (51-46).
dnDN.se - 24 apr. kl. 21:06

hr

Amerikansk journalist släppt i Ukraina
Journalisten Simon Ostrovsky, som är amerikansk medborgare, har släppts av en prorysk grupp som hållit honom fängslad. Ostrovsky tillfångatogs sent i måndags utanför Slovjansk.
dnDN.se - 24 apr. kl. 18:59

hr


Världens mäktigaste röntgenlaser
En kraftig röntgenlaser tillåter forskare att undersöka material på djupet och se hur de fungerar på atomnivå.
idgIDG.se - 24 apr. kl. 18:57

hr

Pontus Jansson till Torino
Malmö FF:s mittbacksstjärna Pontus Jansson är klar för italienska serie A-klubben Torino, uppger Torino på sin hemsida.
dnDN.se - 24 apr. kl. 18:45

hr

Ecclestone förnekade i domstol
En av de rikaste i världen och den mäktigaste inom formel 1. Nu skakas Bernie Ecclestone av rättegången mot honom - men han nekar till brott.
dnDN.se - 24 apr. kl. 18:31

hr

"Lejonen" åtalas för grovt narkotikabrott
De har vapen, knark - och inget att förlora. Männen bakom Hässelbygänget "Lejonen" åtalades på torsdagen för grovt narkotikabrott. Utredningen tecknar en dyster bild där kändisar, "vanligt folk" och fotbollshuliganer finansierat extremvåldet i förorten genom kokainköp.
dnDN.se - 24 apr. kl. 18:30

hr

Prorysk borgmästare hotar med dödsstraff
"Gud förbjude att du skriver någon lögn eller vänder på mina ord." Så varnade Slovjansk borgmästare och milisens befälhavare Vjatjeslav Ponomarev DN:s reporter mitt under intervjun.
dnDN.se - 24 apr. kl. 18:20

hr

Scania vinnare på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen steg på torsdagen med Scania som främsta draglok. Flera rapporterande bolag bidrog också till uppgången. OMXS-index gick upp 0,9 procent till 441,7. De ledande börserna i Europa tappade mark på eftermiddagen, men höll sig fortfarande på plus.
dnDN.se - 24 apr. kl. 18:06

hr

Burger King gav glutenintolerant fel bröd
En glutenintolerant pojke fick vanligt bröd i stället för glutenfritt till sin hamburgare på en Burger King restaurang. Några timmar senare insjuknade pojken i blodiga kräkningar och fick föras med ambulans till sjukhus för vård.
dnDN.se - 24 apr. kl. 17:57

hr

En skottskadad när polis öppnade eld mot bil
En person skottskadades sent på torsdasgeftermiddagen när civila poliser försökte få stopp på en misstänkt bil på Kungsholmen i Stockholm. Enligt vittnen som hört av sig till DN öppnade en polis eld mot bilen, som var i rörelse, och att sedan flera skott ska ha hörts.
dnDN.se - 24 apr. kl. 17:23

hr

Israel avbryter fredssamtal
Israels säkerhetskabinett beslutade på torsdagen att avbryta fredssamtalen med den Fatahledda palestinska myndigheten, som svar på myndighetens uppgörelse med islamistiska Hamas, rapporterade israeliska medier.
dnDN.se - 24 apr. kl. 17:03

hr

Amnesty: Olagligt fängslade måste omgående friges
Journalister och tjänstemän som på ett lagvidrigt sätt fängslas i östra Ukraina och används som "påtryckningsmedel" av en separatistisk och beväpnad milisgrupp måste omedelbart friges. Det kräver Amnesty International i ett upprop.
dnDN.se - 24 apr. kl. 17:00

hr

Inget svenskt bistånd till Krim
Sverige kommer inte att betala ut biståndspengar till Krimhalvön - eftersom den har annekterats av Ryssland. Biståndet på 453 miljoner kronor som nu ställs in handlar om stöd till en kommunal vatten- och reningsanläggning och till en frivilligorganisation som arbetar med miljöfrågor. Det säger biståndsminister Hillevi Engström (M) till TT.
dnDN.se - 24 apr. kl. 16:50

hr


Roota Androiden: Pac Rom ger det bästa av två världar
I custom rom-djungeln är det otroligt lätt att gå vilse. Pac Rom ger dig en ren Androidupplevelse med bra funktioner från de största rommarna.
idgIDG.se - 24 apr. kl. 16:40

hr


Vad händer efter molnet?
It-avdelningen arbete förändras hela tiden - funktioner försvinner till moln eller outsourcing, samtidigt som allt fler ansvarsområden tillkommer.
idgIDG.se - 24 apr. kl. 16:30

hr


"Som att dra naglarna över en griffeltavla"
Asus Androidplatta Memopad 8 träffar rätt på endast en punkt: priset.
idgIDG.se - 24 apr. kl. 16:25

hr


Heartbleed får jättarna att öppna plånboken
Efter Heartbleedbuggen är it-jättarna beredda att stödja säkerhetspaketet Openssl finansiellt.
idgIDG.se - 24 apr. kl. 16:04

hr

"Det kan bli nya strider med fler döda"
DN:s reporter Ingmar Nevéus befinner sig på plats i Slovjansk. På en knastrig telefonledning berättar han om den senaste utvecklingen. Under dagen har hårda strider rasat i staden när Ukrainas militär genomfört sin offensiv.
dnDN.se - 24 apr. kl. 15:41

hr

Så mycket övertid jobbar tjänstemän
Tjänstemän jobbar i snitt sex timmars övertid i veckan. Det visar en undersökning som Unionen har gjort.
dnDN.se - 24 apr. kl. 15:38

hr

"Microsoft måste leva som de lär"
"Det finns gott om smidigare alternativ för virtualisering och det saknas som bekant heller inte utmanare till Office", skriver Jörgen Lindqvist.
idgIDG.se - 24 apr. kl. 15:18

hr


Han är projektledare för Star Wars
Robert Wasser var spelentusiasten som blev civilingenjör. Nu har han hittat drömjobbet på spelutvecklaren Dice.
idgIDG.se - 24 apr. kl. 15:11

hr

Två släppta efter Norrköpingsmord
Två av de fem män som suttit anhållna efter det att två män dödats i Norrköping i måndags har släppts. Först släpptes en 20-årig man, vars far och farbror dödades. Senare på kvällen släpptes även en 27-årig man, en av fyra bröder som suttit anhållna.
dnDN.se - 24 apr. kl. 15:10

hr

Eget vindkraftverk kan bli förlustaffär
En av fem svenska husägare funderar på att investera i egen elproduktion de närmaste fem åren. Men det förslag som nu ligger på riksdagens bord kan göra det till en ren förlustaffär.
dnDN.se - 24 apr. kl. 15:09

hr

Kronhjortar skyr järnridån än i dag
Tyska och tjeckiska kronhjortar tycks sväva i ovisshet om att järnridån fallit trots att det var för 25 år sedan. Djuren korsar fortfarande inte gränsen.
dnDN.se - 24 apr. kl. 15:07

hr

Pensionerad vd får miljoner i lön
Svensk Handels tidigare vd Dag Klackenberg lämnade sin post i höstas, och utför inget arbete för branschorganisationen längre. Men han får ändå flera miljoner i lön för 2014, skriver Svenska Dagbladet.
dnDN.se - 24 apr. kl. 14:59

hr


Podcast: "Operatörernas största miss"
I veckans podcast: Därför slog Wywallet inte igenom i Sverige, Googles modultelefon och Microsofts vilda satsning.
idgIDG.se - 24 apr. kl. 14:53

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen