allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (3632)
Expressen (2196)
Di.se (1348)
Ny Teknik (262)
CisionNews (1272)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (207)
Pressmed. (0)
Nyheter (1039)
Reklam & PR (0)
Kultur (144)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Farlig dansk jagas i Tyskland
En 37-årig dansk fånges våldsamma flykt får kriminalvårdsfacket Fængselsforbundet att rasa mot bristande säkerhet på Danmarks mindre anstalter. Mannen överföll de enda två vakterna i tjänst med sparkar och slag. Båda hamnade på sjukhus.
dnDN.se - kl. 14:56

hr

Bläckplump som väcker känslor
Under 2014 har alla som intervjuats i Kulturmagasinet fått se på en bläckplump och säga de tycker att den föreställer. Den psykologiska metod som är förebild för testet, Rorschach, är både mytomspunnen och kontro­versiell. Psykologen Jonas Mosskin förklarar varför.
dnDN.se - kl. 14:15

hr

"Inte för sent att rädda pensionssparandet"
Funderar du fort­farande på hur du ska göra med ditt pensionssparande nästa år ska du läsa det här. Då får du veta vad som gäller och hur du kan spara i fortsättningen.
dnDN.se - kl. 14:04

hr

Isabelle Gulldén EM:s mest värdefulla spelare
Isabelle Gulldén blev utsedd till EM-turneringens mest värdefulla spelare. En titel som Linne Torstenson fick när Sverige tog EM-silver 2010. Sverige tog också hem titel bäste försvarsspelare, lagkaptenen Sabina Jacobsen ansågs ha gjort det bästa jobbet bakåt.
dnDN.se - kl. 13:35

hr

Så klagar du på nätklapparna
En tredjedel av alla julklappar vi lägger under granen i år kommer från en webbutik. Därför kan det vara bra att ha koll på vilka regler som gäller om klappen är trasig när den befrias från presentpapperet eller om den inte skulle falla mottagaren i smaken.
dnDN.se - kl. 13:27

hr


Det hade EM-damerna gjort om de inte spelat handboll
DN frågar EM-spelarna. Vilken sport hade varit din om du inte spelat handboll?
dnDN.se - kl. 13:26

hr

Det hade EM-damerna gjort om de inte spelat handboll
DN frågar EM-spelarna. Vilken sport hade varit din om du inte spelat handboll?
dnDN.se - kl. 13:26

hr

USA ber Kina om hjälp mot cyberangrepp
USA har bett Kina om hjälp för att förhindra cyberattacker från Nordkorea, sedan president Barack Obama pekat ut den slutna diktaturen som ansvarig för angreppen mot filmbolaget Sony.
dnDN.se - kl. 12:58

hr

Sara Danius: Man gör inte revolution med Svenska Akademien
Fem frågor till Sara Danius, som den 1 juni tillträder som Svenska Akademiens ständiga sekreterare.
dnDN.se - kl. 12:47

hr

Turister nobbar Ryssland - trots billig rubel
Svenska turister nobbar Ryssland trots den superbilliga rubeln.- Det skrivs så mycket negativt i svenska medier, så svenskarna väljer bort Ryssland, säger Natasha Andersson på Rysslandsresor.
dnDN.se - kl. 12:47

hr


USA stärker gränsen - men många vill se invandringsreform
USA:s södra gräns bevakas i dag extremt hårt och allt färre lyckas ta sig över den. När president Barack Obama nyligen beslöt att ge miljontals illegala invandrare uppehållstillstånd ingår också en ytterligare förstärkning av gränsövervakningen i paketet. Men många menar att immigrationsfrågornas lösning ligger någon annanstans.
dnDN.se - kl. 12:16

hr


Tre sätt att paketera presenterna
dnDN.se - kl. 11:00

hr


Löfven: SD:s arrogans gör mig riktigt riktigt arg
Statsminister Stefan Löfven (S) tycker att han har gjort allt som går för att undvika politiskt kaos. Nu är hans tålamod med oppositionen slut.
dnDN.se - kl. 10:56

hr

Här är julbordets vitaminbomber
Att äta julbord behöver inte vara onyttigt. Bland de klassiska rätterna finns rena hälsobomberna - men också flera rätter du ska undvika. Här är medicinreportern Anna Bratts stora julbordsguide.
dnDN.se - kl. 10:50

hr


Tyskt stålverk utslaget av hackare - masugn förstörd
Hackare som tagit kontroll över ett tyskt stålverk lyckades tidigare i år orsaka omfattande skador på en masugn. Cyberattacken beskrivs som "mycket avancerad" av Tysklands federala myndighet för informationssäkerhet, BSI.
dnDN.se - kl. 10:26

hr

Anastasios har blivit stor
Han slog som 12-åring igenom som barn­skådespelare, men har lyckats ta klivet från att spela "lilla grabben" till större och mer komplexa roller på tv och film. Vid 27 års ålder är Anastasios Soulis mer aktuell än ­någonsin. På juldagen ser vi ­honom som stygg store­bror i Peter ­Birros nya SVT-serie "Viva hate".
dnDN.se - kl. 10:05

hr

Test: Bästa mobilerna till jul
Är det Iphone 6 som gäller eller kan de bästa Android-mobilerna klå den? Tidningen Ljud & Bild har testat.
dnDN.se - kl. 10:00

hr


Här ses föräldraledighet som kompetens­höjande
Svenska arbetsgivare är dåliga på att skapa ett föräldravänligt arbetsliv. Det anser fyra av tio medlemmar i fackförbundet Unionen. Men konsultföretaget Ramböll går mot strömmen. Här ses föräldraledighet som kompetens­höjande.
dnDN.se - kl. 09:19

hr


Sverige Europabäst i allt - utom i målvaktsspelet
Sverige spelar om bronsmedaljerna i EM men man gör det med målvakter som ligger i botten av målvaktsligan -?Det ska inte vara möjligt, säger Mats Olsson som är ansvarig för de norska målvakterna.
dnDN.se - kl. 09:00

hr


EM:s måldrottning hade hellre tagit guld
Isabelle Gulldén kan bli utsedd till EM-turneringens mest värdefulla spelare. -?Det är klart att det är en stor ära, det betyder att man gjort något bra. Men jag hade hellre tagit med mig en guldmedalj hem, säger Gulldén.
dnDN.se - kl. 09:00

hr


Sivertsson om Bengan: Jag fick medmänskligheten av honom
Thomas Sivertsson tog nio medaljer under "Bengan Boys" glansdagar. Då var han lite av en doldis. Nu går han tillsammans med Helle Thomsen i fronten för damlandslaget som i dag spelar om EM-brons.
dnDN.se - kl. 09:00

hr

Biltillverkare avråder kunder från att tanka diesel hos OKQ8
Biltillverkaren Kia varnar i brev sina kunder från att tanka diesel på OKQ8. Bränslefiltret kan täppas igen med följd att bilen tappar kraft. Det kan bli ytterst kritiskt vid en acceleration, ­varnar Bil Sweden.
dnDN.se - kl. 08:40

hr


Bara kvinnor fick ordet av Obama
När USA:s president Barack Obama höll årets sista presskonferens i Vita huset på fredagen var det bara kvinnliga reportrar som fick ställa frågor. Initiativet uppmärksammas stort i traditionella och sociala medier.
dnDN.se - kl. 08:21

hr

NHL-spelare svimmade på bänken
Bröderna Sedin spelade fram till Vancouvers avgörande mål mot Calgary. Ett skönt slut på en läskig match där lagkamraten Jannik Hansen svimmade på bänken efter en tackling.
dnDN.se - kl. 08:13

hr


Johan Esk. En dåres försvarstal: Därför är Stenmark bara femma
DN-sportens lista över Sveriges 150 främsta idrottare har kommit dit där det är läge att försöka sig på en förklaring. Eller en dåres försvarstal. Orsak: Ingemar Stenmark - femma!
dnDN.se - kl. 08:00

hr

150 bästa svenska idrottarna genom tiderna: 14-5
Till och med den 23 december presenterar DN Sport listan på Sveriges 150 främsta idrottare genom tiderna, framröstad av tio av DN:s tidigare och nuvarande sportchefer. Du kan följa nedräkningen här.
dnDN.se - kl. 08:00

hr


"Foppa och Lidas har ju vunnit en massa"
Tre frågor till Bengt-Åke Gustafsson, ende hockeycoach i historien som vunnit OS- och VM-guld samma år (2006). Nu coachar han Langnau i Schweiz.
dnDN.se - kl. 08:00

hr

Gunde Svan slår Sixten Jernberg på DN:s 150-lista
Rätt eller fel?
dnDN.se - kl. 08:00

hr


Centerns plan inför nyvalet
Centerpartiet måste prata mer om skola och sjukvård. Det är en av slutsatserna i partiets valanalys. - Det som är tydligt är att vi ska hålla fast vid vår närodlade politik, men att vi också måste titta mer på mjukare frågor, säger C-ledaren Annie Lööf.
dnDN.se - kl. 07:41

hr

Klas Östergrens inträdestal vid Svenska Akademiens högtidssammankomst
I går kväll höll Klas Östergren sitt inträdestal över Ulf Linde vid Svenska Akademiens högtidssammankomst i Börssalen. Från och med nu sitter han på stol nummer 11. Dagens Nyheter publicerar här den fullständiga versionen av talet.
dnDN.se - kl. 07:39

hr

Kan man bygga en bro av lego över Atlanten?
På Randall Munroes webbsida kan vem som helst ställa vilka frågor som helst, och få seriösa, vetenskapliga svar som ofta slutar med stora explosioner.
dnDN.se - kl. 06:50

hr

Så upplever en astronaut inträdet i atmosfären
Nasa har offentliggjort en tio minuter lång film som visar hur en astronaut skulle ha upplevt rymdfarkosten Orions inträde i jordens atmosfär i början av december.
dnDN.se - kl. 06:43

hr

Tonårspojkar gripna för mordförsök
En 24-årig man vårdas för livshotande skador efter att ha blivit utsatt för grovt våld på universitetsområdet i Växjö. Fyra tonårspojkar är gripna för mordförsök.
dnDN.se - kl. 06:31

hr

Björn Wiman: Ulf Lundell och Jussi Björling möter julen med gemensam sång
Lagom till jul har Ulf Lundell som bekant börjat blogga. Välbehövligt och passande: inte bara för hans resoluta ställningstaganden mot rasismen i Sveriges riksdag, utan också med tanke på Lundells bidrag till den svenska julmytologin: den genomdränkta julaftonsskildringen i romanen "Sömnen" från 1977 ("Torsten, mera borsten!") är väl vid sidan av ...
dnDN.se - kl. 06:21

hr


Så döljer du filens fingeravtryck
När du delar med dig av dokument till andra kanske du inte vill att de ska få för mycket information om dig. Då kan du ta bort filens metadata.
idgIDG.se - kl. 06:08

hr


Små steg framåt för svenska e-böcker
Dödar biblioteken marknaden för nya e-böcker? Det är i alla fall skälet att förlagen hållit sina nya e-böcker ifrån dem. Men när Natur & Kultur testade en annan väg överraskade resultatet.
idgIDG.se - kl. 06:01

hr

Polisen vädjar om hjälp efter nytt sprängdåd i Malmö
För andra natten i rad vaknade Malmöbor av en kraftig explosion på Ramels väg i Rosengård. Smällen hördes vida omkring och kom från samma kontor som utsattes för ett sprängdåd i lördags. Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten.
dnDN.se - kl. 05:58

hr


Henrik Arnstad: Ideologiskt stoff visar fascismen i SD
En ideologianalys av Sverigedemokraterna och etiketten nyfascism kan inte utgå från mellankrigstidens ytliga politiska klichéer. I modern ­fascismforskning är begreppet ultranationalism centralt och SD:s sätt att exkludera medborgare ur nationen typiskt.
dnDN.se - kl. 00:40

hr


"Här är det ideologiska stoffet som visar fascismen i SD"
Ideologi och terminologi. En ideologianalys av Sverigedemokraterna och ­etiketten nyfascism kan inte utgå från mellankrigstidens ytliga politiska klichéer. I modern ­fascismforskning är begreppet ultranationalism centralt och SD:s sätt att exkludera medborgare ur nationen typiskt, skriver vetenskapsjournalisten Henrik Arnstad.
dnDN.se - kl. 00:40

hr

Lars Danielsson: Inte vårt ansvar att flyga hem svenskar
En ny flodvåg skulle utlösa samma kaos som den förra. I dag tar svenska staten ännu mindre ansvar för sina ­medborgare i utlandet än 2004. Det hävdar Lars Danielsson, tjänstemannen som blev symbol för statens senfärdiga reaktion på tsunamikatastrofen. DN:s Björn af Kleen och Lars Lindqvist har träffat honom i Sydkoreas huvudstad Seoul, där han i ...
dnDN.se - kl. 00:10

hr

Höj rösten för handeln
Frihandelsförhandlingarna ­mellan EU och USA står still. Stefan ­Löfven behöver knuffa på.
dnDN.se - 20 dec. kl. 23:11

hr

Två poliser ihjälskjutna i New York
Två poliser dödades i stadsdelen Brooklyn i New York i USA efter att de på lördagskvällen blivit skjutna sittandes i sin tjänstebil, rapporterar New York Times.
dnDN.se - 20 dec. kl. 23:02

hr


Peter Wolodarski: En tidning blir ­aldrig bättre än sitt innehåll
Digitaliseringen ger journalistiken en ­fantastisk spridning. Men ny teknik är bara ett medel, inte ett mål för en tidning.
dnDN.se - 20 dec. kl. 22:46

hr


The Pirate Bay öppnas för alla
Nedstängningen av The Pirate Bay fortsätter att få konsekvenser. Nu kommer en ny metod för att stilla fildelarnas nedladdningstörst.
idgIDG.se - 20 dec. kl. 22:29

hr


Talibanernas spionchef släppt från Guantánamo
Då han greps 2003 av USA-trupper betraktades Mohammed Zahir som den ledande underrättelsefunktionären i talibanrörelsen och påstods förvara både missiler och uran på sin gård. Häromdagen släpptes han från Guantánamofängelset och flögs direkt till Kabul.
dnDN.se - 20 dec. kl. 21:47

hr


Zlatan: Vi är inne i en dålig period nu
Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Paris Saint-Germain - men det blev inte den comeback han hade önskat. PSG fick bara 0-0 hemma mot Montpellier och efter en timmes spel buade publiken åt sina spelare.
dnDN.se - 20 dec. kl. 21:10

hr

Björn Wiman: Akademien är att gratulera
Redan i min kommentar till Sara Danius inval i Svenska Akademien förra våren förmodade jag att hon skulle bli dess första kvinnliga ständiga sekreterare någonsin. Det var ingen sensation att den gissningen gick hem, möjligen att det skedde så snart.
dnDN.se - 20 dec. kl. 21:10

hr

Varsågod och sitt, herr Östergren
På lördagen fick Klas Östergren inta stol nummer 11 bland de aderton under Svenska Akademiens traditionella högtidssammankomst, som avslutar arbetsåret. -Det känns alldeles utomordentligt, säger han.
dnDN.se - 20 dec. kl. 20:26

hr


Sverige oroas av Montenegros fulspel
I bronsmatchen ställs Sverige än en gång mot hårdföra Montenegro i handbolls-EM.Det får förbundskaptenerna att frukta för spelarnas säkerhet.- Jag önskar bara att inte någon blir skadad, säger Helle Thomsen.
dnDN.se - 20 dec. kl. 20:16

hr


Kolla in Notchs lyxvilla - i Minecraft
Det var förstås bara en tidsfråga. Självklart har någon återskapat Markus "Notch" Perssons nya halvmiljardsvilla i Beverly Hills i Minecraft.
idgIDG.se - 20 dec. kl. 20:13

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen