allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
SVD.se (2909)
Expressen (2482)
Dagens Media (0)
Ny Teknik (233)
CisionNews (1480)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (238)
Pressmed. (0)
Nyheter (812)
Reklam & PR (0)
Kultur (196)
Sport (0)
Fritid (0)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr


"Eliten satte den demokratiska lyhördheten på undantag"
Politisk legitimitet. Även om den generösa flyktingpolitiken hade stöd av många medborgare var den ett elitprojekt som drevs av det politiska etablissemanget i samförstånd. Nu är vägen framåt att ärligt diskutera det som varit. Hur gick det till när den demokratiska lyhördheten sattes på undantag? Det skriver professor Peter Esaiasson.
dnDN.se - kl. 00:00

hr

Störningar i tågtrafiken kring Göteborg efter brand
Det är stora störningar i tågtrafiken kring Göteborg, efter en brand i ett så kallat teknikhus i Olskroken under natten mot lördagen. Störningarna har pågått under hela lördagen och väntas pågå även på söndagen.
dnDN.se - 13 feb. kl. 23:53

hr

Michael Wolf är inte detaljernas man - därför anmäldes och sparkades han
Att den sparkade Swedbankchefen Michael Wolf utreds för misstänkt brott av Ekobrottsmyndigheten måste vara helt främmande för honom. Han är en person som gillar att stå på god fot med alla och månar om sin ställning.
dnDN.se - 13 feb. kl. 23:29

hr


Negativ inställning
Minusräntan är här och lär dessvärre stanna. Men den är ett symtom på världsekonomins ihållande problem snarare än orsaken till dem.
dnDN.se - 13 feb. kl. 23:13

hr

Besviken trio efter jumboplaceringen
Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson siktade på avancemang i Melodifestivalen. I stället slutade den erfarna trion sist i deltävlingen i Malmö.
dnDN.se - 13 feb. kl. 23:00

hr


Eagles of death metal startar om i Stockholm
I november blev deras konsert i Paris attackerad av terrorister. 89 personer dödades i konsertlokalen i en av flera koordinerade attacker i staden. På lördagskvällen står bandet Eagles of death metal på scen i Stockholm för att återuppta turnén som fick sitt avslut då. På tisdag spelar de åter i Paris.
dnDN.se - 13 feb. kl. 22:22

hr

SD backar i ny opinionsmätning
Sverigedemokraterna går ner i en ny opinionsmätning av Sifo. SD får 16,6 procent, en nedgång med 1,6 procentenheter från januari, i mätningen som publiceras i Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet.
dnDN.se - 13 feb. kl. 22:13

hr

Johanna Paulsson: Mellanmjölksvecka med skräll i Melodifestivalens andra deltävling
Skandalstarten på Melodifestivalen med petning av både programledare och tävlingsbidrag i Göteborg följdes av en desto lugnare mellanmjölksvecka i Malmö med en relativt jämn kamp i ojämnhet. Andra deltävlingens största spänningsmoment handlade istället mest om huruvida alla specialeffekter skulle fungera som tänkt eller inte.
dnDN.se - 13 feb. kl. 21:53

hr

David Lindgren och Wiktoria till final
Debutanten Wiktoria tog sig raka vägen till final. Med sig från Melodifestivalens deltävling i Malmö får hon David Lindgren och hans lasershow.
dnDN.se - 13 feb. kl. 21:25

hr

Hanne Kjöller: Allpoliser blir halvpoliser
Ingen verksamhet existerar i första hand för att de tillgodose anställdas personliga önskemål. Men varje smart arbetsgivare inser att man når längre om man får personalen med sig, i stället för mot sig, skriver Hanne Kjöller
dnDN.se - 13 feb. kl. 21:02

hr


Man gripen för mord på asylboende
En man har gripits misstänkt för mord och mordförsök vid ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn.
dnDN.se - 13 feb. kl. 19:10

hr

Misstänkt mord på asylboende i Ljusne
Polisen utreder misstänkt mord eller dråp på ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn.
dnDN.se - 13 feb. kl. 19:10

hr


Live: Melodifestivalens deltävling i Malmö
På lördagen avgörs den andra deltävlingen i årets Melodifestival. DN rapporterar direkt. DN:s Johanna Paulsson om startfältet i Malmö: Vemodiga silverrävar och eldfängd danspop.
dnDN.se - 13 feb. kl. 18:55

hr


Årsbästa av Bengtsson
VÄXJÖ. Hon kom, hon såg och hon segrade. 23-åriga Angelica Bengtsson visade vilken tävlingsmänniska hon är när hon vann stavhoppet på 4,66, nytt årsbästa. - Det var jätteroligt, jag kunde inte sluta le, säger hon om tävlingen i hennes gamla hemmahall.
dnDN.se - 13 feb. kl. 18:26

hr

Löfvens groda i Kina... nej, Indien
Under sitt besök i Indien råkade statsminister Stefan Löfven (S) bjuda på en groda när han skulle hålla tal, skriver Dagens Industri.
dnDN.se - 13 feb. kl. 18:11

hr


Demonstrant svårt skottskadad i Fittja
En man skottskadades svårt i samband med en kurdisk demonstration i Fittja, söder om Stockholm. Säpo har informerats om händelsen av polisen.
dnDN.se - 13 feb. kl. 17:29

hr

Demonstrant svårt skottskadad i Fittja
En man skottskadades svårt i samband med en kurdisk demonstration i Fittja, söder om Stockholm. Säpo har informerats om händelsen av polisen.
dnDN.se - 13 feb. kl. 17:29

hr

Man i bil i Fittja skjuten från annan bil
En man som befann sig i en bil i Fittja i Botkyrka kommun, sydväst om Stockholm, besköts på lördagseftermiddagen från en annan bil. Det fordonet lämnade sedan platsen i hög fart.
dnDN.se - 13 feb. kl. 17:29

hr

Olsson ska lockas tillbaka till skidlandslaget
Johan Olsson har inte gjort ett enda lopp den här säsongen. Trots det ser förbundskapten Rikard Grip 35-åringen som det stora hoppet i VM i Lahtis 2017. - Han har sin friplats på 15 kilometer, det är klart att jag vill att han ska vara med där.
dnDN.se - 13 feb. kl. 17:05

hr


Vad vet du om kärlek?
Alla hjärtans dag firas på Valentins dag den 14 februari. Kärleken är lika omdiktad som den är svårbegriplig. Vad vet du om kärlek?
dnDN.se - 13 feb. kl. 16:42

hr


"Kalla mår inte så bra i själen"
Charlotte Kalla fortsätter att vara långt efter de norska stjärnorna och lämnade målområdet med mörka ögon. - Charlotte mår kanske inte så bra i själen, menar landslagstränaren Mattias Persson.
dnDN.se - 13 feb. kl. 15:20

hr

Rysk dubbel - Sundby missade pallen
Maxim Vylegzjanin och Alexander Bessmertnych ordnade en rysk dubbelseger i herrarnas klassiska millopp i Falun. Det blev för ovanlighetens skull inga norrmän på pallen eftersom Maurice Manificat, Frankrike, lade beslag på tredjeplatsen.
dnDN.se - 13 feb. kl. 14:48

hr


Kallur snabb tvåa i Nordenkampen
Susanna Kallur var tillbaka i den blågula landslagsdräkten i Nordenkampen i Växjö. Hur det gick? Riktigt, riktigt bra.
dnDN.se - 13 feb. kl. 14:47

hr

Turkiskt artilleri mot Aleppo
Turkiet inledde på lördagen artilleribeskjutning mot områden i Aleppoprovinsen som kontrolleras av kurdiska styrkor, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
dnDN.se - 13 feb. kl. 14:25

hr

Nya språkrör i Grön ungdom vill öppna gränserna
Valberedningens förslag att nominera två kvinnor som språkrör i Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom fick tummen ner av ombuden på riksårsmötet på lördagen. De nya språkrören Hanna Lidström och Mårten Roslund vill öppna gränserna för flyktingar så snart som möjligt.
dnDN.se - 13 feb. kl. 14:05

hr

Nya språkrör i Grön ungdom vill öppna gränserna
Valberedningens förslag att nominera två kvinnor som språkrör i Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom fick tummen ner av ombuden på riksårsmötet på lördagen. De nya språkrören Hanna Lidström och Mårten Roslund vill öppna gränserna för flyktingar så snart som möjligt.
dnDN.se - 13 feb. kl. 14:05

hr


Saudiarabien skickar trupper till Turkiet för insats mot IS
Saudiarabien är redo att skicka trupper och stridsflygplan till Turkiet för att sättas in mot terrorsekten Daesh (Islamiska staten) i Syrien. Det sade Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu på lördagen. 
dnDN.se - 13 feb. kl. 13:27

hr

Försvarsindustrin en fråga för Löfven i Indien
Förstärkt samarbete kring försvarsindustrin. Det var en av huvudpunkterna vid Stefans Löfvens möte med Indiens premiärminister. För svensk del kan det i slutänden betyda en mångmiljardaffär med Jas Gripen-flygplan.
dnDN.se - 13 feb. kl. 12:38

hr

Försvarsindustrin en fråga för Löfven i Indien
Förstärkt samarbete kring försvarsindustrin. Det var en av huvudpunkterna vid Stefans Löfvens möte med Indiens premiärminister. För svensk del kan det i slutänden betyda en mångmiljardaffär med Jas Gripen-flygplan.
dnDN.se - 13 feb. kl. 12:38

hr

Man misshandlad med yxa
En man i 40-årsåldern blev misshandlad med en yxa och en batong av två män i Göteborg på lördagsmorgonen, uppger polisen på sin webbplats.
dnDN.se - 13 feb. kl. 11:27

hr


Kvinna som äter glass - för vågat för Facebook
En målning av den belgiska popkonstnären Evelyne Axell som The Philadelphia Museum of Art lade upp på Facebook har plockats bort av den sociala mediejätten, skriver The Independent.
dnDN.se - 13 feb. kl. 11:22

hr


"Förtroendet för Hamsten var förbrukat"
Bengt Gerdin var den som redan förra våren i en extern utredning kom fram till att Paolo Macchiarini var skyldig till forskningsfusk. Han välkomnar beskedet om att KI:s rektor nu avgår.
dnDN.se - 13 feb. kl. 11:18

hr

KI:s avgående rektor ska inte utse Nobelpristagare
Karolinska institutets avgående rektor Anders Hamsten kommer framöver inte att delta i Nobelförsamlingens arbete med att utse Nobelpristagare i fysiologi eller medicin. 
dnDN.se - 13 feb. kl. 10:55

hr


Här är misstänkta fusket som fick KI-rektorn att gå
Nya uppgifter om att Paolo Macchiarinis forskningsgrupp falsifierat och manipulerat bilder till två rapporter blev droppen för Karolinska institutets rektor, som nu ställt sin plats till förfogande. - De nya uppgifterna förändrar totalt den bilden vi hade tagit fram tidigare, säger Jan Carlstedt-Duke, professor i KI:s universitetsledning.
dnDN.se - 13 feb. kl. 10:34

hr


Potatisen blir godare med toppning
Extra allt. Det mesta blir godare med lite toppning, tycker Jens Linder och lagar fyra varianter att förgylla potatisen med.
dnDN.se - 13 feb. kl. 10:00

hr

Jan Eklund: Flyktingen som skrev totalhistoria
Det ska till en tysk eller en amerikan för att riktigt få fatt i Paris. Vilken underbar och trösterik tanke att utlänningens blick kan överträffa den inföddes. Inte minst uppmuntrande i vår tid - så präglad av migration, exil och flyktingströmmar.
dnDN.se - 13 feb. kl. 09:37

hr


Luftföroreningar kräver miljoner liv varje år
Mer än 5,5 miljoner människor dör varje år av sjukdomar relaterade till luftföroreningar, uppger brittiska BBC som tagit del av WHO-rapporten "Global påverkan av sjukdomar".
dnDN.se - 13 feb. kl. 09:07

hr


Nytt stöd utreds för att ge fler chans att studera
Tio procent av alla stockholmare mellan 20 och 64 år har inte gått i gymnasiet, en del av dem har inte gått i skolan alls. Nu ska staden utreda om det går att ge dem ekonomiskt stöd för att fortsätta studera.
dnDN.se - 13 feb. kl. 08:14

hr

Datumet som gör din Iphone obrukbar
Vissa modeller av Iphone, Ipad och Ipod riskerar att bli obrukbara om datumet ändras manuellt till den 1 januari 1970, rapporterar Guardian. 
dnDN.se - 13 feb. kl. 08:00

hr


Klasen kan nå ända till VM
Förra säsongen blev det bara tre landskamper. Nu hoppas Linus Klasen att övertyga förbundskapten Pär Mårts att han är en VM-spelare till våren. -?VM är inget jag fokuserar på. Det är här och nu som gäller, säger 29-åringen.
dnDN.se - 13 feb. kl. 08:00

hr


Tung MP-kritik mot flyktingförslag
Flera tunga miljöpartistiska kommunalråd riktar hård kritik mot regeringens senaste förslag om åtstramningar i flyktingpolitiken.-?Det fanns inga behov av att göra så här, säger Åsa Lindhagen, kommunalråd i Stockholm.
dnDN.se - 13 feb. kl. 07:42

hr

Tröga snabbspår till arbete för nyanlända
Regeringens snabbspår för jobb till nyanlända går segt. Trots att initiativet lanserades för snart ett år sedan är hittills bara kockar och snart ingenjörer ute i jobb. Övriga drygt 20 yrkesgrupper har ännu inte påbörjat de insatser som ska ge dem snabbare tillgång till arbetsmarknadens luckor.
dnDN.se - 13 feb. kl. 07:27

hr


Hon kopplade zika till de sjuka barnen
I början av augusti 2015 upptäckte den brasilianska barnläkaren Vanessa van der Linden något märkligt. Hennes patient var gravid med tvillingar, men det ena barnets huvud hade slutat växa. Det mätte knappt 28 centimeter. -?På några veckor hade vi fem fall på kliniken. Jag förstod att det var något nytt som låg bakom detta, berättar Vanessa van der Linden.
dnDN.se - 13 feb. kl. 07:18

hr


Forskarna söker svar om epidemin
? Det började med en barnläkare i Brasilien som upptäckte många foster med en ovanlig missbildning. ? Nu rapporteras det första fallet med ett skadat foster med en smittad mamma i Europa. ? Zikaviruset har fått Världshälsoorganisationen WHO att utlysa nödläge.
dnDN.se - 13 feb. kl. 07:16

hr


Webbutvecklare, drifttekniker eller utvecklare? Vilket it-jobb är egentligen stressigast?
"När den amerikanska rekryteringssajten Careercast listar de stressigaste it-jobben slår det mig att jag har haft alla sju", skriver Lars Danielsson.
idgIDG.se - 13 feb. kl. 07:16

hr


Detektivarbete i jakt på viruset ingen visste var farligt
För fjärde gången i historien har Världshälsoorganisationen WHO utlyst nödläge. Förra gången handlade det om ebola. Nu gäller det ett virus som vi känt till i??nästan 70 år och som ingen hittills brytt sig särskilt mycket om. Hur hamnade vi här?
dnDN.se - 13 feb. kl. 07:15

hr

Handbollsmodell för fans lockar Tre Kronor
Det räcker inte alltid med att säga kloka saker, ibland måste man också agera därefter. Tre Kronor har de senaste åren jobbat aktivt för att få fansen att känna sig inkluderade. -?Tittar man historiskt tycker jag att handbollslandslaget har varit bäst på det, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.
dnDN.se - 13 feb. kl. 07:00

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen