allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
Expressen (2498)
Dagens Media (0)
IDG.se (132)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (908)
Pressmed. (1474)
Nyheter (1507)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (380)
Sport (220)
Fritid (10)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Hasse Andersson: Jag var tveksam till en början
Youtubern Clara Henry, artisten David Lindgren och sångaren Hasse Andersson leder Melodifestivalen 2017. Mello startar den 4 februari i Göteborg med final i Stockholm den 11 mars.
svdSVD.se - kl. 15:38

hr

Volkswagen-koncernen fortsätter att förbereda för framtidens mobilitet
· "TOGETHER - Strategy 2025" är en viktig drivkraft för e-mobilitet, digitalisering och mobilitetstjänster · Nytt affärsområde blir koncernens 13:e varumärke · Matthias Müller: "Vi skapar ett nytt Volkswagen som målmedvetet tar sig an framtidens utmaningar. Vårt nya varumärke ska rankas bland de ledande mobilitetstjänsteleverantörerna och bli ...
cisCisionNews - kl. 15:38

hr

Birgitta Rubin: Regeringen måste tänka om - annars hotar en kulturhistorisk katastrof
Jag skrev 1998 ett reportage om den nyklubbade, kontroversiella myndigheten Statens museer för världskultur, som förde samman Medelhavsmuseet, Östasiatiska och Etnografiska museet i Stockholm med Etnografiska i Göteborg.
dnDN.se - kl. 15:36

hr

Lärarpraktikant med niqab stämmer kommun
En lärarpraktikant med niqab som sökte praktikantplats på en skola stämmer nu Järfälla kommun eftersom hon känt sig diskriminerad av handledaren. Den manlige läraren ska bland annat sagt att han tyckte synd om henne och frågat om hon var "genetiskt svensk", enligt stämningsansökan.
svdSVD.se - kl. 15:34

hr

S: "SD:s svängning svek mot löntagarna"
S och SD är överens om att social dumpning pågår i Sverige. Men allt pekar på att SD kommer att vara med och försöka sätta stopp för regeringens nya upphandlingslag.
svdSVD.se - kl. 15:27

hr

Nytt aktiekapital och antal aktier i eWork Group
Aktiekapitalet och antalet aktier i eWork Group AB (publ) har ändrats till följd av att ett optionsprogram har förfallit och ett antal teckningsoptioner har tecknats. Aktiekapitalet har ökat med 13 325 SEK till 2 234 384,75 SEK. Antalet aktier har ökat med 102 500 till 17 187 575 aktier. Utspädningen är därmed 0,6 procent. De teckningsoptioner som ...
cisCisionNews - kl. 15:23

hr

Tidning varnar för "farlig" Trump
För första gången i tidningens 34-åriga historia tar USA Today ställning i presidentvalet. På fredagen varnar man sina läsare för "locktonerna från en farlig demagog" och tar ställning mot Donald Trump.
svdSVD.se - kl. 15:23

hr

Styrelseledamot i Diamyd Medical lämnar styrelsen
Diamyd Medical (Nasdaq Stockholm First North, DMYD B) meddelar att det idag kommit till Bolagets kännedom att styrelseledamoten Fredrik Åhlander dömts (accepterat ett strafföreläggande om 15 600 SEK i dagsböter) för en insiderförseelse. Förseelsen skedde före Åhlanders inval till Diamyd Medicals styrelse och avsåg inte Diamyd Medicals aktie. ...
cisCisionNews - kl. 15:20

hr

Här är Bah Kuhnkes propagandaministerium
Som rapporterats i veckan har statens museer för världskultur fått ett nytt uppdrag av kulturministern: att verka mot rasism och för miljöpartism. SvD kan nu exklusivt presentera de fyra museernas höstprogram - utformat enligt de uppdaterade riktlinjerna.
svdSVD.se - kl. 15:13

hr

Man mördade 19 människor i Kina
En man i Kinas sydvästra Yunnanprovins misstänks ha dödat sina föräldrar och därefter ytterligare 17 personer i ett försök att sopa undan spåren efter sig, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.
svdSVD.se - kl. 15:11

hr

Olof Mankert utsedd till riskchef
Olof Mankert har utsetts till riskchef för Nordax. Han tillträder sin nya befattning omedelbart och kommer i sin nya roll att ingå i Nordax koncernledning. Olof Mankert har varit anställd på Nordax sedan 2013 och kommer senast från rollen som chef för regelefterlevnad i vilken han varit en del av Nordax affärsledning. - Nordax har en stark ...
cisCisionNews - kl. 15:00

hr

SAGAX AVTALAR OM FÖRVÄRV AV 27 FASTIGHETER FÖR 470 MKR
Sagax har avtalat om förvärv av en fastighetsportfölj omfattande 27 industrifastigheter varav 20 fastigheter i Paris och 7 fastigheter i nordöstra Frankrike. Investeringen uppgår till motsvarande 470 miljoner kronor varav 84 % avser fastigheterna i Paris. Årshyran uppgår till motsvarande 33 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar 62 000 ...
cisCisionNews - kl. 15:00

hr

TalkPool köper holländska Camouflage i linje med sin tillväxtstrategi genom partnerskap
Denna information är sådan information som TalkPool är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom nedanstående  kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 september 2016 kl 15.00 CET.   TalkPool AG köper det holländska företaget Camouflage B.V. ...
cisCisionNews - kl. 15:00

hr

Glimstedt biträder vid Brinovas notering
Det nya bolaget Brinova Fastigheter noteras idag på First North. Grundarna är Erik Paulsson och Erik Selin, huvudägare är Backahill och Balder. Brinova satsar på tillväxt i södra Sverige inom hyresbostäder, kommersiella lokaler och samhällsfastigheter.  De har idag 43 fastigheter med en yta på ca 137 000 kvadratmeter och ett marknadsvärde på 1,7 ...
cisCisionNews - kl. 14:58

hr

Chefredaktören om Nya tiders debattartikel: "Fanns ingen anledning att inte publicera"
Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein har fått kritik för den debattartikel, undertecknad av 111 Nya Tider-anhängare angående uppropet om bojkott av Bokmässan, som tidningen publicerade under torsdagen.
dnDN.se - kl. 14:58

hr

En ovanligt hygglig person med charm
"Jag träffade Arnold en tisdag 1954", sade Winny "och han friade på lördag". Impulsiv? Det var så han spelade golf.
Arnold Palmer, son till "Diakonen" Palmer, golf professional på Latrobe Golf Club inte långt från staden Pittsburgh i Pennsylvania, USA blev rätteligen spelets ikon.

svdSVD.se - kl. 14:57

hr

Vattenfall slutför brunkolsaffär
I förra veckan blev det klart att EU godkänner affären och nu har Vattenfall slutfört försäljningen av sina tyska brunkolstillgångar till den tjeckiska energikoncernen EPH, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
dnDN.se - kl. 14:53

hr

Här är det bästa på Netflix, HBO och SVT Play just nu
Tonårsdagbok, Harlems hjälte, vassaste komedin och - Woody Allen. SvD:s Elias Björkman väljer sina favoriter i det digitala tv-utbudet.
svdSVD.se - kl. 14:49

hr

Nu är Vattenfall kvitt med brunkolen
I förra veckan blev det klart att EU godkänner affären och nu har Vattenfall slutfört försäljningen av sina tyska brunkolstillgångar till den tjeckiska energikoncernen EPH, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
svdSVD.se - kl. 14:48

hr

SVT-reporter anklagar SVT för greenwashing
I SVT:s interntidning riktar miljöreportern Calle Elfström kritik mot arbetsgivaren för att man inte når upp till sina klimatmål. Något som han kallar greenwashing.
dnDN.se - kl. 14:48

hr

Polisfacket: Det är kris
Polisförbundet delar mycket av Statskontorets rapport om polisens omorganisation men tycker inte att den är tillräckligt kritisk. - Polisorganisationen är i kris, säger ordföranden Lena Nitz.
svdSVD.se - kl. 14:47

hr

"Stor chans att en kvinna tar över Wallenbergsfären"
Investor fyller 100 år - och nu skolas nästa generation unga Wallenbergare in i maktsfären. Här berättar SvD:s Carolina Neurath varför Wallenbergs nästa överhuvud kan bli en kvinna.
svdSVD.se - kl. 14:46

hr

Södras massabruk i Värö nu ett av världens största
Utrustningen är på plats och produktionen har nu startat. Under fredagen invigdes Södras nya massabruk i Värö. - Det är med stor glädje som vi kan säga att produktionen är igång. Fokus framöver är att öka produktionstakten, säger Gunilla Saltin affärsområdeschef Södra Cell. Södra investerar och expanderar för framtiden. Totalt investeras 6 ...
cisCisionNews - kl. 14:45

hr

"Torv är definitivt ett fossilt bränsle"
Det tar några tusen år för torv att bildas. Detta bortser dess försvarare från helt i sin argumentation, skriver Richard Holmqvist, miljöpolitiker (MP) i Falun, i en replik.
svdSVD.se - kl. 14:39

hr

Miljö- och kvalitetscertifiering för Hjälpmedelscentralen
Hjälpmedelscentralen tillhör Regionservice inom Västra Götalandsregionen och är ett kompetens- och logistikcenter för de 49 kommunerna samt Västra Götalandsregionens egna verksamheter. För att kunna utföra sitt uppdrag med hög kvalitet och driva ett aktivt miljöarbete beslutade Hjälpmedelscentralen 2013 att kvalitets- och miljöcertifiera sig. ...
cisCisionNews - kl. 14:36

hr

Tele2 AB: Valberedning inför årsstämman 2017
I enlighet med beslutet vid årsstämman 2016 har styrelsens ordförande Mike Parton sammankallat en valberedning bestående av ledamöter utsedda av de röstmässigt största aktieägarna i Tele2 AB (Tele2), (NASDAQ Stockholm: TEL2 A och TEL2 B). Valberedningen består av Mike Parton i egenskap av styrelseordförande, Cristina Stenbeck utsedd av Kinnevik ...
cisCisionNews - kl. 14:33

hr

Michael Porseryd blir ny vd för SF Studios
Michael Porseryd tar över som vd för filmbolaget SF Studios. Det offentliggör bolaget i ett pressmeddelande.
dnDN.se - kl. 14:32

hr

OECD-studie av Sveriges innovationssystem för jordbruket och livsmedelssektorn
Regeringen beviljar ett bidrag om 1 000 000 kronor till OECD för att utveckla utvärdering av styrmedel för att stödja jordbrukets och livsmedelssektorns innovationssystem. OECD:s utvecklingsarbete kan stärka konkurrenskraften för svenskt jordbruk och livsmedelssektor. Innovation i jordbruket och livsmedelssektorn har stor potential att bidra till ...
cisCisionNews - kl. 14:31

hr

Anna Kinberg Batra besöker Conservative Party Conference
Moderaternas partiledare, Anna Kinberg Batra, åker till Birmingham för att närvara när The Conservative Party håller partikongress den 2-3 oktober. Under besöket kommer Anna Kinberg Batra att träffa företrädare för partiet. Kontakt: Charlie Levin Forsberg Pressekreterare 0725672283
cisCisionNews - kl. 14:30

hr

Valberedning inför årsstämman 2017
I enlighet med beslutet vid MTG:s årsstämma 2016 har MTG:s styrelseordförande sammankallat en valberedning för att bereda förslagen inför bolagets årsstämma 2017. Valberedningen består av MTG:s styrelseordförande David Chance, Cristina Stenbeck utsedd av Kinnevik AB, Erik Durhan utsedd av Nordea Fonder och Yvonne Sörberg utsedd av Handelsbanken ...
cisCisionNews - kl. 14:30

hr

Vattenfall slutför försäljningen av tyska brunkolstillgångar
Vattenfall har slutfört försäljningen av de tyska brunkolstillgångarna till den tjeckiska energikoncernen EPH och dess finansiella partner PPF Investments. Affärstransaktionen slutfördes den 30 september 2016. Affären omfattar kraftverken Jänschwalde, Boxberg, Schwarze Pumpe, och anläggning R i Lippendorf, samt dagbrotten Jänschwalde, Nochten, ...
cisCisionNews - kl. 14:25

hr

"Ett ideologiskt mästrande av regeringen"
"Regeringen förvandlar museer till propagandacentraler", skrev Ola Wong i början av september. Debatten om politisering av museer som nu pågår har rönt stort intresse bland SvD:s läsare och på sociala medier. Här är en sammanfattning av debatten som lär fortgå.
svdSVD.se - kl. 14:19

hr

Möt hösten som en pilgrim!
Hösten är här! Så varför inte passa på att njuta av vacker natur och historiens vingslag i en sällsam kombination? Nu erbjuder Lödöse museum två pilgrimsvandringar under oktober med vandring, kyrkobesök och utställning. [image] Välkommen att följa med på en dagsvandring längs pilgrimsleden från Hålanda till Lödöse. Vi samlas utanför Hålanda kyrka ...
cisCisionNews - kl. 14:16

hr

Möt hösten som en pilgrim!
Hösten är här! Så varför inte passa på att njuta av vacker natur och historiens vingslag i en sällsam kombination? Nu erbjuder Lödöse museum två pilgrimsvandringar under oktober med vandring, kyrkobesök och utställning. [image] Välkommen att följa med på en dagsvandring längs pilgrimsleden från Hålanda till Lödöse. Vi samlas utanför Hålanda kyrka ...
cisCisionNews - kl. 14:16

hr

Dom mot pedofilläkare överklagas
Riksåklagaren överklagar hovrättens dom mot en skolläkare i Falun som smygfilmade unga pojkar medan han undersökte deras underliv.
svdSVD.se - kl. 14:14

hr

H&M:s Karl-Johan Persson: "Året har varit under vår plan"
Modeföretaget Hennes & Mauritz har märkt av den varma avslutningen av sommaren och vinsten sjönk med nio procent under tredje kvartalet. Vd Karl-Johan Persson säger till DN att bolaget identifierat flera saker som måste förbättras. Han är optimistisk och tror på ett bättre 2017.
dnDN.se - kl. 14:14

hr

Svensk deltagande och monter på livsmedelsmässan Grüne Woche i Berlin
Regeringen gav i början av september Business Sweden uppdrag att i samråd med VisitSweden utforma och genomföra ett svenskt deltagande i jordbruksmässan Grüne Woche i Berlin mellan åren 2017 - 2020. Till grund för utveckling av uppdraget ligger konceptet "Try Swedish", genom vilket besökarna får uppleva Sverige, svenska produkter och ...
cisCisionNews - kl. 14:13

hr

Mc-förare överklagar nya p-regler: "Makalöst föraktfullt"
Mc-förarna ger inte upp sina protester mot den nya parkeringsplanen i Stockholm. Sex separata överklaganden har inkommit till Förvaltningsrätten.
- Parkeringsstrategin strider mot principen om likabehandling som regleras i kommunallagen, säger Ingvar Olsson, engagerad mc-förare. Stockholms stad yrkar avslag på alla överklaganden.

svdSVD.se - kl. 14:10

hr

OKQ8 Sveriges starkaste varumärke bland bensinbolag
Vinnarna i Evimetrix Swedish Brand Award 2016 är utsedda. Utmärkelsen visar hur omtyckt och välkänt ett varumärke är. Enligt svenska konsumenter är OKQ8 Sveriges starkaste varumärke inom kategorin bensinbolag. I tisdags kväll utsåg undersökningsföretaget Eventrix Sveriges starkaste varumärken och delade ut priser till Evimetrix Swedish Brand Award ...
cisCisionNews - kl. 14:06

hr

Nordea höjer boräntan i Norge
Den senaste tidens högre räntenivåer på penningmarknaden medför att Nordea höjer räntan på bolån för flera norska kunder med upp till 20 punkter. Samtidigt höjs räntor på norska inlåningskonton. Det framgår av ett pressmeddelande.
svdSVD.se - kl. 14:05

hr

8 svenska språkfällor - här snubblar utlänningarna
Människor med arabiskt ursprung har ofta svårt med det svenska språkets många vokaler. Bokstaven U ställer till det för spanjorer. Asiater i gemen har svårt för O. Engelsktalande hakar upp sig på sje-ljudet och tyskar brottas med sina egna prepositioner när de väl lärt sig svenska. SvD har listat åtta svåra utmaningar i det svenska språket.
svdSVD.se - kl. 14:03

hr

Bulgarien förbjuder burka och niqab
Bulgariens parlament godkände på fredagen en lag som förbjuder kläder som helt eller delvis täcker ansiktet. Överträdelse mot lagen ska leda till böter på motsvarande cirka 1 000 kronor, med betydligt högre böter vid upprepade förseelser.
svdSVD.se - kl. 14:02

hr

Fabege säljer i Gamla Stan
Fabege har avyttrat fastigheten Pan 1 i Gamla Stan till AB Parts & Paomees. Fastigheten är belägen med adress Stora Nygatan 40/Lilla Nygatan 23 och omfattar ca 3 150 kvm uthyrbar area varav merparten är kontor. Försäljningen sker i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 180 Mkr och ger ett resultat om 15 Mkr före skatt respektive 23 Mkr ...
cisCisionNews - kl. 14:00

hr

Åkesson: Jag har inget ansvar för Egor Putilov
Trots att han är partiledare vill inte Jimmie Åkesson kommentera turbulensen på Sverigedemokraternas riksdagskansli efter att två tjänstemän på kort tid slutat. För partiet är det nu viktigt att markera sin kritiska hållning till Ryssland, anser han.
svdSVD.se - kl. 13:58

hr

Findus skjuter på nedläggning i Bjuv
Findus tidsplan för att lägga ned produktionsanläggningen i Bjuv håller inte. Nu inleder Findus nya förhandlingar med facken om att skjuta på nedläggningen, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.
dnDN.se - kl. 13:57

hr

Stigande inflation i eurozonen
Inflationen i årstakt i eurozonen, det vill säga prisförändringarna på årsbasis, beräknas bli 0,4 procent i september, enligt preliminära siffror från statistikmyndigheten Eurostat.
dnDN.se - kl. 13:56

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen