allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
Expressen (2505)
IDG.se (227)
Ny Teknik (241)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (365)
Pressmed. (919)
Nyheter (3294)
Reklam & PR (0)
Kultur (565)
Sport (573)
Fritid (38)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Avrättad trots EU:s vädjanden
EU vädjade upprepade gånger om att den dödsdömde dubbelmördaren Warren Hill skulle beviljas nåd. Men det var förgäves. På tisdagen avrättades han i USA-delstaten Georgia sedan landets hösta domstol avvisat hans sista överklagande.
svdSVD.se - kl. 04:33

hr

Inga fördelar med tidiga betyg
Alliansens förslag om betyg från årskurs fyra får återigen mothugg.
svdSVD.se - kl. 03:52

hr

Inga fördelar med tidiga betyg
Alliansens förslag om betyg från årskurs fyra får återigen mothugg.
svdSVD.se - kl. 03:30

hr

Antalet attacker mot moskéer ökar
Under förra året inträffade minst ett tjugotal attacker riktade mot muslimska samlingsplatser i Sverige, enligt SVT:s Uppdrag granskning. Det är en kraftig ökning jämfört med tidigare år.
svdSVD.se - kl. 03:12

hr

Abe: IS hot fullständigt föraktligt
"Fullständigt föraktligt". Så lyder japanske premiärministern Shinzo Abes omdöme om terrorgruppen Islamiska statens (IS) hot att döda en japansk journalist inom 24 timmar om inte en kvinnlig, dödsdömd jihadist släpps ur jordanskt fängelse.
svdSVD.se - kl. 03:08

hr

Försvarar beslut att stänga New York
Styrande i New York försvarar beslutet att i stort sett stänga USA:s största stad inför snöstormen Juno. Effekterna blev bara måttliga av ovädret, som felaktigt hade förutspåtts bli ett av de värsta i mannaminne.
svdSVD.se - kl. 02:26

hr

Fler möjligheter att klaga till ARN
Fler missnöjda konsumenter ska kunna vända sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i framtiden.
svdSVD.se - kl. 01:30

hr

FP vill skärpa krav på invandrare
Språkkrav för medborgarskap, försörjningskrav för anhöriginvandring och förändringar i las. Det föreslår en arbetsgrupp i Folkpartiet (FP) för att starkare koppla integrationspolitiken till arbetslinjen.
svdSVD.se - kl. 01:27

hr

Ministern som fixar biffen
svdSVD.se - kl. 01:26

hr

När LO ropar på vargen
svdSVD.se - kl. 01:26

hr

Regeringen bekräftar studentmord
De 43 mexikanska studenter som försvann i höstas mördades av en knarkkartell, som misstog dem för att tillhöra ett konkurrerande kriminellt gäng, uppger landets regering.
svdSVD.se - kl. 01:14

hr

FP vill skärpa krav på invandrare
Språkkrav för medborgarskap, försörjningskrav för anhöriginvandring och permanent uppehållstillstånd först när du har jobb.
svdSVD.se - kl. 01:04

hr

När Satan blev en feministisk förebild
För den som har velat revoltera mot patriarkala strukturer och kristen dygdetik har det genom historien legat nära till hands att ta parti för djävulen. En ny avhandling kartlägger den "sataniska feminismen" som under 1800-talet lät sig inspireras av hin håle.
svdSVD.se - kl. 01:00

hr

"Effektivare integration med försörjnings- och språkkrav"
Nya villkor. För att integrationen ska fungera och fler komma i arbete måste ­­migrationspolitiken förändras. Försörjningskrav för anhöriginvandring, villkor för ­uppehållstillstånd och språkkrav för medborgarskap är tre viktiga delar, ­skriver ­folkpartisterna Jan Björklund, Gulan Avci, Roger Haddad och Robert Hannah.
dnDN.se - kl. 00:40

hr

Kvinna anhållen för mordförsök
En kvinna i 25-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för mordförsök på en man i Vålberg, väster om Karlstad.
svdSVD.se - kl. 00:37

hr

Obama tuggar tuggummi till republiken Indiens ära...
När uppståndelsen över indiske premiärministerns "kritstrecksränder" i form av namn på namn väl lagt sig så fick indierna syn på att Narendra Modis högt ärade gäst från USA, president Barack Obama, tuggade tuggummi mitt under firandet av Republikens dag i huvudstaden New Delhi.
dnDN.se - kl. 00:25

hr

Världsbanken: Kan bli värre än ebola
Värre sjukdomsutbrott än den pågående ebolaepidemin är inget otänkbart framtidsscenario, enligt världsbankschefen Jim Yong Kim.
svdSVD.se - kl. 00:19

hr

Polis irriterad på Apple och Google
När svensk polis i brottsutredningar vill ha information från amerikanska nätföretag svarar Microsoft ja i 96 procent av fallen, Facebook i 81 procent - men Google och Apple nekar i omkring två tredjedelar av fallen.
svdSVD.se - kl. 00:15

hr


Carl Johan von Seth: Inte bara Bryssels kris
Att missnöjet i Europa främst gäller EU stämmer inte. Den europeiska drömmen hotas av en allmän politisk förtroendekris.
dnDN.se - kl. 00:12

hr


Så spanar polisen på Facebook
Antalet konton på Facebook som öppnas för svensk polis ökar dramatiskt. De allra flesta frågor leder till att information lämnas ut. Men inte alla internetjättar behandlar kraven lika - Google säger nej i sju av tio fall, vilket retar upp polisen.
dnDN.se - kl. 00:05

hr


Forskare: Reglerna är oklara för nätjättarna
Daniel Westman, forskare i rättsinformatik vid Stockholms universitet, svarar på frågor om nätjättarnas utlämning av information till svensk polis.
dnDN.se - kl. 00:05

hr

AFV: KÖP HEXATRONIC, SCANDI STANDARD & KAPPAHL, SÄLJ NOVOZYMES
Affärsvärlden rekommenderar köp i Hexatronic, Scandi Standard och Kappahls aktier i sitt senaste nummer, medan danska Novozymes får kalla handen och en säljstämpel.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:42

hr

Hittade stridsvagnar i stöldgodset
Brasilianska poliser fick sig en allvarlig chock när jakten på en samling stulna föremål ledde dem till en container och i den två stridsvagnar. Containern, som fanns i en lagerlokal, var fylld med hundratals nya tv-apparater men också "en lyftkran, flera bildelar och två militära stridsvagnar". Motorerna hade lyfts ut från båda fordonen som ...
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:39

hr

Ny utredning: Tre mordförsök på Alexander Litvinenko
Åtta år efter att den före detta ryska spionen Alexander Litvinenko förgiftades i London inleddes på tisdagen en offentlig utredning av mordet. Litvinenko kan ha utsatts för två mordförsök innan han dog. Utredningen väntas peka på att den ryska staten är inblandad.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:36

hr

Yahoo säljer hela Alibaba-innehavet
Det amerikanska internetbolaget Yahoo avslöjar i sin delårsrapport för fjärde kvartalet att företagsledningen lagt fram ett förslag till styrelsen att sälja det 15-procentiga innehavet av aktier i den kinesiska e-handelsjätten Alibaba. Försäljningen ska ske genom ett nybildat fristående investeringsbolag.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:30

hr

Rekordvinst för Apple
Apple redovisar en rekordvinst på 18 miljarder dollar, eller 3:06 dollar per aktie, för räkenskapsårets första kvartal. Det är betydligt över förväntan. Motsvarande period förra året var vinsten 13,1 miljarder dollar, eller 2:07 dollar per aktie.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:27

hr

Kraftig brand i bilfirma
En brand bröt ut i en bilfirma i nordöstra Helsingborg sent på tisdagskvällen.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:24

hr

Ivanovic nickade Chelsea till final
Chelsea är klart för final i den engelska ligacupen, men vägen dit var lång och krånglig hemma på Stamford Bridge. Virvlande snabb, underhållande fotboll i 90 minuter men inte ett enda mål. Och eftersom bortamålsregeln inte gäller under ordinarie tid gick semifinalreturen - första matchen på Anfield slutade 1-1 - mot Liverpool till förlängning.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:21

hr

Taylor Swift utsatt för hackarattack
Sångerskan Taylor Swifts Twitter- och Instagramkonton har hackats. Swifts Twitterkonto är det fjärde största i världen, vilket gör kapningen historisk, skriver Rolling Stone.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:16

hr

Operationer fel väg mot fetmaepidemi
Vi anser att fokus i den viktiga frågan om fetman ska flyttas från individ till samhälle, från operationer av redan drabbade till ett aktivt, brett förebyggande folkhälsoarbete, skriver åtta allmänläkare.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 23:13

hr

Kvinna skadad vid drunkningstillbud
En kvinna vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter att ha gått genom isen i Stora Hässleholmssjön i Borås, skriver Borås Tidning på sin hemsida.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:56

hr

Rekordvinst för Apple
Apple redovisar en rekordvinst på 18 miljarder dollar, eller 3:06 dollar per aktie, för räkenskapsårets första kvartal. Det är betydligt över förväntan. Motsvarande period förra året var vinsten 13,1 miljarder dollar, eller 2:07 dollar per aktie.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:55

hr

Apple över förväntan
Apple redovisar en vinst på 3:06 dollar per aktie för första kvartalet, vilket är betydligt över förväntan.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:55

hr

NEW YORK: RAPPORTBESVIKELSER GAV KRAFTIGA NEDGÅNGAR, DJIA -1,6%
De amerikanska börserna tappade mark under tisdagens session efter att svaga resultat från en rad rapporterande bolag och en oväntad nedgång i order på varaktiga varor i USA höjt varningstecken för styrkan i den amerikanska ekonomin.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:54

hr

Yahoo säljer hela Alibaba-innehavet
Det amerikanska internetbolaget Yahoo avslöjar i sin delårsrapport att företagsledningen lagt fram ett förslag till styrelsen att sälja det 15-procentiga innehavet av aktier i den kinesiska e-handelsjätten Alibaba. Försäljningen ska ske genom ett nybildat fristående investeringsbolag.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:53

hr

Wallström på FN-offensiv
Natten till tisdagen låg New Yorks gator nästan öde sedan guvernören i delstaten, Andrew Cuomo, utlyst bilförbud. Varken bussar, tunnelbana eller taxi var i drift. Manhattan blev en isolerad ö mellan Hudsonfloden och East River.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:51

hr

APPLE: RESULTAT ÖVER FÖRVÄNTAN 1 KV, IPHONE-FSG OVÄNTAT HÖG
Apple redovisar ett resultat per aktie på 3:06 dollar för det första kvartalet 2015.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:49

hr

Ny förlust för Milan
Milan fortsätter att ha det tungt. Efter fem raka ligamatcher utan seger var tränaren Filippo Inzaghis manskap ute efter att rädda lite av äran i kvartsfinalen mot Lazio i den italienska cupfotbollen.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:47

hr

Apple över förväntan
Apple redovisar en vinst på 3:06 dollar per aktie för första kvartalet, vilket är betydligt över förväntan. Omsättningen var 74,6 miljarder dollar, också det en siffra som är bättre än analytikernas bedömningar.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:45

hr

AT&T: RESULTAT OCH INTÄKTER NÅGOT ÖVER FÖRVÄNTAN 4 KV (NY)
(Tillägg: från fjärde stycket)
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:42

hr

Tallink Silja fällt för sexistisk reklam
Ett reklamblad som lagts ut i hytterna på Tallink Siljas färjor, med en bild på en kvinna iklädd en djupt urringad topp, har av Reklamombudsmannen (RO) befunnits vara könsdiskriminerande. Kvinnan "framställs som ett rent sexobjekt", skriver RO.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:39

hr

Grönt ljus för "Virtuoso"
Tv-bolaget HBO har beställt ett pilotavsnitt av det musikaliska dramat "Virtuoso", skriver Hollywood reporter. Seriens blickfång är unga musikaliska underbarn från hela Europa som går på den prestigefyllda skolan Academy of Musical Excellence. Tiden som serien utspelar sig i är det osäkra 1700-talets Wien.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:38

hr

Yahoo säljer hela Alibaba-innehavet
Det amerikanska internetbolaget Yahoo avslöjar i sin delårsrapport att företagsledningen lagt fram ett förslag till styrelsen att sälja det 15-procentiga innehavet av aktier i den kinesiska e-handelsjätten Alibaba. Försäljningen ska ske genom ett nybildat fristående investeringsbolag.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:36

hr

Storbolagen sänkte Wall Street
USA-börserna backade på tisdagen sedan flera rapporterande storbolag redovisat sämre resultat än väntat.
dnDN.se - 27 jan. kl. 22:35

hr

YAHOO: RAPPORT 4 KV I LINJE, SKA AVYTTRA ALIBABA-INNEHAV (NY)
(Tillägg: i två sista styckena)
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:35

hr

JUNIPER NETWORKS: INTÄKTSPROGNOS SNÄPPET BÄTTRE ÄN VÄNTAT
Juniper Networks spår ett justerat resultat per aktie i intervallet 0:28-0:32 dollar för det första kvartalet 2015. Försäljningen spås samtidigt bli 1,02-1,06 miljarder dollar.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:28

hr

JUNIPER NETWORKS: JUSTERAT RESULTAT ÖVERTRÄFFADE FÖRVÄNTAN 4 KV
Juniper Networks redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:41 dollar för det fjärde kvartalet 2014.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:25

hr

Första steget mot en ny regering i Libyen
Terrorattacken i Libyen fördömdes i skarpa ordalag av landets politiska parter vid FN-ledda fredssamtal på tisdagen. Samtidigt togs ett första steg mot att skapa en nationell enighetsregering i det kaotiska landet.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:25

hr

YAHOO: RAPPORT 4 KV I UNGERFÄRLIG LINJE MED FÖRVÄNTAN
Yahoo redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:30 dollar för det fjärde kvartalet 2014.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:23

hr

AT&T: RESULTAT OCH INTÄKTER NÅGOT ÖVER FÖRVÄNTAN 4 KV
Den amerikanska telejätten AT&T redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:55 dollar för det fjärde kvartalet 2014.
svdSVD.se - 27 jan. kl. 22:21

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen