allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
Expressen (2467)
IDG.se (151)
Ny Teknik (226)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (747)
Pressmed. (1514)
Nyheter (2528)
Reklam & PR (0)
IT & Teknik (0)
Kultur (302)
Sport (204)
Fritid (12)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Påven hälsas av miljoner i Afrika
Det vankas toppmöten och en mässa som sänds över stora delar av världen - men kanske också spontana hembesök hos några av den afrikanska kontinentens fattigaste. Påve Franciskus har inlett sin afrikanska resa.
svdSVD.se - kl. 19:14

hr

Börsuppgång tar ytterligare fart
Börserna i Europa vände upp på onsdagen sedan oron efter nedskjutningen av ett ryskt stridsflygplan klingat av.
svdSVD.se - kl. 19:10

hr

Så minns vänner och kollegor Lennart Hellsing
Barnboksförfattaren Lennart Hellsing avled natten till onsdagen, 96 år gammal. Hans liv och verk älskades av många. Nu delar vänner och kolleger med sig av sina minnen.
dnDN.se - kl. 19:08

hr

"Nätkrig" mot IS går snett
Anonymous "krig" mot IS på nätet har inte varit så effektivt som gruppen har gjort gällande. Oskyldiga har attackerats, falsk information har spridits i gruppens namn och Twitter säger sig inte lita på Anonymous uppgifter.
dnDN.se - kl. 19:06

hr

"Kommuner låser in energikonsumenter"
Effekten av en ny dom är att kommuner får carte blanche att låsa in konsumenterna i sina egna fjärrvärmenät. Redan nu agerar ett stort antal kommuner likadant och fler lär komma efter, skriver företrädare för flera företag och branschorganisationer.
svdSVD.se - kl. 19:00

hr

Tio underbara Hellsing-låtar
Lennart Hellsings rim och ramsor har inspirerat mängder av kompositörer. Författarens älskade verser har tonsatts av bland andra Knut Brodin, Georg Riedel, Lillebror Söderlundh, Göran Swedrup, Hans-Åke Gäfvert, Carl-Bertil Agnestig, Stefan Forssén och Tryggve Eeg-Olofsson och Klas Widén. SvD har här valt tio sånger byggda kring Hellsings ordvrängeri.
svdSVD.se - kl. 19:00

hr

"Vanligt fenomen att äta som duvor"
Mellanmål sägs ju vara bra, men måste man äta dem? Och vad ska man i så fall äta? Kostexpert Carolin Helt har svaret.
svdSVD.se - kl. 18:59

hr

Sex tips: Så får du pengarna att räcka till jul
När julen står för dörren kan risken för spräckta budgetar och kreditfällor snabbt vända upp och ner på den nya decemberlönen. SvD Näringsliv listar sparekonomernas tips på hur pengarna ska räcka till julen.
svdSVD.se - kl. 18:47

hr

Fackförbundet STs arbetslivspris 2015 går till Expo
Fackförbundet STs (http://www.st.org) arbetslivspris 2015 går till Stiftelsen Expo (http://expo.se/). Expo får priset för sitt långsiktiga och uthålliga arbete att granska rasismen. STs arbetslivspris består av 25 000 kronor och ett diplom. -I år fyller Expo tjugo år och de har under lång tid hållit på med sitt viktiga arbete att lyfta fram ...
cisCisionNews - kl. 18:45

hr

Det här innebär regeringens migrationsförslag
Under tisdagen presenterade regeringen nya förslag till en skärpt flyktingpolitik som ska få färre asylsökande att söka sig till Sverige.
SvD förklarar här de viktigaste förslagen.

svdSVD.se - kl. 18:43

hr

SvD:s läsare minns Hellsing: "Farväl Herr Gurka"
Sverige sörjer Lennart Hellsing. Många har minnen av hans texter. Skriv här om dina minnen av Lennart Hellsing och hans författarskap.
svdSVD.se - kl. 18:34

hr

Internt uppror efter Miljöpartiets vändning
En felaktig politik som Miljöpartiet inte kan ställa sig bakom - tongångarna ute i landet är hårda efter regeringen presenterat sin nya migrationspolitik.
- Jag upplever det här som ett steg mot stängda gränser, vilket Miljöpartiet inte stödjer alls, säger Niclas Persson, kommunalråd i Örebro.

svdSVD.se - kl. 18:30

hr

Vi talade om döden i Hellsings vardagsrum
svdSVD.se - kl. 18:30

hr

Lennart Hellsings mest älskade figurer
Lennart Hellsing har skapat några av den svenska barnlitteraturens mest okonventionella karaktärer. Läs om slitstarka figurer som Herr gurka och Petronella från Plaskeby.
svdSVD.se - kl. 18:30

hr

10 guldkorn från Hellsings värld
Lennart Hellsing har skrivit långt över 100 böcker för både barn och vuxna. SvD:s Erika Hallhagen guidar till några av guldkornen.
svdSVD.se - kl. 18:17

hr

"Plötsligt känns livet helt perfekt"
Skodesignern och skribenten Cecilia Blankens om en fullspäckad Los Angeles-helg.
svdSVD.se - kl. 18:14

hr

Lennart Hellsings liv i bilder
Vid 84 års ålder tyckte Lennart Hellsing att det var dags att skivdebutera som sångare. SvD var med då inspelningen gjordes. Här nedan visas fler bilder från författarens långa, prisbelönta yrkesbana som kännetecknas av hans engagemang för barnboken och barnens läslust.
svdSVD.se - kl. 18:10

hr

Carin Ståhlberg: Jag minns mötet med ramsornas dandy
Det kan vara en rytm. Något jag hört. Någon som ropar någonting. Sedan sätter jag igång. Och fortsätter ett tag".Lennart Hellsing hade just och efter långa pauseringar mellan varje mening, svarat på min fråga om hur det går till när han sätter sig ner för att skriva. Varifrån hans inspiration kommer.
dnDN.se - kl. 18:07

hr


Lars Linder: Lennart Hellsing fick barnkulturen att dansa
Ordlekarna, den smittande muntra tonen och den dansanta rytmiken var vad som gjorde Lennart Hellsing så speciell och älskad. Lars Linder minns den moderna svenska barnlitteraturens stora glädjebringare.
dnDN.se - kl. 18:02

hr

I Allemansland har fantasin fritt fram
"Allvaret är lekfullare och leken allvarsammare än i någon annan barnlitteratur", har det sagts om Lennart Hellsing. I hans barnboksuniversum leker och virvlar såväl gestalterna som språket bland alla rytmer, färger, dofter och melodier.
svdSVD.se - kl. 17:54

hr

Hellsing lämnade dörren till sagan på glänt
Lennart Hellsing tog alltid sina unga läsare på stort allvar, utan att någonsin förlora lekfullheten. SvD:s Erika Hallhagen sörjer en älskad ordvrängare och diktare - vars verk förmår att locka till fnitter också i de mörkaste stunder.
svdSVD.se - kl. 17:54

hr

Lennart Hellsing är död
Författaren Lennart Hellsing är död. Han var en gränsöverskridare som förnyade barnlitteraturen. Lennart Hellsing skapade en poetisk värld befolkad av figurer som Herr Gurka, Selma Selleri och Krakel Spektakel.
svdSVD.se - kl. 17:53

hr


Lennart Hellsing är död
En av Sveriges mest folkkära författare och översättare har gått bort, 96 år gammal. 
dnDN.se - kl. 17:53

hr


"Vad som nu går förlorat kommer att diskuteras i årtionden"
Asylrätten i Sverige är hotad, menar människorättsjuristen Robert Hårdh. När mänskliga rättigheter börjar luckras upp går det alltid att visa på vissa snabba fördelar, men vad som nu går förlorat kommer att diskuteras i årtionden, säger han.
dnDN.se - kl. 17:51

hr


"En medelmåttig fotbollsspelare tjänar mer än Sjöström"
Sarah Sjöström har skrivit ett avtal med H&M och blir klädföretagets sportambassadör under OS.Simstjärnans agent Daniel Wessfeldt är nöjd med avtalet - men säger också:"En medelmåttig fotbollsspelare tjänar mer än Sarah."
dnDN.se - kl. 17:48

hr

Krisår: Från öppna hjärtan till EU:s miniminivå
Sverige har på ett år gått från att tala om öppna hjärtan till att lägga sig på EU:s miniminivå när det gäller flyktingmottagande. SvD berättar om elva avgörande händelser som i grunden förändrat svensk flyktingpolitik.
svdSVD.se - kl. 17:43

hr

Resurs Holding - delårsrapport jan-sep 2015
1 juli-30 september 2015 · Rörelsens intäkter steg med 53 MSEK till 564 MSEK jämfört med motsvarande period föregående år. · Rörelseresultatet steg med 36 MSEK till 220 MSEK jämfört med motsvarande period föregående år. · Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till 0,87 SEK (0,72). · Resurs Bank annonserade förvärvet av den norska ...
cisCisionNews - kl. 17:42

hr

Resurs Holding AB publicerar idag kvartalsrapport för det tredje kvartalet 2015
Resurs Holding AB är moderbolag till Resurs Bank AB. I koncernen ingår förutom Resurs Bank AB också Solid Försäkringsaktiebolag samt, efter periodens slut, det norska bolaget yA Bank AS. Kvartalsrapporten finns på Resurs Holding AB:s hemsida; www.resursholding.se. I kvartalsrapporten för Resurs Holding AB finns på sidorna 7 och 8 beskrivningar av ...
cisCisionNews - kl. 17:42

hr


Asllani fick sys efter gymolycka
Fotbollslandslagets Kosovare Asllani får hoppa över ett par dagars träning under lägret på Bosön. Anledning: PSG-proffset fick sys i ena benet då hon stötte i ett redskap i gymmet under tisdagen.
dnDN.se - kl. 17:30

hr

Så vill VW åtgärda de manipulerade motorerna
Volkswagen har nu presenterat lösningar för tyska transportmyndigheter hur de manipulerade dieselmotorerna ska åtgärdas.
dnDN.se - kl. 17:23

hr

Riksdagsja till regeringens budget
Riksdagen säger ja till regeringens budgetramar. Det blev ingen repris av förra höstens omröstningsdrama.
svdSVD.se - kl. 17:16

hr

Trelleborg, Haldex och Rottneros prisas för bästa redovisning
Priserna för Bästa Redovisningen delades ut i samband med Finforums årliga seminarium idag. Trelleborg, Haldex och Rottneros presterade de bästa årsredovisningarna bland de noterade bolagen 2014. Vinnare i klassen Large Cap är Trelleborg som enligt juryn har lyckats prestera en jämn och mycket bra årsredovisning utan några egentliga dalar. ...
cisCisionNews - kl. 17:09

hr

Fridolin sågar egna flyktingförslaget
När utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) gästade P1 morgon på onsdagen kritiserade han det egna flyktingförslaget och sa att "det går inte att försvara".
dnDN.se - kl. 17:06

hr

FINT AB senarelägger delårsrapporten för tredje kvartalet
Styrelsen för FINT AB har idag beslutat att senarelägga delårsrapporten för tredje kvartalet (juli-september) till måndagen den 30 november 2015. För ytterligare information vänligen kontakta: FINT AB Camilla Jarnemyr, CEO Tel: 076-345 41 14 (http://tel:+46763454114) Email: camilla.jarnemyr@fintab.se
cisCisionNews - kl. 17:00

hr

"Öka stödet till Mali efter terrordådet"
För att Sverige ska kunna få internationell hjälp den dag vi står under hot måste vi själva kunna ge hjälp när andra länder drabbas. Terrordådet i Malis huvudstad Bamako understryker behovet av ytterligare stöd till internationella fredsinsatser i landet, skriver Aleksander Gabelic och Linda Nordin, Svenska FN-förbundet.
svdSVD.se - kl. 17:00

hr

EU-parlamentet: Så ska storbolagens skatteflykt stoppas
EU-parlamentet vill att multinationella företag betalar skatt i de länder som de gör sina vinster i. Men ett drygt år efter att Luxleaks-skandalen briserade är ny lagstiftning som motverkar skatteflykt ännu långt ifrån verklighet.
svdSVD.se - kl. 16:57

hr


Adeles nya album har slagit N'Syncs rekord
Adeles nya album "25" har slagit N'Syncs tidigare rekord i antal sålda exemplar under en vecka i USA, skriver Billboard.
dnDN.se - kl. 16:55

hr

Förste ryske presidenten får museum
Boris Jeltsin, som vred Ryssland ur Sovjetunionens ruiner 1991 och överlämnade makten till Vladimir Putin 1999, bör respekteras som "en president som klev av" säger hans änka Naina Jeltsina till en rysk tidning.
svdSVD.se - kl. 16:47

hr

Delårsrapport januari-september 2015
Sammandrag tredje kvartalet (föregående kvartal)  - Substansvärde per aktie 1.08 kr (0.98 kr)  - Rörelseintäkt 1 604 tkr (679 tkr)  - Resultat efter skatt -699 tkr (-306 tkr)  - Resultat per aktie -0.03 (-0.01 kr) Perioden i korthet Resultat och ställning Rörelseintäkten under tredje kvartalet uppgick till 1 604 tkr (679), vilket innebär ökning ...
cisCisionNews - kl. 16:44

hr

Techbolag kan stängas ute i nytt optionsförslag
Bara företag som definieras som "innovationsbolag" ska omfattas av de nya reglerna, enligt utkastet i optionsutredningen, skriver nyhetssajten Breakit.
svdSVD.se - kl. 16:43

hr

När går Ingves från ord till handling?
Riksbankens varningsklockor om finansiella obalanser klingar allt högre och centralbanken målar nu upp scenarior som sträcker sig tio år framåt i tiden. Men kanske kan två utländska män komma till centralbankens räddning och förmå Riksbanken att använda sitt eget vapen - reporäntan.
svdSVD.se - kl. 16:35

hr

Allt är inte guld som glimmar
Mässingstrenden må vara inne på tredje året eller så, men än visar formgivare efter formgivare att den varma metallen fortfarande har en plats på marknaden. Maria Soxbo tackar, tar emot och skriver önskelistor inför julen.
svdSVD.se - kl. 16:30

hr

Rabbalshede Kraft beslutar om företrädesemission om högst 359 MSEK
Styrelsen för Rabbalshede Kraft AB (publ) har, med stöd av det bemyndigande som gavs vid extra bolagsstämman den 16 november 2015, fattat beslut att bolagets aktiekapital ska öka med lägst 299 299 722 kronor och högst 359 159 664 kronor genom nyemission av lägst 49 883 287 och högst 59 859 944 aktier av serie B i bolaget. Rabbalshede Kraft har ...
cisCisionNews - kl. 16:28

hr

Säpo: "Absolut inget misslyckande"
Allt tydde på ett otäckt terrordåd - men Säpos grundinformation var ofullständig och fragmentarisk. En 22-årig man greps under dramatiska former i Boliden - bara för att helt frias från misstankarna några dagar senare. Men biträdande Säpochefen Johan Sjöö betraktar absolut inte det som skedde med den nu friade mannen som ett misslyckande för Säpo.
dnDN.se - kl. 16:24

hr


Hemligt mejl väcker frågor om hur Sverige nekades VM
Sebastian Coe har hamnat i nytt blåsväder. Internationella friidrottsförbundets (IAAF) ordförande anklagas för att sitta på dubbla stolar och för att ha utnyttjat sin ställning för att se till att amerikanska Eugene tilldelades VM 2021 i stället för Göteborg.
dnDN.se - kl. 16:22

hr

Människors hälsa går före marknaden
"Jag är stolt över att Europaparlamentet idag satt ner foten för att stoppa ett förslag som äventyrar människors hälsa", säger Jytte Guteland, europaparlamentariker för Socialdemokraterna. Frågan handlar om ett förslag från EU-kommissionen om att tillåta återvinningen av gamla plaster innehållandes den hälsofarliga kemikalien DEHP, ett ...
cisCisionNews - kl. 16:21

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »1px
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen