allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
Expressen (2606)
Di.se (1685)
IDG.se (270)
Ny Teknik (258)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (519)
Pressmed. (1253)
Nyheter (3308)
Reklam & PR (0)
Kultur (587)
Sport (550)
Fritid (43)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

Boko Haram: "Flickorna bortgifta"
Den nigerianska terroristgruppen Boko Haram förnekar i en ny video som levererades på fredagen att man har gått med på eldupphör - något som den nigerianska regeringen hävdat.
svdSVD.se - kl. 02:22

hr

Knivskars i bråk i lägenhet
En man blev knivskuren i benet i en lägenhet i Saltsjö-Boo öster om Stockholm sent på fredagskvällen. En annan man som fanns i lägenheten togs med till förhör.
svdSVD.se - kl. 02:22

hr

Tusentals sajter sårbara för attack
Över 10 000 hemsidor som baseras på Wordpress har inte säkerhetsuppdaterats de senaste 2,5 åren. De är därmed lätta för utomstående att hacka, visar Dagens Nyheters kartläggning.
svdSVD.se - kl. 01:54

hr

Tusentals sårbara sajter
Över 10 000 hemsidor som baseras på publiceringsverktyget Wordpress har inte säkerhetsuppdaterats de senaste 2,5 åren. De är därmed lätta för utomstående att hacka.
svdSVD.se - kl. 01:26

hr

Raket avfyrad från Gaza
En raket som avfyrats från Gaza har slagit ner i södra Israel. Uppgiften kommer från den israeliska armén och det finns inga rapporter om skador.
svdSVD.se - kl. 01:08

hr

Boko Haram: "Flickorna bortgifta"
Den nigerianska terroristgruppen Boko Haram förnekar i en ny video som levererades på fredagen att man har gått med på eldupphör - något som den nigerianska regeringen hävdat.
svdSVD.se - kl. 01:07

hr

Tusentals ­bloggar och ­hemsidor har säkerhetshål
Tusentals hemsidor i Sverige är så sårbara att utomstående kan hacka och redigera innehållet. Många sajtägare som använder publiceringssystemet ­Wordpress slarvar med viktiga säkerhetsuppdateringar, visar DN:s granskning. Bland de berörda finns till exempel bloggar, e-handelssajter och företagshemsidor.
dnDN.se - kl. 00:46

hr

MSF: Ebola har utplånat byar
I Sierra Leone är ebolautbrottet långt värre än befarat, larmar en senior Läkare utan gränser-koordinator som rest i landet.
svdSVD.se - kl. 00:32

hr

Lugn i skuldstormen
Riksbankens styrränta har satts till noll och förblir enligt prognoserna på historiskt låga nivåer en tid framöver. Varför har det blivit så, och vad innebär det?
dnDN.se - kl. 00:05

hr

"Universiteten måste ta sin folkbildaruppgift på allvar"
Humaniora syns för lite. Alltför få humanistiska forskare deltar i det offentliga samtalet. Därför har deras forskning lågt förtroende hos allmänheten. Högskolor och universitet måste öka den humanistiska forskningens genomslag, vilket är universitetens "tredje uppgift", skriver Jonas Ingvarsson, tankesmedjan Humtank.
dnDN.se - kl. 00:05

hr

Personuppgifter är vår tids råolja
 
svdSVD.se - kl. 00:00

hr

Är din nya film en feministisk western?
Tommy Lee Jones har hyllats som skådespelare i filmer som "Jagad", "JFK" och "Men in black". Men ibland regisserar han själv, som i bioaktuella westerndramat "The Homesman", där han även skrivit manus och har huvudrollen.
svdSVD.se - kl. 00:00

hr

Nytt ljus över gåtfull gränsöverskridare
Med författardrömmar och en vilja att leva på sina egna villkor som lesbisk och androgyn kom Annemarie Schwarzenbach under mellankrigstiden att leva ett fängslande men självförbrännande liv. En italiensk roman har väckt nytt intresse för hennes öde.
svdSVD.se - kl. 00:00

hr

Surgubbar om samtiden
Om böcker, bokstäver och den svåra konsten att hata det moderna livet - utan att bli gnällig. Det handlar författarna J M Coetzees och Paul Austers brevväxling om. Snart finns deras korrespondens i bokform på svenska. SvD presenterar här ett utdrag.
svdSVD.se - kl. 00:00

hr

150 peshmerga-soldater i Kobane
Kurdiska peshmerga-styrkor från Iraks autonoma kurdiska region är nu i den belägrade staden Kobane i norra Syrien, som i över en månad attackerats av jihadistgruppen Islamiska staten (IS).
svdSVD.se - 31 okt. kl. 23:49

hr

Man skjuten i Malmö
En man i 45-årsåldern skadades vid en skottlossning i stadsdelen Rosengård i Malmö på fredagskvällen.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 23:19

hr

Grönt ljus för Correa till 2021
Ecuadors president Rafael Correa kan sitta kvar som president även efter 2017, meddelar en domstol som tagit ställning till lagförslag om nya konstitutionella regler. Parlamentsförslagen kom efter en förfrågan från 51-årige Correa, som tidigare lovat att hans tid vid makten skulle begränsa sig till en dryg tioårsperiod från 2006 till 2017.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 23:06

hr

Matilda Gratte åkte ur "Idol"
Hon hyllades av juryn. Men fick inte tillräckligt med kärlek av tittarna.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 23:03

hr

Terrorhotet: "Sverige saknar strukturerat arbete"
FN uppskattar att cirka 15 000 personer från ett åttiotal länder har rest till kriget i Syrien och Irak, enligt en ny rapport. Men amerikanska CIA hävdar att siffran är dubbelt så hög, enligt Magnus Ranstorp, terrorismforskare vid Försvarshögskolan. Han säger att närmare 150 svenskar troligen deltar i striderna.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:52

hr

Ozonhålet stort men fortsätter att minska på sikt
Trots forskarnas förhoppningar om att ozonhålet över Antarktis skulle minska så fortsätter det att var stort som hela Nordamerika. Men trenden är positiv.
dnDN.se - 31 okt. kl. 22:49

hr

Kupp kan bli start för "svart vår" i Afrika
Presidenten Blaise Compaoré tvingades till sist bort och militären har tagit över makten i västafrikanska Burkina Faso. Läget blev ohållbart för Compaoré sedan militären bytt sida och tiotusentals demonstranter för fjärde dagen gick ut på gatorna i huvudstaden Ouagadougou.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:48

hr

Kanada stoppar Västafrika-resenärer
Kanada kommer att sluta utfärda inresevisum till personer från de tre eboladrabbade länderna i Västafrika, meddelar regeringen.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:44

hr

Man skadad i villabrand
En man fick föras till sjukhus efter en villabrand i Segersta utanför Bollnäs, skriver helahälsingland.se.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:38

hr

Matilda Gratte åkte ur "Idol"
Kärlek var temat när sju deltagare skulle bli sex i fredagens deltävling av "Idol".
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:37

hr

Berdych till London
Efter segern i Stockholm Open konstaterade Tomas Berdych att han befann sig i en bra position för att spela till sig en startplats i ATP-slutspelet i London den 9-16 november.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:36

hr

Nya rekord på New York-börsen
För bara två veckor kom domedagsvarningar om att börsrallyt var slut och att miljardtals dollar skulle gå upp i rök - men på fredagen sattes nya rekord på New York-börsen.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:23

hr

Umeå vann jumbomötet
Efter sju raka förluster lyckades till slut Umeå vinna igen. Och precis som i premiären av herrarnas basketliga var det Jämtland som stod för motståndet. Fredagskvällens jumbomöte slutade 85-82, där Omar Krayem gjorde 28 poäng.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:16

hr

USA kritiskt efter burkinsk revolt
Omvärlden bevakar spänt Burkina Faso efter att armén tillkännagivit att de tar makten i det västafrikanska landet.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:13

hr

Kalix upp i topp efter ny 4-3-seger
Tre matcher.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:11

hr

Statliga pengar gick till kärnkraftsreklam
Strålsäkerhetsmyndigheten har sedan 2008 betalat ut sammanlagt 34 miljoner kronor till kärnkraftsbranschens organisation Svenskt kärnkraftcentrum (SKC). Pengarna skulle gå till forskning, men SKC har i stället spenderat åtta miljoner kronor på reklam och lobbyverksamhet för ny kärnkraft, uppger SVT som hänvisar till en rapport från miljöorganisationen Greenpeace.
dnDN.se - 31 okt. kl. 22:06

hr

Allvarlig olycka med fyrhjuling
En man skadades när en fyrhjuling kraschade in i en bergvägg på fredagskvällen. Olyckan skedde i Hölö söder om Södertälje vid 21-tiden och enligt polisen var mannen, som befaras allvarligt skadad, påverkad. Den skadade fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 22:06

hr

Rymdskepp kraschade - se presskonferensen
dnDN.se - 31 okt. kl. 22:04

hr

SOBI: EMA VALIDERAR ANSÖKAN MARKNADSFÖRINGSTILLSTÅND ELOCTA
Den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, har validerat ansökan gällande marknadsföringstillstånd för Elocta, som utvecklas av svenska Sobi och dess amerikanska samarbetspartner Biogen.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:53

hr

"Visar att testflygningar inte är riskfria"
Ett rymdskepp kraschade i Mojaveöknen under en testflygning på fredagskvällen. En av farkostens två piloter dog och den andre uppges vara allvarligt skadad.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:47

hr

Karriären över för Ernstsson
Lugispelaren Joacim Ernstsson vet fortfarande inte vad som orsakade hjärtstilleståndet under elitseriematchen mot Kristianstad.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:40

hr

NEW YORK: NYA REKORD MED HJÄLP FRÅN JAPAN, DJIA +1,1%
USA-börserna steg på fredagen, med Dow Jones och S&P 500 på nya rekordnivåer. Efter att Fed i veckan avslutat sitt obligationsköpsprogram flaggade den japanska motsvarigheten för nya stimulanser, vilket gav stöd till marknaden. På börsfronten gick Groupon, Gopro och Linkedin starkt efter rapporter.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:37

hr

Hot och våld allt vanligare på svenska tåg
Våld, hot och stök har blivit ett allt vanligare inslag under tågresor i Sverige, något som både fack, tågpersonal och resenärer vittnar om. Senast förra helgen tvingades SJ anlita vakter på tåget mellan Göteborg och Stockholm.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:35

hr

Idolfinalister gör Pantamera-video
Ikväll (fredag) lanserades idolfinalisternas musikvideo (https://www.youtube.com/watch?v=toBrvKw36I8) på Pantamera-temat. Det är resultatet av ett samarbete mellan TV4 och Pantamera, där årets tolv idolfinalister tillsammans gjort en tolkning av Pantamera-låten och spelat in en musikvideo. - Det här är ett nytt koncept som testas för första gången ...
cisCisionNews - 31 okt. kl. 21:34

hr

Test: Här är de 10 coolaste streetlurarna
Beats by Dre startade trenden, men är de bäst? Ljud & Bild testar 10 lurar med tung bas för dig som vill synas och höras.
dnDN.se - 31 okt. kl. 21:29

hr

En person skjuten i Malmö
En person är skadad efter skottlossning i stadsdelen Rosengård i Malmö.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:29

hr

NEW YORK: NYA REKORD MED DRAGHJÄLP FRÅN JAPAN, DJIA +1,2%
USA-börserna steg på fredagen, med Dow Jones och S&P 500 på nya rekordnivåer. Efter att Fed i veckan avslutat sitt obligationsköpsprogram flaggade den japanska motsvarigheten för nya stimulanser, vilket gav stöd till marknaden. På börsfronten gick Groupon, Gopro och Linkedin starkt efter rapporter.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:25

hr

Knivhögg vän och ringde polisen
En man i 40-årsåldern misstänks ha försökt mörda en annan man genom att hugga honom med en kökskniv i sin lägenhet i Uddevalla. Sedan ringde han polisen och berättade.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:23

hr

Inrikespolitik fick S att erkänna Palestina
 
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:21

hr

Tillverkning av ebolavaccin påbörjas
Läkemedelsjätten GSK påbörjar tillverkning av 10 000 doser ebolavaccin, som främst är tänkt till vårdpersonal och andra riskgrupper.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:21

hr

Japan lyfte Wall Street
Börserna i USA avslutade handelsveckan och oktober med en stadig uppgång, bland annat med stöd av den japanska centralbanken.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:10

hr

Kurdiska soldater på väg in i Kobane
Kurdiska peshmergasoldater från Irak har tagit sig in i den av Islamiska staten belägrade gränsstaden Kobane.
dnDN.se - 31 okt. kl. 21:10

hr

Ny ödesmatch för Sävehof
Förlust mot Viborg och Györi.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 21:06

hr

Kärnkraftsreklam för statliga pengar
Strålsäkerhetsmyndigheten har sedan 2008 betalat ut sammanlagt 34 miljoner kronor till kärnkraftsbranschens organisation Svenskt kärnkraftcentrum (SKC). Pengarna skulle gå till forskning, men SKC har i stället spenderat åtta miljoner kronor på reklam och lobbyverksamhet för ny kärnkraft, uppger SVT som hänvisar till en rapport från miljöorganisationen Greenpeace.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 20:49

hr

Rymdfarkost har kraschat i USA
Det kommer att dröja innan rymdturismen blir av. Farkosten Virgin Galactic kraschade sent på fredagen. Den ene av de två piloterna avled, den andre skadades allvarligt.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 20:37

hr

Maratonstjärna fast i dopningstest
På söndagen skulle den kenyanska maratonstjärnan Rita Jeptoo prisas som årets löpare på galan World Marathon Majors efter att bland annat ha vunnit maratonloppen i både Boston och Chicago. Men ceremonin skjuts upp då Rita Jeptoo har testats positivt för epo. 33-åringen åkte fast i en icke tävlingsrelaterad dopningskontroll.
svdSVD.se - 31 okt. kl. 20:25

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »
1px
© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen