allabolag.se - Gratis företagsinformation på Internet

»Uppdatera sidan refresh
»Avmarkera alla
KÄLLA
Expressen (2518)
Di.se (1527)
IDG.se (281)
Ny Teknik (273)
»Avmarkera alla källor

TYP
Ekonomi (418)
Pressmed. (1198)
Nyheter (3279)
Reklam & PR (0)
Kultur (746)
Sport (640)
Fritid (50)

DAG
allabolag.se Nyhetstjänst

Vi har samlat några av Sveriges bästa nyhetskällor. Använd menyn till vänster för att välja den typ av nyheter du vill läsa.

hr

MP-toppar vill ompröva bensinskatten
Miljöpartiet har i många år förespråkat höjd bensinskatt. Men tunga företrädare vill nu ompröva linjen, som kan ha bidragit till att partiet gjorde sämre i från sig i valet än vad många bedömare förutspådde.
svdSVD.se - kl. 01:30

hr

Linköping vände och vann mot Luleå
50 skott borta mot Modo i torsdags - utan något mål.
svdSVD.se - kl. 01:30

hr

Krympt gap mellan blocken i Sifo
Skillnaden mellan blocken krymper till den minsta på tre år, enligt en färsk Sifomätning som publiceras av SvD och G-P.
svdSVD.se - kl. 01:30

hr

Nobelkommittén gjorde inte läxan
djurs beteenden Har Nobelkommittén missat ett sekel av beteendeforskning när de motiverar årets pris med uttalanden om råttors höga intelligens? Den frågan ställer Johan Lind, docent i etologi vid Stockholms universitet.
svdSVD.se - kl. 01:26

hr

I filmen skapas stunder av vila från blickar som dömer
Filmer om transpersoner är inte många, och de som finns är ofta transfobiska. Genusvetaren Wibke Straube lyfter i sin nya avhandling fram exempel på filmer där transpersoner hittar utvägar ur misstänksamheten och vinner omgivningens acceptans.
svdSVD.se - kl. 01:00

hr

Nationella fronten får storlån från rysk bank
Det ultranationalistiska partiet Nationella fronten i Frankrike har fått ett lån på drygt 82 miljoner kronor från en rysk bank vars styrelseordförande påstås ha nära band till den ryska statsmakten. Pengarna är tänkta att användas i partiets kommande valkampanj.
dnDN.se - kl. 00:53

hr

Barn kidnappade och dödade i Mali
Två barn dödades och ytterligare tio barn kidnappades i norra Mali på lördagen. Militanta islamistgrupper misstänks ligga bakom dådet.
svdSVD.se - kl. 00:46

hr


Tyrannernas återkomst
dnDN.se - kl. 00:30

hr

Steen segerskytt i svenskmöte
Sju svenskar på isen, och tre av fem mål från svenska klubbor - inklusive segermålet. Det fanns med andra ord mycket blågult att hänga upp St Louis 3-2-vinst borta mot Ottawa på i lördagskvällens NHL-ishockey.
svdSVD.se - kl. 00:03

hr

"Jag kan bli hög på min egen talang"
David Dencik slog igenom i tv-serien om Lasermannen. Nu siktar han på Hollywood och berättar för SvD om första mötet med Steven Spielberg, sista sommaren med mamma, huvudrollen i aktuella "Gentlemen" och hur det känns att vara Sveriges mest okände kändis.
svdSVD.se - kl. 00:00

hr

Kugghjulens och värjornas estetik
2014 har ångmaskinen fått ett uppsving - inom litteraturen. Så kallad steampunk handlar om att föreställa sig framtiden ur 1800-talets perspektiv. Vad som länge var en smal fantasygenre börjar nu ta sig ut i litteraturens finrum.  
svdSVD.se - kl. 00:00

hr

Hjältinnan som ska ge Kirgizistan en historia
I ett postsovjetiskt samhälle är identitet något av det dyrbaraste som finns. Den jobbas mödosamt fram och bevakas svartsjukt. SvD:s Anna-Lena Laurén ser en storfilm om en nationalhjälte från Kirgizistan och längtar efter en kritisk syn på det förflutna.
svdSVD.se - kl. 00:00

hr

Höör vidare i Europa - trots förlust
Handbollslaget H65 Höör hade ett niomålsförsprång från hemmamatchen inför lördagens returmöte i EHF-cupens tredje omgång borta mot ukrainska Karpaty från Uzjhorod. Det var ett sparkapital som behövdes för vårens Challenge cup-mästare, som anlände till västra Ukraina natten till lördagen efter en lång resa med flyg och buss.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 23:24

hr

Juventus imponerade inför MFF-möte
Den regerande italienska mästaren Juventus spände musklerna inför onsdagens bortamatch i Champions League-fotbollen mot Malmö FF.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 23:02

hr

M måste gå till sina rötter
 
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:59

hr

Oro i Tunisien inför presidentvalet
På söndag går tunisierna till valurnorna för att rösta fram en president för första gången sedan revolutionen. På vallistorna finns flera kandidater som varit politiker under den förra regimen, något som oroar många tunisier.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:57

hr

Allsidighetens samhälle
 
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:57

hr

Carl Johan von Seth: Pr-knep i statens tjänst
dnDN.se - 22 nov. kl. 22:53

hr

Carte blanche till Putin
 
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:52

hr

Sandvikens första poängtapp
Efter sex vinster på lika många matcher kom Sandvikens första poängförlust i bandyns elitserie i den sjunde omgången. En händelserik match hemma mot Villa-Lidköping som svängde än hit och än dit slutade 7-7, efter att det varit 5-5 i halvtid. Gästerna tog ledningen redan i fjärde minuten, och sedan med 2-1 i tionde. Därefter vände Sandviken till ...
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:48

hr

De som riskerar jubla förgäves
 
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:42

hr

Starka reaktioner över anti-SD-foto
Ett klassfoto med udden riktad mot Sverigedemokraterna (SD) rör om i sociala medier. Fotot, där tre blonda elever står bland tomma stolar med skylten "Jimmie skickade hem resten" både hyllas och hatas, rapporterar gt.se.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:38

hr

Nära 800 båtflyktingar räddade
Det senaste dygnet har nära 800 flyktingar räddats ur Medelhavet, uppger italienska och libyska myndigheter på lördagen.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:33

hr

Hattrick gav Messi spanskt målrekord
Han behövde ett mål för att tangera det, två för att ta över det.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:31

hr

USA sprängde tusentals kemvapen i Irak
Amerikanska trupper har det senaste decenniet förstört tusentals kemvapen i Irak - utan nödvändiga säkerhetsarrangemang. Det skriver New York Times.
dnDN.se - 22 nov. kl. 22:24

hr

Två barn mördade i Finland
Två små barn hittades döda i en bostad i Kuopio i centrala Finland på lördagskvällen. Polisen misstänker att barnens mamman dödat dem.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:17

hr

Sverige inledde med segrar i EM
Tre matcher. Tre segrar.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:15

hr

"Spindelmannenhandskar" ska hjälpa astronauter
Ett forskarlag vid Stanforduniversitetet i USA har utvecklat ett nytt material som gör det möjligt för en vuxen person att klättra uppför en slät glasvägg. "Spindelmannenhandskar" kan därmed snart bli verklighet - i första hand för astronauter.
dnDN.se - 22 nov. kl. 22:06

hr

Sammandrabbningar vid fransk protest
Demonstranter drabbade på lördagen samman med polis i den sydfranska staden Toulouse. Protesten gällde en ung aktivist som dödades i förra månaden av en distraktionsgranat under en demonstration mot ett dammprojekt.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:06

hr

Nobelkommittén gjorde inte hemläxan inför medicinpriset
Har Nobelkommittén missat ett sekel av beteendeforskning när de motiverar årets pris med uttalanden om råttors höga intelligens? Den frågar ställer Johan Lind, docent i etologi vid Stockholms universitet.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:03

hr

Carolas tårar i "Så mycket bättre"
Carola Häggkvist plus "Så mycket bättre". Sade någon "gråtfest"?
svdSVD.se - 22 nov. kl. 22:02

hr

Straffseger förlängde sviten
Växjö har inte förlorat hemma på över en månad.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:48

hr

Messi slog spanskt målrekord
När Barcelonas fotbollsstjärna Lionel Messi skickade in 1-0 genom en elegant frispark hemma mot Sevilla på lördagskvällen var det hans 251:a ligamål i Spanien. Därmed tangerade han Athletic Bilbaos Telmo Zarras målrekord i den spanska ligan. Men Messi nöjde sig inte där.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:45

hr

Ny seger för AIK under nye tränaren
För drygt en vecka sedan fick AIK Hockeys tränarduo Thomas Fröberg och Peter Gradin samt sportchefen Daniel Rudslätt sparken med omedelbar verkan. Den tillförordnade vd:n Johan Seguis beslut att ta in Peter Nordström som huvudtränare har - åtminstone kortsiktigt - gett en positiv effekt för den allsvenska jumbon.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:43

hr

Drömspel av Skellefteå mot Modo
Ett bländande Skellefteå mot en imponerande Linus Ullmark i Modos mål.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:41

hr


Hattrick gav Messi spanskt målrekord
Han behövde ett mål för att tangera det, två för att ta över det. För säkerhets skull slog Lionel Messi till med ett hattrick när han ändå skulle sätta målrekordet i den spanska fotbollen. Barcelonastjärnan har nu gjort 253 ligamål.
dnDN.se - 22 nov. kl. 21:39

hr

Messi slog spanskt målrekord
I den 71:a minuten av lördagskvällens match mot Sevilla blev Barcelonas Lionel Messi tidernas meste målskytt i spanska ligan. Det var hans andra mål för matchen - och 252:a i ligakarriären.
dnDN.se - 22 nov. kl. 21:39

hr


Våldsamma protester mot polisvåld i Frankrike
I oktober dödades en ung aktivist i samband med sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i sydvästra Frankrike. Det har fått våldsamma protester mot polisbrutalitet att blossa upp. Under lördagen greps ett 30-tal demonstranter.
dnDN.se - 22 nov. kl. 21:36

hr

United vann prestigemötet
Louis van Gaal tog första bortasegern som Manchester United-tränare.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:36

hr

Straffseger förlängde sviten
Växjö har inte förlorat hemma på över en månad. Sjunde raka segern kom mot Örebro. Man vann med 4-3 efter straffar.
dnDN.se - 22 nov. kl. 21:26

hr

Drömspel av Skellefteå mot Modo
Ett bländande Skellefteå mot den imponerande Modomålvakten Linus Ullmark. Den ishockeymatchen slutade med en ny seger för Skellefteå mot norrkollegan, den här gången med 4-1.
dnDN.se - 22 nov. kl. 21:23

hr

Straffseger förlängde sviten
Växjö har inte förlorat hemma på över en månad.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:13

hr

Terrorexpert: Förvånansvärt många högerextrema svenskar i Ukraina
Säpos nya uppgifter om att trettio högerextrema svenskar rest till konflikten i Ukraina är överraskande, enligt terrorexperten Magnus Ranstorp. Han menar att det är viktigt att hålla koll på dem, men delar Säpos bedömning att jihadisterna som reser till Syrien utgör ett större hot.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:05

hr

Terrorexpert: Förvånansvärt många högerextrema i Ukraina
Säpos nya uppgifter om att trettio högerextrema svenskar rest till konflikten i Ukraina är överraskande, enligt terrorexperten Magnus Ranstorp. Han menar att det är viktigt att hålla koll på dem, men delar Säpos bedömning att jihadisterna som reser till Syrien utgör ett större hot.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:05

hr

Drömspel av Skellefteå mot Modo
Ett bländande Skellefteå mot den imponerande Modomålvakten Linus Ullmark.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:04

hr

Messi tangerade spanskt rekord
När Barcelonas argentinske fotbollsstjärna Lionel Messi skickade in 1-0 genom en elegant frispark hemma mot Sevilla på lördagskvällen var det hans 251:a ligamål i Spanien. Det innebär att Messi är jämsides med Athletic Bilbaos Telmo Zarra när det gäller att göra flest mål i den spanska ligan.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 21:00

hr


Massiv protest mot trängselskatt
Ett långt demonstrationståg gick genom Göteborg i protest mot trängselskatt och även den planerade järnvägstunneln, Västlänken.Polisen uppskattade antalet till fem tusen.
dnDN.se - 22 nov. kl. 20:49

hr

Ingen tsunamirisk efter skalv
Det kraftiga jordskalv som skakade centrala Japan på lördagen riskerar inte att utlösa någon tsunami, uppger Japans meteorologiska institut.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 20:48

hr

USA varnar för resor till Acapulco
USA:s ambassad i Mexiko har uppmanat amerikanska medborgare att undvika semesterorten Acapulco i södra Mexiko. Anledningen är de våldsamma sammandrabbningar som utbrutit i området efter att 43 studenter förts bort och troligtvis mördats.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 20:47

hr

Rekord av Sjöström igen
Sjätte individuella guldet - och svenskt rekord på nytt.
svdSVD.se - 22 nov. kl. 20:46

hr


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »© allabolag.se    |   Om allabolag.se    |   Användarvillkor    |   Cookies    |   Ingår i UC koncernen